Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Arreola: Gassiev marha nagyot ütött edzésen

2018-02-07 09:16:18 /
A korábbi nehézsúlyú világbajnok Chris Arreola pályafutása során elég komoly pofonokkal találkozott, ezért is meglepő, hogy az edzőpartnerei közül a cirkálósúlyú Murat Gassiev erejét emelte ki nemrégiben. Az orosz ökölvívó múlt hétvégén Yunier Dorticost ütötte ki a mérkőzés hajrájában, de Gassiev utolsó 12 ellenfeléből Denis Lebedevet kivéve mindenki így járt, az erejét tehát nehéz megkérdőjelezni. Arreola így számolt be a tapasztalatairól: „Ha éles meccsről beszélünk, akkor Vitali Klitschkot mondanám. Úgy üt, mint egy faltörő kos. A kesztyűzéseket illetően pedig egyértelműen Murat Gassiev volt a legkeményebb. Ennek a fickónak valami nagyon brutál ütései vannak. Iszonyat kemény. Sparringolok vele, látom jönni azt az ütést és felkiáltok magamban: ’Jaj, ne!’. Aztán bamm! Az a durva még Gassievvel kapcsolatban, hogy látod az ütéseit, de nem tudsz tőle szabadulni, betalál és cseszettül fáj. Még úgy is, hogy fejvédőben vagy és 18 unciás kesztyűket viseltek.”
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!
Felix promotion

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

volt egy ilyen edzőtársam.Tisztán láttam mit üt,de betalált,és fájt:)

    2018-02-08 09:15:17

@bpjotruska: Nagyon ritka, de azért persze van rá példa.
Spinks (és Julius Francis) szerint Tyson ütötte a legnagyobbat - elismerték, “pedig” mindketten gyors KO vereséget szenvedtek tőle. De Bruno (‘’atome rőmű van az ökleiben’̵ 7;) William Hosea (‘’ez az anya...zó úgy üt mint egy légkalapács”), Savarese (‘’hihet etlen ütés”) és Richardson (‘’csak egyszer kaptam ilyen ütést, mikor tavaly elcsapott egy kamion’’ ) is igencsak méltatta Tyson ütőerejét, úgy tudom - miközben mindet ki is ütötte max. 3 menet alatt. Ebből Spinks véleménye talán a legfontosabb, mert személyében egy élmenő ismerte el az egyetlen legyőzőjét a legkeményebb ütőnek, pedig a “csak azért is tagadás” logikáját használva akár Holmest is mondhatta volna, akit ő kétszer legyőzött.
Illetve Bruno is érdekes aki kétszer vívott Tysonnal, egyszer Lewissal, és Tyson ugye hamarabb kiütötte mindkétszer mint Lewis, s erre azt mondta: “olyan keményet üt hogy inkább bokszolnéknhetente egyet Lewis-al mintsem hogy Tysonnal egyszer egy évben’’.
Vagy ott van a herkulesi alkatú Ken Norton, akit korán kiütött Foreman és Shavers is: és állítása szerint ők ketten is voltak a legnagyobb ütők, akikkel valaha találkozott.

Meg van még azért példa, de tendenciózusan érdekes jelenség és igaz amit írsz, hogy a legtöbben (főleg az élmenők) a KO-s legyőzőjüknek nem adják meg a legnagyobb ütő elismerést, sokkal inkább azokat nevezik meg annak akiket legyőztek (így emelve a saját presztizsük, s így kimondva-kimondatlan a kiütéses vereségük ez egyéb tényezőkre fogják).

» Peacock   válasz erre
    2018-02-07 23:00:42

ha már nehézsúly akkor szerintem ott is vannak tehetséges bunyósok, nagyon jó adottságúak legalább is szerintem. Mondok pár nevet amit már amúgy említettek kedves fórumtársak is talán. Na tehát akikre gondolok : Trey Morrison, és van neki egy tesója is Kenzie ugye ők ugye bár Tommy Morrison fiai akik szerintem örököltek az apától nagyon is tehetséget, jó adottságokat. Aztán ott van még Rivas, és Dubois nevű bunyósok is, akik szerintem szintén nagyon tehetségesek. Csak hát egy dolog a tehetség, meg a szorgalom, kell azért, hogy legyen mögöttük támogatók, szponzorok, egy jó promóter, jó csapat is! Mindenesetre én bízom ezekbe a srácokba!! hajrá! -)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-02-07 21:53:40

@HunFighter: egyébként igen, most, hogy mondod a félnehézsúly lenne nagyon érdekes Kovalevék-kel, ott is vannak sok jó bunyós ! A nehézsúlyra meg amúgy is figyelnek a rajnongók, mert vannak olyan egyéniségek, mint Fury, AJ, Parker, Wilder stb, a nehézsúly az nehézsúly. A cirkáló sem rossz nyilván, de én ott nem látok olyan igazi egyéniségeket, mint pl volt Haye, vagy anno az Universum-nál Gomes, vagy hogy is híták a kubai csókát. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-02-07 21:47:50

@bpjotruska: Hány év különbséggel....

» patton   válasz erre
    2018-02-07 21:23:28

@CHUBAKKA: Most ott nehéz lenne összeszedni 8 jó nevet. Joshua/Parker és Wilder/Ortiz közül 2 kiesik, marad kettő, még hat jó bunyóst össze kéne verbuválni. Povetkin, talán Pulev és Browne... Hát ennyi :D Szerintem most nehézsúlyban nem lenne realitása egy magas színvonalú tornának. Félnehézsúlyban inkább aktuálisabb lenne. Kova, Stevenson/Jack, Beterbiev, Bivol/Barrera, Alvarez, Yarde, Browne, Mikhalkin... Na, ez egy elég színvonalas torna lenne szerintem, itt már kapásból tudtam írni a nyolc nevet!

» HunFighter   válasz erre
    2018-02-07 21:10:35

hát igen Vitali a vasököl! amúgy meg a szavazáson a legtöbben arra szavaztak, hogy nehézsúlybvan lenne a legjobb, ha legközelebb rendeznének ilyen tornát, mint ugye ami most cirkálósúlyban van. Hát igen én is a nehézsúlyra szavaztam amúgy, a kiskésit neki!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-02-07 20:17:25

@bpjotruska: Nyilván sztem Vitalij ellen felmérte a terepet és elsősorban túlélésre játszott, Stivernet ellen pedig jobban kinyílt ,többet támadott, esetleg megfogta az első leütési amiből nem tudott kitisztulni!

» Garcia26   válasz erre
    2018-02-07 20:06:47

„Ha éles meccsről beszélünk, akkor Vitali Klitschkot mondanám."
Nyilvan Vitalij utott a legnagyobbat, hiszen alig talalta el vagy 200 alkalommal, es padlozas se lett belole, Stiverne meg kb minden tiszta utesevel megfogta vagy leutotte :-) De o volt ott, o kapta, biztos o tudja jobban :-)
Letezik olyan profi bunyos, aki azt nevezte meg legnagyobb utonek, aki kiutotte ot?

» bpjotruska   válasz erre
    2018-02-07 19:55:31

akkor nem fogok meglepődni, ha ez a Gassiev majd nehézben is szép ko-s győzelmeket fog hozni ám!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-02-07 17:06:11

@Jan: lehet, hogy Vitya azért mégiscsak keményebbet ütött, mint Wildör! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-02-07 16:59:28

pedig Arreola nem egy puha csávó, szóval ha ő azt mondja akkor valószínű úgy is van! Arreola térj vissza harcos, és állj ki pl a kis Ruiz-zal, Chisora-val stb! van még ott a pincében cucc!! -)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-02-07 16:24:36

@Jan: Rettegik is a taxisofőrök!

» Izomtibi   válasz erre
    2018-02-07 16:23:44

Azért érdekes, hogy nem a barna gatyás bombázót mondta, hiszen az ő erejéről legendák szólnak!

    2018-02-07 14:34:39

Fizetett hirdetest hallottak.

» felix trinidad   válasz erre
    2018-02-07 14:18:45

Szerintem úgy akart kezdődni a cikk, hogy a korábbi többszörös nehézsúlyú világbajnoki kihívó.

Gassiev ütőerejére Lebedev is "panaszkodott".

» bandi1115   válasz erre
    2018-02-07 14:07:20

Itt a riport:
https://www.youtube. ...

» bandi78   válasz erre
    2018-02-07 10:29:48
fel