Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Saunders GGG-nek: ha Gyufafej nem bokszol, én itt vagyok

2018-01-05 11:32:15 /
Elméletileg májusban kerülhet sor a Gennady Golovkin vs. Saul Alvarez középsúlyú világbajnoki mérkõzés visszavágójára, amennyiben a felek meg tudnak egyezni egymással. A dolog jó úton halad, de egyelõre tinta még semmilyen papír aljára nem került, a WBO bajnok Billy Joe Saunders pedig reménykedik benne, hogy adott esetben õ lehet az, aki menti a helyzetet és kiáll a WBC/IBF/WBA világelsõ kazah ökölvívóval: "Figyelj csak Golovin, ha a gyufafejû nem akar bunyózni, akkor én kész vagyok címet egyesíteni ellened. A múltban volt néhány gyengébb meccsem, de mindig is tudtam, mi lakozik bennem, így nem különösebben lepett meg a Lemieux elleni végeredmény. Én vagyok a legügyesebb középsúlyú a jelenlegi mezõnyben." A brit bunyós tavaly december közepén David Lemieux-val szemben tette kockára címét és saját közönsége elõtt szedte atomjaira a kanadai sportolót, azóta pedig bizakodva várja a nagyobb feladatokat.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@leibigabi: "Ez nyilván nem így van, de hogy vannak bokszolók, akik nem a csúcsformájukban találkoznak egymással, az elfogadható szerintem :)"

Abban az esetben igen, ha ez nem egy szándékos kivárásból keletkező körülmény - mert ha mégis, akkor erkölcsi, morális, sportszerűségi szempontokból egyáltalán nem fogadható el.

» csakegybarom   válasz erre
    2018-01-08 16:56:16

@Ohioboksz: "meert megerted es meg tudod magyarazni a mozgatorugoit a sajat szemszogeböl."

egyébként igen, minden tevékenység mozgatórugója megmagyarázhato, ha érted, hogy mi miért történik. Ezzel még nem mentesül a Móri mészáros attól, amit elkövetett, de a cselekményük sem igazán hasonlítható ahhoz, hogy egy menedzser az ellenfelek kiválasztásával, hogyan próbálja meg egyre feljebb juttatni a bunyósát.

» leibigabi   válasz erre
    2018-01-07 09:10:58

@Ohioboksz: Ezzel a hozzaallassal es mindent relativizalo es elfogado gondolkodasmoddal a mori meszarostol a pedofilokon at sztalinig te mindenkit felmentenel ha rajtad mulna, meert megerted es meg tudod magyarazni a mozgatorugoit a sajat szemszogeböl.

Ez nyilván nem így van, de hogy vannak bokszolók, akik nem a csúcsformájukban találkoznak egymással, az elfogadható szerintem :)

» leibigabi   válasz erre
    2018-01-07 09:00:53

@leibigabi: Ezzel a hozzaallassal es mindent relativizalo es elfogado gondolkodasmoddal a mori meszarostol a pedofilokon at sztalinig te mindenkit felmentenel ha rajtad mulna, meert megerted es meg tudod magyarazni a mozgatorugoit a sajat szemszogeböl.

» Ohioboksz   válasz erre
    2018-01-07 08:38:40

@leibigabi: Ez a szituációtól függ, de egyébként nagyon nem mindegy milyen emberekre hat negatívan.

    2018-01-06 21:41:42

@Kane: "Ez pedig az hogy a pénz és az életszínvonal mindig, minden érték és erkölcs felett áll, a legjobban pedig úgy járunk, ha mindent pénzre váltunk az életben amit tudunk, nem törődve azzal hogy másokra nézve milyen negatív következményei vannak."

Te azt gondolod, hogy a Te választásod/döntésed nincs kihatással másokra negatívan?

» leibigabi   válasz erre
    2018-01-06 21:32:45

@leibigabi: Szóval az hogy összességében szerinted az egész emberi faj általánosan destruktív, legitimizál bármilyen kisebb igazságtalanságot? Pont az a mentalitás vezeti a destruktivitás felé az emberi fajt, ami Mayweathert vezérli például amikor "ügyes menedzselést" folytat. Ez pedig az hogy a pénz és az életszínvonal mindig, minden érték és erkölcs felett áll, a legjobban pedig úgy járunk, ha mindent pénzre váltunk az életben amit tudunk, nem törődve azzal hogy másokra nézve milyen negatív következményei vannak.

    2018-01-06 20:13:39

@pressurefighter0088 : Nem arra. Bár amire gondolok, azt már nem találom. De itt is volt erről szó:

http://www.profiboks ...

» northpaw   válasz erre
    2018-01-06 20:07:35

@leibigabi: Arra akartam utalni,hogy Wilder doppingolgathat,senk i nem ellenőrzi,mint mindenki más,teszem hozzá,mert mindenki doppingol ezen a szinten,de amúgy nem doppibgal,hanem vérnyomáscsökkentőve l ami nem dopping:):):)

    2018-01-06 19:47:58

http://www.profiboks ...

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-01-06 19:13:44

@northpaw: http://www.pro fiboksz.hu/2016/07/0 7/golovkin-eubanknek -mi-van-elhagytad-a- tolladat/#c-453417

Erre gondolsz?

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-01-06 19:13:27

@Peacock: Értelek, de hát az egész emberiség elég kártékonyan működik a Föld nevű bolygón :)

» leibigabi   válasz erre
    2018-01-06 18:50:23

@leibigabi: Annyit mondok erre: Fair play. Ez a sport kvintesszenciája.
Ne mondja magát világbajnoknak vki ha nem áll ki a legjobbakkal. Ha mégis így tesz: lehet gazdag ember, ügyes ember, de nem valódi bajnok.
Én lehet megértem az ilyen menedzser, de akár a tömeggyilkos, a pornószínész, a hazug politikus és a gyereken vagy nőn erőszakot elkövető motivációját, célját, mozgatórugóit is. De ez nem jelenti hogy tapsolnom kéne nekik, vagy nem kimondanom: ezt elítélem mert rossz és káros.

» Peacock   válasz erre
    2018-01-06 18:45:31

@Binyu: "az meg csak ráadás hogy szőlőcukrot se ehetnek,mert lebuknak doppingal"

Aki doppinggal bukik, az tuti doppingolt, és nem csak szölöcukrot evett, hanem valami mást is :))

» leibigabi   válasz erre
    2018-01-06 18:44:04

"hanem a saját bokszoló (aki fizikailag toppon van és már van mondjuk egy vb címe is) már csúcsformában lévése esetén az ellenfél csúcsformájának elkerülése (addig míg verhetőnek nem tűnik)"

Na de a menedzselésnek pont az a célja, hogy a versenyzőnkből kihozzuk a legjobbat és a legtöbbet. Ha úgy ítéled meg, hogy a bunyósod esélytelen, azt a meccset annyira nem akarod forszírozni :) (de lehet, hogy mégis, ez a számoktól is függ). Ez a menedzseri és bunyós szemszög. Szurkolói szemszögből, az ilyen párositások is kielégíthetik a szurkolókat, ha pl. nyomnak egy jó meccset. Ha nem annyira jó a meccs, attól még a győztes bunyós szurkolói teljes megelégedettséggel nyugtázzák, hogy az ő emberük volt a jobb. És ők ezt mindig is tudták, hogy az emberük legyőzné y-nt is :)

» leibigabi   válasz erre
    2018-01-06 18:24:36

@Peacock: Elég jól összegezted,kaptam én is a múltkor a pofámra,mert azt mertem mondani,hogy Davis világbajnok létére nem mer kiállni Lomával,adja vissza az övet,volt aki azt mondta hogy érthető hogy Floyd védi,nem akarja elveretni stb,de akkor minek vb öv??A többiekkel kapcsolatban is eggyet értek,Ortiz rohamosan romlik,ahogy Povi is az èletkorukból adódóan,kihagyás rossz minőségű ellenfelek stb,az meg csak ráadás hogy szőlőcukrot se ehetnek,mert lebuknak doppingal,szurkolok Ortiznak,de Wilder lemalomkörzi szerintem!

    2018-01-06 18:05:01

@bpjotruska: Szerintem az ebben a megtévesztő, hogy a pályaívük más részén járnak/jártak.
Egy (hosszú évekig) top formában lévő (vagyis mondjuk még a Jennings meccs előtti fiatalabb, gyorsabb, kevésbé kopott) Wlad elég jó eséllyel lebombázta volna a mindössze egy meccsen látott csúcs Furyt.
Egy csúcs (még fiatalabb, gyorsabb, kevésbé kopott, mondjuk 2016 előtti) Golo pedig ledominálta volna a mostani csúcs Saunderst is.
Ezért mondta az amúgy nagyon jó bokszoló May (aki szvsz amúgy elég sokat ártott a boksz sportoldalának a mindenek feletti nyílt pénzéhség és menedzselési kimaxolás propagálásával) hogy a kivárás jó taktika. Mert a saját csúcsformájában az ő zseniális boksza is kisebb eséllyel semlegesítette volna a csúcs Pacet. Alvarezék is egyértelműen kivárták Golo kopását. Egy Gervonta nevű 19 meccses vb-nek is túl korai még a 10 meccses Loma. Ortiz sem kaphatott vb címet míg eléggé le nem lassult. Wilder vb-vé válása kor sem állt még készen Wladra. Stb.
Amúgy én ezen menedzselési húzás okát akkor tartom sportszerűtlennek, ha nem a saját bokszoló csúcsformába jutása (még fejlődhet, vagyis nincs toppon, vagy nincs legalább egy vb címe mert onnanstól illik nem elkerülni senkit) a cél, hanem a saját bokszoló (aki fizikailag toppon van és már van mondjuk egy vb címe is) már csúcsformában lévése esetén az ellenfél csúcsformájának elkerülése (addig míg verhetőnek nem tűnik). Ez csak neki jó ugyanis, de árt a fair playnek, a bokszsportnak, az ellenfélnek, a szurkolóknak, stb.

» Peacock   válasz erre
    2018-01-06 17:00:25

@pressurefighter0088 : Az is jó ide. De a "dzsukel bunyós" szövegnek hagyománya van itt a PB fórumon. :D

» northpaw   válasz erre
    2018-01-06 16:46:34

@northpaw: *legrajabb

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-01-06 16:17:31

"Én vagyok a legügyesebb középsúlyú a jelenlegi mezõnyben"

Itt azt mondta magáról, hogy ő a "slickest", nem? A slick a bokszban azt jelenti, hogy valaki jól védekezik, nehéz eltalálni. De mivel Saundersről van szó, ezért úgy fordítanám,hogy "én vagyok a legdzsukelebb középsúlyú bunyós a jelenlegi mezőnyben"

» northpaw   válasz erre
    2018-01-06 14:58:49

Gratula a "gyufafejért", nagyon nagy :) Remélem, máshol is kamatoztatod ezirányú tehetséged ;)

Saunders-re visszatérve: szerintem pont Golovkinnak lehetne vele több baja, mint gyufafejnek. Golovkin ugyan jól terel, zárja a szögeket, de ha végigmenne a meccs (amire azért én is kevesebb esélyt adok), akkor már nem biztos, hogy GGG-t tartanám az esélyesnek.

Saunders-t lehet pocskondiázni, de szerintem már bizonyította, hogy hiteles kihívó lenne középsúlyban akárki számára. Nem szimpatikus a csóka, de úgy gondolom, teljesen hiteles világbajnok.

    2018-01-06 12:08:03

@bpjotruska: "Mekkora arculcsapas lenne az a klasszikus keleti boksziskolanak, ha Fury Klicskonak adott bokszleckeje utan a masik vagany traveller gyerek Golovkinbol csianalna bohocot :-))"

Nem értenék meg. Fury és Billy Joe is nagyon gyors. Az előző, már bizonyította, hogy ez a készség elég arra, hogy lazán hülyét csináljon az ellenből. Billy Joe már bizonyította, hogy nem egy szir-szar ellenfél akár egy Golovkinnak sem :)

» leibigabi   válasz erre
    2018-01-05 22:16:07

@leibigabi: Mekkora arculcsapas lenne az a klasszikus keleti boksziskolanak, ha Fury Klicskonak adott bokszleckeje utan a masik vagany traveller gyerek Golovkinbol csianalna bohocot :-))
Persze minimalis ra az esely, de szvsz nehez ellenfel lenne Golonak egy top-formaban bokszolo Saunders.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-01-05 22:04:05

Billy Joe elég gyors és ügyes gyerek, jó ellenfele lenne Golovkinnak, de Golovkin se rossz :)

» leibigabi   válasz erre
    2018-01-05 21:02:58

Szépen verte Lemieuxot de GGG is szépen verte :D
Hozzák össze aztán lássuk ki mit tud és bír :D

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2018-01-05 20:04:29

@patton: Biztos dolgozik is érte, és komolyan veszi, újév napján sem tűnt másnaposnak! :D

https://www.instagra ...

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-01-05 19:53:36

Golovkin lenne a harmadik egyesített bajnok a történelemben. Hajrá!

» patton   válasz erre
    2018-01-05 17:31:30

Lehet le vagyok maradva, de ki az a gyufafej? Canelo?

    2018-01-05 14:55:48

A "Rőt Tökűt", Gyufafejnek fordítani? Nagyon jó! :)

» Chagaev   válasz erre
    2018-01-05 13:06:34

@nagygeza: Meg hát. Azokat a táncmozdulatokat 12 menetig nem tudná előadni egyikük ellen sem. Golovkin meg ki is ütné.

    2018-01-05 12:11:29

Saunders legyőzte Lemiuxot és azt hiszi most már egy szinten van Golovkinnal? Téved és szerintem Gyufafejű is megverné.

» nagygeza   válasz erre
    2018-01-05 11:51:57
fel