Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Inoue továbbra is veretlen, Estrada legyőzte Cuadrast

2017-09-10 14:10:02 /
Szó szerint és átvitt értelemben is elsöprő győzelemmel mutatkozott be az Egyesült Államokban a WBO nagylégsúlyú világbajnoki címét 2014. decembere óta birtokló veretlen japán klasszis, Naoya Inoue. A 24 éves öklözőre ezúttal a korábbi WBO NABO bajnok Antonio Nieves várt, a találkozóra pedig Carsonban került sor. Az összecsapás esélyese a yokohamai Inoue volt, aki ennek megfelelően rendkívül magabiztosan lépett fel már az első másodpercektől. A remek napot kifogó Inoue ellen momentumai sem voltak a clevelandi Nievesnek, ráadásul az 5. menetben számolni is kellett rá. A 6. etapban Inoue tovább terrorizálta a kihívót, és a felvonás végén, a szünet kezdetén Nieves segédei jelezték, feladják a kilátástalan küzdelmet.

Szintén a kaliforniai rendezvény programjában került sor a Juan Francisco Estrada vs. Carlos Cuadras WBC nagylégsúlyú eliminációs mérkőzésre, amely előbbi bokszoló szoros, de egyhangú pontozásos (háromszor 114-113) sikerével zárult. A két korábbi világelső találkozójának 10. menetében Cuadras padlóra került, és az ütközet végén az is borzolta a kedélyeket, hogy a legendás ringspeaker, Michael Buffer elsőre Cuadras győzelmét hirdette ki.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

A meccs elején az volt a benyomásom, Nieves nem azért üt, mert valami elképzelése van, hanem csak hátráltatni próbálja az ellenfelet. A vége felé pedig bemutatta, mi a különbség elmozgás és elszaladás között. A feladás elég szégyenletes volt egy korábbi bajnokra nézve, még akkor is, ha egyébre nem volt esélye, mint hogy komolyabbakat is kap.

Naoya mintha ferde szemmel nézte volna a hazai fiút. Amikor éppen utolérte, még ütötte is. :-)
De érdekesebb volna olyan meccsen nézni, amelyen az ellenfél odaáll vele bokszolni.

» Untouchable   válasz erre
    2017-09-11 06:23:38

Buffer is erősen túl már van a zeniten, úgy hirdette ki a győztest először, hogy Carlos "El Principe" Estrada... Amúgy nagy szenvedés volt mind az HBO-s mind a Sky Sportos közvetítést hallgatni. Előbbin Lederman nyomta a szokásos hülyeségét, úgy állította be a meccset, mintha Cuadras simán nyerne. A másikon pont fordítva volt, Spencer Oliver meg Darren Barker szerint Cuadras alig nyert menetet, végig Estradát istenítették. A valóság a kettő között volt, a meccs első felét Cuadras nyerte, a másodikat Estrada, de utóbbinak volt egy leütése is, így ő nyert, jogosan.

Inoue ismét meggyőző volt, bár a menekülési útvonalakat levághatná jobban, sokszor csak üldözte az ellenfelét, akinek a célja csak a túlélés volt.

» northpaw   válasz erre
    2017-09-10 16:23:32
fel