Black Friday 2017 sportbolt

profiboksz.hu

Duran: Canelo megveri, kiüti Golovkint a visszavágón

2017-11-10 10:46:24 /
Rendíthetetlenül hisz Canelo Alvarezben a legendás Roberto Duran, aki szerint a fiatal mexikói a Gennady Golovkin elleni, szeptemberi meccset is megnyerte (a pontozólapok alapján döntetlen lett a mérkőzés, de a legtöbben GGG-t látták nyertesnek...), és úgy véli, hogy ha sor kerül a revansra, akkor a kazah bokszoló a padlón fogja majd végezni. "Megmondtam Canelonak az első találkozó előtt is, hogy ne aggódjon. Nem kell attól tartania, hogy GGG jön előre és ki akarja végezni, hiszen ez csak az ő malmára hajtja a vizet. Mondtam neki, hogy egy mexikói legalább annyit ad mindig, amennyit kap - és így is történt, Golovkin ki akarta nyírni. Azt tanácsoltam neki, hogy vívjon egy kicsit, és győzni fog, hiszen kőkeményen üt, Golovkin pedig szívja a pofonokat. És pont így is lett, nálam Canelo nyert. És ugye jön a visszavágó. Canelo már pontosan ismeri őt, még jobban fog bokszolni a második mérkőzésen és talán ki is üti GGG-t."
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

erről a képről Joe Pesci jutott eszembe. :)

» bandi78   válasz erre
    2017-11-11 19:41:30

@leibigabi: Nekem ezzel csak egy problémám van, mégpedig hogy ez nem volt annyira szoros, amiért itt - az elfogultságot kivéve - Canelot lehetett volna győztesnek látni :)

» kovban   válasz erre
    2017-11-11 14:30:28

@antonio: "Duran tudja hogy nem Alvarez nyert, nyilván van szeme a bokszhoz ez érzelmi nyilatkozat tőle szimpátiaszöveg semmi más!"

Lehet, hogy pont a szimpátiája láttatta vele, hogy egy szoros meccsen, de Alvarez volt a jobb....akkor pedig úgy tudja, hogy Alvarez volt a jobb :)

» leibigabi   válasz erre
    2017-11-11 08:50:18

Duran tudja hogy nem Alvarez nyert, nyilván van szeme a bokszhoz ez érzelmi nyilatkozat tőle szimpátiaszöveg semmi más!

» antonio   válasz erre
    2017-11-10 19:27:02

@Snake: Hanem?Milyen 180fokos stílusváltásokat szoktál látni tőle?

    2017-11-10 19:17:44

Az első is GGG győzelem volt, a második már simább lesz, és hivatalosan győzelem lesz.

» Valero   válasz erre
    2017-11-10 17:28:41

Szerintem az öreg most tévedésben van.
Alvarez kb így fog bokszolni a második meccsen is, de Golovkin nagyon nem.

    2017-11-10 17:01:14

Szerintem amúgy nem Canelo mutatott több ringintelligenciát, mert nem vitte el a meneteket. Csak szimplán ügyesebb/gyorsabb, nagyobb ütéseket visz be tisztán (pechjére GGG-t kb. semmi sem fogta meg), de utána szerinetm pont a nem megfelelő ring IQ miatt nem tudta úgy kihozni a menetet, hogy ne bukja el (jogosan), mert túl kiebb ütést szed be Golovkintól, amikor "pihen" és próbálja elkerülni a nagyobb összeütéseket.
Meg kellene tanulnia tördelnie a meccset, hogy igazán sikeres legyen egy GGG-féle ellen. Amikor a menet elején talál pár gyönyörű ütéssel, utána a folyamatos "menekülés" helyett tördelnie kellene jobban a bunyót, mert belharcban is jó. Óriási a különbség amikor May/Ward/Hopkins-fél ék próbálnak "pihenni", hátrafelé mozogni, illetve amikor Canelo. Bár kétségkívül nem túl nézőbarát, amikor valaki tördel, fog, beüt kettőt testre, újra fog, stb.

» PeteTheGreek   válasz erre
    2017-11-10 15:26:23

@pressurefighter0088 : Szerintem kiderült, hogy az rossz ötlet. Canelo kivívja őt, ha nincs pressing.
GGG azért nyert, mert a nyomulós taktikával elvitte a meneteket, még akkor is, ha Canelo tűnt technikásabbnak/ügye sebbnek. A mexikói nem tudja azt csinálni, mint Mayweather az utolsó éveiben, hogy bevisz 1-2 tiszta, szép találot utána hatékonyan "kimozogja" lábon az ellenfelet.
Legalábbis ahogy rémlik, igen sok menet abból állt, hogy Canelonak volt egy fél perces látványos menete ahol gyönyörűen "megoldja" GGG-t, utána másfél percen át GGG megy rá Canelora és tisztán találgat (mégha nem is túl erős/látványos ütésekkel)
Bár "ránézésre" egy ilyen menet úgy néz ki, hogy Canelo az ügyesebb, ami sok szempontból igaz is, ennek ellenére Golovkiné a menet, hisz többet talál + egyértelműen ő a kezdeményező.

» PeteTheGreek   válasz erre
    2017-11-10 15:17:40

Sok volt a cucc öreg :-D

» patton   válasz erre
    2017-11-10 15:06:52

@Kane: Vajon ha Golovkin taktikát váltana, és nem menne előre, azzal tudná semlegesíteni Canelo kontrákra épüő bunyóját? Vagy rosszul járna, mert nem lenne nyomás Canelo-n, és nem fogyna el a kondija?

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-11-10 13:57:23

Így nehéz lesz kiütnie... https://www.youtube. ...

» bandi1115   válasz erre
    2017-11-10 12:43:17

A visszavagot az elso meccs utan sokkal keteseltesebbnek latom mint elsore. Azt nem tartom valoszinunek hogy barmelyikuk kiusse a masikat, viszont az elpontozas valoban benne lehet a levegoben sajnos. Azert GGG helyeben csak bevallaltam volna a Saunders elleni meccset, ezzel is mint vitathatatlan jobb poziciot kiharcolva. (Ugyis lesz visszavago Canelonak es a GBP nek is ez a legpenzesebb opcio jelenleg es doreseg lenne veszni hagyni)

» Phenomenal   válasz erre
    2017-11-10 11:40:29

Ezt a kiütés dolgot nem tudom mire alapozza. A legkeményebb ütésén is gyakorlatilag átgyalogolt GGG. Én nem nagyon tudom elképzelni, hogy a mexikói kiüsse őt. Viszont azt hogy pontozással kihozzák azt nagyon is. GGG szerintem az első meccset nem olyan nagy fölényben, mint sokan várták, de egyhangúan hozta. Viszont. Ennél több fog kelleni a Canelo ellen. Hatalmas hátszele van a vörösnek, és most már egy ilyen meccsképet, simán pofátlanul odaadnak majd neki. A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha kiütné Alvarezt, csak hát ugyebár ez nem olyan egyszerű.

A legnagyobb gondom nekem az, hogy kizártnak tartom a májusi ütközetet, és még a szeptemberiben sem vagyok biztos. Osziék nem nagyon szeretnek kockáztatni, hogy úgy mondjam, és most már attól tartok "biztosra" fognak menni. Ráadásul kicsit ellehetetlenítik a kazah-ot, azzal hogy nem engedik Saunders-szel bokszolni. Rendkívül gusztustalan üzletpolitikát folytatnak, viszont elég jól csinálják, amit csinálnak.

Azt gondolom, hogy ha GGG nem int be ennek a bandának hamarosan (GBP-nek), akkor nagyon rossz vége lehet a karrierje végének. Ő sem lesz már fiatalabb sajnos.

    2017-11-10 11:33:19

@emgabor: A meccsen Canelo mutatott több ringintelligenciát, az pedig visszavágókon döntő különbség lehet. Persze arra is ugyan annyi esély van hogy Golovkin most szétlapítja a fejét, bármi megtörténhet két ilyen fantasztikus bunyós közt.

    2017-11-10 11:26:53

Biztos hogy még egyszer ilyen meccskép esetén mint az első,nem hozzák ki sem döntetlenre,sem kazah győzelemre a meccset.
Ha lesz egyáltalán.

    2017-11-10 11:22:28

@JCalzaghe: Én is és a többség is egyetért abban, hogy az előző meccset vékonyan de egyértelműen Golovkin nyerte, viszont akárhogy is nézzük, Canelo mutatott a karrierje során több rugalmasságot taktikai szinten, és ehhez azt is hozzá kell venni, hogy a mexikói sokkal jobban teljesített, mint az várható volt. Ehhez számold azt is hozzá, hogy ő sokkal fiatalabb, még a saját fizikai maximumát sem érte el, míg Golonál már erős érvek szólnak amellett, hogy ha nem is nagyon, de már rálépett arra a bizonyos lejtőre.

Lényeg a lényeg, én nem merek egyértelmű kijelentéseket tenni a rematch kapcsán, de valóban van reális esély arra, hogy Canelo a másodikat már behúzza.

» sziporka   válasz erre
    2017-11-10 11:13:14

@JCalzaghe: Na igen. Ha annyira jön be a jóslata, mint amilyen reálisan értékelte az első meccset-az Canelonak nem sok jót jelent.

Sokán írták az első meccs utaán, hogy a visszavágón már Alvarez az esélyesebb. Nem értem ezt mire alapozzák.Canelo - amellett, hogy a meccs nagyrészében remekül és látványosan bokszolt - kénytelen volt kivenni egy kis pihenőt a középső menetekben.
Én nem nagyon hiszek benne, hogy annyit javul az állóképessége, hogy a visszavágón erre ne legyen szükség.Ez pedigGGG ellen nem fér bele.

» emgabor   válasz erre
    2017-11-10 11:11:43

Imádtam Durant, hatalmas bunyós volt akárcsak Lennox Lewis. A jóslatai is úgy tűnik kb hasonlóak mint LL-nak :)

» JCalzaghe   válasz erre
    2017-11-10 10:52:10
fel