Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Golovkin: Canelo pozitív doppingtesztje felháborító

2018-03-08 10:42:35 /
A napokban óriási visszhangot váltott ki Canelo Alvarez pozitív doppingtesztje, amelyet a május 5-én megrendezésre kerülő Gennady Golovkin elleni középsúlyú világbajnoki összecsapás folyamatos szűrővizsgálatainak egyikén mutattak ki nála. A mexikói bunyós vérében a Clenbuterol nevű szer jelenléte igazolódott, ami elméletileg ételből is bejuthatott Alvarez szervezetébe, amennyiben nem elég körültekintően szerezte be vacsoráját. Az ügyben az ellenfél, Gennady Golovkin is megszólalt: „Vannak kötelezettségek, amiket ilyenkor neki és a csapatának is be kell tartani és nyilván valami büntetést is fizetnie kell majd. Most az ő kötelessége lesz bizonyítani, hogy nem használ doppingszereket és tiszta. Nem esett jól tudomást szerezni erről az egészről. Szerintem tudniuk kellett róla. Ha bebizonyosodik, hogy tényleg tiltott szereket használ, az felháborító.”
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

greg: Nagyon jó cikk, köszi. Tudtad, hogy az utolsó ókori olimpiai bajnok ökölvívó Varazdates örmény herceg volt?
leibigabi: Hol lehet elolvasni ezt az értekezést? Mivel doktori értekezés ezért kötelező nyilvánossá tenni.
northpaw: Figyeld a tendenciát. A büntetés nagysága fordítottan arányos a kimutatott mennyiséggel. Ezek szerint 600-800 pikogramm környékén lehet az a pont, ahol a büntetés mértéke 0. Magyarán ez alatti mennyiséggel nem szabad lebukni. :-)
pressurefighter0088: Itt a kulcsszó: "koktélhatás". Ez gyakorlatilag egy külön tudomány, a különböző szerek interferencia vizsgálata. Mit, mivel lehet kombinálni.

» Attilah   válasz erre
    2018-03-11 18:40:20

@zolimt: Ennyi erővel 2 hét alatt írhattatok volna GGG-ről 9 cikket, hogy "negatív lett a tesztje, Canelo szerint ez nem felháborító".:D

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-11 17:25:55

https://www.instagra ...

» dondannyboy   válasz erre
    2018-03-10 23:20:31

@Boxerone: Ott van néhány kommenttel lejjebb.

Egyébként meg nem irunk minden bokszolóról cikket, akinek negativ lett a tesztje...

» zolimt   válasz erre
    2018-03-10 17:17:43

@Boxerone: Csak nem intravénás sóoldatot használt, és azzal eltüntette a dopping nyomait, mint Mayweather?

Egyébiránt amikor Povetkin pozitív tesztet produkált a Wilder elleni meccs előtt, akkor is volt több tesztje, ami negatív lett. És mégis eltiltották.

» northpaw   válasz erre
    2018-03-10 12:06:04

Alvareznek negativ lett a mostani tesztje.. De gondolom arról itt nem lesz cikk.

» Boxerone   válasz erre
    2018-03-10 11:45:19

@bpjotruska: hátja. povetkin karrierjét gyakorlatilag tönkretették, csak, hogy ne kelljen bokszolnia ellene wildernek. ami azért különösen undorító, mert az ortiz meccs után az is látszik, hogy még csak esélytelen se lett volna - wilder.

    2018-03-10 08:25:59

@northpaw: Azert szar lehet egy vegetarianus bokszolonak, ha belegondolunk. Mit tud mondani, ha lebukik clenbuterollal? Leszarta a tehen a salatat, amit reggelizett, vagy mi?

» bpjotruska   válasz erre
    2018-03-09 22:55:30

@leibigabi: Akkor kell egy másik szer, ami a reflexeket javítja, de az meg lehet hogy az egyensúlyérzéket rontja, ezért kell egy 3. szer arra is, de attól meg ötszörösére nő az ember feje...

Viccen kívül, erről még nem hallottam.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-09 22:46:18

Ezt még ide:

Alessandro Colò: 200 pikogramm clenbuterol - 1 éves eltiltás
Alberto Contador: 50 pikogramm clenbuterol - 2 éves eltiltás
Canelo Alvarez: 600-800 pikogramm clenbuterol - az ég világon semmi

» northpaw   válasz erre
    2018-03-09 19:27:17

@zolimt: Ugyanaz a zervezet, amely Povetkintol egy VB-meccset, es egy eleve pluszban kiirt - VB-selejtezot tagadott meg, most meg gyorsabban igyekezett megvedeni Alvarez artatlansagat, mint maga Canelo :-))
Valaki megkerdezhetne a WBC elnoketol, egy interjuban, elo adasban, hogy egesz pontosan mi is a kulonbseg Povetkin elso - meldoniumos - esete es Alvarez mostani esete kozott? kivancsi vagyok, mit kezdene hadovalni...

» bpjotruska   válasz erre
    2018-03-09 16:02:27

Épp nemrég olvastam egy PhD doktori értekezést, amiben doppingoló Testépítőket és országos bajnokságon résztvevő tiszta ökölvívókat vizsgáltak (lényegtelen a vizsgálat célja), de a doktor megjegyzi, hogy az anabolikus szteroidok megnyújtják a reflexidőt vagyis lassitják a versenyzőt ezért az ökölvívók általában nem használják őket. Ebből az következik, (nem, nem az, hogy a doki hülyeséget beszél, mert vannak akik használják :) ) hanem, hogy az anabolikus szteroidok hozzáadnak az erőhöz és állóképességhez, de ugyanakkor el is vesznek egy olyan nagyon fontos ökölvívói készségből, mint a reflexek.

» leibigabi   válasz erre
    2018-03-09 15:50:11

@fixpont: Kezdjük azzal, hogy a Mr. Olympian is van doppingvizsgálat, és egyik MR. Olyimpia sem bukott meg. Profi testépítőket szűrnek, nem nagyon buknak meg.
Azzal nem tudok egyetérteni, hogy a naturálisnak hitt bokszoló képes tartani a doppingos tempóját. Ilyen egyszerűen nem létezik.

    2018-03-09 15:10:33

@northpaw: Nem lesz semmi szerintem. A szervezetek mind kiallnak Canelo vetlensege mellett...

» zolimt   válasz erre
    2018-03-09 14:48:33

@zolimt: Már amennyiben elhiszi bárki is ezt a "meat contaminationt". De még ha netán igaz lenne, Alvarez akkor is vétkes, maximum nem szándékosan, hanem gondatlanul, de valamilyen büntetés mindenképpen járna neki.

» northpaw   válasz erre
    2018-03-09 13:08:09

a VADA szerint február 20-án már tiszta volt Canelo eés azóta is negatívak a tesztjei :
Canelo Alvarez tested positive for trace levels of the banned substance clenbuterol on February 17 and on February 20, but he’s been clean ever since. The World Anti-Doping Agency-accredited lab that collected the samples said Monday “these values are all within the range of what is expected from meat contamination.” ;

» zolimt   válasz erre
    2018-03-09 11:55:44

@pressurefighter0088 : Viszont ha mindkét bokszoló közel ugyanolyan képességekkel rendelkezik, ott nagyon is sokat számít az a pár százalék előny, amit a doppingok adhatnak! Ezeket azért olyan szakemberek és felkészült laborok csinálják / jobb esetben / ahol egy olyan "koktélt" próbálnak összeállítani, ami személyre szabott és nem csak egy tulajdonságot próbál meg javítani és nehezen kimutatható. Általában az ilyen laborok mindig egy lépéssel azok előtt állnak, akik ezeket megpróbálják kiszűrni. Egyszer kitalálták, hogy a sok évvel ezelőtti olimpiai helyezettek kötelezően elrakott vizeletmintáit az új módszerekkel kezdték vizsgálni, de aztán sürgősen abbahagyták, és név szerint nem hozták nyilvánosságra, mert rengeteg bajnok feje hullhatott volna porba.

» ogreface   válasz erre
    2018-03-09 11:50:00

Kicsit off, de érdekes írás:

https://mult-kor.hu/ ...

    2018-03-09 08:39:17

@pressurefighter0088 : Persze biztos van mindenre külön doppingszer, de a sprinterek közül is sok lebukik pl, pedig nekik lehet nem kell annyi féle cucc mint egy bokszolónak.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-09 08:04:29

@gigaboly: Szerintem az ilyen egyszerűbb sportokban (futás, úgyás, bringa, súlemelés,...) sokkal többet számít a dopping mint az összetettebb sportokban pl bokszban, labdasportokban, stb... Ugye itt nagyon sok fizikai képességre szükség van, tegyük fel tolsz valami állóképesség növelő doppingot, úgy csinálod hogy kimutatni se tudják, biztos ez nem egyszerű, és aztán leütnek az első menetben, vagy simán kipontoznak a jó kondi ellenére, mert a másiknak annyival jobbak a reflexei hogy alig találod el, ő meg ott üt meg ahol akar.

Viszont hosszútávfutásnál az állóképesség javító szerrel sokkal jobb időt futsz, nem kellenek reflexek, robbanékonyság, erő, stb...

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-09 08:03:13

@miskacarus: Én biztos nem futnám le Boltot akármit szednék, DE akik Bolt után 2.3. helyen érnek célba ők lehet megcsinálnák, két profi boxoló között a cucc vs nem cucc eldöntheti a meccset kivéve ha tudásban nagy különbség van közöttük, Canelonak most a legfontosabb hogy cuccozzon mert nyerni akarnak valahogy, még akkor is ha buknak vele...

» gigaboly   válasz erre
    2018-03-09 01:20:18

@Gennady: "még sakkmeccset is kellett félbeszakítani mert a pali lefordult a székről a sok stimulánstól)"

A sakkot legalabb annyira ismerem mint a bunyot, en ilyenrol sosem hallottam, olyat, hogy egy sakkozo rosszul lett, is csak egyet tudok, epilepszias rohama volt, kesobb kiderult, hogy agydaganata van es egy evre ra meg is halt (Vugar Gashimov-nak hivtak), ezen kivul hasonlo esetrol sem tudok az elvonalbol. A sakkban a fo csalasi lehetoseg a szamitogephasznalat es az, hogy valaki a nezoterrol vagy mas modon eljuttatja a jatekoshoz a megfelelo lepest, ilyen eset eleg sok volt.

» fixpont   válasz erre
    2018-03-09 00:34:59

Egyébként decemberben Golovkin adott egy nyilatkozatot a Ring TVnek (direkt kazahul angol felirattal hogy jobban kitudja fejezni magát) és ott elmondja sejtelmesen hogy nagyon sok olyan dolog volt ami előkészítette Alvarez győzelmét, és nem csak a bírókra gondolt. Gondolom ők nagyjából mindenről tudnak.

A történethez meg annyit, hogy Alvarez körülbelül 5-6 illegális cuccot nyom, pont ugyanígy mint Golovkin és az ÖSSZES másik élsprotoló (nem boxoló, sportoló. még sakkmeccset is kellett félbeszakítani mert a pali lefordult a székről a sok stimulánstól), mindösszesen annyi történt hogy a gyógyszerész/kémikus valamit elnézett és rossz dolgot adtak be Alvareznek.

» Gennady   válasz erre
    2018-03-08 23:34:39

"Golovkin: Canelo pozitív doppingtesztje felháborító"
Ez a profiboksz nagyon gyenge tipikus magyar színvonal. Minden közösségi oldalon fent van a nyilatkozata, tisztán látszik és lehet érteni hogy semennyire nem cseszegeti Alvarezt és reméli hogy továbbra is meglesz tartva a bunyó. Gondolom a "cikkiró" kegyelem 2est kapott középsikolában angolból, pedig a kazah angolja se egy felsőfok, de ennyire félrefordítani.
Ja, és azóta már kiderült hogy Alvarez totál illegális bandázst használt a meccsen, a külföldi hírportálok már rég tele vannak ezzel, gondolom a "profi"boksz majd 2 nap múlva megemlíti, ha sikerül lefordítani.

Korrupt bírók, előre tudott végeredmény, dopping, szabálytalan bandázs: mi lesz a következő?

» Gennady   válasz erre
    2018-03-08 23:30:19

@Stoti: Azért az milyen már, hogy Canelo megbukik, és erre te azzal jössz, hogy Golo is doppingol, mert különben Canelo szanaszét verte volna, mert ő doppingolt.
Olyan, mintha ez lenne a normális, áá, hihetetlen...
Canelo a jelen és közeljövő PPV sztárja, őt szerintem senkinek nem volt érdeke bebuktatni, nem is tudom végül hogy sikerült...:)

    2018-03-08 23:07:42

@fixpont: "A valodi kerdes itt az, Moralest 2013ban ugyanezert a cuccert 2 evre eltiltottak, lassuk, hogy az egyenlok kozott vannak-e egyenlobbek ezen az allatfarmon."

Lesznek, nem lesz eltiltva Canelo, meglesz a meccs.
Remélem Golovkin nyer. Azt is remélem, hogy Oscar csődbe megy.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-08 22:20:55

@Stoti: elmelete mindenkinek lehet barmirol, de a szabalyok normativak, ezen az egyik megbukott, a masik pedig nem, igy nem moshatoak ossze, GGG allokepessege vilag eleteben jobb volt mint Caleonak es Canelo nem allokepesseget javito cuccal bukott le, adjuk meg a bunyosoknak (es minden sportolonak) akik nem buktak meg, hogy legalabb azokat a cuccokat nem szedik, amire mernek

Canelo ha jol ertem, fogyasztoval bukott meg, ami eleg logikus, mert vilag eleteben rengeteget fogyasztott meccsek elott es regen csiripeltek a madarak, hogy ez nem megy tisztan, GGG meg vilag eleteben 30 nappal a meccs elott is be tudott merni, vagyis, hogy GGG ezt a cuccot nem szedte, az teljesen vilagos es arra is jol ramutat, hogy miert volt jobb az allokepessege. Az lett volna gyanus ha Canelo mondjuk a ver oxigenszallito kepesseget javito cuccal bukik meg (amit a bringasok szednek, hogy birjak 6 oran at a tekerest), hogy azzal miert birta jobban GGG.

A letezo legrosszabb hozzallas, hogy amikor valaki szaros lesz, elkezdi kenegetni masok fele, hogy ok is legyenek szarosak.

A valodi kerdes itt az, Moralest 2013ban ugyanezert a cuccert 2 evre eltiltottak, lassuk, hogy az egyenlok kozott vannak-e egyenlobbek ezen az allatfarmon.

» fixpont   válasz erre
    2018-03-08 21:50:29

@Stoti: Az annyira realis,hogy a valaha legyartott legjobb kuraval sem futod le Usian Bolt-ot.

» miskacarus   válasz erre
    2018-03-08 21:37:53

@Stoti: Egyrészt Canelo nem az a táncos léptű emberke aki után rohanni kell, másrészt 35 évesen leöregezni valakit enyhén túlzás. De, hogy tárgyilagos maradjak, van az a bunyós aki 30 évesen kiégett és a stílusából (is) adódóan megkopott és bizony van az ellenkezője is, például GGG.

    2018-03-08 21:33:47

@fixpont: Az mennyire reális, hogy a fiatalabb, tele anyaggal bokszoló Caneloval tartotta a lépést az öregebb, patyolattiszta GGG?

    2018-03-08 21:20:03

@SergioMartinez: Én nem közösítettelek ki :) De itt most Tőled várják a bizonyítékot, hogy márpedig doppingol...

» leibigabi   válasz erre
    2018-03-08 20:43:22

@SergioMartinez: "nem tudtok megcáfolni, én értem hogy nem bukott meg a teszteken ezidáig de ez nem azt jelenti hogy nem doppingol ugyanúgy .. "

tehat te azt varod el, hogy valaki bizonyitsa, hogy _nem_ kovetett el valamit? mar az okori romaiak is tudtak, hogy ez lehetetlen, igy aztan a jogfejlodes abba az iranyba ment az elmult 2000 evben, hogy a bunosseget kell igazolni, nem az artatlansagot, te meg provokatornak is kifejezetten buta vagy

» fixpont   válasz erre
    2018-03-08 20:43:01

Jöttök a szokásos hülye kiközösítős kretén dumátokkal, de egy normális indokkal nem tudtok megcáfolni, én értem hogy nem bukott meg a teszteken ezidáig de ez nem azt jelenti hogy nem doppingol ugyanúgy ..

» SergioMartinez   válasz erre
    2018-03-08 20:34:26

@SergioMartinez: "Ezerszer átlett beszélve itt a fórumon is,meg egyébként is köztudott h ÉLSPORT NINCS DOPPING nélkül!Akkor miről beszélünk ?"

Mé a naturál testépítés az nem sport? :-p

» leibigabi   válasz erre
    2018-03-08 20:12:46

@kovban: Ez a kérdés már bennem is felmerült. :D

    2018-03-08 20:07:13

https://www.youtube. ...

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-08 20:07:07

@SergioMartinez: Ha megkérhetlek menj az NSO fórumára, ott előszeretettel várják a hasonló stílust.
A mínuszok meg a pluszok hidegen hagynak, viszont amíg Golovkin nem bukott meg, addig ne állíts baromságot.

    2018-03-08 20:02:04

@kovban: CristianoHerná ndez :D vagy ki tudja

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-08 20:00:11

@SergioMartinez: Te korábban milyen nick-en voltál itt:)?

» kovban   válasz erre
    2018-03-08 19:46:07

nem mosthatoak ossze azok akik megbuktak a teszteken azokkal akik nem buktak meg a teszteken, ez ennyire egyszeru, az, hogy ki miben hisz maganugy, vannak objektiv kriteriumok amiket vagy teljesit valaki vagy nem

» fixpont   válasz erre
    2018-03-08 19:46:01

@pressurefighter0088 : Egyemismeg..
Ezerszer átlett beszélve itt a fórumon is,meg egyébként is köztudott h ÉLSPORT NINCS DOPPING nélkül!Akkor miről beszélünk ?

» SergioMartinez   válasz erre
    2018-03-08 19:35:46

Ha most ezzel helyre jön a lelki világotok 5percre..DDD

» SergioMartinez   válasz erre
    2018-03-08 19:30:57

@SergioMartinez: Előbb vagy utóbb úgy is megkérdezi tőle egy újságíró hogy mi a véleménye, úgy hogy mindegy. A Canelo fanoknak most még minuszolni sincs joguk.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-08 19:29:27

A Golo fanok, bezzeg ilyenkor nem írnak regényeket csak minuszólnak mint a hülyegyerek!DD

» SergioMartinez   válasz erre
    2018-03-08 19:21:17

@Heat: Jó persze,ne mondhatja hogy anabolikus szteroid nélkül ő sem tudna elképzelni egy felkészülést, de akkor inkább ne mondana semmit mert ez így képmutatás!

» SergioMartinez   válasz erre
    2018-03-08 19:17:57

@pressurefighter0088 : Zseniális. :D

» Streky   válasz erre
    2018-03-08 18:35:00

Mást mondana, holnap már nem lenne szponzora.

    2018-03-08 18:20:27

@ManU1: Így van, ha valaki leírja hogy ezt csak azért mondja, mert ezt kell mutatni a világnak, azt még megértem, de az ilyen nonszensz hülyeségek, hogy "én ma 2 szurit és 9 tablettát toltam" , stb.. nem ide valók.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-08 17:47:31

@Streky: I'm scared just a little bit because I'm a regular guy you know I'm not crazy guy, maybe a one percent, not hundred percent just maybe one percent because I understand my situation I understand next step I understand this is sport this is not game, this is very true fight very dangerous sport you know, I'm scared why not?

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-08 17:44:35

Azért kicsit visszavehetnétek a vádaskodásból. GGG többször volt ellenőrizve, és tudomásom szerint egyszer sem bukott le. Az ártatlanság védelme mindenkit megillet, és Golovkin cseppet sem szolgált rá az ilyen nemű viselkedésre.

    2018-03-08 17:40:25

tele volt a voros gyerek a menekulo ember

    2018-03-08 16:39:14

Képmutatás. Ő talán tiszta?

    2018-03-08 16:32:54

Azért durva hogy 35évesen,naturál sportolóként,ledomin álta a 28éves szétdoppingolt Alvarezt,mik vannak..
Inkább maradt volna csendben!

» SergioMartinez   válasz erre
    2018-03-08 16:25:48

@Beast_Pete: Én is találkoztam azzal a nyilatkozattal, de a kettő nem zárja ki egymást (nekem az hihetőbb, de nem gondolom, hogy "félisten").
Amúgy, ha bármelyikünket megkérdeznének ilyen körülmények között, ki mondana gyökeresen mást? Attól, hogy mindenki tol (különböző mértékben) cuccot, ezt nem mondhatja ki egyikük sem nyilvánosan. Amúgy meg számomra az felháborító, hogy világszervezetek vezetői előre kimosnak valakit, mást meg mikrogrammnyi mennyiségért minimum felfüggesztenek...
Biztosan utánanéztetek, de rövid részlet a clenbuterol hatásáról.:
"a Clenbuterol szolíd, de igen jó minőségű izomnövekedést eredményez, ami szignifikáns erőnövekedéssel jár, továbbá iszonyatosan erős antikatabolikus hatása lassítja azt az ütemet, ami a proteint az izomsejtből lebontja, így az izomsejtek megnagyobbodását eredményezi. Emiatt számos testépítő használ Clenbuterolt, többek között a szteroidkúra folytatásaként, hogy a létrejövő katabolikus szakaszt megelőzze (csökkentse), hogy így őrizze meg izomtömege és ereje maximumát.
További tulajdonsága, hogy kifejezetten zsírégető hatása van. A zsírt diéta nélkül égeti el, mert könnyen megemeli a szervezet hőmérsékletét, miáltal a szervezetet arra ösztönzi, hogy a zsírokat fűtőanyagként e felmelegítéshez felhasználja."

    2018-03-08 16:23:14

@Krissz97: Na jó, én is adnám!:D

» Streky   válasz erre
    2018-03-08 16:15:31

@Streky: Örülnék ha GGG visszavonulás után elmenne kommentátornak :DD zseniális lenne

» Krissz97   válasz erre
    2018-03-08 15:56:14

Te etted meg a húst!?!

    2018-03-08 14:04:33

@Krissz97: Look Max. He is very powerful, good boxer, you know. This is boxing. This is not game!

» Streky   válasz erre
    2018-03-08 13:41:44

@edge: Max...you know...this is boxing...

» Krissz97   válasz erre
    2018-03-08 11:22:05

:D

https://youtu.be/WyW ...

» zolimt   válasz erre
    2018-03-08 11:20:52

Big Drama Show :)

    2018-03-08 11:12:44

@Jan: :DDD sajnos ha a neten korbenezel akkor látod h többség szerint van tiszta élsport. Nemtudom, ilyenkor nem gondol bele az ember h hmmm alvarez doppingolt és mégis döntetlen lett golovkin ellen aki tiszta.... Vagyis golovkin egy felisten.. logikus

» Krissz97   válasz erre
    2018-03-08 11:10:29

Ez a nyilatkozata honnan származik? Mert én totál mást olvastam tőle, amiben azt nyilatkozza, hogy sajnálja ezt az esetet, és nem gondolja, hogy Canelo direkt előnyszerzés céljából vitte volna be a Clenbuterolt. Szerinte se Canelonak, se csapatának, se a boksznak nem teszt jót ez a helyzet, és természetesen ő így is kiáll Canelo ellen.

» Beast_Pete   válasz erre
    2018-03-08 11:07:13

Biztosan nagyon fel van háborodva...Nyilván nem mondhatta azt, hogy “gyerekek gáz ez a kamuzás, én ma két szurit és kilenc tablettát toltam de rám szólt a menedzsment, hogy háborodjak fel nagyon mert ha rosszat szólok nem készít több ocsmány öltönyt a Bijan és nem kapok sárga Jordan cipőket sem”

    2018-03-08 10:54:50

még a végén Mónika-showsan hozzátehette volna, hogy "türtőztesse magát, uram".

    2018-03-08 10:54:30
fel