Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Roy Jones és Rigondeaux szerint sem lesz tényezõ a súlykülönbség

2017-12-07 09:09:20 /
A hétvégén nagypehelysúlyban lép szorítóba a kispehelysúlyú WBA bajnok Guillermo Rigondeaux, aki a hozzá hasonlóan két amatõr olimpiai aranyéremmel büszkélkedõ Vasyl Lomachenkoval mérkõzik majd. A 130 fontos súlyhatár az ukrán bunyós vadászterülete, hiszen õ ebben a súlyban világbajnok és sokan úgy vélik, Lomachenko fizikálisan sok lesz a 37 éves kubai számára. Rigondeaux azonban nem osztja ezt a nézetet: "A súlykülönbség semmit nem számít. Ahol ott a tudás és a minõségi ökölvívás, ott nem a méreten és néhány fonton múlnak a dolgok. Velem nem fog az megtörténni, ami Kell Brookkal, vagy Amir Khannal, mert én nyerni fogok." A legendás Roy Jones Jr., aki egykor közép-, nagyközép, félnehéz-, sõt, nehézsúlyban is világbajnoki címet szerzett, szintén így vélekedik: "Összesen 1000 amatõr meccs van mögöttük, nem hiszem, hogy a súly bármi problémát kellene okozzon. Megmondom miért gondolom így: Rigondeaux olyan keményen üt, hogy két csókának is összetörte a szemgödrénél a csontot. Kettõnek, basszus! El tudják képzelni, milyen erõ kell ahhoz, hogy az a csont eltörjön, illetve az állkapocs is? Õ két faszi szemgödrét is betörte, egynek pedig eltörte az állkapcsát, miért is gondolja bárki, hogy a súlycsoport váltás így problémát fog nála okozni? Aki igazán jó ütõ, annak nem a súlycsoport a legfõbb kérdés. Minden a stratégián áll, vagy bukik. Ki lesz az okosabb a ringben, ki tudja majd stratégiai szempontól kimanõverezni a másikat és bevinni a legjobb ütéseit a leghatékonyabb módon, az lesz a döntõ."
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@kisbecsker: Az első meccs előtt voltam biztos kovaljov győzelmében. Azt meg is nyerte,még ha el is csalták.
A második előtt azt írtam, hogy nem nyerhet az orosz, csak ko-val.
De nyilván te tévedhetetlen vagy.

    2017-12-08 14:05:35

@kisbecsker: azért ezen a meccsen mások az előzetes esélyek...

» superman   válasz erre
    2017-12-08 13:22:59

@csiga: A Kova- Ward meccs előtt is valami hasonló volt az elfogultságod. :)

» kisbecsker   válasz erre
    2017-12-08 12:42:57

@mexico: Szerintem lassan okafogyottá válik az oldalon a TV műsor rovat, mert igazából nincs mire felhívni a figyelmet. A nagy részét kiteszi a KO TV Classic, pár Rocky és egyéb régi film, van még pár régebbi rendezvény ismétlése és néhány olyan angol vagy német gála, ami semmivel sem színvonalasabb, mint egy Váci börtönbunyó, a Felix gálák meg úgy is a főoldalon vannak hirdetve beharangozókkal, interjúkkal stb.

» ogreface   válasz erre
    2017-12-08 11:13:59

@mexico: Akkor ezek szerint mégsem én hozom a formám. :)

» Streky   válasz erre
    2017-12-08 11:08:14

@mexico: Szerintem azt a pénzt, amit a kubai győzelmére tennél, inkább add a szegényeknek, így karácsony előtt.
Még mindig jobb, mintha összetépnéd...

    2017-12-08 10:23:50

egyébként Lomachenkónak tényleg rossz a szeme, vagy itt a szemüveg csak kellék?

    2017-12-08 09:46:10

@Jan: ú az a felkonferálás, kb. mintha egy ittas ember csinálná :)
és ahogy visszakérdez, full name? kovacs? koko kovacs!

egyébként szerintem is az van, hogy alapvetően nem a súlykülönbség számít, illetve pontosabban nem az a legfontosabb tényező általában, de itt minden más annyira kiegyenlítettnek látszik, hogy ebben az esetben azért felértékelődhet simán.

    2017-12-08 09:44:18

@Slajos: hát ez az:)

    2017-12-08 05:48:19

@Streky: Látom,te még mindig hozod a formád... :) Teljesen mindegy milyen hozzászólást írsz,azonnal lövik rá a mínuszt... :)

» mexico   válasz erre
    2017-12-08 02:05:49

@Kane: Hihetetlen.... .Gondolom a kő-papír-olló világbajnokság meg valami harmadosztályú pislogóverseny nagyobb sportértékkel bír...

» mexico   válasz erre
    2017-12-08 01:52:19

@mexico: Dehogy adja, miért is adná, végülis mi köze a sporthoz ennek az egésznek?:)) Ma már csak az kerül képernyőre ha a világ két legnagyobb szájú embere van egy ringben, kit érdekelnek az ilyen csendes, kultúrált egerek?

    2017-12-08 01:45:57

@Kane: Érdekes, nekem Rigo picit, Loma meg (szokatlan módon) nagyon feszültnek tűnt.
Jó volt látni őket Kokoval is (az a felmond tényleg priceless), meg főleg Crawforddal, na ellene Loma (bár erről a meccsről is beszélt már) méretileg már esélytelen lenne szvsz. (Kicsit Rigo is az Loma ellen - a kor- és mérethátránya, a finomabb munkatempója és a kevésbé látványos stílusa miatt - de tuti nagy meccs lesz akkor is ha egy, akkor is ha 12 menetig tart.) Ja és a metakommunikációjábó l az jött le, hogy Rigo láthatóan komálja (tiszteli) Crawfordot, és viszont ő is a holnap esti két p4p éllovas zsenitársat.

» Peacock   válasz erre
    2017-12-08 01:44:40

NEm adja a SportTv a meccset??? Egyébként szerintem érdemes egy kisebb összeget tenni Rigora.... igen jó odds (4,5 - 5) van rá.

» mexico   válasz erre
    2017-12-08 01:44:02

Lomachenko néha úgy tud felöltözni mintha ő is viccnek szánná:D Először a tininindzsa teknőc kezeslábas, aztán ez... Mi jöhet még?

    2017-12-08 01:41:49

@Jan: A szláv bunyósok sosem voltak híresek a divatérzékükről, ez alól Loma sem kivétel.

» northpaw   válasz erre
    2017-12-08 01:10:37

@kovban: Hat en nem tudom elkepzelni, hogy Rigo egyoldaluan vezessen ezen a meccsen. De mondjuk masreszt azt is nehez elkepzelnem, hogy Lomanak olyan egyszeru lesz mint Marriaga vagy Sosa ellen volt. Szoros menetekre szamitok.

Talan a merkozes masodik feleben Vasyl folekerekedhet a kubainak a magasabb tempojaval, talan. Csak hat olyan technikas vedekezo ellen mint Rigo nem olyan egyszeru a magasabb tempot sem hozni, hiszen allandoan elmozog.

Elvileg barmi lehet ezen a meccsen de szerintem a legvaloszinubb egy taktikus, kivulrol nem igazan latvanyos merkozes.

» Slajos   válasz erre
    2017-12-08 01:06:34

https://www.youtube. ...

Megértem, hogy divatozni akar Loma de kicsit tanulhatna Mayweathertől mert ez a gagyi kockás ing, bő farmer meg ez a szavakkal nehezen körülírható szemüveg...:D Mondjuk Rigo meg úgy néz ki mint egy 50 éves alkoholista edző :D Persze csak ebben a ruhában, egyébként nagyon komoly formában van. 2:50től Bob Arum papa igyekszik felkonferálni Kokót :D Mindig jó látni őt ilyen komoly eseményeken.

    2017-12-08 01:04:57

@pressurefighter0088 : Az "oltonyos faszi" amugy Michael Conlan, o mutatta mindekt kozepso ujjat a biroknak miutan elcsaltak a meccset tavaly az olimpian. Eleg tehetseges srac.

» THE LION   válasz erre
    2017-12-08 00:34:01

@Boxerone: Lehet rossz a szeme, csak az edzésvideókon nem hordja. :)) Vagy pszichológiai hadviselés.

Egyébként az oldalon, amit THE LION LINKELT a 6. képen úgy néz ki mintha Loma lenne a mérkőzésszervező, és Rigo az öltönyös faszival bokszolna. :)))

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-12-07 23:14:05

@Totti: Loma erre nyilván készül, de szerintem a "néhány gyönyörű kontra" alaposan meg fogja lepni az ukránt.

» Yellowjacket   válasz erre
    2017-12-07 22:56:39

@Totti: Elég ratyis abban a szemüvegben :D

» Boxerone   válasz erre
    2017-12-07 22:31:54

Istenem. Mindenki idióta lesz. Komolyan mondom vicc. Mi ez a szemüveg ezen a kreténen? Miért kell ezt csinálni? Sose fogom megérteni ezt a világot, ami jelenleg van, de mindegy is, ez az én problémám.

Kicsit "szakmaibb" szemmel nézve a mérkőzést, én kicsit úgy érzem, hogy itt a profiboksz fórumán többségben vannak azok, akik Rigo győzelmét várják. Azt gondolom egy kicsit ebben az is közrejátszik, hogy az emberek hajlamosak a "kisebbnek" drukkolni. Más okát nem igazán látom, mert túl sok érv nem szól a kubai mellett.
Jóval nagyobb az ukrán. Egyszerűen felépítésben erősebb. Könyörgöm itt 60 kiló alatti emberekről beszélünk. Ez nem nehézsúly, ahol mindegy 10 kiló. Itt szaros pár kilók is számítanak. Ránézésre is jól látszik, hogy egyszerűen az ukrán a nagyobb.
Ez még természetesen messze nem lenne elég a győzelemhez, de a kubai nagy bánatára Loma nem csak ezzel az attribútummal rendelkezik, hanem gyakorlatilag minden olyan tulajdonsággal, amire egy jó bokszolónak szüksége van.

Rigo is egy zseni szó se róla, de a stílusa nem pontozóbarát. Ezt értem úgy, hogy nagyon passzív, amit sok néző, de ami nagyobb baj sok pontozó sem szeret. Loma viszont baromi aktív, rengeteg ütést indít, és ezeket kombináltan, és sokszor elég látványosan teszi. Ami a szoros meneteknél, azt gondolom dönthet majd a javára.
Szóval pontozással sokkal több esélye van az ukránnak.

De mi a helyzet a KO-val? Szerintem Rigo egy kőkemény ütő, és el tudom képzelni, hogy elbizonytalanítsa Lomát némely esetben, viszont azt hogy kiüsse őt nem igazán.
Szerintem Loma is egy elég nagy ütő (ha nem is ez a fő erénye). Azt gondolom ezt senki nem kérdőjelezi meg, aki látta a Roman Martinez elleni meccsét.
Én KO-ban is több esélyt látok az ukránnál.

Szerintem a mérkőzés kezdete elég szoros lesz. Loma véleményem szerintem nem fog neki ugrani a kubai-nak, először csak feltérképezi (jó szokása szerint). Majd a 3. menet körül már elkezd "dolgozgatni", amire fog kapni néhány gyönyörű kontrát, ami kicsit elgondolkodtatja majd, de összességében ő lesz a domináns, és ő lesz az aki vezetni fog a pontozólapokon. A meccs vége felé 8.-9. menet körül már el tudok képzelni egy Loma TKO/KO-t, de véleményem szerint végig fog menni, és az ukrán kicsit simábban fog nyerni, mint itt sokan gondolják. Ha nem így lesz természetesen, akkor is itt leszel, és vállalni fogom, hogy milyen hülyeségeket írtam. :D

Egyébként eddig az Lomachenko-nak drukkoltam, de most hogy megláttam ebben a szemüvegben, már csak a jó meccsnek szorítok. :D Győzzön a jobb!!!!

    2017-12-07 22:23:32

Látszerész vagyok. Emiatt a szemüveg miatt (hacsak nem a ellenfél megtévesztése a cél), Lomachenko elbukja ezt a meccset.

» Yellowjacket   válasz erre
    2017-12-07 22:15:14

@Slajos: Sztem ő Rigora céloz.

» kovban   válasz erre
    2017-12-07 21:46:15

@THE LION: Nagyon kedvelem Lomát is, de már ezért a szemüvegért kijárna neki egy jó nagy verés... Hogy néz már ki? :) És igen ez nagy méretkülönbség, nem úgy mint pl. a GGG vs Canela meccsen volt pár fórumtárs szerint a "fél fej". Itt valóban van annyi.

    2017-12-07 21:25:41

@THE LION: Gyerekkoromban a szemüvegesek mindig kikaptak bunyóban.

» Attilah   válasz erre
    2017-12-07 21:21:36

@THE LION: Igen, a kockás ing sokat számíthat. :)

» kisbecsker   válasz erre
    2017-12-07 21:09:15

@spomb: Na de ki az aki egyoldaluan fog vezetni?

» Slajos   válasz erre
    2017-12-07 20:46:02

@bpjotruska: Az a probléma, hogy közelharcos szituációkban a karhossz lehet akár hátrány is, a testtömeg viszont határozott előny. És a Lomacsenko csapat bizonyára tudja ezt.

» Untouchable   válasz erre
    2017-12-07 20:09:42

Valami azt súgja hogy pár menet után ez egy egyoldalú meccs lesz.

    2017-12-07 20:03:37

@THE LION: Felulrol az 5. es 6. kepeken az is latszik, hogy a kubai karja kb ugyanolyan hosszu, ha nem meg hosszabb, mint az ukrane. Lehet szamit annyit mint a magassag.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-12-07 19:57:20

@csato gabor: Remélem soha

» emgabor   válasz erre
    2017-12-07 19:56:05

@Valero: Én a fordítottját nem tudom elképzelni. :)

» Galamb   válasz erre
    2017-12-07 19:42:41

Páran bemásolták a két bunyós magasságát meg reachjét a boxrecrol.
Elég megnézni ezeket a képeket a legutóbbi sajtókonferenciáról:

http://www.boxingsce ...


Semmi esélyét nem látom egy Rigo gyozelemnek. Átgázol rajta Loma szerintem és nem fog végigmenni.

» THE LION   válasz erre
    2017-12-07 19:37:30

Volt végre sajtókonferencia is. Loma fél fejjel magasabb, mindketten elég nyugodtnak tűnnek.

    2017-12-07 19:23:57

Nézegettem a megosztott edzés videókat, és azt látom, hogy remekül felépítették a Kubait erre a mérkőzésre fizikailag is! Olyan mint a villám, kegyetlenül pontos, gyors, azonnal lereagál minden szituációt, technikailag igen magasan képzett, fáradságnak még csak a legkisebb jele sem látszik rajta! Ez az ember bunyósnak született, abból is a legjobbnak! Rezzenéstelen arccal, tökéletesen ura volt minden egyes szituációnak az eddigi meccsein, és most se látni rajta semmi stresszt! Kissé elfogult vagyok, de tényleg nem tudom elképzelni azt hogy Loma megverje Rigondeaux-ot!

» Valero   válasz erre
    2017-12-07 19:08:06

tudja vki hogy jones mikor vívja a következő meccsét?

» csato gabor   válasz erre
    2017-12-07 18:27:14

@antonio: De Rigó sosem szerette a balutot, Mayweather pedig az alsóbb súlycsoportokban elég nyurgának számított. Ja és ő a Mayweather ráadásul. :-)

» gulogulo   válasz erre
    2017-12-07 16:59:25

@antonio: Csak nem mindegy, hogy szenvedve befogyasztod magad egy súlyba, vagy az a maximum. Meg az sem mindegy, hogy Pac kb 16 evesen volt légsúlyú, Floyd 19 évesen nagypehely, míg Rigo 37 évesen sem lett nagyobb, tekintve hogy neki a kispehely is nagy, harmatsúlyba gond nélkül be tudna mérni.

» kovban   válasz erre
    2017-12-07 16:54:22

@kovban: " Egyébként sztem számít 2 súlycsoportnyi különbség, ilyen kis súlynál meg még inkább."

Mayweather 5 súlycsoport Pacquiao 8 súlycsoport ! Van még kérdés...?

» antonio   válasz erre
    2017-12-07 16:17:00

@Dave28: Pedig ha nyer az ukran akkor ez lesz.
Lomanal a kor, suly, meretelony viszont ra nagyobb nyomas helyezkedik mint Rigora, hiszen az ukrannak joval tobb a vesztenivaloja.
Ha nyer akkor azt fogjak mondani, na jo de Rigo mar 37 eves es 2 sullyal lejjebbrol jott (ami valojaban ugye igaz is). Viszont Loma most 29 evesen van fizikailag a csucson a neki legjobban passzolo sulycsoportban (az eddig latottak alapjan). Ha o veszit (persze attol is fugg, hogy milyen modon veszit), akkor az nem csak a karrierjeben vetheti vissza, hanem foleg pszihikailag okozhat neki egy nagy torest.

» Slajos   válasz erre
    2017-12-07 14:25:40

@Dave28: ez csak a meccstol fugg, akinek van szeme hozza latni fogja, hogy aki nyert miert nyert

» fixpont   válasz erre
    2017-12-07 14:20:13

Csak aztán a meccs után se legyen az, hogy "hát igen a súlykülönbség miatt nyert Loma"

» Dave28   válasz erre
    2017-12-07 13:55:26

@kovban: Rigondonak már rég feljebb kellett volna lépnie, ahogy tette szinte minden jelentős bokszoló. Erős és ott sem lesz gyenge, nyilván ha nem érezné magában erőt nem vállalná. Lomachenko-Rigondo akkor még nem lett volna annyira piacképes, most viszont már az Lomachenko miatt.

» Moorer   válasz erre
    2017-12-07 13:10:41

@emgabor: "Ha viszont kiütés lesz - amire nem nagyon számítok - akkor én azt Rigo részéről tudom inkább elképzelni."

Én az aktiv bunyósok közül Rigót kedvelem a legjobban. De simán benne van a pakliban, hogy pár menet után Loma átgázol rajta és ki fogja csapni. Annyiféle variáció van a fejemben ahogy közeledik a dátum. Én Lomachenkot tartom az esélyesebbnek, de Rigónak szurkolok, hogy sikerüljön ezt is megoldania. Amúgy csak azt kivánom, hogy ne valami elcseszett, sérülés vagy összefejelés miatti befejezése legyen egy ilyen kaliberű meccsnek.

    2017-12-07 13:00:05

@Moorer: ha te mondod :) (egyébként kb. annyira, mint Lomachenko-nak)

» superman   válasz erre
    2017-12-07 12:57:41

@Moorer: Én Rigonak drukkolok, de ha nem számít a súlykülönbség, akkor miért nem vállalták 126-on anno és ragaszkodtak Rigoék a 124-es köztes súlyhoz? Most meg simán belement a 130-ba. valszeg afféle uccsó lehetőség ez neki, és minden mindegy alapon bevállalták. Egyébként sztem számít 2 súlycsoportnyi különbség, ilyen kis súlynál meg még inkább.

» kovban   válasz erre
    2017-12-07 12:57:01

@superman: Egyértelmű hogy rajongója vagy :)

» Moorer   válasz erre
    2017-12-07 12:51:28

hát én nemtom, nem vagyok annyira ott a kisebb súlycsoportokban, de láttam már mindkét srácot bunyózni, és hát kivételes adottságú, klasszis bunyósokról van szó. Viszont ezért is nehéz megtippelni, hogy ki fog nyerni, bármi lehet ! viszont valamiért én Rigo-ra tippelek inkább . no mindegy legyen jó meccs azt kész! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-12-07 12:47:50

@Moorer: egyértelmű, hogy csak a teljesen elvakultak szerint számíthat 2 súlycsoport különbség egy meccsen :)

» superman   válasz erre
    2017-12-07 12:46:52

Ezt mindenki így látja aki nem teljesen elvakult Rigondó irányába, a stratégia taktika fog dönteni ezen a meccsen.

» Moorer   válasz erre
    2017-12-07 12:19:18

@Chico: OK - nekem is leesett.
Az a baj, hogy nem tetted hozzá, hogy Bazinga.

» emgabor   válasz erre
    2017-12-07 12:06:35

@Chico: :D

» Streky   válasz erre
    2017-12-07 11:33:28

@Chico: Rigo kifejezetten jó ütőerejű srác. Szerintem nagyobbat üt, mint Lomachenko. Nála inkább az ütések mennyiségével van a probléma.
Én azt gondolom, hogy Loma annyival töbet támad majd, ami pontozók számára mindenképpem meggyőzőbb lesz. Ha viszont kiütés lesz - amire nem nagyon számítok - akkor én azt Rigo részéről tudom inkább elképzelni.

» emgabor   válasz erre
    2017-12-07 11:30:40

"Rigondeaux olyan keményen üt, hogy két csókának is összetörte a szemgödrénél a csontot. Kettõnek, basszus! El tudják képzelni, milyen erõ kell ahhoz, hogy az a csont eltörjön, illetve az állkapocs is? Õ két faszi szemgödrét is betörte, egynek pedig eltörte az állkapcsát"

Szegény Jones alaposan el van tájolva... :/ Ha olvasná pksz hozzászólásokat akkor tudná, hogy Rigo a súlycsoportjában is csak egy átlagos ütőerejű bunyós, csak a pontosság meg a dinamika miatt tűnhet úgy, hogy kemény ütő :)

    2017-12-07 10:55:50

persze, ez mind szép, de nem mindegy, hogy a nagyobb termet John Ruiz vagy Vasyl Lomachenko boksztudásával és képességeivel van -e megspékelve ;)

» superman   válasz erre
    2017-12-07 10:03:02
fel