Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Grigory Drozd végleg visszavonult

2018-01-09 09:03:39 /
Ahogy arra számítani lehetett, véglegesen karriere befejezése mellett döntött a korábbi cirkálósúlyú bajnok Grigory Drozd. Az orosz bunyós 2015 májusában bokszolt utoljára, majd a Lukasz Janik elleni összecsapását követõen, bal kezének folyamatos, makacs sérülése miatt kénytelen volt sorra lemondani a mérkõzéseit. Drozdot aztán idõvel a WBC "Champion in recess" státuszba helyezte, tehát bármikor visszatérhetett volna, hogy megküzdjön az éppen aktuális bajnokkal. A 37 éves ökölvívó azonban úgy döntött, többé nem fog ringbe lépni, hiszen bal keze alkalmatlan arra, hogy ilyen kemény feladatnak vesse alá: "Hivatalosan is bejelentem a sportkarrierem végét, kedves Barátaim! Szeretném mindenkinek megköszönni a támogatást. De az élet nem áll meg. A sportban csúcsra értem, de nyilván nem lehet örökké ott maradni. Sok érdekes és komoly kihívás vár rám a jövõben is, mint például a hazám ökölvívó tehetségeinek felfedezése és felnevelése. Sokat fejlõdtünk az elmúlt években, de még mindig rengeteg terület van, ahol elõrébb kell lépnünk. Köszönök még egyszer mindent!" - áll Drozd hivatalos közleményében.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@Jersey Joe: "..Az élsport szempontjából is dráma ez valamennyire (csak gondold el, a gyerekkorban választott élethivatásodat kell a csúcson feladnod).."

Drozd eseteben nem annyira nagy drama, hiszen azert o eleg sok mindent elert a profi bokszban, mielott vegleg szogre akasztotta a kesztyuit. Persze nyilvan o sem igy akarta befejezni a sportpalyafutasat, hiszen voltak meg celjai, viszont mint irja, aktivan reszt vesz a hazai okolvivo eletben, tehetsegek kutatasaban es fejleszteseben, ugyhogy valoszinuleg nem eli meg annyira nagy katasztrofanak a helyzetet.

"..Én ismerek olyan sztorikat is, hogy volt, aki egy nagyon súlyos sérülés miatt nem sportolhatott többet és emiatt kiugrott az ablakon.."

Azert ott mar az onbecsulessel is eleg komoly problemak lehettek.
Minden sportolot megvisel ha egy serules miatt nem csinalhatja tobbe a kedvenc sportjat azon a szinten, vagy teljesen abba kell hagynia a versenyzest es igy elvesznek az "almai". De akit ennyire megtor lelkileg az altalaban azert van, mert teljesen osszekoti az onertekeleset azzal a sporttal (mukaval) amit csinal.

» Slajos   válasz erre
    2018-01-11 12:38:06

@Jersey Joe: te valamiért úgy beszélsz erről az egészről, mintha amputálni kellene a karját, valójában meg lehet 98%-os, csak pont az a 2% kellene az élsporthoz, de a normális életben semmi jelentősége.

    2018-01-11 11:19:36

@Kane: Lehet tudni, mi lett vele?

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-01-10 08:55:13

Annak igazolására,hogy nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is problémáim vannak: a hétvégén várom a Claressa Shields vs Tori Nelson mérkőzést, meg is nézem, de valószínűleg csak felvételről.

» pepegross   válasz erre
    2018-01-10 06:30:15

Profiboksz.hu a rokkantak klubja. Gerinc- és térdproblémákkal én is jelentkezni szeretnék. Szeretne a fene, csak hát ez van, bár nálam egyelőre vagy már(?) nem vészes a helyzet. Ettől függetlenül sportban jelentősen korlátoz.

» pepegross   válasz erre
    2018-01-10 05:18:57

@Jersey Joe: Az egyik középiskolai barátomnak azért kellett abbahagynia mert az egyik térdében túl szoros, a másikban túl laza volt a szalag, ő majdnem az idegösszeomlás szélére került annyira súlyosan korlátozta a mindennapi tevékenységeit ez. Volt hogy leszállt a villamosról és simán kiugrott a térde a helyéről, tizenéves korában. A legbosszantóbb az egészben hogy az ilyen sérülések tulajdonképpen visszafordíthatatlan ok, és sokszor egyáltalán nem tehet róla az ember, a genetikájában van. Szerencsés ember akit nem ér ilyen baj az élete során.

    2018-01-10 00:27:50

@Romsy: "nem akkora dráma ez, ha fud találni másban is motivációt."


Az élsport szempontjából is dráma ez valamennyire (csak gondold el, a gyerekkorban választott élethivatásodat kell a csúcson feladnod), de még inkább dráma a magánélet miatt.
GYakorlatilag a testedet nem tudod teljes mértékben használni.

Szerintem nem egyedül vagyok ezzel ezen a fórumon ezzel, de nekem a sport aktív gyakorlása óriási szenvedély volt, Drozd-nak is biztosan.
Arra eszmélni, hogy egyszerűen nem tudsz normálisan sportolni, az izmaidat, végtagjaidat valódi erőbedobással használni, csak mint egy gyógyegér, úgy mozoghatsz, az hatalmas megrázkódtatás, különösen még 50 éves korod előtt, pláne 25-30 évesen.

Én ismerek olyan sztorikat is, hogy volt, aki egy nagyon súlyos sérülés miatt nem sportolhatott többet és emiatt kiugrott az ablakon...

Arról nem is írok, hogy az ilyen jellegű sérülések sokszor általános fizikai tevékenységeket is korlátoznak.

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-01-10 00:20:18

@Kane: Drozdhoz és Haye-hez hasonlóan nekem is vállprobléma miatt kellett felfüggesztenem a bokszolást.
(Bár, még remélem, eljutok odáig, hogy legalább árnyékbokszolást beépíthessek majd az edzésprogramomba.)

Így van tapasztalatom.

Sajnos, a vállizület a legkomplexebb izületi-, izomzati rendszer a testünkben. A vállnak gyakorlatilag teljesen háromdimenziósan kell mozognia, ami összetett izületi felépítést igényel.

Márpedig ha ez a nagyon spéci, precíziós rendszer egyszer jelentősen sérül, akkor ott valami rendszer szinten tud elcsesződni teljesen.
Írok csak egy példát: Abban a percben, hogy valaki - pl. egy sérülés miatt - abbahagyja a megfelelő terhelést, a kulcscsont elkezd lefele elmozogni, mivel az izmok nem tartják. Azzal, hogy elmozdul a kulcscsont, a körülötte levő izomzati háló is alapvető változáson megy keresztül, deformálódik.

Például nekem Magyarország egyik legjobb vállsebésze, Pavlik műtötte a vállamat, ami úgy-ahogy jól sikerült. Valamennyire stabilan tart.
Csakhogy közben meg az izületi tartó tok maga lazult ki, így a vállcsontom konkrétan kotyog időközönként.


Lényeg a lényeg, hogy az orvostudomány folyamatosan nagyon sokat fejlődik, de még most is szinte végtelen messze van attól, hogy a természet által megalkotott emberi test sérült részeit teljes mértékben rekonstruálja.

Szerintem ez majd csak akkor fog sikerülni, amikor az orvostudomány képes lesz az agyhullámokat is befolyásolni olyan módon, hogy a külső beavatkozás eredményességét belső - igaz, mesterséges úton felerősített - gyógyulási folyamatok kísérjék.

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-01-10 00:13:21

@Moorer: Sajnos, hasonló helyzetben vagyok én is.

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-01-10 00:03:59

@Jersey Joe: ha muszáj, bárki simán abbahagyja az élsportot, ha érdekli bármi más az életben. inkább az a szomorú ha valaki a nyilvánvaló jelek ellenére 10-15 évig inkább leszállópályán marad még ahelyett hogy kezdene valamit az életével. nem akkora dráma ez, ha fud találni másban is motivációt.

    2018-01-09 23:46:03

@Sarkozi Robert: Igen de egy átlagember ilyen jellegű gondjával sem sokat tudnak kezdeni. Félmegoldások meg hitegetés megy mindenhol, az ember ha konzultál magánorvosokkal akkor is maximum gyógytesire tudják elküldeni, ami vagy használ vagy nem. Nincs egy biztos beavatkozás vagy módszer erre igazából, a HGH amiről állítják hogy megerősíti a kötőszöveteket, inakat, izületeket, porcokat, de az meg konkrétan életveszélyes most ha az árát nem vesszük figyelembe.

    2018-01-09 21:59:13

@Kane: Azert lehet mert eleve a sportolok baromi nagy terhelesnek vannak kiteve. Mas az amikor egy atlag embert osszeraknak az orvosok....Es Meg Nekik is sokszor eletmodot kell valtoztatniuk ezek utan.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2018-01-09 21:35:05

@Jersey Joe: Én azt nem értem, hogyan nem tart ott az orvostudomány hogy az ilyen izületi meg porcproblémákat meg lehessen szüntetni. Ma már szintetikus szerveket, pacemakert, mikrochippeket tudnak emberekbe műteni, ez valahogy mégsem akar megoldódni.

    2018-01-09 20:29:37

@Jersey Joe: Abszolút egyetértek, csak hobbi szinten sportolgatok de kétoldali sérvem lett úgyhogy be kell fejezni mindent max a rudat emelgethetem meg kocogok néha pár kört. És ezt is rossz emészteni, nem még akinek erről szólt az élete.

» Moorer   válasz erre
    2018-01-09 20:05:02

Ha valaki soha nem élte át azt, milyen egy sérülés miatt miatt feladni a sportot (akár amatőr, akár profi szinten), az soha nem tudja meg, hogy Drozd miket élhetett át.

Természetesen ő azért sok mindent elért, de az egy borzasztó dolog, amikor még aktív férfi emberként már korlátozott vagy a mozgásban.
Ezt tényleg csak az értheti meg, aki megtapasztalja.

Minden jót a privát élethez, Grigorij!

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-01-09 19:35:48

A profi karrierje kezdeti szakaszában figyelemreméltó tehetségnek tartottam és figyeltem a meccseit, de amikor Arslan megverte, úgy gondoltam, hogy megbukott az első komoly teszten, mégsem elég kemény a bunyóhoz. De végül csak vb lett évekkel később, egy erősebb mezőnyben, neves ellenfél legyőzésével, igazolta, hogy mégis volt benne fantázia. Persze mindenképp marad némi hiányérzetünk vele kapcsolatban, pont amikor végre visszakerült volna a súlycsoport vérkeringésébe, vége is lett a pályafutásának...

» superman   válasz erre
    2018-01-09 13:49:32

Egy nagy kedvencem 😢

» HunFighter   válasz erre
    2018-01-09 12:43:39

Fő az egészség! Jó pihenést!

» bandi1115   válasz erre
    2018-01-09 12:32:03

@Kane: Ugyanaz lett volna mint a tobbi ellenfele ellen. Usykot ezek a kihivasok nem karcoljak...

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2018-01-09 12:03:47

Nagy kár érte.:( Usyk ellen nagyon megnéztem volna.

    2018-01-09 11:16:17
fel