Black Friday 2017 sportbolt

profiboksz.hu

Ha mindent rendbe tesz, szeretne visszavágót - Harcsa Norbert interjú

2017-06-16 23:47:02 /
A magyar profi ökölvívás történetének egyik leginkább várt, legemlékezetesebb párharcát hozta tető alá múlt szombaton a Felix Promotion. A Harcsa Norbert – Bacskai Balázs középsúlyú magyar bajnoki összecsapást az utóbbi klasszis nyerte, méghozzá egyhangú pontozással. A mérkőzésen alulmaradt Harcsa Norbertnek is voltak emlékezetes pillanatai a tíz menetes küzdelem során, főleg a párharc első felében. A 29 éves budapesti versenyzővel elemeztük a kudarc okait, valamint nyilatkozott a jövőjéről is.

„Úgy gondolom, kijött az, hogy egészen másként készülünk... lehet, hogy nem lett volna szabad elvállalni ezt a mérkőzést öt hét felkészüléssel” - fogalmazott a népszerű ökölvívó. „Nyilván utólag már okosabb az ember. Benji sokkal jobban fel volt készülve, megérdemelten nyert. A harmadik menetig úgy éreztem, hogy lehet valami abból a taktikából, amit kitaláltam, de sajnos az ötödiktől nem tudtam versenyképes maradni. Sajnos sokkal jobban bírta a kései meneteket!”

A középsúlyú öklöző a következőkkel zárta a Bacskai elleni mérkőzéssel kapcsolatos gondolatait: „Azért is vállaltam, mert inkább meghalnék, minthogy bármilyen meccset lemondjak!”

A folytatással kapcsolatban Harcsa a következőkel mondta. „Nagyon friss még az élmény! Egy biztos, építenem kell magam köré egy profi team-et. Bár Adorjánnal nagyon jól megértjük egymást, a mozgásom és az ütéseim is egyben vannak, de nem sokra megyünk vele, ha csak 3-4-5 menetig tudom hozni. Ha ezeket rendezni tudjuk, szeretnék visszavágni!”

A Harcsa-Bacskai címmérkőzés 316 ezer embert ért el a közszolgálati M4 Sport csatornán, valamint a Felix Promotion gáláján telt ház várta a ringbe lépő magyar ökölvívókat.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@pepegross: Az oldal neve "profiboksz.hu", szerintem ez mindent meg is magyaráz...

» ogreface   válasz erre
    2017-06-24 09:47:05

OFF:http://index.hu/ sport/kuzdosport/201 7/06/23/harcsa_zolta n_bronzermes_a_boksz _eb-n/
Egy érem, három kvóta. Esetleg egy rövid hír erről?

» pepegross   válasz erre
    2017-06-24 09:26:45

@Henry87: Pintye elvileg Bacskaival fog bokszolni. Harcsát kiviszik külföldre levágatni, vagy nem tudom...

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-18 09:17:10

Szerintem Harcsát még idén összeeresztik Pintyével, aztán ott le is zárul a karrierje...

» Henry87   válasz erre
    2017-06-18 09:00:05

Mindig is voltak olyan bunyósok, akik "okosabbak" voltak az edzőnél,meg úgy bárkinél. Mindből remek portás lett, remek régi storykkal.

» Gergoke   válasz erre
    2017-06-18 00:42:47

@Henry87: Egyébként itt közülünk ki nem csinálta volna ezt vele? :D Én mondjuk nem, én csak a meccs után elbeszélgettem volna vele, hogy hát Norbikám, mi nem fogunk a közeljövőben együtt dolgozni. De hát ugye akkor elúszik a meccspénznek egy hányada, ami neki jár... Frankón gáz, hogy Magyarországon az emberek 90%-a a pénz miatt még a méltóságukat is megbaszatják, mint valami ócska kurvát aki a Blahán strichel..

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-17 22:54:54

@Flex: Semmilyen kapcsolatot nem ápolunk és nem kampányolok mellette, nem kiáltottam ki semminek, ne ferdíts, azt állítottam hogy megverné Harcsát, ahogy az örmény kickboxos is megverte, amit el is linkeltem:)

    2017-06-17 22:14:50

@Kane: 2 szót nem váltottam egyik Harcsával sem életemben:)
De ahogy kisberki mellett kampányolsz,inkább tűnik úgy h jó kapcsolatot ápoltok.Amivel semmi bajom,de kikiáltani mint a jövő várományosa,az meglehetősen erős.

    2017-06-17 22:05:41

@Kane: Gyenge meccse mindenkinek van így Berkinek is becsúszott egy na bumm .
Viszont tökös srác , aki agresszív és látszik rajta a fejlődés plusz ami jó hogy van benne egy kellő csibészség is . Megkockáztatom ő a későbbiekben még tényező lehet és amúgy szerintem képességei alapján és jelen helyzetben elverné Norbit . ( nem , nem vagyok Norbi hater ! )

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-06-17 21:10:33

@Henry87: Ezért Adorján is hibás mert ha Norbi fejlődését nézné akkor azt mondaná hogy " oké Norbi ez így nem vezet eredményre ha nem fogadod meg a tanácsomat keress kérlek mást " . Ezzel az egésszel Adorján is csak leírja magát Norbiról ne is beszéljünk . A következő az lesz hogy majd megmondja Félixnek hogyan kell promótálni vagy hogy ?
Másrészt már minden érthető és értelmet nyert miért hagyta ott Madárt .
Egész egyszerűen bár nem szokásom a feltételezgetés de bűzlik Norbinak a kemény munka és nem jó ha olyan személyiséghez van kötve akit nem lehet dróton rángatni . Ez hozzáállásbeli probléma és értékrendileg is félre van csúszva . Ügyes fiú és technikás de ebből így nem sok minden lesz hosszú távon , sőt nem csodálkoznék ha később Kelemen Balázs sorsára jutna csak más indokból . Szerintem Félix sem bírja azokat az embereket akik negatívan lógnak ki a sorból .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-06-17 21:06:19

@HunFighter: "Merte volna ezt Madárral megcsinálni... Akkora nyaklevest kapott volna, hogy a büfében kellett volna keresni a két szemét :D"

Na pont ezért dobta őt...:D

» Henry87   válasz erre
    2017-06-17 20:42:02

@Flex: Igen?:) Csak úgy szembesítenélek vele, hogy Harcsának volt 8 boxzsák ellenfele, abból egy el is verte, aztán Bacskai simán verte. Harcsának valami gyerekkori barátja vagy hogy nem látod a teljesen nyilvánvaló tényezőket amik arra mutatnak hogy SEMMI keresnivalója nincsen a profik között? Kisberkiben még van potenciál, egy ígéretes, rohadt erős, látványosan fejlődő bunyós, aki szerintem szórakoztató bunyót csinál. Kispállal a meccse katasztrófa volt, de koránt sem annyira, mint amikor Harcsát elverte egy kickboxos hobbibokszoló. Ha a Harcsa tesók körül ne lett volna ez a személyi kultusz éveken keresztül a magyar ökölvívásban, mindenki szépen belátná hogy amatőrben sem volt kimagasló a teljesítménye, a profik között pedig még csak egy C kategóriás bunyós hatását sem kelti. Nem tudott kiütni egy egyetlen meccsel rendelkező, full kezdő gyereket. Fáj vagy sem, a kis Berki sokkal jobb profi már most mint Harcsa, sokkal több jövővel, potenciállal. Nem szokása két menet alatt fejben összetörni, van kondija és munkabírása, jó hozzáállása a profi világhoz. Egyik sem mondható el Harcsáról.

youtube.com/watch?v= Lnumfd9Djyw

    2017-06-17 20:31:12

@Henry87: Merte volna ezt Madárral megcsinálni... Akkora nyaklevest kapott volna, hogy a büfében kellett volna keresni a két szemét :D Adorján nem jó edző, lehet, hogy a szakmai részét a dolognak jól tudja, még azt is megkockáztatom, hogy jó technikai-taktikai elképzelései vannak, de hogy nem jó pedagógus, az biztos. Én a meccs után elköszöntem volna Harcsától, mert így nem lehet edzői munkát végezni.

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-17 20:21:21

@Ultrasberry1990: A facebook bejegyzése szerint az edzője és mindenki más is ellenezte az általa kitalált taktikát. Mégis az lett, amit ő akart...ebből is látszik, hogy ki ott a főnök.

» Henry87   válasz erre
    2017-06-17 19:57:18

@Flex: Azért ennyire ne túlozzuk már el! Kispálnak nem sok tiszta találata volt, csak aktívabb volt Berkinél. Elverte... Az egy teljesen már kategória. Kova pl. Hopkinst elverte. Az a verés. Az már helytálló, hogy Kispál jobb volt Berkinél, mert szerintem jobb volt, Feri akkor csak szundikált, de az elveréstől az kibaszott messze volt!

Egyébként ha a továbbiakban is ilyen csapnivaló kondija lesz Norbinak, akkor igen, még egy ifj. Berki Ferenc is el fogja picsázni, pedig Norbi még nemzetközi szinten is komoly tényező lehetne, ha nem lenne ennyire link!

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-17 19:57:07

@Valero: "de ha a kis Berki fellép középbe, akkor kipicsázza ő is Harcsát, és ehhez nem kell nagy jóstehetség! "

Az szép lenne:)Egyelőre még csak boxzsákok ellen láttuk,de egyszer Kispál is megszorongatta/elver te.Kijelenteni h mi lesz belőle,ahhoz igazán nagy jóstehetség kell.De Harcsa mindenestre verné.

    2017-06-17 19:21:50

A baj az , hogy Norbi is látja a problémákat mégsem tesz érte és ahogy írjátok is ez egy haveri kapcsolat ebből nem lehet egy profi csak munkára koncentráló edzésmunkát kihozni . Meg ő talál ki taktikát ? Hát bakker akkor az edző beküldte úgy hogy " menjél Norbi fiam ösztönből aztán majd kitalálod mi legyen " ? :D

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-06-17 15:56:56

@csiga: Szerintem mi rengetegszer voltunk egy légtérben, én is ott voltam annál amikor Berki hazaküldte az örmény palit mert nem duplázta meg az előkészítő ütéseit. Erre gondoltál?

    2017-06-17 14:20:30

@Henry87: Nála fényévekkel komolyabb versenyzők se beszélhetnének, viselkedhetnének így az edzővel szemben!!
Meg kell adni a tiszteletet, és teljes erőbedobással végrehajtani azt amit az edző mond, meg azt is amit KÖZÖSEN kitalálnak! Továbbá hogy jön az már le, hogy közösségi portálokon úgy beszél az versenyző az edzőjével mint akit a seggéből rángatott ki?! Hogyan várhat el így bárki is bármit tőle-tőlük?? Ez az edzői stáb hibája is kőkeményen!! Itt nem Harcsának kell komoly stábot kialakítania maga köré, hanem ki kell jelölni hogy ki készítse fel, aztán vagy végre hajtja amit kell, és szállítja a tőle elvárható legjobb eredményeket, v. mehet máshová! Ez nem csak hobbi sport, hanem kőkemény üzlet, ha úgy tetszik akkor munkahely! Valószínűleg nem azért tartják a csapatban, hogy csak baromkodjon, hanem azért, hogy eredményességgel a lehető legtöbb pénzt is kitermelje! Nem kéne nagyon lazáskodnia Harcsának, mert nincs abban a pozícióban hogy ezt megtehesse! Pintye, Bacskai jobbak, de ha a kis Berki fellép középbe, akkor kipicsázza ő is Harcsát, és ehhez nem kell nagy jóstehetség! Szóval nem fog nagy űrt hagyni maga után ha kicsapják a Félixék!

» Valero   válasz erre
    2017-06-17 14:04:55

Persze ez a normális, de Harcsáéknál ti ezt eltudjátok képzelni? Nem tudom olvastatok-e tőle facebook bejegyzéseket, de Adorjánra csak "a cigány"-ként szokott hivatkozni az meg jókat röhög rajta, szóval ez full haveri kapcsolat, nem egy normális edző-tanítvány.

» Henry87   válasz erre
    2017-06-17 13:22:05

Az ifj. Füzessy Zolinál is valaki csinált ilyet.. A szünetben szépen lesétált a ringből, majd menet közben bedobta a törölközőt és szépen elbúcsúzott a versenyzőjétől, ergo kirakta az egyesületéből, mint macskát szarni. Na, lehet, hogy én is megválnék egy ilyen után a tanítványomtól.

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-17 12:02:15

Norbinal ket dolog hianyzik. Az egyik a profi hozzaallas hianya, a masik a profi szakmai stab. En nagyon orultem, mikor profinak allt, gondoltam majd gatyaba razzak es nagyszeru karroert fut be. Norbiban sokkal tobb van sajna, mint amit eddig produkalt. Nem tudom, mennyit lehet ezen meg valtoztatni, de drukkolok neki!
Most az ugrott be, Papp Laci bacsinaolk ki mert volna visszaszolni edzesen, hogy o bizony nem azt csinalja, amit Laci bacsi mond :))
Egyebkent amatorben Norbi ha osszekapta magat, 3x3 (vagy 5x2) menetet azert le tudott nyomni.

» bandi78   válasz erre
    2017-06-17 11:27:27

A harmadik menetig úgy érezte lehet valami abból a taktikából amit Ő KITALÁLT!!
Beszarás ez az ember!

» Valero   válasz erre
    2017-06-17 10:28:25

@leibigabi: Volt, de hogy mennyi ideig, azt nem tudom. De azt nem gondolom, hogy neki visszaszólt volna bármikor, hogy majd ő tudja, mit csináljon a ringben. Hogy Öcsi bácsinál mennyi kondija volt, nem emlékszem. De lehet, hogy ugyanannyi mint most... :)

    2017-06-17 10:19:12

@csiga: "Amatőrként sem volt erőnléte, most mitől lenne? Harcsa izomzatát kéne teljesen átalakítani, terhelhetővé tenni."
"Komoly edző a világból kizavarja az ilyen versenyzőjét. Öcsi bácsit láttam már edzésről elzavarni bokszolót."

De amatőrbe egy ideig Öcsi bácsi is volt az edzője, nem?

» leibigabi   válasz erre
    2017-06-17 10:05:09

@Henry87: Ha valaki így áll hozzá, annak nem kell edző. Komoly edző a világból kizavarja az ilyen versenyzőjét. Öcsi bácsit láttam már edzésről elzavarni bokszolót.
Berki meg konkrétan szparringot állított le, mert nem azt csinálta a tanítványa amit mondott neki.

    2017-06-17 09:54:56

Nem biztos, hogy célravezető, ha a haverod az edződ, akinél ha nincs kedved, nem edzel rendesen. Ja és te találod ki a taktikát, bármennyire is ellenzi azt a teljes stábod...

» Henry87   válasz erre
    2017-06-17 09:45:42

@Valero: Amatőrként sem volt erőnléte, most mitől lenne? Harcsa izomzatát kéne teljesen átalakítani, terhelhetővé tenni. Ő jelen pillanatban attól elfárad három menet után, hogy maga előtt tartja a két kezét...

    2017-06-17 09:45:05

Eddig se babazsúrra készült hanem profinak, komoly célokkal! Ezt a problémát nem most kellett volna felismeri , egyébként meg Bacskai ellen ezután se lesz keresni valója, de ugyanígy Pintye ellen sem! Mind a kettő magasabb szinten bunyózik, és jó edzőkkel, komoly csapattal készülnek!

» Valero   válasz erre
    2017-06-17 08:16:14
fel