Black Friday 2017 sportbolt

profiboksz.hu

Parkerék elkapnák Joshuát, mielőtt más teszi meg

2017-11-09 08:38:15 /
Jó esély van rá, hogy a WBO nehézsúlyú bajnok Joseph Parker és a WBA/IBF címvédő Anthony Joshua jövő év elején megmérkőzik egymással. A két tábor állítólag már egyezkedik, Joshuáék ajánlatot is tettek, de ez egyelőre nem volt túl nagyvonalú a másik féllel szemben, hogy finoman fogalmazzunk. Kevin Barry, a WBO bajnok edzője mindenesetre elkezdte szakmailag elemezni Joshuát és nincs túl jó véleménnyel a brit bokszolóról: "A Takam-meccsel minden a helyére került. Takam nem is sparringolt a mérkőzés előtt, mégis az utolsó pillanatig keményen szorongatta Joshuát. És láttuk, Joshua mennyire kifulladt. Nem tudott komolyan ártani Takamnak. Egyértelmű, hogy sok a gyenge pontja és nagyon is verhető. Nincs egy ütéses KO ereje. Nagyon robotikus. Hamarosan valaki el fogja kalapálni, én pedig azt akarom, hogy Joseph legyen az, mielőtt valaki megelőzne minket."

Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@pressurefighter0088 : Az ugyanannyora visszas lenne de erre inkabb amcsi oldalrol van esely.

» Phenomenal   válasz erre
    2017-11-10 23:50:17

@ogreface: Megpróbáltam elküldeni a papírjaimat,hibaüzen etet kaptam :)
Ismét a szívemből szóltál. Várom már,hogy egyszer Pesten legyek egy meccsnézős találkán. Több "kollégára" is kíváncsi vagyok, de lacKO és Te vagytok az első három helyen.

» pepegross   válasz erre
    2017-11-10 17:07:11

@Phenomenal: Hearn-nek szerintem azért van akkora befolyása, hogy ez ne történjen meg. Mi lenne, ha fordítva lenne? :D

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-11-10 16:40:23

@pressurefighter0088 : Adna az eg hogy igazad legyen ;-)
Lesz@rom kinel vannak az ovek amig szinvonalas meccseket latok. De ha lesz meccs, AJ kiuti a bronzost az elso menetekben, bukik doppingal, eltiltjak,az eredmenyt nc-re valtoztatjak es a szetszorodott oveket meg senkik ellenn begyujti a barnanadragos na az lesz aztan csak az igazi finomsag. Amikor ez megtortenik mit fogtok szolni? ;-)

» Phenomenal   válasz erre
    2017-11-10 11:29:43

@Peacock: Ez már egy sokkal reálisabb vélemény, amivel egyet tudok érteni. Szerintem Joshua alkatilag hajlamos több izmot felszedni, mint mások azonos edzés és táplálkozás (stb. :)) mellett. Az általad is felvázolt logika alapján belátható, hogy a tömegnövekedésnek milyen hátrányai lehetnek, ezért ezt magam is jogos aggodalomnak tartom, de az eredmények eddig igazolták az edzői stáb munkáját. Remélhetőleg tudják mit csinálnak és amikor ismét olyan ellenfél jön, aki ellen ez szükséges lesz, akkor optimálisan ítélik majd meg a szükséges egyensúlyt.

» superman   válasz erre
    2017-11-10 11:12:45

@Titok: Ha már effélékkel dobálózunk, a Fury meccshez még azt is hozzáfűzném, hogy "styles make fights" :), valamint szerintem nem véletlenül volt már kevésbé motivált Fury a visszavágóra. Stiverne-t semmi esetre nem említeném Klitschkoval egy szinten, még az öreg Klitschko is klasszisokkal jobb volt a legjobb Stiverne-nél is, arról nem is szólva, hogy Klitschko az adottságai és stílusa alapján is kifejezetten veszélyes volt Joshua-ra (vagy bárkire), míg utólag egyértelműnek tűnik, hogy Stiverne-nek sosem voltak meg az adottságai egy megfelelő taktikával ringbe lépő nagy termetű, jobb ellenfél legyőzéséhez, ahhoz túl kicsi és lassú lábon.
A stílusokhoz és adottságokhoz visszatérve egyébként van abban valami, hogy talán ilyen szempontból Wilder-nek kicsivel jobban feküdhetne Joshua, mint fordítva, de utóbbit tartom annyival jobbnak összességében, hogy nagyobb valószínűséggel nyerjen.

» superman   válasz erre
    2017-11-10 10:36:07

@dondannyboy: Na, akkor meg is lett beszélve, az oldal titkosítva lesz, mégpedig úgy, hogy olvasni ezentúl is mindenki tudja, de hozzászólni csak az tud majd, aki december elsejéig a következő email címre, beszkennelve elküldi az érvényes szakedzői oklevelét: sosevoltakezenkeszty u@csakenertekhozza.h u Köszönjük!

» ogreface   válasz erre
    2017-11-10 10:32:09

@dondannyboy: Jó nagy öngólt írtál!
Tudod , hány papíros mégis képzetlen edző van????
Csak nézd meg a magyar utánpótlást fociban!
Vagy ezt a boxedzői elképzelést:

"Üsse ki magát az ellenfél 7 menetben és majd a 8-ikban rámész!"
Ez is papiros volt.

Ismerek olyan aneszteziológust aki altatni tudott csak ébreszteni nem. Kimosták megúszta ma már háziorvos!
Volt papírja.

A villanyszerelőnk 8 spot lámpát nem tudott felszerelni. Még egyenlő távolságra a helyüket sem tudta kiszámolni a plafonon. Ez is papiros volt.

Kell a társadalmi kontroll. Tetszik nem tetszik ez van. Véleménye mindenkinek lehet. Ha te megszakérted a másik véleményét akkor többnek hiszed magad annál ami vagy.

» cenzura2   válasz erre
    2017-11-10 09:23:18

@Phenomenal: Elmékezni fogok :) De mi lesz ha nem lesz semmilyen megszégyenítés, hanem egy Wlad-Joashua-hoz hasonló, izgalmas, komoly színvonalú meccsen Wilder megveri Joshuát (csak nem lesz olyan szoros)? Te is emlékezz majd erre, hogy én mit írtam.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-11-10 09:17:19

@pressurefighter0088 : Majd emlekezz arra mit irtam mikor megtortenik. A nehezsuly megszegyenitese Wilder es csapata altal elkerulhetetlen ;-)

» Phenomenal   válasz erre
    2017-11-10 06:37:52

@superman: Joshua teljesítménye nem romlott, persze. Az ellenfelek lettek jobbak, ez nekem is evidens.
(Ezért lenne érdekes Wildert is jó ellenfelek ellen látni, mert Parker is addig villogott igazán látványosan a ringben míg nem jött szembe vele az elit, azóta a meccsei szorosabbak és taktikusabbak lettek.)
Ettől még igaz lehet - és szerintem igaz is - hogy míg Joshuának a (ha tetszik mindenkori csúcs) teljesítményében elévülhetetlen szerepe van a kimagasló funkcionàlis (!) izomzstának és ebből következő fizikai erejének, képességeinek, ugyanakkor ezen erény komoly gondokat okoz a boksza más aspektusaiban. Nem engedi hogy igazán gyors legyen, lazán üssön, és kisebb kondícionális problémákat is okoz (izomsavasodás, keringés).
Persze ezen felül egyéb erényei (pld. relatíve széles ütésrepertoár, küzdeni tudás, magasság, stb.) és hiányosságai (pld. szerintem nehezen alkalmazkodik az ellenfélhez, az ütései sokszor pontatlanok, stb.) is vannak, ami miatt félrevezető csak az “izmosságaR 21; (ami funkcionális erő is ad) miatt megítélni a bokszát. De az annak kapcsán felhozott kritikák (ti. hogy ez a tényező míg bizonyos szempontból nagyon is hasznos, más komoly bokszolói erényeket korlátoz) ettől még relevánsnak lehetnek. A lényeg mindig a mértéken van és Joshua ezt szerintem is túlzásba vitte/viszi.

» Peacock   válasz erre
    2017-11-10 06:05:53

Legyen olyan meccs max. egy éven belül,amelyen Wilder illetve Joshua egymás ellen, vagy a Parker, Ortiz, Povetkin hármasból valakivel bokszol. Ennyire egyszerű az én "óhajom".
Meg talán még annyi,hogy szabad legyen már nekem, és más nem feltétlenül mesteredzőmesteri képesítéssel rendelkező sorstársamnak is beszélni a bokszról, netán egy kicsit vitatkozni, esetleg tetszést-nemtetszést kifejezni. Filmeket sem csak színészek,rendezők méltatnak, a galériába, képtárba járás sem csak a művészek kiváltsága. Sőt akár egy lóra is mondhatom, hogy csúnya, akkor is, ha én sem tudok szép csikót csinálni. Egyébként nincs is ilyen tervem, nem jönnek be a kancák :)

» pepegross   válasz erre
    2017-11-10 05:31:40

@Slajos: Vagyis NULLA.
:)))

» Galamb   válasz erre
    2017-11-10 04:30:35

Én totál idióta vagyok a nehézsúlyhoz, de sztem. ha Vlad, AJ ellen úgy bokszol, ahogy kellett volna, itt nem lennének kérdések.
OK. Vlad. sokat dulakodik / Jab, majd fogás stb/ De ha a leütés után az igazi, "régi" Vlad bunyózott volna, AJ-nek annyi lett volna... szerintem!
Örülök, és remélem, hogy új korszak jön a nehézsúlyban, de engem sem AJ, sem Wilder, sem más nem győzött meg!
Lewis, és a Klitskok!!!! És eddig nem látok méltó utódot! Ez a véleményem.... Bár én csak egy alföldi csikós gyerek vagyok!

    2017-11-10 00:29:28

off: nem gondoltam volna

http://www.boxingsce ...

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-11-09 23:16:26

@Titok: Természetesen AJ sem verhetetlen. Lehet nem betonfejű de mivel Klitschko leütéseiből nem sűrűn álltak fel így nem is rossz az álla, a kondijával vannak bajok de remélhetőleg ezt orvosolni fogják mert tényleg sok rajta már az izom. Takammal meg mindenkinek meggyűlt a baja egy kemény dörzsölt Top 10-es. Szerintem aki jó eséllyel lépne ringbe ellenne az Fury bár nála még kérdéses a forma, valamint Povetkin. Wilder a C kategóriás ellenfelei ellen is tud szenvedni, neki 20 százaléknál több esélyt nem adnék.

» mikike1   válasz erre
    2017-11-09 22:05:33

@Slajos: Ez annyiban igaz hogy a meccsökön egy kvalitásnak bizonyultak kb, de a stílusbeli különbségek mégis szeparálják a két bokszolót, mint ellenfelet, például szerintem van annyira ütésálló Parker mint Takam, de nagyobb ütő, annyival több esélye van hogyha betalál tisztán mondjuk kontrából abból komoly baja lehet Joshuának, egy Whyte meccshez hasonló megingást nem engedhet meg magának Parker ellen, és ezt valószínűleg ő is tudja, lehet óvatosabb lesz Parkerrel szemben, főleg ha tisztában is van vele Parker hogy egy ilyen durva verekedés kialakítása az egyetlen esélye, és van vér benne odaállni, abból akár győztesen is kijöhet. Ha leáll vele utőtávban bokszolgatni, abban nincs sok esélye, nagyon nagy ütőtáv hátrányban lenne.

    2017-11-09 22:03:12

@Kane: Teljesen nem eselytelen Parker. Nagyjabol annyi az eselye mint Takamnak volt.

» Slajos   válasz erre
    2017-11-09 21:44:03

@Titok: En sem tartom rossz bokszolonak Wildert. Meretekben pici elonyben van AJ-vel szemben es gyorsabbnak, robbanekonyabbnak is latom. De az a baj vele, hogy tobbszor is ingadozo teljesitmenyt nyujtott a vilagbajnoki meccsein, masod es harmadvonalasok ellen, valamint technikailag is eleg komoly hianyossagai vannak. Joshuanak is vannak hianyossagai de azer van kulonbseg koztuk ebben.

Szerintem Wilder ezen technikai hianyossagai (rossz egyensuly, gyenge vedekezes, szeles utesek) komoly gondokat fognak okozni neki AJ ellen, mivel az angolnak jo szeme van, kepzettebb es meretekben is csak minimalisan marad el Wildertol (3cm magassagban es fesztavban is). Ami eselyt ad neki a robbanekonysaga mellett az a jobbnak tuno kondi es az, hogy elegge kiszamithatatlanul a semmibol huz elo nagy, letaglozo uteseket.

» Slajos   válasz erre
    2017-11-09 21:38:34

Engem valahogy egyik meccsén sem győzött meg annyira Joshua hogy Parkert teljesen esélytelennek lássam, vagy legalábbis valami korszakalkotó bajnoknak lássam a britet. Lesz még pár necces meccse, és azt is kétlem hogy nem fog kikapni a következő 4-5 évben valakitől.

    2017-11-09 21:35:58

@superman: (Elosszor is elnezest az ekkezezert, telefonrol irok)

A Tyson Fury elleni meccshez annyit fuznek hozza hogy mindenki annyit bokszol amennyit hagynak neki.
AJ-nek igenis voltak kondicionalis problemai, inkabba klichko meccsen inkabb a szive miatt nyert szerintem, nem azert mert jo volt a kondija. AJ is nagy harcos, de pl sokan Wildert gyenge allunak tartjak, mert egy videon Haye megfogta edzes soran. Whyte megfogta AJ-t meccsen, megse tartja senkise gyengenek az allat, pedig Whyte szerintem joval kisebb uto mint Haye.
Szerintem az csak utalkozas ha Wilder vagy Joshua kepessegeit valaki nem ismeri el, mert mindketten piszok jok a jelenlegi mezonyben. Bar en mindkettonel azert varok minosegibb ellenfeleket, mert szerintem mindkettonek csak 1-1 ilyen ellenfele volt. Wildernek Stiverne (elso meccs), Joshuanak meg a kicsit oregebb Klichko, akihez azert szinten kellett tehetseg es meg sok mas hogy legyozze. En nem tartom Whyteot se elvonalbelinek, Chisoraval is nagyon szenvedett, es velemenyesen gyozte csak le. Takam viszont jo bokszolo, de nem beugrokent.
Mindenesetre nagy tuzijatek lenne a Wilder vs Joshua, de en 55-45%ba Wildert latnam eselyesebbnek. Remelem egyszer lathatjuk, es utana mar nem arrol kene beszelni hogy ki nyerne hanem hogy mekkora meccs volt.:)

    2017-11-09 21:19:30

@cenzura2: "..Parker rámenősebb mint Takam és nem ismer megalkuvást.."

Ahhoz kepest, hogy szerinted Parker a ramenosebb, Takam ellen o volt az aki hatramenetben bokszolt a meccs nagy reszeben.

"..Az aggressziója miatt van keresnivalója Parkernek.."

Parker kb. az elso menetben lesz agressziv amig be nem kap egy ket kemeny kontrat utana szepen megnyukszik es az lesz a fo celja, hogy valahogy vegigallja a 12 menetet. Pontozassal semmi eselye, nem Joshua szintje technikailag. Kiutesre van eselye, mivel eleg gyorsak a kezei, ugy kb. 20%.

» Slajos   válasz erre
    2017-11-09 21:07:25

@pressurefighter0088 : talalyi helyett tavalyi

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-11-09 20:53:42

Groves múltkori meccse után azt írtam itt a fórumon, hogy ha Eubank Jr nem veri meg, akkor többet nem írok ide soha (más néven sem). Ha Eubank nyer, és nem leszek saját magam által kitiltva innen, valamint létrejön a Joshua-Wilder meccs, akkor az angol győzelme esetén nem írok ide többet. Ez viszont nem fog megtörténni. Joshua nagyon jó amúgy, de nem hiszem, hogy megverné Wildert. Tudom, gyenge ellenfelei voltak az amerikainak, sokszor azokkal is szenvedett, de vajon a mostani Stiverne rosszabb, mint a talalyi Arreola. Mindkettő messze van az elittől, de sztem kb egy szint, mégis simán leütötte Stiverne-t, nem húzta több menetig a meccset. Egy év alatt ennyit fejlődött volna Wilder? Vagy csak simán komolyabban vette a meccset? Nem a felkészülést, mert mindig keményen készül, hanem a meccset. A kettő között nagy különbség van, mert Golovkin is keményen edzett a Wade meccse előtt, de attól még elhúzódott a meccs vagy 2 menetig, pedig ha nekiment volna Wade-nak, kb 1 percig se tartott volna.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-11-09 20:53:19

@Titok: Szerintem Fury ellen Klitschko feltűnően zavarodott és frusztrált volt, míg Joshua ellen látványosan felszabadultan bunyózott és közel a maximumot hozta ki az akkori önmagából, ami korábban nem volt rá jellemző (szerintem Joshua-n kívül bárkit vert volna a mezőnyből). Amit Valero ír, azon érdemes elgondolkodni, mennyire tekinthető komolynak az a kondiprobléma, amit követően valaki egy komoly leütést kihordva meg tudja fordítani a meccset (és nem egy lucky punch-al). Szerintem az itteni fórumozók egy részének nagyon tetszik az elmélet, miszerint Joshua túlgyúrja magát profiként és emiatt nincs kondija és szeretik ezt minden meccsébe belelátni. Mivel Joshua már jó ideje beszélt arról, hogy mennyire tisztában van a súlyzós edzések kockázatával és emiatt az edzésein a gyorsaság, mozgékonyság, koordináció, kondíció stb. javításán dolgoznak elsősorban és biztos vagyok abban is, hogy nagyon profi edzőgárda áll mögötte, nem osztom ezt a nézetet. Szerintem egyre nehezebb ellenfelei vannak, akik ellen már nehezebb villogni, megfontoltabban kell bunyózni és persze jobban ki is fárasztják, de valószínűnek tartom, hogy Joshua teljesítménye semmilyen szempontból nem romlik.
Wilder veszélyes, de nagyon csalóka pl. a legutóbbi meccse, ahol olyan ellenfele volt, akiről kb. 1 perc alatt meg tudta állapítani, hogy nyugodtan megszórhatja a parasztlengőivel, mert képtelen érdemi ellenállásra. Magam is azt gondolom, hogy az egyszerűen nem lehet véletlen, hogy nem az élvonalból választanak neki ellenfeleket, hiszen üzletileg ez egyáltalán nem előnyös. És látszik is, hogy még ebből a gyengébb felhozatalból is problémái adódnak az ügyesebbekkel, akiknél Joshua klasszisokkal jobb. Wildernek bárki ellen van esélye egy szerencsés találatra, de minél jobb az ellenfél ez az esély annál kisebb, Joshua ellen szerintem nem több, mint 30 %. Persze, én sem írnám le Ortizt és Povot, mert technikás és kellő ütőerővel rendelkező bunyósok, de azért nem ők volnának a favoritok.

» superman   válasz erre
    2017-11-09 20:01:13

@dondannyboy: "a legdurvább az hogy magyar emberek edzői végzettség nélkül kioktatják aj szakmai hátterét. " Papp Lacinak sem volt papírja mint edző és addig nem oktathatott. akkor Ő 3X-os olimpiai bajnok volt!!! szted mennyit számít egy ilyen zseninél a papír? és vannak szakik akiknek van papírjuk de pont arra elég hogy kitörölje vele a seggét és az ilyen megy el edzőnek (feja).

» csato gabor   válasz erre
    2017-11-09 19:58:24

@Valero: Egyetértek sok mindenben, de az biztos, hogy Wlad bukását én például nem az egyeduralkodása miatt vártam, hanem mert számomra nézhetetlen volt a bunyója, és roppant idegesítő a tudat, hogy ő tudott volna ennél sokkal jobbat, szórakoztatóbbat is.
Joshua bunyója szerintem sokkal színesebb, én örülnék, ha ő foglalná el a nehézsúlyú trónt, és tényleg bízom benne, hogy legalább rövid időre begyűjti a négy övet (utána úgyis szinte biztosan elvesznek tőle legalább egyet). Wilder nem tudom mit tud, kíváncsi lennék egy top ellenfélre, aki próbára teszi, pl Pov vagy Ortiz, akkor lehet őt is kedvelném, így semleges, de bajnoknak semmiképp sem nevezhető...

    2017-11-09 19:38:41

@dondannyboy: "Off:és a legdurvább az hogy magyar emberek edzői végzettség nélkül kioktatják aj szakmai hátterét.
Beszarok. "

Miért, külföldi fórumokon sincs ez másként. A szurkoló elmondja a véleményét, van aki überokos szakértőnek képzeli magát, míg más nem annyira :)

» leibigabi   válasz erre
    2017-11-09 19:33:31

Nagyon jól mondod! ;)
Egyébként pont ezek miatt a dolgok miatt nem is szeretek "szakmai vitákba" belebonyolódni", mert egy értelmetlen baromság lenne! Annak viszont határozottan örülök, hogy egy ilyen fiatalember vette át a trónt Wladtól! Joshua egy fiatal kiváló adottságokkal, hatalmas önbizalommal és boksztudással rendelkező bunyós, aki mögött egy erős szakmai stáb áll! Minden lehetősége meg van hozzá, hogy hosszú időre bebetonozza a pozícióját! Én a lehető legkomolyabban viszont azt gondolom, hogy Joshuára nézve talán az egyetlen aki reális veszélyt jelenthet, az egy nagyon fitten, élesen ringbe lépő Fury lehet! De ez ugye egy hatalmas kérdőjel még, hiszen nagyon messze van a Klicskót porig alázó formájától az angol! Ha sikerülne visszatérnie, akkor szerintem nagyon komolyan próbára tenné Joshuát! De egyenlőre ez még nagyon távoli dolog.

» Valero   válasz erre
    2017-11-09 19:30:08

@Valero: Off:és a legdurvább az hogy magyar emberek edzői végzettség nélkül kioktatják aj szakmai hátterét.
Beszarok.
Bár ha belegondolok hogy fociban egy csödtömeg ország vagyunk és mégis itt van a legtöbb szöv. kapitány miért pont a bokszban lenne másként.


Amugy aki azt irja wilder kicsapná AJ-t az szerintem túlértékeli a szélkerék ütőerejét.

» dondannyboy   válasz erre
    2017-11-09 19:06:44

Mindenkinek vannak gyengébb meccsei, de a legnagyobb probléma az, hogy Wildernek csak gyengébb ellenfelei voltak eddig, és némelyik ellen gyalázatosan bokszolt!
Joshua pedig kiütötte azt az embert, aki hosszú hosszú éveken át az első számú alakja volt a nehézsúlynak!! Mindenkivel bunyózott az akkori élvonalból, és uralkodott!
Joshua kondija rendben volt, hiszen miután kitisztult a feje és vissza nyerte a fittségét, lerohanta az ukránt és kivégezte!! Ehhez pedig kondícionálisan jól kell állni! Wilderből egy technikás okos bunyós, aki kondiban ütőerőben is rendben van, az bohócot tud csinálni, legjobb példa Haye! :D Parker egyértelműen egy munkaszagú nyögős meccsen verte Takamot, és összehasonlításként Joshua egyhangú pontozással vezetett a leállítás pillanatáig is!
Joshua lesz a jövő meghatározó bajnoka, ehhez kétség nem férhet, de természetesen ahogy Klicsko bukását akarták sokan, most Joshuáét fogják kívánni a szánalmas gyökerek, akiknek soha senki nem megfelelő! :D Ez van! Ettől még Joshua jól fog aludni, és nagy bajnok lesz belőle! Már most is az!

» Valero   válasz erre
    2017-11-09 18:58:47

@Phenomenal: Neeem :D a ringben, dicsőséges győzelmekkel a legjobbak ellen.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-11-09 17:31:55

@pressurefighter0088 : Igen, a VADA segitsegevel zoldasztalnal. :-)

» Phenomenal   válasz erre
    2017-11-09 17:01:00

@superman: Nekem a Klichko felett aratott gyözelmével is az a bajom, hogy Klichko 41 évesen, másfél év kihagyés után, egy Tyson Furytól megalázó vereséggel állt ki Joshuával. És Joshuának már ott is kondi problémája volt.
Nem ügyetlen Joshua, de minden meccsén egyre több hibája/probléma ütközik ki.
Persze a többieknek is vannak hibái, Wilder szeret szélesen csapkodni, Ortiz és Pov kisebbek mint AJ-ék, mindketten öregednek, 38 évesek.
De véleményem az, hogy Wilder ki tudná ütni, és Ortiz és Povnak is lenne esélye ellene.

    2017-11-09 16:56:14

@pressurefighter0088 : ez viccnek jó:D
bár amilyen a nehézsúly, lehet hogy igazad lesz és a "félszemű a király a vakok között" effektus lesz igaz.

» Csumirobi   válasz erre
    2017-11-09 16:51:20

@leibigabi: A pénz is sokat számít.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-11-09 16:29:59

Semmi elfogultság, de Deontay Wilder egyeduralkodása elkerülhetetlen.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-11-09 16:29:20

@Kane: 'Joshua baja az hogy arra alapozzák a sikert, hogy mindig egy súlycsoportal az aktuális kihívó felett van, az óriási izomtömegének köszönhetően. Ez tisztán látszik abból is amit Wilder súlyára reagált, olyan alapon hiszi esélyesnek magát hogy nagyobb. Csakhogy..."

Örök kérdés marad: A méret a lényeg, vagy nem a méret a lényeg :)

» leibigabi   válasz erre
    2017-11-09 16:17:39

Joshua baja az hogy arra alapozzák a sikert, hogy mindig egy súlycsoportal az aktuális kihívó felett van, az óriási izomtömegének köszönhetően. Ez tisztán látszik abból is amit Wilder súlyára reagált, olyan alapon hiszi esélyesnek magát hogy nagyobb. Csakhogy koránt sem csak ebből áll az ökölvívás, és a többi elem kárára megy mostmár Joshua testépítése, ez a Takam meccsen szerintem már kristálytisztán látszott. Persze képzett meg minden, de mintha ebből a képzettségből kevesebbet tudna megvalósítani az eltúlzott méretei miatt, még ha elég is a győzelemre egy Takam ellen ez, mégsem azt a látványt nyújtja amit az emberek várnak tőle. Nagyon sok üresjárat van a bunyójában, ilyen izomzatot már semmivel nem lehet fenntartani hatékonyan 12 menetig, nem nőhet háromszor akkorára a szívkamrája. Parkernek én sokkal jobb esélyeket adok ellene mint Wildernek.

    2017-11-09 16:11:53

@Titok: "A pár hetet készülő Takamot nem tudta meggyözően verni"
Kérdés mi számít meggyőzőnek. Szerintem viszonylag meggyőző, hogy minden menetet megnyert és nem volt egy megingása sem az egyik legerősebb kihívó ellen.
"mi lett volna ha még fel is készül a srác? "
Ha Takam ennél jobban felkészült volna, az azt jelentené, hogy Joshua is jobban készült volna őrá...
"Klichko leütötte" - amit a legnagyobb kritikusai sem nagyon vitatnak Wladimir-ral kapcsolatban, az a kiemelkedő ütőereje. "Mellesleg" egy korszakos bajnokról beszélünk, aki egy évtizedig uralta a súlycsoportot. Viszont Joshua a leütés után olyat csinált, amit előtte még senki: felállt belőle és utána legyőzte Klitschko-t...(Whyte a karrierje kezdeti szakaszában fogta meg, most már aligha sikerülne neki).
Szerintem mindenkivel szemben Joshua volna az esélyesebb ma nehézsúlyban, Wilder nagyobb veszélyben lenne ellene, mint fordítva, Povetkin jelentős fizikai hátrányból bokszolna, Ortiz ütőerőben és méretben is némi hátrányban lenne és nem diktál olyan tempót, amit ne tudna tartani Joshua (hogy az életkorából adódó egyéb hátrányokat ne említsük).

» superman   válasz erre
    2017-11-09 15:09:24

Határozottan azt érzem Parkernek van keresnivalója.
Klicskó ellen még nem tűnt fel Joshua lihegése de most már ordítóan látszott.
Nem volt véletlen, hogy a bíró többször is megállította Takamot vértörölgetésre. Háttérben meg látszott a kötélre támaszkodó lihegő Joshua.

Parker rámenősebb mint Takam és nem ismer megalkuvást. Egy két felütéstől sem fog bexarni.
Márpedig Takam is és Whyte is képes volt az angolt zavarba hozni és tolni a kötelekhez. Láthatóan nem szereti Joshua ha nem Ő irányít.

Az aggressziója miatt van keresnivalója Parkernek. Klicskó meg úriemberként boxolt ellene rá is fizetett.
Nem Parker az esélyes de sokkal közelebb vannak egymáshoz mint eddig gondoltam.

» cenzura2   válasz erre
    2017-11-09 15:05:35

@Galamb: a klicskó meccs után én is azt gondoltam, de takam meccse után nem látom benne a tözet a szenvedélyt azt amitől igazán bajnok akarna lenni. most fenn van, de mintha nem lenne igazán nagy motiváció úgy mint klicskó volt. pedig az igazi bajnok a gyenge ellen is oda teszi magát (lád jonest).
én ezekkel a enek-annak szurkolokkal úgy vagyok hogy én a jó boxnak szurkolok és nem a személynek, csapatnak. nekem mind1 hogy nyer vagy veszít a lényeg hogy én nyerjek és akkor nyerek ha jó meccset látok.

» Csumirobi   válasz erre
    2017-11-09 14:58:22

@Csumirobi: :)
Nem gyakran, de megesett, hogy tévedtem egy-egy meccs kimenetelét illetően.
Mindig elsők közöt írtam hozzászölást a meccsről, s beláttam, hogy tévedtem.

Ez esetben is úgy lenne, viszont nem kell ilyesmire sor kerüljön. ;)

AJ már most nagy bajnok.
Hát még mekkora lesz! :)

» Galamb   válasz erre
    2017-11-09 14:46:23

Van esélye, hogy jövöre megverik Joshuát, valószinüleg Wilder lenne ez az ember, "The man". Aztán Wilder visszavonul, és utána új bajnokot vár a közönség, akit mindenki elismer. Most még Joshuát ismerik el a legtöbben, de szerintem Wilder verheti. Lehet, még a végén Fury lesz a sztár ? Hayeban már nincs sok, bár 1 nagy meccse még lesz szerintem.
Ha Joshua kikap, nehéz lesz visszatérni. Láthatjuk, Fury se adott visszavágót Wladimirnek. Egyszerűen nehéz manapság két jó bokszoló között mérkőzést szervezni, pláne akkor, ha az egyik a másiktól cimet vett el.

    2017-11-09 14:41:12

Szerintem AJ jelenleg abszolut nem verhetetlen. Persze szerintem nem Parker fogja megverni, de lesz aki meg tudja oldani. A pár hetet készülő Takamot nem tudta meggyözően verni, mi lett volna ha még fel is készül a srác?
A kondia nem jó, és nincs beton feje se. Klichko leütötte, White megfogta, pedig ő nem egy hatalmas ütő. Szerintem jelenleg Wilder Povetkin és Ortiz is meg tudná verni. Persze AJ-t se irom le teljesen, de az utobbi meccsein nem volt annyira meggyöző hogy azt mondjam hogy ő a kovetkező korszakos bajnok.

    2017-11-09 14:32:21

Az érthető, hogy Parker edzője kritikusan nyilatkozik Joshua-ról. De engem meglep, hogy ez ilyen általános vélemény. Szerintem Takam ellen éppenséggel nagyon taktikusan bunyózott Joshua és beosztotta az erejét, én nem láttam olyat, hogy kifulladt volna. A megszokottnál óvatosabb volt, mivel egy nagyon jó ellenfelet kapott, viszont nem rá készült, de ennyi is bőven elég volt a biztos győzelméhez.

» superman   válasz erre
    2017-11-09 14:11:43

@Galamb: Viszont ha Wilder üti ki az angolt,akkor nem csak a nagyokosok,hanem mindenki hallgatni fog.

    2017-11-09 13:30:12

Inkább örülni kene h kiállnak egymással.
De nem értem miért hypeoljak ennyire a wilder-joshua meccset.nem keteselyes

» Krissz97   válasz erre
    2017-11-09 13:06:12

@Galamb: és ha nem, akkor te fogsz hallgatni:D

» Csumirobi   válasz erre
    2017-11-09 12:56:23

@La Cucaracha: bocsika, én nem feltételezésekbe bocsátkozom hanem a tényekre alapozom a mondanivalómat. amit te írsz a végén az nem több mint fantázilás.

» Csumirobi   válasz erre
    2017-11-09 12:55:31

Az ilyen "..seggén vette a levegőt", meg hogy "nagyon robotikus" , stb, nagy túlzások.
Pesze megvannak AJ-nak is a gyöngéi, ő is csak ember,de azok, akik nem kevelik, nagyon alulértékelik és szándékosan lehúzzak.
Kiváncsi vagyok, hogy mikor majd kiüti Parkert is, Wildert is, mit fognak írni az ilyen nagyokosak?

....vagyis tudom:
Semmit. Hallgatni fognak, mint a kuka.

» Galamb   válasz erre
    2017-11-09 12:40:18

@Csumirobi: Ja várjál, Lewis-t leütötte Rahman, Rahmant Klicskó kicsapta, akkor Vova simán lecsavarta volna Lewist, nemde? A te logikád alapján így van.

» La Cucaracha   válasz erre
    2017-11-09 12:38:10

@Krissz97: tény hogy kemény a búrája, de povetkin lecsavarta, tehát nem betonállú a fickó. és valljuk meg egy olyan fickónak aki klicskót kiüti annak ki kellett volna ütnie takamot is.
akik minuszolják az első hszólásomat azoknak azt üzenem, hogy nézzétek meg a régi 80-as 90-es évek bunyósait és a maiakat utána döntsétek el hogy melyik volt az élvezhetőbb box azok vagy ezek.

» Csumirobi   válasz erre
    2017-11-09 12:35:39

@fixpont: te most komolyan azt hiszed hogy ezek ezen a szinten csak c vitamínt szednek? nem lehetsz ilyen naív. csak van akit elakarnak kaszálni és van akit nem. szted miért van az hogy wilder ellenfeleit (akik jelentenek valamit a boxban) mind megtalálta a vada? nem is bunyózhattak, így wilder olyan ellenfelet kapott akit fél kézzel is kicsap. persze semmi összefüggés nincs a kettő között:D

» Csumirobi   válasz erre
    2017-11-09 12:29:20

@Csumirobi: De miért Joshuának szégyen, hogy a bíró hibázott? Szerinted ha végig megy a meccs, akkor AJ sírva-toporzékolva földre vágja magát, és hisztizni kezd, amiért nem lett KO a meccs??

» La Cucaracha   válasz erre
    2017-11-09 12:29:08

@La Cucaracha: nem, barátom az a szégyen hogy a bíró részrehajlása kellett ahhoz hogy ko.-s győzelmet írjanak a rekordja mellé. mecsoda különbség.

» Csumirobi   válasz erre
    2017-11-09 12:24:34

@fixpont: hát azért az a felütés, ami megfogta klicskót, eléggé belharc-szerű volt.

    2017-11-09 11:53:38

" Nagyon robotikus."

Na, akkor már meg is van "Robotika Klicskó" utódja! A végén kiderül, hogy Obi Van Kenobinak kellett volna szólni, amikor elindult a "nehézsúly forradalma", hogy vesse be a régi jedi trükköt: https://youtu.be/Cnj ... :D

» ogreface   válasz erre
    2017-11-09 11:30:21

@patton: Wilder meretei jobbak, ha azonos szinten buyoznanak ra fogadnek, magasabb hosszabb kezu, alapvetoen vekonyabb, gyorsabb es mivel egyik bunyos sem szeret belharcolni (nem is tudnak) Joshua fizikai ereje nem sokat szamitana, csakhat Wilder nem jobb boxolo, de szerintem a meretei idealisabbak.

» fixpont   válasz erre
    2017-11-09 11:23:51

Alapvetően egyikük sem egy korszakos talentum. A méretei alapján talán Joshua kicsivel esélyesebb,ha összejön a mérkőzés, sokan vissza fogják sírni az unalmas Klicsko meccseket...

» patton   válasz erre
    2017-11-09 11:16:48

@Csumirobi: "anno holyfield is ilyen testtel rendelkezett, de az legalább a 12 menetet végig brusztolta vagy kicsapta az ellenfeleket."
Holyfield kb. 94 kg volt amikor a legjobb formájában boxolt, Joshua most több, mint 115 kiló volt. Ez több, mint 21 kiló különbség. Ha a testtömeg indexet nézzük, akkor Holyfieldnek 26,3 az érték, Joshuának legutóbb 29,4 volt.

"ha nincs a bíró aki segítse az újabb ko. győzelméhez csak pontozással gyerte volna meg a meccset. többet vártam tőle"
Micsoda szégyen, hogy Takamot nem szórta ki 2 menet alatt :)

» La Cucaracha   válasz erre
    2017-11-09 11:09:31

@Csumirobi: Igen rosszabb teljesítmény volt a megszokottnál,de azért nem szégyen "csak" pontozással nyerni.

» Krissz97   válasz erre
    2017-11-09 11:09:23

Igaza van Parker edzőjének! AJ fanok nem látják a fától az erdőt! Erre a legutóbbi formájára amit AJ mutatott egy olyan Takam ellen, aki másodhegedűsként "készülgetett" erre a meccsre, fel tudnak készülni Parkerék, ledől majd a bálvány, és ha majd bukásból visszatér akkor lesz igazi bajnok, mert megtanulja leckét! csak idézni tudom, amit az edző mondott: "A Takam-meccsel minden a helyére került"

» Sayajin   válasz erre
    2017-11-09 11:08:00

@Csumirobi: ha a mai bunyosok ugy tele lennenek tomve mint a 90es evek nehezsulya, akkor ok is birnanak ugyanugy

» fixpont   válasz erre
    2017-11-09 11:05:14

tegnap megnéztem megint joshua-takam meccsét. valami borzalmas gyenge eza joshua. a 7. menetben a seggén vette a levegőt. a sok izom amit rápakoltak az a hátrányára vált. anno holyfield is ilyen testtel rendelkezett, de az legalább a 12 menetet végig brusztolta vagy kicsapta az ellenfeleket. volt mozgása dinamikája. josi pedig azt veszem észre hogy visszafejlődik. és ő a bajnok. ha nincs a bíró aki segítse az újabb ko. győzelméhez csak pontozással gyerte volna meg a meccset. többet vártam tőle.

» Csumirobi   válasz erre
    2017-11-09 10:20:04

Parker edzője szerintem emlékezetkieséssel küzd, ugyanis védence nagyon megszenvedett 12 menetben Takammal!!
Takam egy igazán kellemetlen szívós bunyós, nehéz megtörni, de azért legyünk őszinték, Joshua pontozással simán jobb volt nála! A leállítás korai volt, de ha végig megy akkor is egyértelműbben verte volna mint Parker!
Parker ki lesz végezve, ha létre jön a mérkőzése Joshuával!

» Valero   válasz erre
    2017-11-09 09:32:37
fel