Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Tanaka megvédte, Oguni elveszítette világbajnoki címét

2017-09-14 00:04:56 /
Finoman szólva sem indult jól a WBO kislégsúlyú világbajnoki övét birtokló Kosei Tanaka (a képen) második címvédő mérkőzése, ennek ellenére végül idő előtti győzelemmel maradhatott a trónján a japán bokszoló. A szerdai oszakai gálán kesztyűt húzó Tanaka ugyan a nyitó menetben padlóra került a Rangsan Chayanram elleni összecsapáson, azonban a 22 éves, hibátlan profi rekorddal rendelkező bajnok összekapta magát, és a 9. felvonásban már olyan fölényben volt, hogy a vezetőbíró technikai KO-val leléptette Palangpol CP Freshmart művésznéven is jegyzett thai riválisát.

A hétközi rendezvény másik világbajnoki mérkőzésén az IBF kispehelysúlyú világbajnoki címe volt a tét, amelyet tavaly december 31. óta a japán Yukinori Oguni birtokolt, most pedig honfitársa, Ryosuke Iwasa várt rá a szorítóban. Az eseménydús ütközet során Oguni az első és a második menetben is padlózott (utóbbi etapban kétszer is), a kihívótól pedig pontot vontak le a 4. felvonásban. A heves csata során Oguni több komolynak látszó sérülést is összeszedett, és a találkozó közepére olyan mértékben vérzett a szája (eltörött az állkapcsa?), hogy a ringorvos tanácsára a mérkőzésvezető a 6. felvonásban véget vetett az összecsapásnak, és kihirdette Iwasa TKO győzelmét.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Jó kis meccsek voltak. A thai srác a 7. menetben fogyott el szerintem , addig szépen tartotta magát, keményeket talált, nem is nézett ki túl jól Tanaka sem a végére.
Iwasa meg szerintem tök jó kis bokszoló, sokkal gyorsabbnak tűnt, mint Oguni, pattogósabb, pontosabb is, de fura, hogy néha hajlamos csak nézni, és várni valamira, így néha a kicsit statikusabb, lassabb Oguni is túldolgozta. Pedig első szándékból is sikerült leküldenie a bajnokot, nem kicsit (csodálkoztam, hogy Oguni felállt a 2. menetben), szóval kicsit lehetne aktívabb. Egyébként igencsak jó lenne egy visszavágó!

    2017-09-14 11:02:00
fel