Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Wilder Ortizt is kiütötte

2018-03-04 09:21:25 /
Helyi idő szerint szombat este, New Yorkban tette kockára a WBC nehézsúlyú bajnoki címét a veretlen amerikai Deontay Wilder (40-0-0, 39 KO). Ellenfele a szintén veretlen kubai Luis Ortiz volt. A találkozó eseménytelen első menettel indult, Ortiz próbálta magához ragadni a kezdeményezést, ám Wilder okosan távol tartotta magát a küzdelemtől és kívülről, hosszú egyeneseivel szurkálta kihívóját. Ortiz diktálta az iramot, míg Wilder leginkább a kontráira hagyatkozott, több-kevesebb sikerrel. A másodikban Ortiz padlót fogott, ám David Fields vezetőbíró csúszásnak ítélte meg az esetet. Az 5. menet végén Wilder betalált egy jobb-bombával, amitől Ortiz lábai spagetti-táncot jártak, majd az ezt követő támadástól padlóra is került. A hatodikban Wilder többször próbálkozott, ám Ortiz rendezni tudta a sorait és a hetedikben már ő fogta meg egy szűk jobbhoroggal az amerikait. Wilder komoly bajba került, de fogással és szórványos visszatámadásokkal sikerült átvészelnie a menet utolsó 30 másodpercét. Ortizból sokat kivett az előző menet , így a 8-ban visszavett a tempóból és Wilder vissza tudott jönni a meccsbe, sőt, a 10, menetben már kárt is tudott tenni Ortizban. Az menet első percének végén szinte egyszerre sikerült elhelyezni 1-1 bombát egymáson, amitől Wilder a kötelekre esett, Ortizon pedig láthatóan átszaladt az ütés és a visszatámadó Wildert egyből megpróbálta lefogni. Wilder szimplán földhöz vágta a szédült Ortizt, majd heves támadásba lendült és néhány széles ütéssel padlóztatta az erejével teljesen elkészült ellenfelét. Ortiz felállt, de nem bírta kihordani Wilder vad támadásait lábon és egy jobb felütéstől harmadszor is földre került, amire Fields beszüntette a találkozót.

Videó: a mérkőzés felvétele
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

vannak még jó bunyósok nehézsúlyban, csak minél többször álljanak ki egymással minél több jó meccset hozzanak össze. Nemcsak a címegyesítésekre gondolok, hanem itt van pl ugye nemsokára lesz a Whyte-Browne meccs is! Chisora, Jennings, Takam, Breazeale, Miller stb stb.. jó bunyósok, álljanak ki egymással, vagy jó ellenfelekkel.

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-13 20:38:31

@LennoxLewis: Meglátjuk,Pove tkin meg Pulev már kb 100évesek most is,nemhogy pár év múlva,a fiatalok meg még nincsenek sehol,Millert nem tartom nagy tehetségnek.
Az idő majd meghozza a választ.

» siposattila   válasz erre
    2018-03-10 18:01:27

@siposattila: 2 Yafai van. Az idosebb veretlen vilagbajnok, a kevesbe tehetseges occse kapott ki nemreg.

Az USA vs UK szerintem kb egal. Van olyan sulycsoport, ahol az amerikaiak allnak jobban, es van olyan ahol a britek, szimpatia kerdese ki melyik orszag bunyosait tartja jobbnak osszesegeben jelenleg.

Nehezsuly: Szinten nezopont kerdese, nekem a mostani allapot jobban bejon, mint 10 eve. Tobb VB van, izgalmasabb stilusuak - Parkert kiveve - es ugy nez ki hajlandoak is meccselni a legjobb kihivokkal (Joshua: Pulev/Takam, Wilder: Ortiz) es egymassal.
Szerintem iden kiderul, hogy ki a legjobb egy ev vegi Joshua vs Wilder meccsen, utana esetleg egy visszavago, majd 1-2 evig a gyoztes cimeket ved Povetkin, Miller, Pulev ellen. Addig kihivoi pozicioba verekedheti magat az uj generacio/nemreg profinak allt sikeres amatorok: Joyce, Hrgovic, Yoka, Dychko, Dubois.
Nekem tetszik ez a forgatokonyv.

» LennoxLewis   válasz erre
    2018-03-10 17:42:17

@LennoxLewis: Nem néztem,mert senki nem követi ezeket a súlyokat,nekem mindig japánok meg thaiföldiek ugranak be,nem is ez volt a lényeg,bár most hogy nézegettem Yafai,mintha kikapott volna.
A lényeg hogy elég sok amerikai van azért a szeren ma is.
Köztük vb-k is más súlyokból,mint nehézsúly,bár ott meg ugye Wilder.
Ha most Joshua megveri Parkert,utána nem sok minden fog történni,eléggé leül a meccsláz a Joshua -Wilderig.
Elég szegényes a felhozatal,lehet neveket sorolni hogy a nézők kit kivel szeretnének látni bunyózni,de ez nem sokat számít ebben az üzleti világban.
Valaki azt mondta hogy a Klicskó korszak sem volt rosszabb nehézsúlyban mint most,nem tudom,elgondolkodtat ó.

» siposattila   válasz erre
    2018-03-10 17:23:38

@siposattila: "kis súlyokban nincs angol vb"

McDonnell, Burnett, Yafai...

» LennoxLewis   válasz erre
    2018-03-10 16:16:42

@Leon: Nehézsúlyban most nem csak,de a többiben ott vannak más súlyokból az amerikaiak,nem csak egy súlycsoport van,kis súlyokban nincs angol vb csak japán meg etióp mittoménmilyen,attól függ honnan közelítjük a témát.

» siposattila   válasz erre
    2018-03-06 18:42:42

@sziporka: Más súlcsoportokat is nézve, pl. nagyközepet a közelmultban : Calzaghe, Eubank, Benn, Froch, és az ír Collins. A legjobbak voltak a súlycsoportban, a 90es években és a 2000 években Ward előtt. Bár igaz, Roy Jonessal nem mérkőztek.
Illetve kik tűnnek fel ? Ok, egyetértek, vannak nagyon jók Amerikában, ugyanakkor még mindig a több évvel ezelőtti nevek kerülnek elő nehézsulyban : Pulev, Haye. Nekik lejárt az idejük. Pulevnek már nagyon lejárt.... Mivel kevesen tünnek fel, ezért kevés amerikai emelkedhet ki, hisz összesen kevesen emelkednek ki. Wilder kiemelkedett, de ő volt az egyetlen az elmúlt 10 évben Amerikában, aki tényleg kiemelkedett. Előtte ki volt nehézsulyu amerikai világbajnok ? Holyfield és Tyson a 90es évekből ? 15-18 év telt el Wilder előtt nehézsúlyu amerikai világbajnok nélkül. Ezalatt ott volt Lewis, Haye, Fury és Joshua Angliában. Ők mind világbajnokok voltak 2000 óta, mig Amerikából csak Wilder !

    2018-03-06 17:05:26

@Leon: Ki az aki nagyon jó Amerikában ? Wilder, Ward (de már ő se aktiv). Többet nem tudnék most montani. Anglia meg teli van sztárokkal Joshua, Fury, Haye, Eubank Jr, Groves, stb


Cwawford,Errol Spence,Jacobs? Mondvalamit?
Joshua,Brook ,Groves ér vmit a többi inkább celeb!

» SergioMartinez   válasz erre
    2018-03-06 16:24:40

@Leon: De ez most két tök más dolog, hogy lesz-e benne pénz, lehetőség meg, hogy Bruno vagy Lennox ad-e neki tanácsokat.

De a mondandóddal sem értek egyet, a nagy pénzes meccsek még mindig az USA-ban vannak, még akkor is, hogyha más nemzetiségűek a sztárok. Már miért ne lenne lehetősége egy amerikainak úgy, mint egy angliainak? Attól még éppen, hogy a tengerentúlon vannak a nagyobb hagyományokkal bíró termek, edzők. Az angliai fellendülést meg ne vedd akkora dolognak, most Hearn tevékenysége révén, meg pár bunyós miatt fellendült az utóbbi pár évben, de azért az a pár bunyós nem fog itt óriási angliai boksz-mekkát csinálni. Akiket felsoroltál, azok közül egyedül Joshua igazi sztár. Furyról azt sem tudjuk, hogy visszatér-e. Haye totál ki van égve, motiválatlan és jó, ha kétévente van egy meccse. Eubank most kapott ki, és Groves-ot sem sztárolják ám olyan hű de nagyon világszerte.

Az USA-nak is vannak népszerű bunyósai: Danny Garcia, Keit Thurman, Shawn Porter, Errol Spence, Mikey Garcia, a Charlo tesók, Terence Crawford, Wilder... Sőt a Dél-ameriai bunyósok nagy meccsei is az USA-ban vannak. Ezen kívül a legtöbb világbajnok is jelenleg náluk van. A p4p top 10-ből egyedül az USA ad egynél több tagot (3-at) jelenleg. Kár leírni az USA-t, csak mert most van némi mozgás Angliában is. Még mindig töredéke annak, ami az Államokban van.

» sziporka   válasz erre
    2018-03-06 16:21:29

megnéztem mégegyszer a meccset, és tetszett jó volt szerintem ! ezt jó lett volna, ha adja a tv, vagy legalább ismétlésbe. Most már Wilder-nek is volt egy kemény, küzdelmes, izgalmas, és drámai meccse, ahol megmutatta, hogy van szíve, mint AJ, Wlad ellen. Most már csak Parker-nek kell egy jó ütős meccs, de ez meg is lesz szerintem, AJ ellen!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-06 15:42:17

@Leon: Azért akad pár harcos a tengerentúlról is.

» siposattila   válasz erre
    2018-03-06 15:01:03

@sziporka: A boksz egész egyszerűen nem olyan népszerű Amerikában, mint Angliában. Nagyon jó és impozáns Wilder, a hiányosságai ellenére is. De egyszerűen véleményem szerint a sportág alacsonyabb népszerűsége miatt az országban, nem fog tudni elég gyorsan fejlődni. A nehézsuly utolsó aranykora Amerikában a 80as években volt, illetve félig a 90es években (Tyson, de inkább Holyfield szemben Lennoxxal - ezért csak félig). Hasonló okok miatt nem lesz szerintem korszakos bajnok Wilder, mint ahogy Magyarországon se emelkednek ki nagy bajnokok mostanában : a sportág nem elég népszerű. Ki az aki nagyon jó Amerikában ? Wilder, Ward (de már ő se aktiv). Többet nem tudnék most montani. Anglia meg teli van sztárokkal Joshua, Fury, Haye, Eubank Jr, Groves, stb. A sportág népszerűsége számit.

    2018-03-06 14:37:59

@Leon: igen felpezsdült végre, és a java még csak most jön ugye AJ-Parker, és majd Wilder-rel is. Meg remélhetőleg Fury is összeszedi magát, bár az még időbe telik, mire odaér egy nagy meccsre. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-06 14:30:30

@Leon: Ezzel én nem értek egyet. Azzal együtt, hogy Joshua-t sokkal jobb bunyósnak tartom Wildernél, nem az fog dönteni, hogy Lewis vagy Hay ad-e tanácsot majd AJ-nek. Wilder stábja és sarka eddig éppen, hogy jelesre vizsgázott.

» sziporka   válasz erre
    2018-03-06 14:11:55

Felpezsdült a súlycsoport a Wladimir-Fury meccs óta. Volt egy kb 12 éves periódus, 2003 tól (Lennix-Vitalij) 2015 (Wladimir-Joshua) amikor minden évben valamelyik Klicsko volt a legjobb. Wladimir alkalmankénti vereségei a Sanders vereség óta és a Stewart korszak előtt nem mutattak fel megváltót. Hiába voltak a Klicskok korszakos bajnokok, de nem voltak megváltók. Nem is vertek korszakos bajnokot (Tyson, Lewis). Unalmassá váltak, bár ebben minden bizonnyal a menedzsmet is benne volt. Haye lehetett volna korszakos sztár, de nem lett. Az 1-2 meccses bajnokokat, Haye, Valuev, Chagaev (nem tudom, volt e több...) nem fogják magasan jegyezni a történelemben. Haye akkor lehetett volna sztár a Wladimir vereség ellenére, ha nem vonul vissza több évre a Chisora győzelem után. Mindenesetre szerintem a mostani bajnokok (Joshua és Wilder, ha Parker nem is) azonban már verték volna. Szerintem Joshua változtatni fog a felkészülésen, és meg fogja verni Wildert. Több és jobb tanácsadója lehet, mint Wildernek. Joshuát támogatják korábbi angol bajnokok, pl. Lennox, de akár Haye, Bruno is. Wilder mögött ki lenne ? Tyson ? Á, ő nem ad tanácsot. Szemben Lennoxxal, aki szerintem sokkal aktivabban benne van a boksz vérkeringésében, mint Tyson. Joshua mögött sokan vannak, Wilder mögött nem.

    2018-03-06 14:02:44

@ogreface: Teljesen igazad van ogre.

» Streky   válasz erre
    2018-03-06 13:25:34

@Streky: "Csak azért volt olyan Wlad, mert nem tudott mit kezdeni azzal, hogy valaki sokkal jobban mozog lábon, gyorsabb a keze, jó a kondija, és nagyobb a rech-e, és nem fél, bokszolni is tud. Ennyi Wladimir, csak sosem volt senki olyan, aki alkalmas lett volna bebizonyítani ezt."

Bizony bizony, erről szól a boksz, egyszer jön valaki, aki gyorsabb, ügyesebb, erősebb, bátrabb stb. és legyőzi a bajnokot. De addig, amíg ez nem történik meg, addig ő a legjobb, hiszen addig senki sem tudta megverni és ez nem csak arra vonatkozik, akinek még mindig nem mondjuk ki a nevét, hanem mindenkire! :)

» ogreface   válasz erre
    2018-03-06 10:51:35

Sokszor felmerül itt Fury neve,ahogy nézem csak múltidőben,ami nagyon helyes,mert sosem lesz már tényezőként emlegetett ökölvívó belőle szerintem,alázat nélkül ez nem megy.
El tudom képzelni hogy betotyog a ringbe még a pénzért egyszer Joshua ellen,de kb ennyi és nem több,ő olyan Tyson verő Douglas féle egymeccses bajnok,van ilyen.

» siposattila   válasz erre
    2018-03-06 09:38:23

@Streky: azért ne feledd, hogy Fury fiatal még mindig, Wlad meg már bőven nem volt az, amikor kiálltak egymás ellen. Biztos nem lett volna könnyű dolga Wladnak, de pl egy 10 de akár csak 5 évvel fiatalabb verziója megoldotta volna.
Viszont nem az a Wlad állt ott, így kikapott, ennyi. :)

» Beast_Pete   válasz erre
    2018-03-06 09:09:18

@Streky: Így van, GGG ellen erősködött Eubank Jr ha jól emlékszem, hogy nem volt még olyan ellenfele aki tényleg próbálkozott volna, pedig volt, csak nem nagyon tudtak mit kezdeni vele (Jacobs és Canelo kivtelével).

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-05 16:33:45

@La Cucaracha: szerintem jó, hogy Fury elvette az öveket Wlad-tól, és felkavarta a vizet ezzel, csak mondjuk tényleg adhatott volna revansot !

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-05 14:39:03

@Streky: Wlad fejben nem volt ott a meccsen, az utolsó 2 menetben jött rá, hogy egy boxmeccsen van, és meglehetősen rosszul áll a pontozó lapokon. Ha azt a bunyót csinálja végig, mint a végén, szerintem nyert volna.

» La Cucaracha   válasz erre
    2018-03-05 14:35:48

@Blackpanther: Csak azért volt olyan Wlad, mert nem tudott mit kezdeni azzal, hogy valaki sokkal jobban mozog lábon, gyorsabb a keze, jó a kondija, és nagyobb a rech-e, és nem fél, bokszolni is tud. Ennyi Wladimir, csak sosem volt senki olyan, aki alkalmas lett volna bebizonyítani ezt. Joshua ellen jó volt, de Joshua-t meg lehetett ütni, mert közelment, beleállt az ütésváltásokba, de Fury nem. Kívülről simán megoldotta, legyorsulta kézen és lábon is Wladimirt.

Ez olyan, hogy akkor May ellen mindenki 20%-on ment? Nem, May mellett tűntek. ennyire enerváltnak.

» Streky   válasz erre
    2018-03-05 14:25:03

@Streky: "Én a Wlad elleni Furyt simán favoritnak gondolnám AJ ellen. Ilyen 70:30 arányban. Parkernek viszont maximum 20%-ot adok. "

-------------------- -------------------- -------------------- -------------------- ------

Wlad formája 20-30% volt a legjobbhoz képest, indított ütéseinek száma vetekedett egy alvó kenguruéval.

Joshua vagy Wilder csak a legjobb formájának az 50%-át hozná, Furynak annyi esélye lenne mint egy döglött lónak megnyerni az Epsom Derbyt.

Fury a Klitschko mérkőzés óta lett túlértékelve, jókor volt jó helyen...

» Blackpanther   válasz erre
    2018-03-05 13:33:34

@pressurefighter0088 : Na ez elég értelmetlenre sikerült, de érthető sztem mire célzok.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-05 12:31:28

@deontay: Fury olyan mint BJS, egyszer fent egyszer lent, hasonlítsd össze az Akavov elleni vs Lemieux elleni formáját, ég és föld. Mondom, ha csúcsformába kerül, jó eséllyel legyőzi AJ-t meg Wildert is, de ahhoz nagyon motiváltnak kell lennie.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-05 12:28:20

Fury tényleg túlértékelt,a klics elleni győzelem olyan mintha csak egyszer akart lenni vb-nok.Oké összejött, visszavonult vagy eltiltották nem is tudom pontosan, utána miért nem állt ki és védte volna meg sorban a cimét ahogyan illik bajnokhoz méltóan.Hát azért mert elfogyott a pénz és most csinálni kellene valamit, de szerintem nem jön vissza az a 50-60 kg túlsúlytól megszabadulni lehetetlen.

    2018-03-05 12:24:01

@deontay: egyetértek fury túl értékelt szerintem is,ráadásul erős homály fedi,hogy ő belőle lesz e még értékelhető bunyós,az ilyen nagy visszatérések általában nem szoktam jól elsülni.
igazából érthetetlen számomra miért dobáloznak sokan az ember nevével meg,hogy ilyen meg olyan technikás volt,lehet,na de basszus lassan 3 éve volt az már,és nem arról van szó,hogy elment volna pihenni de közben formába tartotta magát mint pl egy maywaether,ha nem fosott az egészre.

wildernek meg grat,bár jobb lenne az emberszája íze,ha ezt első neki futásra összehozták volna.
most mehet tovább a szájkarate mind2 oldalról,mert még építgetni fogják ezt a meccset szerintem,talán majd jövőre összehozzák.

    2018-03-05 12:07:36

Gratulálok Wildernek a győzelemhez, bebizonyította, hogy van szíve és az álla sem pudingból van! Gyors és nagyon keményeket üt, de az egyensúlya és az ütéstechnikája inkább egy Benny Hill showba való és nem egy világbajnoki döntőre. :)
Gratulálok Ortiznak is, az igazi minőségi bokszot ő mutatta a mérkőzés alatt, viszont elfogyott a végére és legyőzte őt a kondija és az ellenfele keménysége és kitartása.
Ha Parkeren túljut az angol / miért ne jutna? :) /, akkor alaposan fel kell készülnie Wilder sebességére, egy percig se lankadhat a figyelme és jobb, ha a jobban ráfekszik az állóképesség fejlesztésére is, inkább, mint az izomtömeg növelésére. Lelkileg is acéloznia kell majd magát, mert az amcsi biztos, hogy belemászik majd az arcába és folyamatosan csesztetni fogja minden formában.

» ogreface   válasz erre
    2018-03-05 11:39:38

@pressurefighter0088 : Fury is csak a méret fölényböl él. Joshua sokkal technikásabb, erösebb, Fury álla nem bírná ki AJ támadásait, aki nem a Klitschko féle ötlettelen boxot hozná! Szerintem Fury messze a leg túlértèkeltebb bunyós a mezönyben.

» deontay   válasz erre
    2018-03-05 11:23:29

@deontay: Mert Furynak sokkal jobb a kondija, gondolkodik, gyorsabb kézen és lábon, és hosszabbak a karjai. Simán kibokszolhatná, a vége felé akár be is fejezhetné a meccset Fury, amikor jön Joshua szokásos túlélési rituáléja a meccs második felében, amikoris élet halál harcot vív a saját izomtömegével, amely tonnányi oxigént igényel.

» Streky   válasz erre
    2018-03-05 11:20:31

https://www.facebook ...

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-05 11:00:28

@deontay: Ha Fury újra gyors tud lenni, és esetleg még erősebb fizikailag mint Wlad ellen, akkor jó esélye lenne Aj ellen, aki a méret és erőfölényéből él.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-05 10:56:42

@Streky: De miért? Wlad ellen is csak azért nyert, mert az ukrán eltöketlenkedte. Joshua nem ilyedne meg töle. Kb. 3 menetet adnék Furynak AJ ellen.

» deontay   válasz erre
    2018-03-05 10:50:34

@Streky: Én 35-öt minimum.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-05 10:41:27

@Dirhanka: Hát én nagyon megnézném, ha valóban hasonló lenne. :)

» Streky   válasz erre
    2018-03-05 10:35:35

@Streky: Ez olyan George Foreman vs Ron Lyle forgatókönyv, de jöjjön csak létre!

» Dirhanka   válasz erre
    2018-03-05 10:01:11

@pressurefighter0088 : Én a Wlad elleni Furyt simán favoritnak gondolnám AJ ellen. Ilyen 70:30 arányban. Parkernek viszont maximum 20%-ot adok.

» Streky   válasz erre
    2018-03-05 10:01:10

@Streky: Tényleg jó lenne, de Joshua jobban teszi ha nem gondolkozik még ezen, mert a Parker meccs nem lefutott.

És az milyen lenne, ha Fury bohóckodna Joshua előtt hátratett kézzel, és AJ a levegőt csépelné, Fury meg magyarázna neki hogy "mi van nem tudsz eltalálni?"? :D

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-05 09:57:43

Ezek után annyira nagyon várnék egy Joshua - Wilder-t...

Most képzeljétek el, hogy két ekkora ütő, látványos bunyós feszül egymásnak.
Mindkettő üthető, Wilder pokoli gyors, Joshua képzettebb és fegyelmezettebb.

Milyen lenne, ahogy Joshua keresztbeveri Wildert, és megfogja, vagy ahogy Wilder leüti Joshua-t, és már ordítva spannolja magát az összeeső Joshua fölött, aki értetlenül ül, hogy mitől is ment le..

Elképesztően parázs kis meccs lenne. Ez kell az idei évre még a népnek.

» Streky   válasz erre
    2018-03-05 09:51:48

Wilder hiányosságai mellett kiderült hogy elég jól bírja az ütéseket ami Joshua ellen akár kulcsfontosságú is lehet, a fiatalabb Ortiz lehet megverte volna de Wilder ütőereje akkor is levitte volna míg Ortiz nem tudta leütni a bombái ellenére sem, sajnos Hearn lehet húzni fogja a Joshua meccset mint korábban...

» gigaboly   válasz erre
    2018-03-05 09:06:40

Azert nem annyira egyedi Wilder helyzete, volt mar ra pelda, hogy valaki ragyogoan alkalmazta a fizikai adottsagait es a boksztudasat kompenzalta vele. Marciano, Foreman, Vitali, Tua, stb... csak, hogy parat emlitsek. Nalam Foreman az abszolut kedvenc all time nehezsulyum, de technikailag ot sem lehetne virtuoznak nevezni. De bitang alla volt es ha talalt, akkor pl Smoking Joe is felemelkedett tole. Wilder ha kicsit visszafogottabb szemelyiseg lenne, sokkal kevesebbet kritizalnak.
Sokan felhoztak Wladimirt mostansag, szerintem sparringolt Wilderrel meg AJ-vel is es eleg sokaig egyik sem volt keszen ra, talan mem veletlen. A kozelmultbol Lennox es Vitali szerintem Wildert meg AJ-t is megoldottak volna, Lewis Furyt is, eseteben Vitali lehet bohocsipkat kapott volna.
Szetintem egesz jo meccsek vannak mostansag a bokszban, talan ez lesz a tendecia a kozeljovoben. Wilder es Ortiz is odatette magat, mindkettonek gratula! Lehet Wildert kritizalni, de azert nem sokan oldottak volna meg a szombati Ortizt. Nekem nem kedvencem Wilder, de emelem kalapom, ahonnan visszahozta a meccset, az tiszteletet erdemel, bajnoki mentalitas, nagyon tetszett. (AJ Wlad ellen, LL Vitali ellen, Chico Castillo ellen, stb... vert helyzetbol forditani tenyleg nagy dolog es nem mimdemki kepes ra, na)

» bandi78   válasz erre
    2018-03-05 08:59:35

Wildert továbbra sem könnyű kedvelni, de minden hiányossága ellenére rohadtul veszélyes, elkell ismerni. Döbbenet micsoda ütőerő és gyorsaság szorult a 97 kg-s emberbe. Magában ez a két skill lehetőséget ad arra ,hogy bárkit kiüssön. Otriz remek volt, csak 8 menet után ellőtte a tartalékait, nem maradt kondi a végére sajnos. 39 évesen nem tudsz gyorsan regenáróldni + 100% koncentrálás is kivesz belőled rendesen. Momentuma nem volt Wildernek amikor Ortiz körbe mozogta és megis lepődött a stílus váltáson az amcsi. Az nekem nagyon tetszett. Summa summarum : veszélyes egy dög Wilder és bárkit kiüthet. Lesz dolga Robert McCrackennek is AJ-vel ha összehozzák a meccset, de nagyon várós!

» Dirhanka   válasz erre
    2018-03-05 07:43:02

Kiütközött Wilderen a rutintalanság, de ennek ellenére szépen helytállt. Hozta a Stiverne 1-es színvonalat ha sokkal többet nem is, az biztos hogy az ütést is bírja. Jó meccs volt, ha a lagymatag első félidőt nem nézzük.

    2018-03-05 01:34:19

@deontay: Szerintem Joshua ellen a mostani Ortiz hasonlóan ki-ki meccset vitt volna végig, Joshua nagyon erős, de nem olyan gyors a keze, mint Wildernek.

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-03-05 00:53:32

@deontay: Lett volna esélye Ortiznak hogy kibokszolja Joshuát.
Persze Joshuának is, hogy kiüsse Ortizt.
De mivel talán egy éve volt realitás az a meccs is, Wlad legyőzése után már Joshuát tartottam volna esélyesebbnek.
Joshua-Wilderre majd a Parker meccs után tippelnék... a kiwi nagyobb underdog Joshua ellen mint Ortiz volt Wilder ellen, de közel sem esélytelen. Ott is lehet talán meglepi.

» Peacock   válasz erre
    2018-03-05 00:03:27

@Jersey Joe: És - ha összejön - persze Wilder előtt is, mert kettőn áll a vásár.

» Peacock   válasz erre
    2018-03-04 23:57:48

@Jersey Joe: Az egyértelmü, hogy Ortiz technikailag jobb mindenkinél a mezönyben, Klitschkonál is jobb volt. Ortiz balkezes és remekül kontrázik, pont mint Sanders, érdekes lehetett volna! AJ ellen mit tippeltél volna?

» deontay   válasz erre
    2018-03-04 23:34:46

@Peacock: "Ha Ortiz nem bukik meg a Kayode meccs után, talán ő is címmeccsig jut pont akkorra a WBA-nél, Wlad ellen"Szerintem verte volna Klicskót akkor már Ortiz.

Ortiznak pont az jött szembe, ami neki a legkedvezőtlenebb stílus volt, ez a gyors és halálos jobbos Wilder képében.
Kibokszolni viszont senki nem tudta volna, s mivel technikailag nagyon magas szinten van, lehetett volna ellenszere Klicskó zárt védekezésére.

Arra leszek kíváncsi, hogy ezek után valóban összehozzák-e a Joshua vs Wildert.
Ha Joshua bevállalja, le a kalapom a menedzsmentjük előtt.

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-03-04 23:07:22

@Jersey Joe: Ez igaz, de attól még Parker-Wilder lesz a címegyesítő meccs.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-04 23:01:47

@Bjota: Az a terpeszállás ilyen hosszú végtagokkal és ilyen ruganyos lábakkal egy nagyon jó taktikai elem alacsonyabb bunyósok (a mezőny 98 százaléka) ellen. Amint a lábaiból eltűnt a dinamika Ortiz hetedik menetes ütései nyomán, a terpesz értelmét is vesztette.
Wilder 2015 januárjában lett bajnok. Ha Ortiz nem bukik meg a Kayode meccs után, talán ő is címmeccsig jut pont akkorra a WBA-nél, Wlad ellen - talán épp Jennings vagy Fury helyett, szóval egy már kicsit megkopott Wlad ellen. Fene tudja, így utólag látszik, hogy talán érdekes lehetett volna. (Jennings ellen, azaz 2015 decemberében eléggé a toppon volt pont Ortiz, míg Wlad már nem.)
Mindenesetre 2016-ban azt gondolom Orrtiz nagy eséllyel legyőzhette volna Wildert. De így is örülök, hogy összejött ez a meccs. Ortiz remekül bokszolt, még most, a kora miatt masszív underdogként is majdnem megtréfálta a jóval fiatalabb, gyorsabb, magasabb, hosszabb kezű, nagyobb ütő Wildert - a technikai fölényének és a kemény felkészülésének köszönhetően. Wilder pedig végre bizonyított egy igazi veszélyes ellenfél ellen is. Nem volt semmi amit a hetedikben kihordott és ahogy nagy nehezen visszakapaszkodott a meccsbe. Pontozással persze nem szabadott volna vezetnie a 10. előtt, ezért a háttértámogatásért kár volt. De van álla és valahol szíve is a bunyóhoz. Gratula neki. Csak könyörgöm maradjon már ellenfelekben a top 10-nél!
(Amúgy meggyőződésem hogy 38 évesen ha ő lesz fizikálisan megkopva, ilyen fordítás már nem ment volna neki.)

» Peacock   válasz erre
    2018-03-04 22:50:44

@pressurefighter0088 : Ja, csak Ortiznak a kis lábújjában is több van boksztudásból, mint Parkernek komplett.

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-03-04 22:42:01

@Jersey Joe: Ahogy Klicsek is Joshua ellen már nem volt olyan mint pár évvel korábban.

Na de Parker csak 26 éves.....

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-04 22:36:38

@ManU1: "Egyszóval csak "öregségre" fogni a vereséget szerintem szimplán marhaság. "Azért az öregség nemcsak erőnlét tekintetében lehetett probléma Ortiznak.
Robbanékonyság, reflexek például az első leütésnél, stb.

Azzal a boksszal, amit ő csinál, 2-3 évvel ezelőtt biztosan jobb volt 1-2 fokkal biztosan.

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-03-04 22:28:56

@leibigabi: Most hogy mondod, én is látom hogy teli voltak, úgy csillognak az izmaik. :D

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-04 22:25:15

Izgalmas jó meccs volt.Én a you tubon néztem 1óra 2perc,rögtön gondoltam végig ment mind a 12 menet.De ez a 1,70m es terpesz állás Wildertől elég mulatságos volt.Oké kell mert 2m 6 centi.
Az 5.menetig az öreg jó dominált,megmutatták a pontozó lapokat első 4 menet Ortizé volt,a box tudása az érezhető volt.Sajnálom hogy nem tudta befejezni.Az ütőerő hiányzott,tehát még egy kicsi.Többen irtátok pár évvel korábban jobb lett volna ez a meccs,hát ja ez a hülye huza-vona a WBC nél.Szerintem is top 5 ös bunyós.

AJ szerintem nagyobb ütő mint az öreg ő biztosan befejezte volna.Izgalmasabb meccs lesz mint ez volt ha összejön.

Wilder erős gyors,de AJ és Klicsék érzésem szerintnagyobb ütőerőben.

Láttam azt a nagy tockos Ortiz tarkóján, szerinten sem volt szabályos,valamint ezek a kalapács szerű ütései sem azok.

    2018-03-04 21:09:31

@emgabor: így van. na tessék vannak itt lehetőségek a jó meccsekre! jó kis színvonalas, és látványos meccset hoznának össze szerintem is. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 21:06:58

@emgabor: Ami elég szomorú a súlycsoport helyzetére nézve.

» siposattila   válasz erre
    2018-03-04 21:06:16

@CHUBAKKA: Én egy Povetkin-Ortiz meccset is szívesen megnéznék. Szerintem jelenleg az egyik legjobb párosítás lehetne nehézsúlyban.

» emgabor   válasz erre
    2018-03-04 20:56:10

@iceman: Az igaz hogy ügyesen terelgette a ringben, de nem nagyon tudott kárt tenni Wilderbe, hiába alakított ki jó helyzeteket. Védekezése, mentalitása rendben volt. Azt a gyors, dinamikus jobbost nehéz kivédeni 12 meneten keresztül.

» Robustaff   válasz erre
    2018-03-04 20:37:52

@Elephant: nemhinném, szerintem meg akarja magát méretni legalább egy nagy meccsen, mielőtt visszavonul, és hát igaza van szerintem! aztán majd meglátjuk, hogy ki ellen mehet AJ, Parker, vagy Wilder. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 20:37:45

@iceman: igen lehetne AJ-Wilder , Amerikában is egy meccs, meg Angliában is, jó lesz ez!! ;-) addig meg a többiek elbunyózgatnak egymással legalább! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 20:36:34

Povetkin mostanában nem gondolkozik azon hogy elinduljon az olimpián?

» Elephant   válasz erre
    2018-03-04 20:34:55

@CHUBAKKA: Parkerben én nem látok sok lehetőséget, de cáfoljon rám AJ ellen. Szerintem Ruiz Jr.-t és Takamot sem oldotta meg, a kis Fury ellen is elég egysíkúnak tűnt. Ha AJ-t megveri, akkor viszont előléphet a súlycsoport élére, ezt kár vitatni.Fury, ha ledobja azt a rakat szalonnát, ami rajta lóg, akkor talán megint érdemi contender lehet, de most még nem tennék erre nagyobb összeget.Breazeale jó nagydarab, erős srác, technikailag közepes, de nem dinamikus sem lábon, sem kézzel. Azt nem zárom ki, hogy bármelyikük akár meneteken át képes lenne Wilder-t kibokszolni, de 12 menet alatt elég egyszer igazán benyelni a jobbosát és akkor, legalábbis úgy néz ki, a padló garantált. Most azt mondanám, hogy valószínűleg az jön be, amit régóta gondolok: többmeccses AJ-Wilder rivalizálás.

» iceman   válasz erre
    2018-03-04 20:19:37

@Blackpanther: hát talán az ellenfél keménységének, szívósságának is köszönhető, hogy nem tudták befejezni. AJ, és Wilder is megmutatták, hogy van szívü szerintem! így gondoltam én.;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 20:11:47

Klitschko és Ortiz is saját magának köszönheti a vereséget, mind a kettő hagyta kitisztulni a következő menetben ellenfelét, akik köszönték szépen a pihenőidőt és utána viszonzásképpen kicsapták őket...

» Blackpanther   válasz erre
    2018-03-04 20:01:42

@Robustaff: Lábon Ortiz nem volt soha gyors, viszont nagyon szépen tapadt Wilderre és vágta le a ringet. Továbbá a kézgyorsasága és az ütésdinamikája nagyon is rendben volt a meccsen. Technikailag meg egy zseni. Szerintem a mostani vereségétől függetlenül egyértelműen TOP 5 bunyós, nem kapuőrnek való.

» iceman   válasz erre
    2018-03-04 19:55:23

szerintem amúgy egy Wilder-Parker is nagy meccs lenne, várós lenne! ahogy egy Wilder-Fury is! Amúgy Wilder-t egy sima címvédésen megnézném pl Brizli ellen is, elég látványos csata lenne amíg tartana! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 19:48:25

@deontay: hát ezzel egyetértek azért is írtam, hogy túl jó ahhoz Ortiz. Wilder-t inkább nem Bellew-ékkel kéne hanem Whyte-al már, ha az legyőzi Browne-t , ami nem lesz könnyű. De lehet nem is kéne annyit várni, bár azért azt is remélem, hogy Povetkin kapni fog lehetőséget az AJ-Parker meccs győztese ellen. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 19:46:24

@deontay: Jól mondod! Ortiz még mindig top 5! Stiverne viszont kapuornek se felel már meg

» Krissz97   válasz erre
    2018-03-04 19:43:10

@CHUBAKKA: Ortiz azért nagyon messze van attól hogy kapuör legyen. Simán Top 10 még mindig, de lehet Top 5! Kapuörnek ott van Whyte, Pulev, Chisora, Takam, Stiverne, Duhaupas stb...

» deontay   válasz erre
    2018-03-04 19:21:06

Én most Hearn és Haymon helyében azt csinálnám, hogy Joshuát meccseltetném Millerrel amerikában, Wildert meg mondjuk Haye ellen miutàn megveri Bellewt, és év végén, vagy jövö év elején össze hoznám öket( persze ha AJ túl jut Parkeren )!

» deontay   válasz erre
    2018-03-04 19:19:02

@Robustaff: szerintem nem csak a kora, hanem tényleg amit Whyte is mondott, hogy nagyon inaktív volt Ortiz, tényleg eléggé jegelték őt. Meg hát az ellenfelek ugyebár, Jennings-en kívül ezidáig nem túl sok kihívást jelentő ellenfelet hoztak neki. Kapuőrnek Ortiz nagyon is jó lenne túl jó is, de ha még nem vonul vissz lehetne őt jó kis gálákra hívni , jó ellenfelek ellen, mint pl teszem azt Povetkin, Takam, Pulev stb más ismert nevek . ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 18:59:04

@siposattila: hát van benne valami amit írsz. Viszont Ortiz nem hinném, hogy összezuhanna a vereségtől, nem olyan palinak tűnik, de ha meg visszavonul sok sikert neki. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 18:55:29

@CHUBAKKA: Évekig jegelték,ezzel nem csak őt hanem a nézőket is meglopták,vénségére kapott ilyen meccset.
Szerintem ez a meccs kiölt belőle minden önbizalmat,kezdhetne előről mindent,de mivel eddig sem kapott lehetőségeket,a kora miatt már nem is fog,nincs rá ideje.
Nagyon nehéz innen talpra állni,lásd pl a Kovalev mítosz összeomlását,alig írtak a meccséhez.
Maradt a három vb mint olyan aki bármire képes lehet,ami már ugye csak kettő a Parker meccs után,bár ott az a sanda gyanúm hogy Parker győzelme esetén addig visszavágóznak szerződésbe foglalva amíg nem lesz megint az angolé az összes öv.
A lényeg hogy hamarosan jönnek az új arcok,a körforgás nem áll meg,csak idő kérdése.

» siposattila   válasz erre
    2018-03-04 18:46:20

@CHUBAKKA: Neki már nem most kéne kondira rágyúrni :-D
Kapuőrnek ne álljon be.

» Robustaff   válasz erre
    2018-03-04 18:28:19

@pressurefighter0088 : Egyébként láthatólag mindketten tele voltak, (mivel élsportolók), de hogy Te ezt nem látod rajtuk, az csak a Te hozzá(nem)értésedet mutatja :)

» leibigabi   válasz erre
    2018-03-04 18:03:44

@Robustaff: hát nyilván az AJ-Klitschko sokkal színvonalasabb volt végig, de azért most ez sem volt rossz szerintem. Ortiz meg, ha folytatja, akkor aktívnak kell maradnia, jó ellenfelek ellen, és a kondira is rágyúrni . Jó lenne még látni King Kong-ot jó bunyós! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 18:03:07

Ortiz nagyon lomha volt , semmi dinamika , tolta az ütéseket. Meg is lepett amikor megcsípte Wildert. Az egész meccs nem volt túl magas színvonalú. Kár Ortizért , pár éve máshogy is alakulhatott volna.

» Robustaff   válasz erre
    2018-03-04 17:50:00

@pressurefighter0088 : "Nincs élsport dopping nélkül.
Ortizéknak valószínűleg meg se fordult a fejükben, hogy valamilyen tiltott szerrel éljenek.
Ortiz top5-ös bokszoló, tehát akkor élsportoló.
Akkor most hogy is van ez?"

Ilyenkor az van, hogy az alap kijelentés "Nincs élsport dopping nélkül" igaz maradhasson, ezért alátámasztjuk azzal, hogy mivel mindketten élsportolók, ezért biztos olyan szert használtak, amit a doppingvizsgálatok nem tudtak kimutatni. Ez nem csak erre a meccsre érvényes, hanem bármelyikre :)

» leibigabi   válasz erre
    2018-03-04 17:38:36

amúgy meg én Ortiz-t is szeretném még látni bunyózni, remélem, hogy nem vonul vissza, miért is tenné jól teljesített ! csak maradjon aktív King Kong, hozzanak neki jó ellenfeleket. hajrá! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 17:25:46

Nincs élsport dopping nélkül.
Ortizéknak valószínűleg meg se fordult a fejükben, hogy valamilyen tiltott szerrel éljenek.
Ortiz top5-ös bokszoló, tehát akkor élsportoló.
Akkor most hogy is van ez?

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-04 17:17:20

@Stoti: hát szerintem azért ezzel a győzelemmel azért csak szerzett elismerést Wilder, elég nagyot küzdött, Ortiz-tól azért kapott rendesen, nem sokna állták volna ki ezt szerintemm!! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 16:59:24

@deontay: Nálam három ponttal vezetett Ortiz a 10. előtt, de a 2. menet valóban inkább Wilderé volt, a 4. egál körüli volt. Én elfogadom, hogy ez egy relatíve szoros meccs volt, viszont Ortiz mellett Wilder tényleg sok szituációban nagyon rosszul mutatott, mert a kubai párszor rátette a bohócsipkát. De ez nem meglepő, mert Ortiz egy technikai zseni. Bárhogy is volt, ha nincsenek a tizedikben a leütések, Ortiznak az utolsó háromból egy menet, vagy kettő mindenképp kellett volna még a győzelemhez. Mivel ő belassult, Wilder meg felpörgött, szerintem az utolsó hármat lehozta volna. Nálam akkor döntetlenre jött volna ki, de meggyőződésem, hogy Wildert akkor is pontokkal kihozták volna győztesnek, aztán megint csak menne a parttalan vita. Így legalább ezt elkerültük.

» iceman   válasz erre
    2018-03-04 16:53:59

@Stoti: Canelo 5. a Ring Magazine top 10 pound for pound listáján jelenleg. Ezen a listán több éve rajta van. Hogyhogy nincs elismerve mégis?

» northpaw   válasz erre
    2018-03-04 16:50:37

Wilder olyan, mint Canelo, sosem lesz elismerve, bármit csinálhat.

    2018-03-04 16:48:10

@deontay: A compubox nem arulja el, hogy "ki hozta" az adott menetet, hiszen nem sulyozza az utesek minoseget, mig a pontozobirok - ha ertenek hozza - akkor igen.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-03-04 16:17:03

@Ultrasberry1990: "Van Joshuánk , Wilderünk , Ortizunk , Povetkinünk és egy Parkerünk no meg talán egy Fury aki közvetlen élmezőny . A bajom az ezzel az egésszel , hogy ebből a 6 emberből 2 már karrierje végét járja és gyenge az utánpótlás jelenleg a súlycsoportban"
Ott van meg Dubois, akinek hasonloan kezdoik a karirejre, mint a Joshuae, fizikumban, stilusban es utoeroben is ra elmelekztet, erdekes lesz nezni. Azon kivul a kemeny es ugyes Hrgovic, a 206 centis rendkivuli amator rutinnal biro Dicsko, az oliampiai aranyermes Yoka, es a kisse favago stilusu, de eros es komoly tempot diktalo Joe Joyce... szoval nem olyan szar az utanpotlas, en ugy erzem. Ja, es hamarosan Oquendo is visszater :-))

» bpjotruska   válasz erre
    2018-03-04 16:15:05

jó volt Wilder, főként küzdeni tudásból, és nekem most ezzel kivívta a tiszteletemet. Viszont azért nem tartom verhetetlennek. Lényeg, hogy jó ellenfeleket hozzanak neki, mert tud ő küzdeni, és jó meccset csinálni. Nem kell Wilder-t vattázni! Ha még nem jön össze neki az AJ elleni meccs akkor szívesen nézném majd Miller, vagy Whyte ellen, de ott van még Brizli is, szerintem velük is jó meccset csinálna Deontay, és ez a lényleg, hogy jó meccseket lássunk!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-03-04 16:15:03

@deontay: Ez akkor újabb bizonyíték arra, hogy a CompuBox nem ér semmit.

» northpaw   válasz erre
    2018-03-04 16:13:23

Wilderről az is kiderült h nagyon durva álla van.Szédelegve is visszakontráz,és a gyilkos ösztönével győz.Ortiz nagyon szépen boxolt amúgy.
Izgalmas fordulatos meccs volt.
Ahogy Fury kiiktatta Klicskót,egyből pálfordulás történt nehézsúlyban.
Egy AJ-Wilder szerintem sem lefutott mérkőzés.
Én mindig pártatlan voltam Wilderrel szemben,az itt írogatók 80%-a gyűlöli.Most ilyenkor mi van?Olvasom h sokan szabálytalanságot reklamálnak.Én semmi különöset nem vettem észre,max volt egy durva arrébtaszítás.

    2018-03-04 15:45:59

Amúgy érdemes megnézni a meccs utáni interjút. A kötelező önfényezésen túl Wilder egész normálisan beszél. A korai interjúi is teljesen korrektek voltak, nekem van egy sejtésem, hogy ez az egész bunkózás csak szerep nála, vagy legalábbis vissza tudja fogni magát. Igazából összeszedettebben, humorosabban beszél, mint a legtöbb bokszoló. Olyan, mintha két külön ember lenne.

» sziporka   válasz erre
    2018-03-04 15:36:48

Szegény Ortiz, ő se tudta a karrierjét rendesen kifutni. Nagyot harcolt, és nem is állt messze attól, hogy nyerjen. Egy legyőzött igazi harcos mindig nagy tiszteletet érdemel.

» Winwin   válasz erre
    2018-03-04 15:27:35

@Binyu: Ezt beszéld meg a Compuboxal, azt írtam, amit ök, de ha nem hiszed el akkor nèzd meg, linkeltem is.

» deontay   válasz erre
    2018-03-04 15:23:16

@La Cucaracha: Ortiznak is volt egy rövid pihenője, pedig nem számoltak rá, szólt a bíró, hogy álljon fel, mehet tovább, de ő még ücsörgött egy picit.

    2018-03-04 15:03:36

Azokra a véleményekre reagálva, hogy Ortiz nagyvonalakban a kora miatt fáradt el és kapott ki, csendben megjegyezném, valóban igazatok van, el lehet fáradni a kor miatt, de el lehet fáradni simán csak zsákolás közben, és még fárasztóbb, ha ne adj Isten a zsák is visszaüt. Egyszóval csak "öregségre" fogni a vereséget szerintem szimplán marhaság.
És én Wilder KO-ra tettem a voksom, igaz nem jósoltam, vagy mondtam meg előre :)

    2018-03-04 15:00:56

Mielőtt bárki azzal vádolna, hogy notorikus Wilder gyűlölő vagyok, tegnap leírtam, hogy én egyiküknek sem szurkolok, csak jó meccset akarok látni.
Maga a meccs nem volt rossz, de ez várható volt, két látványos bunyós csapott össze.
Nagyon rossz minőségű felvételt láttam, ezért majd lehet, hogy majd megkövetem magam, és megváltozik a véleményem, de nekem több dolog nem tetszett.
Egyrészt, volt az a ~15 másodperces plusz pihenő Wildernek, szerintem teljesen indokolatlanul (csak úgy, mint AJ-nak Takam és Klicskó ellen, a bíró kicsit húzta az időt, de lehet, hogy paranoia). A másik dolog, Ortiz MMA-s borulása, szerintem nem volt túl sportszerű, és eléggé rosszul esett Ortiz, szerintem nem tett neki jót az a borulás, nem tudom mennyire volt szabályos ez a mozdulat Wildertől...A harmadik dolog, a 10. menetben, vagy a második, vagy a harmadik Ortiz padlózás előtt Wilder egy irdatlan tarkóst leküldött neki...Mégegyszer leírom: nagyon rossz képminőségben, és akadozva láttam a meccset, elképzelhető, hogy optikai csalódások, amiket leírtam, majd megnézem mégegyszer.
Egyvalami biztos, de ezt eddig is tudtuk, Wilder iszonyat gyors, volt sok ütése, amiket egyszerűen nem láttam. Még David Haye sem tudott volna a TV előtt kihajolni előlük, mint ahogy Aj ellen tette otthon, alsónadrágban :)

» La Cucaracha   válasz erre
    2018-03-04 14:47:47

@deontay: Ez elfogultság hogy Wilder vezetett,ha végigment volna Ortiz sehogyse nyerhetett volna,elcsaltak volna,te magad írtad hajnalban hogy Ortiz vezetett!!

    2018-03-04 14:34:52

@polo: Ha ilyen ügyesen tudsz tippelgetni, akkor lehet picit összekapod magad és még "Vilder" nevét is sikerül helyesen leírnod...

» greenman   válasz erre
    2018-03-04 14:21:00

@leibigabi: Kösz, hogy bemásoltad a hozzászólásomat. :)
Figyelmeztetlek,hogy (bizonyára tévedésből) nem jelölted be az egészet!
Fuss neki újra! :)))

» Galamb   válasz erre
    2018-03-04 14:17:40

@leibigabi: Abban biztos igaza van, hogy Parker nem esélytelen, sőt szerintem borítja a papírformát, borítja Joshuát.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-04 14:15:45

@torontoisrac: Így van, AJ arról híres hogy ha nem sikerül kiütni az ellenfelet egy finishelésből, akkor utána sok ereje marad.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-04 14:14:21

@VRRRT: Szépen jönnek az olimpiarol a dobogósok.egy ideig nem fogunk unatkozni

» Krissz97   válasz erre
    2018-03-04 14:14:16

@Galamb: "...mert amikor nem sokkal a kiütés előtt - amolyan bírkozó mozdulatta, szerintem szabálytalanul földhöz csapta Ortizt, az már csak pihegett a padlón; olyan fáradt volt,hogy fel se akart állni.)

Bár ne lenne igazam, de félek, hogy AJ-t nem merik bevállalni, pedig nagyon kíváncsi lennék arra a meccsre.
A Bronz Bombázónak vannak olyan tulajdonságai, hogy veszélyes legyen még Joshua-ra is, meg aztán a megítélésére is valóságos gyógyír lenne a meccs létrejötte.
Minden esetre 25%-nál több esélyt nem adok neki az angol ellen, viszont már akkor is elismerem és kalapot emelek Wilder előtt, ha bevállalja."

Joshua is csak pihegni fog a leütés után :)

» leibigabi   válasz erre
    2018-03-04 14:07:19

Egy kis érdekesség! A CompuBox szerint Wilder hozta a 2. 5. 6. 9. 10. menetet a 4. döntetlen, Ortiz pedig az 1. 3. 7. 8. meneteket. Annyira mégse volt iskolázva, és tükör simán kipontozva Wilder...
https://www.boxingsc ...

» deontay   válasz erre
    2018-03-04 14:06:39

Wilder szívós, erős, gyors és rendkívül robbanékony. Most már ideje lenne megtanulnia bokszolni is. :)
.... ami már valószínűleg nem fog megtörténni. Vagy az alapokat nem tanulta meg rendesen, vagy pedig eredendően olyan a mozgáskoordinációja, ami nem teszi lehetővé a kifinomult, kompexebb mozgáskombinációk elsajátítását.
Ettől függetlenül rendkívül hatékonyan és okosan használja rendkívüli gyorsaságát, erejét, különleges robbanékonyságát.
Ismerve saját hiányosságait, karrierjét nagyon körültekintően és óvatosan építi, építik, de még így is ezúttal szinte elszámították magukat, hisz többször is komoly bajban volt, amíg az öreg, de technikailag sokkal képzettebb Ortiz rongybaba állapotra nem készült el az erejével.
(...mert amikor nem sokkal a kiütés előtt - amolyan bírkozó mozdulatta, szerintem szabálytalanul földhöz csapta Ortizt, az már csak pihegett a padlón; olyan fáradt volt,hogy fel se akart állni.)

Bár ne lenne igazam, de félek, hogy AJ-t nem merik bevállalni, pedig nagyon kíváncsi lennék arra a meccsre.
A Bronz Bombázónak vannak olyan tulajdonságai, hogy veszélyes legyen még Joshua-ra is, meg aztán a megítélésére is valóságos gyógyír lenne a meccs létrejötte.
Minden esetre 25%-nál több esélyt nem adok neki az angol ellen, viszont már akkor is elismerem és kalapot emelek Wilder előtt, ha bevállalja.

» Galamb   válasz erre
    2018-03-04 14:00:51

@polo: "igen volt...Amikor biztosra írtam és más lett,..a Pavlik-Hopkins most is belémhasít..
Ott ráfogtam,hogy Pavlik már akkor alkoholista volt én meg nem tudtam..:))"

Én azt is simán eltaláltam, fogadtam is Hopkinsra, mert tudtam, hogy Pavlik már akkoriban piás volt :)

» leibigabi   válasz erre
    2018-03-04 13:56:32

Szep munka volt Wildertol, de Ortizt is dicseret illeti, jo kis meccset csinaltak.
Eddie Hearn mar nyilatkozott is, hogy ha Joshua tuljut Parkeren (espedig tul fog), szeretne ha meg iden osszejonne a Joshua vs Wilder meccs - akar mar nyaron, de legkesobb november/december kornyeken.

» LennoxLewis   válasz erre
    2018-03-04 13:51:07

Van Joshuánk , Wilderünk , Ortizunk , Povetkinünk és egy Parkerünk no meg talán egy Fury aki közvetlen élmezőny . A bajom az ezzel az egésszel , hogy ebből a 6 emberből 2 már karrierje végét járja és gyenge az utánpótlás jelenleg a súlycsoportban . Marad ez a 4 " fiatal " akiből 1 megint kakukktojás ugyanis nem tudni Fury sorsa mi lesz a lefogyás után . És a közvetlen élvonal mögött sem látok olyan hű de nagy tolongást . Pulev szintén 36 , Takam 37 , Miller 29 ő még egyenlőre nincs beárazva de nem lesz közvetlen élvonal szerintem és számomra ez a Yoka , Dubois és társai sem győznek meg annyira . És ezzel semmiképp Wilder érdemeit akarom leszólni de számomra nem sokkal van előrébb ez a súlycsoport mint a Klicsko érában .
Jó annyival persze jobb a szitu , hogy nem kell címmeccsen Pianeta kalibereket nézni viszont ránézve a mezőnyre nem olyan derűs kilátások .
A cirkálósúlyt direkt nem vettem bele , mert számomra Usyk nem tűnik jó nehézsúlyú anyagnak a többiek pedig annyira nem nyilatkoztak feljebb lépési szándékról. ( kivéve Bellew :D )

Wilder tegnap óta a jelen kor szűk élmezőnyének tagja , sosem gondoltam volna megmondom őszintén .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2018-03-04 13:45:55

@Krissz97: Ahhoz kihívók is kellenének. Van egy Povi, egy Pulev, esetleg még Takam és Fury(ha visszajön), és azzal kifújt. Aki vitathatatlan lesz, azt pár évig nem fogják letaszítani a trónjáról.

    2018-03-04 13:45:30

@leibigabi: igen volt...Amikor biztosra írtam és más lett,..a Pavlik-Hopkins most is belémhasít..
Ott ráfogtam,hogy Pavlik már akkor alkoholista volt én meg nem tudtam..:))

    2018-03-04 13:44:10

Srácok,ahhoz hogy valakit lefinisel kell a gyilkos ösztön.A 2- 3 évvel ezelőtti kubai megalazta volna ezt a technikai zsenit. El kell ismerni hogy kihordott 1-2 fulest ami atszaladt rajta de utána nem kapott be 2-3 tiszta bombát...szóval ettől meg nem eros a feje mert egy 39 éves kiegett bunyos is megfogta,bárcsak lenne 1 Mike Tyson....En megneznem Parker es Andy Ruiz ellen is. AJ át fog gazolni rajta ahogy megfogta nem hagy neki annyi időt regerenalodni mi t Ortiz hagyott.

» torontoisrac   válasz erre
    2018-03-04 13:40:36

@polo: Mi a "szánalmas" abban hogy egyesek a saját meglátásaik alapján levonják a konzekvenciát? Az hogy nem a te véleményedet mantrázzák? Eddig aki ilyet mondott az meg is indokolta szakmailag miért, kivéve te, mondasz pár jóslatot és eredményt közben egy szót nem szólsz magáról a bokszról. Fasza gyerek vagy hogy előre megmondtad, a tippjátékban nyereményt is osztogatnak érte, hajrá!:)

    2018-03-04 13:37:21

@potyi78: "A régi idők bajnokai nem kerülgették egymást"

Erre reagáltam.

» dondannyboy   válasz erre
    2018-03-04 13:36:55

@polo: Privátban esetleg a jövő heti lottószámokat megírnád?

» siposattila   válasz erre
    2018-03-04 13:36:36

@polo: "Most leírom,ha lesz AJ-Vilder meccs,Vilder 6 meneten belül feküdni fog. Ja és Parkernak több esélyt adok AJ ellen mint a Bronz bombázónak..."

De azért volt már, hogy tévedtél? :)

» leibigabi   válasz erre
    2018-03-04 13:35:03

Nem tudom eldönteni hogy Wilder valóban képzetlen,ahogy itt azt divat emlegetni,vagy egész egyszerűen nem bírják már más stílusra tanítani,mondván jóazígyis ha eredményes.
Nem fiatal már,szerintem soha nem is lesz másmilyen,a karfesztávjával átéri a ringet,a feje kemény,a jobbkéz halálos és gyors.
Köztudott hogy Hamedet sem tudták klasszikus iskolára tanítatni,gyakorlati lag azt csinálta mint az utcán,csak az kevésbé jól fizetett.
Az ellenfelei meg nem tudtak mit kezdeni vele.

» siposattila   válasz erre
    2018-03-04 13:34:04

Ez annyira szánalmas,hogy ennek a meccsnek alapján most elkezdték itt a fórumozók egymást erősítve azt mantrázni,hogy Vilder majd leveri Joshuát is...
Mikor Ortiz a csúcson volt állítólag és AJ még nem is volt vb. akkor is leírtam,hogy 6 meneten belül leütné Ortizt.. Már akkor megmondtam,hogy felesleges az egekbe emelni a kubait,mert még Vildert sem verné le..Most leírom,ha lesz AJ-Vilder meccs,Vilder 6 meneten belül feküdni fog. Ja és Parkernak több esélyt adok AJ ellen mint a Bronz bombázónak...

    2018-03-04 13:31:43

@TeamJP: Fury Wildernek nagyon kellemetlen ellenfele lehetne, mert ha folyamatos mozgással képes volt Klicskó ellen 12 meneten keresztül megelőzni, hogy az érdemi támadást indíthasson, lehet, hogy Wilder a maga mészárlásaival nem tudna hova bekapcsolódni a meccsbe.

» Winwin   válasz erre
    2018-03-04 13:27:01

@dondannyboy: Régen az elkerülés egy kivételes jelenség volt, ma meg nem győzünk pislogni, ha összejön egy komolyabb mérkőzés (legalábbis bizonyos bokszolók esetében). Ma már a köztes súly, vagy extra doppingellenőrzés is alap. Ezekre nem emlékszem korábbról.

A fő témához is hozzászólva: Wilder nagyon komolyat bokszolt. Az ütőereje és dinamizmusa bárki ellen jó esélyt ad neki, még ha nem is ő "balettozik" a legszebben. Ráadásul az ütést is bírja és szíve is van, mint kiderült.

    2018-03-04 13:18:15

Szerintem én más meccset néztem mint ti.

Ortiz olyan volt mint egy ólomkatona,Wilder meg olyan mint aki 1 vagy 2 éve boxol.

» isildurzeroTMT   válasz erre
    2018-03-04 13:13:16

Én nagyon drukkoltam Ortiznak,egyik kedvenc nehézsúlyú bunyósom.a másik AJ.ebből a meccsből sokat tanulhat AJ ha sorra kerül a Wilder elleni meccs.nem gondoltam volna,hogy Ortiz ennyire gyors és kiélezett lesz de ahogy VK nem tudta befelyezni Joshua ellen miután Joshua padlóra került úgy nem sikerült Ortiznak sem.Wilder az a bunyós aki egy kis megingás után egyből neki ront az ellenfélnek.Joshuát megrendíti attól tartok be is fogja fejezni a meccset.van olyan ütőtereje mint VK-nak.ne így legyen! :-)

» Lorant   válasz erre
    2018-03-04 13:10:11

@Winwin: én nem Fury-t mondanám példának, mert ő pont egy közepesnek mondható ütőerővel rendelkezik.

» TeamJP   válasz erre
    2018-03-04 13:09:44

Wilder technikailag rettenetes hiányosságokkal bír, ez egy ennyire jól képzett ökölvívó ellen, mint Ortiz, hatványozottan kijön. Ezen kívül azt is észre lehet nála venni, hogy a fordított alapállású bunyósok ellen egyszerűen sokkal trébb az amúgy sem kifinomult bunyója.

Viszont most minden kétkedőnek bebizonyította, hogy tudja kompenzálni a technikai hiányosságait. Kezdjük ott, hogy az a jobb kéz, az brutális. Akármennyire is rossz nézni, iszonyatosan robbanékonyan csapja ki, és én úgy érzem, hogy nincs olyan a jelenlegi mezőnyben, akit ne tudna leküldeni vele. Ehhez ugye hozzátartozik, hogy a méreteihez képest gyorsnak számít. Az álla is most vizsgáztatva lett, át is ment. Ami viszont nagyon fontos elem, hogy egy pillanatra sem látod rajta, hogy feladná. Még amikor meg volt fogva, akkor sem volt pánikhelyzetben. Egy olyan profi bunyós, mint Ortiz be tudta volna fejezni, ha Wilder küzdeni akarása, önbizalma, szíve nem lenne a helyén.

Én a meccsen azt is láttam, hogy Wilder mögött nagyon jó sarok dolgozik, és még fontosabb, hogy Wilder be is tartja az utasításokat.

Aj ellen 50-50. Én eddig 60-40-re vagy 70-30-ra adtam AJ-nek az esélyeket, de most talán egy fél százalékkal mégis átállnék Wilder oldalára. Két okból: 1. Nem hiszem, hogy AJ el tudná kerülni egy egész meccs alatt Wilder jobbkezét. 2. Mivel Wilder iskolázatlan mozgására nem lehet felkészülni, szerintem Wilder tudna olyan rohamot indítani, amire AJ-nek nem lenne válasza. AJ mellett szól, hogy nagyon higgadt, technikailag jól képzett, és fizikálisan piszkosul erős. Szinte megjósolhatatlan meccs, mert egy hideg, szinte tökéletes profi áll szemben egy teljesen ösztönös, unortodox őserővel.

» sziporka   válasz erre
    2018-03-04 13:09:40

Aj. meccs, hogyan lesz az angol nem lesz hirtelen 40 eves.:)

Ez mar mondjuk azert valami, ott van Ortiz a rekordjaban, kiutotte az egyik legtechnikasabb nehezsulyut.A sok szabalytalan utest azert szankcionalhattak volna.

» Bruneor   válasz erre
    2018-03-04 13:09:39

@dondannyboy: Ne haragudj de akkor sorold fel azokat is akikkel megmérkőztek, és vesd össze a maiakkal.Akkor másként fogalmazok.Nem voltak ennyire védettek,kevésbé kerülgették egymást,több olyan párosítás volt egy évben amit vártak a szurkolók.

» potyi78   válasz erre
    2018-03-04 13:06:37

ha wildert így menedzselik (és nem a tudása alapján) akkor még megdönti marciano rekordját. ami szégyen lenne úgy a box mint a sprtra nézve is.

» csato gabor   válasz erre
    2018-03-04 13:04:32

Ha így folytatják nehézsúlyban akkor valóban újra ez lesz a királykategória

» Krissz97   válasz erre
    2018-03-04 12:53:26

@nagygeza: Nekem nem tűnt sérültnek,nem tudom mennyire követted az utóbbi eseményeket,maga a kubai tagadta hogy az lenne.
Szerintem nagyon jól bokszolt,nála így utólag,de ezen meccs előtt is,inkább az eltékozolt évek sajnálatosak.

» siposattila   válasz erre
    2018-03-04 12:47:10

Sima papírforma, fogadóirodák nem sok esélyt adtak Ortiznak, kora miatt sejthető volt, ahogy telnek a menetek úgy fogy az esélye. Wilderék nem merték volna bevállalni, ha nem biztosak benne, hogy megkopott. Azt nem értem egyáltalán, hogy Ortizt miért egyesek miért tartották esélyesnek, neki sem veretes az ellenfél listája, megverte Jenningest, akit előtte Klicskó megtört lelkileg, meg a nyugdíjas Thompsont, a többi ellenfele pedig mind harmadvonalas volt. Wildernek most jöhet megint pár taxisofőr.

» Izomtibi   válasz erre
    2018-03-04 12:45:30

Most a minusz miért ment melyik állitásomban tévedtem?

» dondannyboy   válasz erre
    2018-03-04 12:43:52

@Romsy: Ezt jól összefoglaltad,kb ennyi,ez tényleg így is van.
Joshua ellen még jobban működhet hogy a meccs első felében lefárasztja aztán kiüti a savasodó angolt.
Nyilván ehhez Joshuának is lesz egy két szava,de úgy érzem Wilder ellen kevésbé fog működni a Klicskó ellen alkalmazott szórványos rohamozás.
Amit még észrevettem hogy Wildernek nagyon jók a reflexei,a szíve is nagy,a feje jól bírja a sallereket,nem lesz sétagalopp Joshuának,ha tovább gyúr,akkor pedig még lassabb lesz,amit nem csak a kézsebességre értek,az amerikai fürgébb nála,valamint fáradtan is,zsebből húzza elő a ko értékű ütéseket.

» siposattila   válasz erre
    2018-03-04 12:43:44

@nagygeza: Ha sérült, mondja le a meccset. Ha öreg, vonuljon vissza. De Ortiz top 5-ös bunyós , úgyhogy el kell ismerni Wilder tegnapi teljesítményét.

Mondom ezt úgy, hogy nem szeretem az egész Wilder-jelenséget...

» zolimt   válasz erre
    2018-03-04 12:41:38

Senki nem várta hogy a sérült és inaktív 40 éves Ortiz domináljon, de még így is szoros meccset csinált.

» nagygeza   válasz erre
    2018-03-04 12:36:20

@potyi78: "A régi idők bajnokai nem kerülgették egymást,ezért sem lesz Wilder megítélése jobb, igaz van még pár éve."

Lennox nem biztos hogy egyetért ezzel:)
Bowe dobta az övet
Tyson dobta az övet

Foreman tyson se jött össze
Fraizer nem lattuk se liston se norton se shavers se holmes ellen.

A régi szép idők...

» dondannyboy   válasz erre
    2018-03-04 12:26:38

Mindeközben @deontay csendben mosolyog magában:DDD kénytelen vagyok elismerni, hogy megmondta előre:D, nem gondoltam volna, hogy Wilder ekkora meccset tud csinálni!

» gyuriabator   válasz erre
    2018-03-04 12:19:34

Jó mérkőzés volt, ahogy az AJ-Klicsko is.Most jöhet az AJ-Parker.Ez van amikor nem kerülgetik egymást a fiúk.A régi idők bajnokai nem kerülgették egymást,ezért sem lesz Wilder megítélése jobb, igaz van még pár éve.

» potyi78   válasz erre
    2018-03-04 12:18:35

Wilder leginkább bokszolóforma teljesítménye a Stiverne elleni első meccs volt.
Ott szerintem eléggé jól mozgott, és az ütései sokkal koordináltabbak voltak.
Természetesen az ellenfélen nagyon sok múlik, de én azt a taktikát és felépítést Ortiz ellen elég jól alkalmazhatónak tartottam volna.
Nem értem, miért nem próbálták azt az irányt továbbfejleszteni.

» Winwin   válasz erre
    2018-03-04 12:18:01

Wildernek a gyorsasága és a szívóssága kiemelkedő a mai nehézsúlyú mezőnyben, és pont ezek azok a tulajdonságai ami miatt megverheti Joshuát is, sőt nálam már 60-40 az esély a javára.

» pedromagi   válasz erre
    2018-03-04 12:15:06

Jó meccs volt, Wilder hiába ilyen fogyatékos mozgású, nagyon veszélyes ezzel az ütőerővel, robbanékonysággal, alkattal. AJ ellen nálam 60-40 az angol javára.

Gyere vissza Gypsy King!:))

    2018-03-04 12:04:57

de azt mindenki sejtette, hogy Wilder nem azért jó, mert olyan esztétikus a mozgása és mindenkit kipontoz szép 4-es kombinációkkal, hanem odamegy és fejbeveri az embert, az meg lenn marad.

    2018-03-04 12:03:00

@Romsy: Jo, Wilder-t meg kiboksozlta Washington 4 meneten at, es 9 menetet birt ellene Molina, s meg is fogta egyszer :-) Joshua a hasonlokat par menet alatt a folddel teszi egyenlove.
Kellett egy valodi top-5 ellenfel Wildernek, legalabbis ahhoz, hogy engem is meggyozzon. Tovabbra is rettenetesen nez ki idonkent, de kozben rettenetesen veszelyes is marad vegig.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-03-04 11:51:49

Ortiz hiába képzettebb technikailag, de összességében mégis Wilder a jobbik bokszoló. Az ilyen Wilder tipusúra mondják azt, hogy kellemetlen ellenfél :)
(Szerintem Joshuát is kiüti majd)

» leibigabi   válasz erre
    2018-03-04 11:46:35

@bpjotruska: szerintem azok után hogy Klitschko majdnem leverte (főleg úgy hogy Fury ellen milyen teljesítményt adott le korábban) és Takam is azért betalálgatott beugróként, nem kellett a tegnapi meccs hozzá, hogy kiegyenlítődjenek az esélyek.

    2018-03-04 11:40:46

@Romsy: En eddig ugy gondoltam, Joshua kimagaslik a mezonybol, es a bajnokok kozul is , de a tegnapi meccs alapjan azt kell modnanom, akarmilyen hulyen is nez ki neha Wilder csephadarasa, barkit le tud verni vele, es a legjobbaknak sincs ra biztos ellenszere. Most mar abszolut ki-ki meccsnek latnam a Joshua vs Wilder-t.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-03-04 11:35:05

nem olvastam el az összes hsz-t, de szerintem rohadtul nincs senki kiemelkedő bajnok most nehézsúlyban, régebben is az volt a véleményem, hogy Wilder meg Joshua kb ugyanakkora eséllyel indulna egymás ellen, Parker picit talán le van maradva, Ortiznak, Klitchkonak, Povetkinnek meg Furynak meg van mind ellen keresnivalója, ha még bokszol(ná)nak.

    2018-03-04 11:21:25

@bpjotruska: Takam AJ ellen is elég jól állta a sarat, ahhoz képest hogy beugró volt. Lehet ha ett volna ideje készülni sokkal jobb lett volna.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-04 11:18:39

@Jersey Joe: "Befejezhetn& #232;tek màr ezt az àllandò Povetkin-ajnàro zàst.."
Szerintem te fejezhetned mar be ezt, hog Ortiz par menet alatt elverne Povetkint, mert ezerszer jobb bokszolo. Egy ostobasagot ugyanis akarhanyszor es akarmilyen magabiztosan irsz le, attol meg nem lesz igaz. Nem tunik fel, hogy egy, de egyetlenegy ember nem ert egyet veled ebben a kerdesben, es talan masok is konyithatnak egy picit ehhez a sporthoz?
Takam ellen amugy dontetlenre allt Povetkin a kiuteskor, kibokoszlva nem volt, hanem egy remek, szoros, fordulatos, kokemeny meccs volt, Wlad ellen meg egy szabalyos leutest szenvedett el, a tobbi utes-lokes-tehenkede s kombo volt. Legalabb a tenyeket ne ferditsd ; igaz, mast nehezen talalnal, amivel alatamaszthato az elmeleted. :-)

» bpjotruska   válasz erre
    2018-03-04 11:13:29

Tényleg szánalmas így utólag a korról és a képzetlenségről elmélkedni, hogy mi lett volna ha meg ha meg ha....
Túl sok a ha...
Az igazság az, hogy itt a fórumon nagyon sokan alábecsülték Wilder -t, ami egy bizonyos szintig érthető volt a gyengébb ellenfelek miatt, de néhányan azért kicsit túlzásokba estek. Akár suta a mozgása akár nem, az utóbbi idők legélvezhetőbb meccsét produkálta, és most már az ellenféllistáját sem érheti akkora kritika, vagy ha igen, hát Joshua mögött sincs jobb... Ez a gyorsaság és ütőerő bárki ellen elég lehet és az angol sem a védekezés nagymestere, viszont elég jól regenerálódik és pszichésen nagyon erős! Esetleges összecsapásuk ismét az ökölvívás felé fordíthatja a kicsit elkedvetlenedett rajongók figyelmét és visszaadhatja a nehézsúly presztisét...

» greenman   válasz erre
    2018-03-04 11:12:12

40 have come short. :D

A végén még megdönti May rekordját is. :)
Amúgy akármennyire is fura, bőven látok esélyt arra, hogy AJ-t megverje. Számomra egyértelműen Anthony az esélyes, de amit láttunk, hogy Wilder is állva marad nagyobb ütések beszedése után (bár meg lehet fogni bőven), és azért AJ-t ő is simán el tudja találni egy nagy bombával. Remélem, látni fogjuk azt a mérkőzést!

» Beast_Pete   válasz erre
    2018-03-04 10:53:57

Sok újat nem tudtunk meg Wilderről. Nagyon sok hiányossága van, viszont keményet üt. Nem tudom elképzelni, hogy meg tudná verni Furyt, ha az jó formába kerül. Joshua ellen már volna esélye.

    2018-03-04 10:49:05

@Jersey Joe: ezzel a listával arra próbáltam utalni, hogy az igazán komoly ellenfelek száma egyre fogy.
Nagy kár, hogy a tavalyi meccs povetkin ellen elmaradt,

"Klicskó ellen vagy hússzor padlózott": ja. Egyszer számoltak is rá.
"Takam kibokszolta, amíg bírta tempòval, ràadàsul 39 èves": azért az az utóbbi pár év egyik legjobb, legkeményebb meccse volt. 39? és Ortiz mennyi?

» Winwin   válasz erre
    2018-03-04 10:47:19

Wilder révbe ért,el kell ismerni.
Ortiz öregségét,és pl az amerikai képzettségével példálózni,ezen meccs után,pitiáner,kisstí lű dolognak tartom.
Mindketten a maximumot hozták ki magukból,nagyszerű meccsel örvendeztetve meg minket.
Kizárólag elismerés illeti meg mindkét bunyóst.
Persze ez csak magánvélemény.

» siposattila   válasz erre
    2018-03-04 10:35:38

@Winwin: "Joshua , Povetkin és Fury azok, akikkel a nagy kérdéseket eldönthetnèk"


Befejezhetnètek màr ezt az àllandò Povetkin-ajnàro zàst..

Vagy hùsszor padlózott Klicskò ellen, Takam kibokszolta, amíg bírta tempòval, ràadàsul 39 èves.

Mèg a mostani Ortiz is levernè a 3-4 èvvel ezelötti Povetkint is.

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-03-04 10:34:25

@Jan: Ezek a kubaiak már csak ilyenek. :D

Foreman egyedül gyorsaságban maradt el Wildertől, erőben és ütésállóságban sokkal jobb volt, pedig Wilder se semmi. Ő a kedvenc all-time bokszolóm, ma undisputed lenne. :D

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-03-04 10:32:37

@emgabor: Azert George Foreman sem volt egy technikai zseni a fiatal eveiben, voltak ott is “parasztlengok ” csak o sokkal vaskosabb alkat volt, neki megvolt az egyensulya. Dehat az utoero az utoero megiscsak a legnagyobb faktor a bokszban, plusz az ellenfel egy olyan kubai volt akinek elete legnagyobb lehetosege volt es mindannyian tudjuk ez mit jelent :D Azt a kubaiak altalaban elbukjak.

    2018-03-04 10:09:05

Wilder bunyójának sutasága, korlátoltsága a jó reflexű, technikás ellenfelekkel szemben látványosabban kifejeződik.
Ugyanakkor Ortiznál veszélyesebb, keményebb, jobb ellenfél már tényleg nincs túl sok a mezőnyben, vagyis azért a hiányosságait bőven képes kárpótolni az erejével, a harcosságával.
Joshua, Povetkin és Fury azok, akikkel a nagy kérdéseket eldönthetnék.

» Winwin   válasz erre
    2018-03-04 10:01:08

Amit mondtam megteszem , gratulálok a győztesnek !
Ortizról kiderült , hogy az álla azért nem olyan patent legalábbis hogy nem gránit ez biztos attól függetlenül is , hogy Wilder ütőereje baromi nagy lehet.
Ami nekem Wilderről kiderült , hogy tud oroszlánként küzdeni ugyanis volt csúnyán megfogva viszont azért rajta is relatíve hamar átszalad az ütés és ezt a meccsen többször is lehetett tapasztalni .
Ortizt az öregsége " ölte meg " ? Szerintem is legalábbis nagyrészt az , másrészt pedig hogy Wilder csak jobb bunyós egy fokkal mint ahogy eddig a savazást kapta bár ahogy Jersey Joe is írta ahhoz csatlakozni tudok , 2-3 éve ez a meccs más képet mutatott volna .
A meccs képéhez annyit hozzáfűznék , hogy a vége az elég undorító volt földhözvágosostól stb tehát ismét hozta az undormány énjét Deontay.
Valamint , hogy attól " klasszis " Wilder mert technikailag nagyon lufi , sőt rossz nézni azt a mozgáskultúrát meg az ütéseit mégis sikerült neki .
A pontozólap nekem elég bullshit , nálam Ortiz vezetett egyébiránt .
Ortiznak nem tudom hova tovább, Wildernek egyértelműen AJ felé kell vennie az irányt .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2018-03-04 09:55:47

A meccset elnézve egyetlen dolog motoszkál bennem: hogy a francba lehet meccseket ilyen iszonytatos kalimpálásokkal megnyerni, főleg egy ilyen szintű bunyós ellen?!
Egyetlen dolog jut eszembe: a Vaklármából Wally, amikor a kocsmában “verekszikR 21;. De könyörgöm! Még annak is voltak előkészített egyenesei!!! Ez meg mint az ember aki életében először fogott kaszát a kezében és kiszabadul egy 10 ha-os gyepre!
Iszonyat!!!

» apjoks   válasz erre
    2018-03-04 09:51:01

Wilder piszok gyors és baromi nagyot üt és most már azért is kijelenthető, hogy az állával sincs baj.
A parasztlengői borzalmasak és az egyensúlya sincs rendben, de a jabeket pl.
elég hatékonyan használja.
Szerintem AJ-n (és talán Furyn kívül) senkinek nem lenne ellene komoly győzelmi esélye.

» emgabor   válasz erre
    2018-03-04 09:49:35

Szèp volt az öregtõl, kèt èvvel ezelött kiütötte volna Wildert, aki viszont bizonyította, h sokkal komolyabb bokszoló, mint amit a kritikusai írnak róla.

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-03-04 09:42:06

A pontozólap: https://twitter.com/ ...

» Henry87   válasz erre
    2018-03-04 09:38:02
fel