Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Menedzsere szerint Rigondeaux kispehelyben folytatja

2018-01-06 12:46:42 /
Guillermo Rigondeaux éve nem éppen úgy zárult, ahogy valószínűleg eltervezte, hiszen elszenvedte karriere első vereségét, ráadásul a világbajnoki címétől is megfosztotta a WBA szervezet. Alex Bornote, Rigondeaux menedzsere szerint Rigo visszatér kispehelysúlyba, ám ha akadna megfelelő ellenfele pehelysúlyban, azt sem utasítaná vissza.
“Mindenképpen visszatér kispehelybe, és mondhat bárki bármit,a saját súlyában akkor is ő a világ legjobbja. Pehelysúlyban is kesztyűt húzna, de csak olyan ellenfelek ellen, mint Santa Cruz vagy Abner Mares. Legyünk őszinték: Rigo megadta a világnak, amit akart. Feljebb lépett, mert a saját súlyában senki sem volt hajlandó kiállni ellene. Szó szerint senki. Még a bajnokok sem jelentkeztek, hiába hívta ki őket. Amikor a ringben volt, sérült kézzel rá kellett jöjjön, hogy így nem győzhet Lomachenko ellen. Senki sem kockáztatott többet nála, csak neki volt veszíteni valója. A WBA lépése is érthetetlen. Már az, hogy megfosztották a címétől, elég véleményes és igazságtalan, de eltávolítani őt a ranglistákról, az több, mint felháborító. Kihagyni őt a top 10-bol nagyfokú hozzá nem értésről árulkodik. De még egyszer hangsúlyozom, 122 fonton nincs nála jobb ökölvívó.”
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@Totti: Szerintem a Cotto körüli Pac megoldhatatlan feladat lett volna May számára. Nem is véletlen várták meg, hogy jól megkopjon. Az az ütésállóság, munkatempó, robbanékonyság, kézgyorsaság és átütőerő ami akkor Pacben volt szerintem sok lett volna Mayweathernek. Castillo és Maidana fasorban sincsenek Pachez képest még is igen komolyan feladták a leckét neki mert nem rezeltek be tőle és mentek ütötték vágták. Na ezt Pac akkoriban jóval magasabb szinten adta elő.

    2018-01-10 18:58:21

@Totti: De, jobb mérkőzés lett volna, ugyanezzel az eredménnyel, csak szorosabban.

May meg abszolút a kondijára, reflexeire alapozott, amelyek a legkorábban megkopó tulajdonságok közé tartoznak. Arról nem ő tehet, hogy nem voltak háborúi, és hasonlók.

Ő lasabb lett, tompább. Ez ugyanúgy kopás.

» Streky   válasz erre
    2018-01-10 18:34:37

@Streky: Összehasonlíth atatlan a két dolog. Floyd-nak nem voltak ringháborúi. Pac-nek szinte csak azok voltak. Floyd egy futkosos, biztonsági, defenzív felfogásban bokszolt, amit nagyon jól csinált, de kevesebbet vett ki belőle, mint Manny-ből az a sok meccs.

2009-ben mondjuk Pac Cotto meccse után szerinted nem lett volna egy jobb mérkőzés, mint amit összehoztak 2015-ben?

    2018-01-09 15:48:14

@northpaw: És a csúcs May bokszolt Pac-cal, vagy a megkopott?:)

» Streky   válasz erre
    2018-01-09 15:34:09

@Streky: Óvatosan e korszakos zseniket gyűlölő társaságban!

» patton   válasz erre
    2018-01-08 20:26:11

@nagygeza: Nem te vagy a pszichológusom.... Abszolút Loma győzelmét vártam, ettől függetlenül Rigo egy zseni, egy unicum.

» patton   válasz erre
    2018-01-08 20:23:56

Lehetséges ellenfelek vannak, csak nem biztos még most sem,hogy lelkesen jönnének, bár most talán több esély van erre. Akit én el tudnék képzelni: Jessie Magdaleno,Luis Nery,Moises Flores,a boxnation.com cikk alapján "Mssrs Mares, Santa Cruz, Frampton and Quigg"
Aki ellen nem szeretném látni: Lomachenko, Donaire
Az "aranyprotkót" inkább nem kommentálom, remélem a fogak legalább kereszttel, vörös csillaggal stb. ki vannak díszítve.

» pepegross   válasz erre
    2018-01-08 05:38:18

@Chico: Szerintem az összes profi meccsét láttam, talán egy-két kivétellel, kezdetben látványos volt mert akkora pofonokba tudta belecsalni az ellenfeleit amik még nekem is fájtak, de ahogy emelkedett az ellenfelek színvonala, annál biztonságibb lett a bunyója is.

    2018-01-08 01:41:19

@vizsahal: Lehet ezen elmélkedni, hogy jaj Rigondeaux micsoda fantasztikus tehetség volt és virágszirmokat kellett volna mindenkinek a lába elé hajigálni, bárhol járt, csak ez nem így működik és sosem működött így. Nem az abszolút tehetségük szerint fizetik a bunyósokat. Amikor azt írtam, hogy eladhatatlan a stílusa, akkor nem magamról beszéltem, mert én tudom értékelni azt a fajta bunyót, amit ő művel, bár ha fizetni is kellene érte, lehet én is kétszer meggondolnám. Az HBO meg egy prémium csatorna, amire elő kell fizetni és ezeknek az előfizetőknek vannak igényeik, hogy mit szeretnének látni a pénzükért cserében és nem Rigondeaux a látványosságért minden plusz erőfeszítést nélkülöző minimalista bokszát. Mert lehet ezt úgy is csinálni, mint Lomachenko teszi, érdekes módon őt senki nem akarja száműzni a tv-ről és nem ürül ki az aréna, ha épp az ő meccsét konferálják fel, sőt egyre többen kapnak rá. Pedig ő is csak egy ukrán, nem nagyon beszéli még az angolt és ő is kis súlyban nyomja, neki mégsem kellett semmit magyarázni, pontosan tudta, hogy miért jön az USA-ba bokszolni és ott mit várnak tőle...

De senki nem is várta ezt Rigotól, hogy úgy sziporkázzon, mint Lomachenko, csak legalább indított volna több ütést, csak legalább megmutatott volna valamit abból a nagy tudástárból, amivel rendelkezik, csak legalább kiszórta volna az összes vele egy ringbe nem való bunyóst, vagy legalább törekedett volna rá, de ilyesmiről általában szó sem volt, viszont a nagy pénzeket elvárta...

Akkor próbált már valamit tenni - Agbeko ellen - amikor már a sokadik, végső ultimátumot intézte felé az HBO, csak pechjére Agbeko-nak esze ágában sem volt bunyózni, így aztán betelt a pohár... Aki tájékozódik nemzetközi oldalakról is, az számtalanszor olvashatta, hogy Arum hányszor panaszkodott arra, hogy az HBO nem akarja közvetíteni a meccseit, márpedig tv-s pénz nélkül elég húzós dolog Rigondeaux meccspénzeit állni.

Aztán lehetne még arról bokszolni, hogy pont azokat idegenítette el magától, akik valóban tenni akartak érte valamit (Top Rank és a korábbi menedzsere, Gary Hyde) és olyanokhoz ragaszkodott és olyanokra hallgatott, akik csak kisiklatták a karrierjét, mint a Caribe Promotions. (Pont ahogy Gamboának is súgták az agyhalottak, hogy majd milyen jó lesz, ha "megszabadul" Arumtól.)

Egyébként meg az sem igaz, hogy ne lehetne alakítani a stíluson, ha akarja az ember. Nonito Donaire erre a jó példa. Ő is egy kiváló kontrabunyós volt korábban, neki is azt mondta az HBO, amit Rigo-nak, csak ő meg is fogadta és szép karriert futott be és kiemelkedő meccspénzei voltak...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2018-01-08 00:51:29

@Kane: Ha van ~ 30-40 perced nezd meg az első 6-7 profi meccsét nagyon látványos volt szerintem.

    2018-01-07 23:15:15

@northpaw: Itt meg pl. azt irják amit én. Phasztudja mi az igaz, de hogy volt neki aranyprotkója az biztos. Lehet fikázni mert azt könnyű, de ő sosem primadonnáskodott mint sok mai bokszceleb. Sajnálom mert nagyon szomorú az ő története.

http://www.boxnation ...

    2018-01-07 23:11:35

@Chico: Akkor jól tudtam az aranyfogas sztorit.

Rigo tényleg volt hogy próbált magához képest szórakoztató lenni, de ez kontrabunyós beidegződésekkel meg ilyen kemény hátsó kézzel csak egy bizonyos határig ment neki. A saját súlyában amikor fénykorában volt az ellenfelei három menet után be voltak fosva attól hogy az ütőtávjába merészkedjenek, ami neki mindenkinél hosszabb volt, így a meccsein tapasztalt passzivitás kétoldalú, persze be lehetett volna gyakorolni bőven egy félig támadó stílusú bunyót, de ő nem akarta megkockáztatni hogy egy pofonba belenéz közben és elterül.

    2018-01-07 22:49:55

@Chico: Akkor jól tudtam az aranyfogas sztorit.

Rigo tényleg volt hogy próbált magához képest szórakoztató lenni, de ez kontrabunyós beidegződésekkel meg ilyen kemény hátsó kézzel csak egy bizonyos határig ment neki. A saját súlyában amikor fénykorában volt az ellenfelei három menet után be voltak fosva attól hogy az ütőtávjába merészkedjenek, ami neki mindenkinél hosszabb volt, így a meccsein tapasztalt passzivitás kétoldalú, persze be lehetett volna gyakorolni bőven egy félig támadó stílusú bunyót, de ő nem akarta megkockáztatni hogy egy pofonba belenéz közben és elterül.

    2018-01-07 22:49:54

@Chico: ---->

http://www.boxingnew ...

» northpaw   válasz erre
    2018-01-07 22:45:20

@northpaw: "Rigo Kubában annyira csóró volt, hogy a két olimpiai aranyát el kellett adnia."

Az Gamboa volt, hogy születésnapi ajándékot tudjon venni a kislányának. Rigo beolvasztatta és aranyprotkót csináltatott belőle. :) Agbeko ellen pont egy tőle szokatlan támadó stilust vett fel, de nem sokra ment vele mert Agbeko volt aki teljesen kivonta magát a közdelemből és csak a túlélésre törekedett. Lehet dobálni rá a köveket, de Mares, Santa Cruz, Frampton, Quigg mind inkább kikerülték. És nem az eladhatatlan stilusa miatt, hanem mert kb. amatőrnek tűntek volna mellette. Elvileg a The Ring öve még megmaradt neki mutatóba.

    2018-01-07 22:37:32

@spomb: Kb 1 % aki bírta Rigondeaux stílusát, a Lomachenko meccs után már ennyi embert sem érdekel.

» antonio   válasz erre
    2018-01-07 22:10:21

@Roy Jones Jr.: Azért meglepődnél mennyien bírják az ő eladhatatlan stílusát,volt egy ilyen időszaka ez igaz csak nem ezért volt mellőzve hanem mert a világon senki nem akart kiállni vele.
A meccspénzei meg valóban felháborítóan magasak voltak,pl pont Loma ellen,kb a tizedét kapta.
Így teljes a történet.

    2018-01-07 21:48:38

A tobbseg lehurrogott mikor azt mondtam, hogy en nem szeretnem, ha a ket srac megmerkozne. Epp emiatt nem akartam ami most zajlik...es nyilvan a merkozes vegeredmenye miatt.

» zsoltyngy   válasz erre
    2018-01-07 21:33:38

@vizsahal: Rigo Kubában annyira csóró volt, hogy a két olimpiai aranyát el kellett adnia. Nem valószínű, hogy jobban járt volna, ha ott marad.

Mellesleg nem annyira irreális elvárás az, hogy valaki változtasson a stílusán gyengébb ellenfelek ellen. Usyk megtette két ellenfele ellen is, nem úgy bokszolt ellenük, ahogy szokott, hanem jóval agresszívabban, támadó stílusban, ami nem a sajátja, mert nem akarta hallgatni a boooo-zást Amerikában. Ugyanezt megtehette volna Rigondeaux Agbeko ellen, és akkor nem távoztak volna a nézők a mérkőzésről, a HBO-nak sem lett volna baja vele.

» northpaw   válasz erre
    2018-01-07 21:10:37

@Roy Jones Jr.: Erről beszélek pont. Hogy így nem volt meccse. Hiába a legtehetségesebb, legképzettebb valaki tök nem számít. Erről szól a profi boksz. És az egész működése leginkább egy bulvár lapéhoz hasonlítható. Alig van rangja a világbajnoki címeknek, a ranglistáknak. Itt is ugyanúgy sacc klikkelés számot kell maximalizálni. És ez alól nincs kivétel, egy Rigót is simán ejtenek.

mellesleg ez, hogy változtasson valaki a stílusán szerintem irreális elvárás. erre nem nagyon láttam, hogy más is képes lett volna. may vagy vlad hányszor tette ezt meg? vagy bárki más.

» vizsahal   válasz erre
    2018-01-07 20:56:18

@vizsahal: "Arum is amit körbe művelt vele..."

Nem tudom miről beszélsz, de a valósághoz nem sok köze van, az biztos. Addig volt karrierje, amíg Arum bunyósa volt. (Ahogy Gamboának is.) Nem becsülte meg sem Arumot, sem az HBO-t. Senkit nem lehet úgy promótálni, hogy a tv nem kíváncsi rá, hiszen előtte már többször elmondták Rigondeaux-nak, hogy milyen bunyót várnak el tőle, de ő leszarta ezt. Nem elég, hogy kis súlyban bokszol, ami már eleve egy hendikep, még a stílusa is eladhatatlan és semmit nem volt hajlandó változtatni rajta. Ehhez képest olyan meccspénzeket kereshetett, hogy egy szava sem lehet...

"De igazából jobban járt volna, ha marad kubában"

Jobban hát! Szar dolog profi világbajnoknak mondhatnia magát az embernek, meg keresni több mint 3,5 millió dollárt eladhatatlan stílussal...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2018-01-07 20:23:20

A lényeg, hogy nem változott semmi. :( Ugyanúgy kerülni fogják amig tényleg annyira meg nem kopik, hogy bele néz majd egy nagy KO-ba, mert a kor mindenkit utolér ez alól ő sem kivétel. Szerintem már Amagasával meg a Loma előtti kalimpásszal is csak az övei miatt tudták összehozni. Neki február-márciusban bunyóznia kellene, ha valamit szeretne még. Sajnos ez van.

    2018-01-07 19:42:15

Nekem nagyon nagy csalódás volt a profibokszban, hogy jött Rigo, aki szerintem az egyik valaha volt legkristálytisztább őstehetség, mint valami shaolin mester és basszus nem tudnak neki meccseket szervezni, majd a vergődés végén levágják egy nagyobb súlyban. Azt hittem ez a boksz ünnepe lesz kicsit, hogy láthatjuk őt, erre meg biznisz szempontból nem volt optimális a srác és ezért ment a kukába. Arum is amit körbe művelt vele... Remélem legalább ezzel a Loma meccsel lesz elég pénze a civil életre. De igazából jobban járt volna, ha marad kubában és nem csinálja végig ezt a bolhacirkusz.

» vizsahal   válasz erre
    2018-01-07 18:12:16

@Streky: És a csúcs Pacquiaót győzte le, vagy a zeniten túl lévőt, aki kikapott Jeff Horntól is?

» northpaw   válasz erre
    2018-01-07 16:44:03

Most Loma fogyaszthatna be hozzá.

» Arcos Harcos   válasz erre
    2018-01-07 16:39:33

@Exes: Ha figyelmesen utánajársz, nem sajnálva időt és energiát a kutatómunkába, rá fogsz jönni, hogy ők bizony megmérkőztek!

És szemét leszek, és lespoilerezem: Mayweather legyőzte Pacquiao-t!

» Streky   válasz erre
    2018-01-07 16:35:34

@noonecanbeatme: Nem állt volna ki ellene, mint ahogy Pac ellen sem.

    2018-01-07 13:24:26

Nyomjon egy újabb meccset Donaire ellen az még érdekelné az embereket valamennyire.

» antonio   válasz erre
    2018-01-07 13:10:17

Akkor -hogy visszatérjünk az eredeti cikkhez: amit a "manáger" mond, az teljesen igaz.

» Perkins   válasz erre
    2018-01-07 10:31:43

Lomachenkora gondolok, természetesen.

» noonecanbeatme   válasz erre
    2018-01-07 09:43:44

Annyira de annyira sajnálom, hogy nem Mayweather fénykorában volt ő is a csúcson, ennél nagyobb meccset két zseni között el sem tudnék képzelni.

» noonecanbeatme   válasz erre
    2018-01-07 09:42:30

Nem lehetne egy edit gombot berakni ide? :D Olyan szar, hogy ha félreütök, nem javíthatom. :D
Tudom, a bunyóban is egy hiba kiütést jelenthet... :D

» GaiusM   válasz erre
    2018-01-06 20:48:01

Rigot lehet szapulni, és van is alapja, a defenzív bunyó nem közönségszórakoztató . Azonban lehet így is csinálni, meg lehet úgy is, ahogy Wladimir tehénkedett, annál azért ez mindenképpen jobb, mert technikával oldotta meg.
A Loma elleni meccs pont olyan volt neki, mint Kell Brooknak Golo. Mindkettő kiemelkedő volt a saját súlycsoportjában, viszont anyagilag egyik se hozott volna semmit, ezért kénytelenek voltak bevállalni egy 2 súllyal nagyobb bajnokot. Mindketten alul is maradtak. Ez van, ezt nem lehet áthidalni, főleg kisebb súlyokban, ilyen hirtelen.
Szerintem az, hogy valaki érzi, hogy semmi, se semmi esélye nincs nyerni, és feladja, az belefér. Brook is mire ment, hogy szétverette a fejét... igaz, róla azt mondjuk, hogy harcosként halt meg a ringben.
Ami miatt még nem tudok elmenni, hogy egy időben elég sokan meglógtak Kubából, ismerjük a neveket, és azt is, hogy mire jutottak. Rigo a saját súlyában egyeduralkodó volt, és ezt csak Gamboa mondhatta el magáról, de elég rövid ideig. A kubai lustaság mindenki mást utolért, és leterített.
Ha így nézem, akkor Rigonak még van keresnivalója, de már nem sok. A kis súlyokban a korral a sebesség kopik meg, és nagyon nagy a sansz arra, hogy ha visszafogyaszt, akkor vége lesz.

» GaiusM   válasz erre
    2018-01-06 20:46:15

Ha “meghal a ringben”, vagyis nem adja fel és végig próbálkozik, úgy kap ki, akkor az azért sokkal szebb lett volna. (Mert eleve nem ő volt az esélyes.)
Nomaschenko nimbusza persze így nagyot nőtt: mert akárhogy is, de egy zsenit nullázott le.
Az pedig irtózatosan szánalmas a szememben mikor Loma támadásorientált bokszát vki robotszerűnek meg unalmasnak mondja. Szerintem ezen a szinten nem is maradhat meg még csak pár évig Loma, ez annyira az átlag feletti teljesítmény, én van mikor azt sem értem pontosan mit csinál, hogy mozog. Jó lenne ha bokszolhatna hogy undisputed legyen címegyesítő meccseken, majd Garcia ellen is.

» Peacock   válasz erre
    2018-01-06 18:22:31

@csato gabor: Érzelmi jellegű komment tőle.

» nagygeza   válasz erre
    2018-01-06 17:58:19

@patton: áruld el, meddig bízol még benne? amíg olyan helyzetbe nem kerül mint a szebb napokat látott jones?
rigó márcsak a múltjából és a nevéből él. sajna nincsen sem jelene sem múltja. és nem látom hogy mitől emelkedne a hozzáállása boxhoz, mert volt esélye hogy a régi fényében tündököljön (loma ellen) de gyalázatosan véget vetett ennek.

» csato gabor   válasz erre
    2018-01-06 17:29:46

@nagygeza: Hát a Loma elleni vereséget már nem mossa le magáról, de szerintem is magasan ő a legjobb a súlyában, felállíthatna valami rekordot, pl minden idők legidősebb világbajnoka a súlyban, mert nem hiszem hogy ennyi idősen sokan sziporkáznának ilyen kicsit súlyban, Loma jól mondta.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-01-06 14:33:02

@patton: Az meg álmodozó akinél nem kopott Rigondeux fénye..

» nagygeza   válasz erre
    2018-01-06 13:56:20

Tájékozatlan az az ember, aki leírja őt.

» patton   válasz erre
    2018-01-06 13:43:30

Kevesen vannak Bornote véleményén az a gond.

» Moorer   válasz erre
    2018-01-06 13:13:20
fel