Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Mikey Garciának máris dönteni kell

2018-03-13 10:09:45 /
Megtartod-e a címet, vagy nincs rá szükséged – körülbelül ez a lényege az IBF felhívásának, amit az újdonsült kisváltósúlyú világelsőnek küldött, aki nem más, mint Mikey Garcia. A veretlen ökölvívó a múlt hétvégén gyűrte le a kőkemény Sergey Lipinetst, akinek még éppen csak megmelegedett a derekán az öv, tekintettel arra, hogy tavaly novemberben szerezte azt meg Akihiro Kondo ellen. Nos, a szervezet híresen komolyan veszi a kötelező kihívói intézményt és ez alól persze a négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Garcia sem lehet kivétel, akinek 10 napja van eldönteni, hogy kiáll-e a kötelező kihívó Ivan Baranchyk ellen, vagy megválik az IBF 140 fontos övétől.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@Kane: Nem, Ivan Baranchykra gondolok, aki Mikey Garcia kötelező kihívója most 140 fonton.

» northpaw   válasz erre
    2018-03-15 12:29:45

@northpaw: Denis Berinchykre gondolsz akit Lomachenko csak jabbel iskolázott sparringon?:D Elég gyenge választás lenne.

    2018-03-15 12:12:34

@VRRRT: Pedig nem olyan rég egyeztek meg a nagy szervezetek, hogy a címegyesítések elsőbbséget élveznek.

» kovban   válasz erre
    2018-03-15 08:16:11

@Kane: Nemrég nyilatkozta Garcia, hogy 135 font a "legjobb súly" számára...

https://www.boxingsc ...

Ha most fel fogja adni az övét könnyűsúlyban, és kisváltóban a címét fogja védeni a zöldfülű, alig ismert Baranchyk ellen, akkor könnyen érthető lesz, miért teszi.

» northpaw   válasz erre
    2018-03-14 16:27:16

Garciának kimaradt 2 és fél év most már 30 éves kapkodnia kell magát ha nagy meccseket és sok zsetont akar, mindene megvan hozzá de a pénzes meccsek váltóban vannak az plusz egy kategória még, de már kisváltóban sem jöttek a kiütések váltóba kevés lesz az ereje.

» antonio   válasz erre
    2018-03-14 15:33:24

@northpaw: Igen, 135 fontban, ahova kérdéses hogy Garcia egyáltalán be akar fogyasztani még valaha. Kár lenne hogyha nem tenné...

    2018-03-14 12:33:28

@Kane: Az IBF-ben ez a jó is és a rossz is. Jó, mert ők használják a legritkábban az interim címeket, nem várakoztatják évekig az eliminátorit nyerteket, nem szúrják ki a szemüket silver, diamond, interim meg regular övekkel. Rossz, mert mindig ők tesznek keresztbe a címegyesítéseknek, és sokszor olyanokat is bedobnak címmeccsre, akik semmilyen szempontból nem dolgoztak meg érte.

    2018-03-14 12:09:12

A Lomachenko - Linares győztese Mikey Garcia kötelező kihívója lesz, jól tudom?

» northpaw   válasz erre
    2018-03-14 11:37:46

@Lemmy: Alapvetően igazad van, csak egyre többször történik hogy az IBF kikényszerített címvédései miatt marad el egy sokkal érdekesebb, relevánsabb párosítás, cserébe egy teljesen esélytelen kihívó elleni hurkatöltésért. Persze ezeknek a feltörekvő srácoknak is kutya kötelessége megadni a lehetőséget a bajnoknak, hiszen ettől bajnok, de engedhetnék egy kicsivel lazábbra a dolgot, például nem sok szükségünk volt egy Golovkin-Wade meccsre.

    2018-03-13 23:08:24

Nagyon jo meccs volt, a leutes klasszikus balkez vedjegy Garcia-tol. Loma ellen ugy nez ki nem jon ossze..fuck sake:))

» Bruneor   válasz erre
    2018-03-13 20:51:43

@sziporka: Floyd nem túl jó példa..

» siposattila   válasz erre
    2018-03-13 19:48:48

@sziporka: Tényleg lehet, h én nem értem, de továbbra sem tudom, Rigonak mi köze az IBF-hez. Brook meg két egymást követő váltósúlyú meccsén kötelező kihívókkal bokszolt (Bizier, Spence), közte volt egy Golo meccs. Tényleg nem értem ezzel mi a gond, de lehet bennem van a hiba. Spence meg az Algieri meccs után Bunduval bokszolt a kihívói jogért (azt hiszem egy orosz(nevű) sráccal kellett volna, aki lesérült), nem előtte lett kihívó. A címszerzés után az IBF rendszerint a kötelező kihívónak ad lehetőséget a címszerzésre, és nem ad 15 további felkészülési meccset a bajnoknak, ami nekem személy szerint bejön.

Így tényleg elég nehéz megtartani az IBF övet, ha valaki egyesített bajnok (mint Fury lett Klicskó után), és nem akar bokszolni a kötelező kihívóval, hanem visszavágó, vagy egyéb pénzes meccs játszik nála. Általában ekkor fosztják meg az IBF övtől a bajnokot, mint ahogy most is ezért kapott ultimátumot Garcia. Ha ennek ellenkezőjére tudsz példát mondani, annak örülök (és tanulok), mert nekem kapásból nem ugrik be ilyen, legyen szó bárkiről...

    2018-03-13 16:09:32

@Lemmy: Szerintem nem érted. Rigonak megmondák, hogyha bukik Loma ellen, akkor elveszíti az alacsonyabb súlycsoportbeli övét. Ami nettó hülyeség, a csóka 2 súlycsoporttal följebb ment. Floydnak amikor nagyváltóban címet nyert volt némi ideje dönteni, hogy melyiket akarja megtartani, a váltót vagy nagyváltót.

Brook esete is más, mert elvileg Spence Algieri elleni meccse előtt lett kötelező, aztán az IBF bemondta, hogy na mégse, még verje meg Algierit is, aztán Brook meg felment Golohoz, de nem kellett kukáznia a váltósúlyú övét.

Most meg Garcia-nak is mondják, hogy ugyan két nappal az övszerzés után már nyilatkozzon, mert dádá lesz. Csak demonstrálnám, hogy egyik szervezet sem következetes.

» sziporka   válasz erre
    2018-03-13 15:12:59

Brook mehetett Golovkin ellen, de Fury nem mehetett Klicskó ellen.
Persze értem, hog nem lehet kockára tenni az övet, csak a kötelező kihívó ellen, de ha Brook következő meccse lehetett olyan, ahol nem teszi kockára az övét, akkor Fury is boxolhatott volna úgy Klicskó ellen, hogy az IBF nincs terítéken - DE NEM FOSZTJÁK MEG ATTÓL.

Kivéve, ha a szabály úgy szól, hogy a bajnok következő bunyója más súlycsoportban lehet - akkor az egész dolog rendben van.

» PeteTheGreek   válasz erre
    2018-03-13 14:42:54

@sziporka: Nem értem, tényleg, hogy mi értelme az IBF-et a többi szervezethez hasonlítani, itt abszolút nem is releváns.
Spence-t olyan rohadt sokáig nem váratta Brook, rögtön kiállt vele Golo után. Spence Algieri elverése után mehetett a kötelező kihívói jogért, és a Golo meccs után rögtön kiállt vele Brook. A Golo meccs előtt Bizier kötelező kihívó volt, a címszerzés után is a ranglista-elsővel bokszolt Brook, szóval szerintem az IBF egész korrekt volt a kötelező kihívókkal...
Floydtól elvették az övet, ahogy Sarkozi Robert is mondta, Rigonak meg szerintem soha semmi köze nem volt az IBF-hez.
Persze, tudom, zsigerből jön már a legtöbb fórumozónak ez a "szervezetek szemetek" érzés, de szerintem az IBF még egész korrekt, de persze ez is csak egy vélemény.

    2018-03-13 12:52:58

@sziporka: Mindent a pénz irányít. Ahol így van, ott nincs következetesség.

» szabolcska   válasz erre
    2018-03-13 12:17:35

@Sarkozi Robert: Összességében értem, hogy kutyakomédia, amit a szervezetek csináltak. Azért mert néha az IBF keménykedik, néha meg nem, az nem menti az egész hülyeségüket.

» sziporka   válasz erre
    2018-03-13 12:05:58

@sziporka: ''Floyd mehetett váltósúlyú vb-ként nagyváltósúlyú övért''

Az IBF Floydot is megfosztotta az ovtol, mikor Judah utan, nem akart cimet vedeni, hanem balodmirral ment a WBC overt. Nem tudom Brook-nal mi volt a helyzet de Szerintem a WBC- es WBA-t kar idekevereni a cikk ala.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2018-03-13 11:51:26

Bírom ezeket a szervezeteket. Floyd mehetett váltósúlyú vb-ként nagyváltósúlyú övért, és egyideig két súlycsoportban volt párhuzamosan bajnok, de Rigot megfosztották az övétől, amikor felment két súlycsoportot egy meccsre Loma ellen. Garcia-nak van 10 napja dönteni... Érdekes Brook felmehetett Golo ellen bokszolni egyet, és eleve meddig is váratta a kötelező kihívó Spence-t? Ugyanez az IBF volt.

» sziporka   válasz erre
    2018-03-13 10:50:36
fel