Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Khan kiállna Brookkal, de...

2017-10-12 09:48:55 /
Májusi, Errol Spence elleni veresége óta nem lépett ringbe a korábbi váltósúlyú IBF bajnok Kell Brook. A brit ökölvívó elmondása szerint szívesen visszatér 147 fontba, hogy lerendezze honfitársát, Amir Khant. Az egykori kisváltósúlyú világelsõ nem nagyon szorgoskodott mostanság, utoljára középsúlyban bokszolt 2016 májusában, Saul Alvarez ellen, aki borzasztó keményen kiütötte õt. Khan egyébként úgy gondolja, hogy nagyon szívesen kiáll Brookkal, de nem most egybõl, hiszen szerinte mindkettejük neve mellé kellene néhány nyertes meccs, hogy jobban fel tudják építeni a brit csúcsrangadót: "Ami a Kell Brook elleni összecsapást illeti, szerintem még nagyobb kaliberû lenne, ha elõtte mindketten szereznénk néhány gyõzelmet. Ha nyerünk pár meccset, akkor sokkal jelentõsebb lesz az egész. Most is nagy mérkõzés lenne persze, de ha legalább egy meccset várunk mindketten, akkor aztán tényleg óriási esemény lehet. Ami engem illet, nagyon is akarom ezt a találkozót!" - mondta Khan, aki azt is elmesélte, miért nem lépett mostanság ringbe: "Sok dolog történt, magánéleti zûrök, családi drámák, a kézmûtétem, és hadd ne soroljam tovább. De eljött az idõ, hogy visszatérjek, és fényesebben ragyogjon a csillagom, mint valaha. Sokan hajlamosak megfeledkezni róla, hogy még mindig csak 30 éves vagyok. Most vagyok a csúcson, és decemberben bokszolni akarok, remélem, hogy erre otthon kerülhet sor, brit földön."
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

"sőt még Golovkint is másodpecekre elbizonytalanította :)"

xDDD

    2017-10-13 13:27:54

@sziporka: Ezért is kellett volna megállnia a kisváltónál, ott még azért átlag feletti volt az ütőereje. Ez párosulva a gyorsaságával, és a pontosságával még hozta a győzelmeket. Váltóban már teljesen eltűntek a KO győzelmek a mérlegéből.

Az az üvegáll szerintem sem üveg. Mindhárom KO veresége olyan ütéstől volt, ami szinte bárkit kifektetett volna. Én úgy vélem inkább az volt a baj vele, hogy egy nagy ütés után nem tudott regenerálódni, viszont a szíve vitte tovább, és belehajszolta magát a nagy KO vereségbe. (Prescott, Garcia meccsek) A Canelo meccset nem is említem, mert az egy lovat is leütött volna, sőt még Golovkint is másodpecekre elbizonytalanította :)

» Tom Cormie   válasz erre
    2017-10-13 11:21:37

@Chico: Egyetértek,cel eb mint Haye,száj járatás van,produkció nincs.
Se Haynek sem Khannak nem nagyon voltak unalmas meccsei,de náluk csak kizárólag a kasszánál eltehető málna mennyisége volt a domináns semmi más.
Ez kevés...

    2017-10-12 21:29:18

@Kane: Kane:+1
"Khan nem kifejezetten üvegállú, csak előremenetben olyan szinten üthető hogy a rutinosabbak mind kihasználják, és ha egyszer meg van fogva nem tud regenerálódni, onnantól hogy jön a spagettiláb,"

Ehhez nincs mit hozzátenni!/ "Kínálja az állát ütésre"/

    2017-10-12 21:21:16

@szabinar: Khan masfel eve nem lépett ringbe, elotte egy éve kb. Celebdavid is csak haknizik miota visszatert. Ok lennének A kategorias élsportolok a szemedben? Dubai, buli itt buli ott, celeb vagyok ments ki innen jatek... A szovegek ,hogy megélek a vállalkozásaimbol, ennyi es ennyi penzert vagyok csak hajlando ringbe lépni ezzel es ezzel a feltétellel és akkor amikor én akarom hozzáállással?. Maximum vannak A kategorias képességeik azt el lehet ismerni, de élsportolonak nevenzi azt aki az elmult ket es fél évben kétszer is betette a lábát éles meccsen a ringbe szerintem nem lehet élsportolonak nevezni. Aki meg ezt gondolja az nagyon el van tajolva IQtol fuggetlenul. Ja és üvegállú mind a kettő :)

    2017-10-12 18:51:42

Par eve,meg nem volt neki eleg nagy nev Brook,azota 2x szo szerint szetutottek a fejet,most mar eleg jo lett neki...
Khant azert remelem megoldja ha veletlenul lesz valami ebbol.

» miskacarus   válasz erre
    2017-10-12 17:54:50

@sziporka: +1

    2017-10-12 17:35:29

Az álla átlagos. Szerintem az igaz gond az ütőerejével van. Mivel gyengék az ütései és szellős a védekezése, ezért mindenki keresztül gyalogol a pofonjain és olyan helyzetbe hozza magát, hogy tisztán be tudjon olyat verni, hogy Khan ne álljon fel. Ha tisztán beversz egy tökéletes ütést, akkor nem kell üvegállúnak lennibl ahhoz, hogy ne kellj föl. Khan esetében meg semmilyen feltartó ereje nincs az ütéseinek, így aki fejben, technikailag ott vam, az simán helyzetbe hozza magát ellene. Lásd. Garcia semmi mát nem csinált, csak várta kontrát, mert tudta, hogy Khan nem fog tudni kárt tenni benne.

» sziporka   válasz erre
    2017-10-12 17:24:28

Khan nem kifejezetten üvegállú, csak előremenetben olyan szinten üthető hogy a rutinosabbak mind kihasználják, és ha egyszer meg van fogva nem tud regenerálódni, onnantól hogy jön a spagettiláb, számára nincs visszaút, szóval az álla inkább közepes, a regenerálódó képessége viszont kritikán aluli. Például Hassan N'Dam esetében ez pont fordítva van.

    2017-10-12 16:48:27

@Totti: "hogy sokkal többet kihozhatott volna magából"

Zab Judah ugyanez...

» Blackpanther   válasz erre
    2017-10-12 16:26:36

@Chico: " Khan is ilyen bokszolo celeb mint a Dávid haverja. Nem kell beléjük többet belelátni mint amik"

en egyiket sem kedvelem tulzottan de ilyet irni roluk ez szimplan hulyeseg
(igen, szo szerint ertem, hogy egy ember 3 szamjegyu IQ-val, jozanon, nem ir ilyeneket A-kategorias elsportolokrol.)

» szabinar   válasz erre
    2017-10-12 15:54:30

Először még amatőrként láttam, 18 évesen, az athéni olimpián. Élmény volt. Lehet, hogyha amatőr marad, most többszörös világ és olimpiai bajnok és azon jajgatnánk, miért nem lett profi. Profiként viszont kevesebbet ért el,mint gondoltam, hiányosságai ellenére az "igazi" súlycsoportjában most is jó eredményekre képes, neki felfelé kalandozni veszélyes, középsúlyba életveszélyes.

» pepegross   válasz erre
    2017-10-12 15:52:16

Ehhez meccselnie is kéne Khannak...

» Beast_Pete   válasz erre
    2017-10-12 15:04:20

Szerintem se uvegallu.

» felix trinidad   válasz erre
    2017-10-12 14:46:31

@Chico: Rendben.

    2017-10-12 14:46:29

@Totti: Khan üvegállu ezt nem értem egyeseknek miért nem egyértelmű. Harcos mert nem adja fel, de egy utes kb. es teljesen koordinalatlan lesz a mozgása, teljesen szétesik az ember. Az meg ,hogy miket kiáll utána az már a szivről és a mentális erőről szól szerintem. Khan is ilyen bokszolo celeb mint a Dávid haverja. Nem kell beléjük többet belelátni mint amik.

    2017-10-12 14:33:52

@Csumirobi: Maidana pofonjait azért kibírta. Persze tele volt. Ahogy Maidana is.
Nem tudom ez az üvegállú dolog szerintem kicsit árnyaltabb, mint amennyire egyértelműnek látszik.

3x volt kiütve.

Először: Breidis Prescott ellen még hideg fejre kapott egy bal horgot, amire még két olyat, ami után csoda, hogy egyáltalán felállt. Szerintem ez nem igazolja azt, hogy üvegállú.

Másodszor: Danny Garcia ütötte ki, ami már egy érdekesebb dolog. Ott kapott egyet fültő környékére, ami után nem tudott kitisztulni (még a szünetben sem). Utána viszont még állta a bombákat férfiasan, amíg tudta. Szerintem ez a meccs sem bizonyítja azt, hogy üvegállú lenne.

Harmadszor: Canelo csapta ki. Ezt nem kommentálnám.

Természetesen nem mondom, hogy gránitállú öklöző, mert attól nagyon távol van, de én üvegállúnak sem hívnám. Nem tudom. Érdekes egy jelenség ő.

    2017-10-12 14:17:24

@Totti: nézd kahn nem ügyetlen gyerek de (!!) ezt a sportot full kontaktba játszák és ő pedig csak semi kontaktba jó:D komolyra fordítva a dolgot, khan nem ellenfél a nagyoknak mert aki ért a bunyóhoz az látja hogy khan üvegállú bunyós, nem úgymint alvarez, vagy golovkin. hogy szépen bunyózik, jól árnyékol 1 dolog, de ahogy a népi mondás is mondja: nem az a legény aki adja, hanem az aki állja. nos khan csak adni tud (mostanában azt se nagyon sűrűn) de állni nem tudja az ütéseket.
úgy írom mindezt hogy sem nem utálom sem nem szeretem (nincs miért egyiket sem, hisz nem tett nekem sem jót sem rosszat) mcsak a boxot szeretem.

» Csumirobi   válasz erre
    2017-10-12 13:04:56

@Csumirobi: Távol álljon tőlem, hogy védjem Khan-t (egyébként nem is szimpatizálok vele), de objektíven nézve nem voltak olyan rossz ellenfelei.

Barrera, Kotelnik, Maidana, Judah, Peterson, Garcia, Alexander.

És hát Alvareznek is odaállt. Sőt meneteket is vitt el, egész jól bokszolt. Jó, sokra nem ment vele, meg egy lehetetlen küldetés volt, de ha mondjuk egy tehetségtelen, limitáltabb képességű bunyós állt volna ki a mexikói ellen, az 1 menetet sem vitt volna.

Szóval ezt a "Wilder"-es dolgot én egyáltalán nem látom Khan-nál. Inkább abban lehet az igazság, amit sziporka ír, hogy sajnos a brit/pakisztáninak semmi más nem számít, csak és kizárólag a pénz. (még a testi épsége sem!)

Még egyszer mondom, mint jelenség nem kedvelem Khan-t. De objektíven nézve nem egy beszari alak. Sok hülyeséget pofázik az igaz, de azért néha oda is áll bizonyítani.
Például Wilder csak a dumában jó.

    2017-10-12 12:55:46

kérdés a következő mindenkihez: khan kivel nem állna ki? csak ővele nem akar senki kiállni:D

» Csumirobi   válasz erre
    2017-10-12 12:17:04

Innentől hetente lesz egy cikk, hogy "Khan csak a legjobbak ellen akar kiállni, de csak akkor ha..." aztán egy idő után ez megint elmúlik.

» ogreface   válasz erre
    2017-10-12 11:48:56

csak Brook szeme rendbe legyen! Amúgy, ha minden ok, akkor hadd menjen, én szívesen megnéznék egy ilyen meccset, Khan jó meccseket szokott bunyózni.

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-10-12 11:08:34

@Totti: "egy igazi balfácán/szerencsétl en"

Én ezt nem mondanám. Félreérted Khant. Ő nem akar nagy bajnok lenni. Nem akar örökséget, leszarja, hogy a neve fennmarad-e. Ő pénzt akar, és ezt nagyon jól csinálja, ugyanis szerződésben áll a Közel-keleti tv társaságokkal, így tudott az Alvarez elleni meccsen 13 millió dollárt keresni. Nagyon jól elvan ő. Nem is kell sokat bokszolnia, ha bunyózik sokkal többet keres az átlagos bunyósnál, úgy, hogy igazán nem is nagy a neve, állandóan tolja a marketinget, minden másnap valami tv showban van ő is meg a felesége is, hol Angliában, hol Pakisztánban. Többet keres, mint a legtöbb aktív bokszoló.

» sziporka   válasz erre
    2017-10-12 10:58:57

@Totti: Igazi hülye vagyok. Leírom jól, és kijavítom. Nem egyszer előfordult velem ez anno a tanulmányaim során is. Sebaj :D

    2017-10-12 10:15:54

@Totti: * áll --> ál

    2017-10-12 10:14:01

Hihetetlen, hogy még csak 30 ez az ember. Nagyon nagy tehetségnek tartottam/tartom, de egy igazi balfácán/szerencsétl en. Rossz döntések sorozatát hozta meg a pályafutása során (eddig). Kicsit olyan ő, mint fociban az Arsenal, bárkit képes megverni, de bárkitől képes kikapni is. ("bárki"=realitás talaján állva persze)

Én már nem nagyon hiszek benne, hogy ő tudna nagyot alkotni. Úgy mond, én már kicsit leírtam őt, aztán lepjen meg. Sosem volt szimpatikus emberke nekem, de az amit tud, az top bokszolóvá teszi, számomra ez egyértelmű. Én még a gyenge áll teóriával sem értek egyet maradéktalanul.

Rengeteg mindent elért, de valahogy vele kapcsolatban mindig az az érzésem, hogy sokkal többet kihozhatott volna magából. Kicsit tényleg szerencsétlen. És rossz döntéseket is hozott sokszor.

    2017-10-12 10:13:03
fel