Black Friday 2017 sportbolt

profiboksz.hu

Bacskai ”Benji” Balázs interjú

2017-06-13 20:12:31 /
Élete első hivatásos ökölvívó mérkőzésén középsúlyú magyar-bajnok lett Bacskai Balázs és ezzel történelmet írt, a Felix Promotion szombat esti telt házas rendezvényén.

A 29 éves budapesti klasszis az elmúlt bő egy évtized legsikeresebb amatőr ökölvívója volt. Számtalan Magyar bajnoki arany után, szerzett világbajnoki címet a juniorok között (2006), felnőttként Európa-bajnoki aranynak örülhetett (2010), s részt vett a riói ötkarikás játékokon (2016) is. „Benji” a szintén nagy sikereket megélt, szombatig veretlen Harcsa Norbert ellen debütált, ráadásul azonnal címmérkőzésen, tíz menettel kezdett, amely küzdelmet – a hozzáértők egyöntetű véleménye szerint – meglehetősen magabiztosan abszolvált. A sporttörténeti sikert értékelte Bacskai Balázs.

„A harmadik menettől azt gondoltam, hogy simább lehet, de le a kalappal Harcsa Norbi előtt, mert többször úgy éreztem, hogy meg van csípve, és esetleg be tudom idő előtt fejezni a mérkőzést. De nem tudtam hamarabb lezárni a meccset.” - fogalmazott Bacskai. „Nagyon jó összecsapás volt, ellenfelemnek ezúton is gratulálok. Úgy érzem maximálisan sikerült kihasználnom a rendelkezésemre álló rövid felkészülési időt, és úgy gondolom, hogy az állóképességem is jobbnak bizonyult. A tíz menet alatt kiderült, hogy szombat este több volt bennem. Minden pillanatát élveztem a szombat estének, nem volt bennem egészségtelen feszültség, sőt, ha szorosabbnak érzem a csatát, szerintem képes lettem volna további energiákat mozgósítani!”

A középsúlyú magyar bajnok egy teljesen új szakmai csapattal kezdte el profi karrierjét, de a küzdelem során nem látszott semmilyen összeszokatlanság. „Mindenkinek nagyon köszönöm, Szántó Imrének, Kótai Mihálynak, Horváth Richárdnak és Bodnár Józsefnek, hogy hittek bennem, és ilyen rövid idő alatt rengeteget tettek hozzá a szombat esti sikerhez. Úgy érzem, hogy a bemutatkozásunk egy gyümölcsöző közös munka kezdete volt, és a továbbiakban is ilyen szépen tudunk menetelni előre.”

A győztes ökölvívó – egy vétlen összefejelés következtében – a meccs első felében felrepedt, ami a menet hátralevő részében meglehetősen zavarta a küzdelemben. „Folyt a vér szemembe, és egy idő után komolyan homályosan láttam. Ha valaki találkozott már ezzel tudja milyen zavaró. Szerencsére Kótai Misi a szünetben olyan jól lekezelte a sebet, hogy onnantól kezdve már egy csepp vér sem volt, és a továbbiakban semmilyen formában nem hátráltatott.”

Bacskai ugyan egyből címet szerzett a profik között, amire Magyarországon még nem volt példa, ám mindez nem azt jelenti, hogy az őszi folytatásban is hasonló mérföldkő vár rá. „Azt gondolom, Rácz Félix tudja, hogy miként kell valakit felépíteni. Szoknom kell még természetesen a menetszámokat, a profi légkört, ami még teljesen új nekem. Valamint a bunyómon is változtatnom kell, hiszen az idő rövidsége miatt ez még nem történhetett meg. Mondták is Szellő Imréék a közvetítés során, hogy még ugyanazt bokszolom, mint az amatőrök között.”

Bacskai Balázs közel két hét pihenőt kapott mesterétől, Szántó Imrétől, hogy júliusban újult erővel kezdjék meg a felkészülést az őszi szezonra. Folytatás szeptemberben, a Felix Promotion és az M4 Sport következő élő televíziós bokszgáláján.

Felix Promotion
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@HunFighter: én örülök h felhívtad rá a figyelmem:)

    2017-06-15 17:13:38

*remélem mindenki értette, hogy a show-t direkt írtam úgy, ahogy...

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-15 15:41:57

@Flex: Igen, csak ez senkit sem érdekel. Ez egy ócska bulvártéma, ha igaz, ha nem. Nem ránk tartozik. Bokszolják le egymás között, nem kell ebből pankrációt csinálni... Végén már a haza ökölvívás is mónika sóba torkollik...

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-15 15:41:23

@HunFighter: pedig az öreg így tolja mások szerint is.Csak valaki le merte írni hosszú idő után.

    2017-06-15 14:52:58

@Peacock: Értem már, hogy milyen szemszögből véled korainak a meccset. Valóban lehet benne igazság és könnyen lehet, hogy Félix Bacskai érdekeit figyelmen kívül hagyva csak önző szempontokat tartott szem előtt, hiszen így a számára veszteséges felhozó szakasz helyett rögtön egy vélhetőleg nyereséges meccsen kezdett Bacskai és megismerte a közönség, tehát ezentúl is lehet rá építeni üzletileg is és egyben megvolt a komolyabb teszt is azonnal, látható, hogy érdemes lehet tovább menedzselni. A szokványos karrierépítéshez képest a menedzser által vállalt (üzleti) kockázatot a bunyós vállalta át, aki a karrierjét tekintve kockáztatott nagyot. Viszont amennyiben azt feltételeznénk, hogy helyesen mérték fel a szakmai kihívást és ennek tudatában vállalták a meccset, akkor ezt jó döntésnek kéne tekintsük a bunyós szempontjából is. Lomachenko-t sem vetette vissza a gyors karrierkezdés, sőt (és azért hazai viszonylatban Bacskai is hasonlóan jó, mint Lomachenko volt akkor a világelithez képest - sőt az eredmény inkább Bacskai-t igazolja - még ha a nagyobb tét esetén elfogadható a magasabb kockázat is). Szerintem Bacskainak most elsősorban az edzések, felkészülés terén kell fejlődnie, átállva a profi stílusra és edzésmódszerekre, ami olyan fejlődést eredményez nála, hogy képes lesz tartani ezt a szintet és idővel feljebb is lépni (persze nyilván lesznek közben gyengébb ellenfelek is, ahogy általában mindenkinél).

» superman   válasz erre
    2017-06-15 11:04:42

@Henry87: Köszi. Tényleg mentálisan rosszul kezeli a helyzetét.

» mobyltel   válasz erre
    2017-06-15 00:47:38

@kuncsorszky: Csak Erdeinek ezek a meccsek akkor nem merész szintugrások lettek volna, hanem épp a vágyott és kivívott szintre vivő ellenfelek akik miatt elvben eleve promótere váltott.
Kelemen esetét nem tudom megítélni, de példának szerintem jó, mennyire másként láthat és élhet meg egy promóter és egy bunyós ugyanazon szitut.

» Peacock   válasz erre
    2017-06-15 00:23:21

@Peacock: Kelemen Balázs volt,és 5 meccset ajánlott,elég jó nevek voltak,gondolom jó pénzt is hozott volna,az volt a baj,hogy egyáltalàn nem akart boxolni,kifogások voltak.

    2017-06-15 00:07:13

@Peacock: mondjuk DiBella ugyanezért dobta Erdeit , mert sem a Chilemba, sem a Cloud meccs nem jött össze Erdeiék részéről... tehát ha egy promóter hozza a meccseket, de azokat vagy el sem vállalja a bunyós, vagy lemondja őket, akkor nem kell csodálkozni, ha a promóter beint

» kuncsorszky   válasz erre
    2017-06-14 23:52:13

@kovban: Valóban nem ismerem. De olyat már olvastam hogy lenyilatkozta: vkinek felajánlott több (talán 3) meccset, s mivel egyiket sem fogadta el, nem dolgozott tovább vele, s nem érti mi a bokszoló baja a szakítással. Nem tudom kinek az esete volt már ez.
Amúgy ez a finom presszió csak feltételezés. De ez a merész meccs Félix ötlete volt. Nekem ez a véleményem róla, elfogadom ha más másként látja, sőt lehet igazam sincs és Bacskai őszintén boldog volt ettől és jót is tett neki. Mindenesetre én most a bokszoló oldalába próbálom magam beleélni. Lehet persze rosszul.

» Peacock   válasz erre
    2017-06-14 23:46:01

Aki szerint Benji csak azért nyert, mert kondiban jobb volt, annak javaslom nézze meg újra.

» kovban   válasz erre
    2017-06-14 22:58:09

@Peacock: Sztem te nem ismered Félixet. Aligha presszionálna bárkit is, hogy bokszoljon :)

» kovban   válasz erre
    2017-06-14 22:56:51

@superman: Szerintem azért volt korai, mert:
1. Megtörhette volna indokolatlanul Bacskai pályafutását, tehét felelőtlen promóteri pressziót érzek mögötte
2. Előrevetíti hogy a jövőben is be lesz esetleg dobva (finom felelőtlenséggel presszinálva) indokolatlanul nehéz meccsekbe, amiket némi plusz tapasztalattal nagyobb eséllyel vívhatna meg sikeresen.
3. Egy kezdeti kemény 10 menetes meccs utáni kevésmenetes gyengébb ellenfelek a fokozatos fejlődés ellenében hatnak szerintem. Ha erre építenek szinten tartva / felfelé tolva a szintet az meg megint az 1. és a 2. ponthoz vezethet (megtörés vagy túl nehéz ellenfelek ellen visszaesés indokolatlanul).
+4.: Hamis önbizalmat is adhat neki hogy "á, már az első meccsemen megvertem 10 menetben egy tapasztalt veretlen profit s bajnok lettem", s ez aredményezhet akár a felkészülések esetében egyfajta nüansznyi, mégis vedzélyes lazaságot.
Summa: a fokozatosság mentálisan és szakmailag is nevelő hatású. Szerintem.

» Peacock   válasz erre
    2017-06-14 22:47:50

Madárt azért menesztette,illetve közös megegyezés volt,mert túl szigorú volt,gondolom Adorjánannal ha van kedve van,ha nincs nincs elven müködnek,Madár probálta hajtani és nem tetszett neki,nem lesz jobb kondija,illetve semmiben nem fog fejlődni,ha nem vàlt teamet,abból él,amik az alapképességei,amik egyáltalan nem rosszak,csak már fejleszteni kéne,amúgy egy visszavágó nem lenne rossz

    2017-06-14 22:28:35

@leibigabi: Nem tudom, de nem is az a baj, hogy mit gondolt Klinkről... A probléma az elintéz módszere volt. F2F kellett volna közölni, nem elbújni Zoli elől és a háta mögött a sajtónak közli, hogy miért hanyagolja a munkáját. Ha nem ért egyet az edző filozófiájával, edzésmódszerével az adott sportoló, akkor nyilván mindenkinek jobb, ha külön válnak útjai, de ezt lehet korrekten is intézni.

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-14 22:01:55

@pepegross: de mitől javulna a kondija? egy elsőbálozó is simán jobb kondival ment 10 menetbe bele, mint ő, aki amúgyis tudta, hogy problémás a kondija már 6 menetben is, mégsem tudott felkészülni. és ezek után sincs eszébe teamet váltani? pedig nagyon jó képességei vannak, de képes 3 menet alatt úgy kiütni magát, hogy a mentő viszi el...

» kuncsorszky   válasz erre
    2017-06-14 21:57:43

@Henry87: hát ez a post... ebből is látszik, hogy hiába a tehetség, soha nem fogja semmire se vinni

» kuncsorszky   válasz erre
    2017-06-14 21:51:58

@leibigabi: Erdei Klinkkel hirtelen "karcsúbbnak" tűnt, laikusként a kondiját is sokkal jobbnak láttam, mivel nagyon kedveltem, örültem és vártam, hogy meglevő tudása, tiszteletre méltó szíve mellé a fejlődő kondíció nagy tettekre teszi képessé. Sajnos Klink ment, Monaco jött, Madár visszavonult. Így annak ellenére, hogy ő eddig-és még sokáig- minden idők legsikeresebb magyar profi bokszolója, maradt némi hiányérzetem.
O.K. vissza. Ha Harcsa kondija is javulna,Bacskai és még sokan mások is alaposan megszenvednének vele. Kívánom, hogy így legyen, mert nekem szimpatikus a srác,és ügyes is.

» pepegross   válasz erre
    2017-06-14 21:50:32

Mondjuk Byron Mitctchell ellen tényleg jól mutatott, de hát ő akkor már hosszú évek óta nem igen volt élvonal közelben.

"Erdei nem túl egyenes módon Klinket mellőzte a monacói felkészüléséből, mondván, ő nem testszépségversenyen indul... Klink Zoli erről a sajtón keresztül értesült,"

Ezt nem tudtam, de mindenképp probléma, ha a versenyzó ezt gondolja az erőnlétiedző munkájáról. Madár vajon mi alapján gondolhatta ezt?

» leibigabi   válasz erre
    2017-06-14 21:36:40

@leibigabi: A Byron Mitchell ellenire. Azért pattantak össze, mert Erdei nem túl egyenes módon Klinket mellőzte a monacói felkészüléséből, mondván, ő nem testszépségversenyen indul... Klink Zoli erről a sajtón keresztül értesült, ergo nem F2F lett megbeszélve a különválás.

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-14 21:10:56

@HunFighter: "Őt mindig felhozom én is etalonnak. Nagyon felhozta Erdeit anno."

Melyik meccsre? Aztán úgy rémlik valamin összepattantak ...

» leibigabi   válasz erre
    2017-06-14 20:54:47

@Henry87: Nem tartom intelligensnek ezt a Harcsát... Nem tudom, hogy mi történt Szántó Imre és közte, de szerintem ez az ő kettőjük dolga, nem kell ebből bulvárcikket csinálni...

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-14 20:37:52

@batka1: Kösz a választ.

» Moorer   válasz erre
    2017-06-14 16:46:16

@pepegross: Őt mindig felhozom én is etalonnak. Nagyon felhozta Erdeit anno.

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-14 16:25:21

@Moorer: Gyógytornászt, orvost kéne megkérdezni elsősorban!

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-14 16:22:42

@Moorer: Nekem köldöksérvem volt. Lényegében ugyanaz, mint a lágyék. Hasfal nyitás, összehúzás. Lehet vele sportolni gyógyulás után, hobbi szinten mindenképp.

» batka1   válasz erre
    2017-06-14 15:51:58

Kétség nem férhet Bacskai győzelméhez, de nekem nagyon nem tetszik a bunyója. Harcsa valahogy sokkal szebben bokszol. Az egész mozgáskultúrája valahogy tetszetősebb.
Ettől függetlenül egyértelműen bukta a meccset persze.

    2017-06-14 14:38:19

https://hu.wikipedia ...
Őt ajánlanám Harcsának. Abban a rövid időben,amíg Erdeivel dolgozott szép eredményt ért el.

» pepegross   válasz erre
    2017-06-14 14:30:24

@mobyltel: Az ominózus facebook post Harcsától: https://www.facebook ...

» Henry87   válasz erre
    2017-06-14 14:05:46

OFF

Hobbi szinten még kesztyűzgetek heti kétszer, viszont sérvem lett(lágyéksérv). A műtét utáni pihenőidő letelte után lehet még normális edzéseket csinálni, vagy ezután már ne sportoljak egyáltalán? Konkrétan nem ismerek olyat akinek 30 év körül lett volna és sportolna, azért szeretnélek megkérdezni titeket akinek volt esetleg ilyen tapasztalata vagy egészségügyben dolgozik.

» Moorer   válasz erre
    2017-06-14 14:04:56

@HunFighter: Vagy nem külföldön 1-2 underdog az EBU előtt, hanem Anatoli Hunanyan ellen mehetne esetleg itthon.

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-14 13:40:34

@Kane: Akkor meg nem kell három grúzzal húzni az időt, akkor egy cmívédés Pintye ellen, utána mehet 1-2 (max 2) underdog ellen külföldön, utána Blandamura.

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-14 13:37:05

@HunFighter: Baromság. Össze kell ereszteni őt és Pintyét, úgy van igazán értelme bármelyikőjük karrierjének is. A természetes kiválasztódás fontos ebben a sportban, nem beszélve hogy ennek a meccsnek a győztese is rengeteg hasznos tapasztalatra tehetne szert a meccsen, amiket később hasznosíthat. Pintye simán bevállalta Bacskait, a meccs előtt is mondta hogy szeptemberben megy a győztessel, valamint a meccs után rendkívül szokatlan módon a Berki Team nem nagyon posztolt semmit a meccsről. Valószínű hogy már készülnek is Bacskai ellen.

    2017-06-14 13:22:51

@Binyu: szomorú, hogy nem látja józanul a helyzetét. Így sokra nem fogja vinni, pedig megvolt benne a lehetőség.

» mobyltel   válasz erre
    2017-06-14 13:09:21

@mobyltel: Sajnos nem,azt olvastam facebook bejegyzésében,hogy nem cseréli le az edzőt,ami szerintem nagyon kellene,és jól van minden igy ahogy van,csak az állóképességén kell javítani,amit kb már minden meccs után elmondott,de eddig semmire nem jutott,inkább haverok,mint profi team aki mögötte áll.

    2017-06-14 12:56:29

@batka1: Szerintem az, hogy az első meccsén ilyen tempóban lenyomott 10 menetet egy jó ellenfél legyőzésével, az azért figyelemreméltó és különösen a profik közt jól jön, ha valaki így bírja az iramot. A mindenki által nagy tehetségnek tartott Darányi Zsolt pl. már 3 éve profi, de csupa debütáló vagy felhozóember ellen villogott és azóta sem jutott el Harcsát megközelítő szintű ellenfélig. Hasonló bunyósokkal szemben nyilván Bacskai is brillírozott volna. És az eddigi pályafutásuk alapján könnyen el tudom képzelni, hogy Bacskai profiként is eredményesebb lesz Darányinál.
Kérdésedre válaszolva én sem látok semmi feltűnő, kiemelkedő tulajdonságot Bacskainál, de azt hiszem ezzel a kezdéssel egy eleve kellőképp magas szintről kezdhetik el felépíteni igazi profinak, aztán majd meglátjuk meddig ér el. Szerintem egyelőre az európai élvonal lehet a reális cél.

» superman   válasz erre
    2017-06-14 12:33:57

@batka1: Egy mérkőzés alapján korai ezt megmondani. A kondija kitűnő, az látszott. Ha jobban meghúzza az ütéseket, és nem akar felépíteni egy Cuenca-profi mérleget, akkor okosabbak leszünk az állóképességet illetően is.
Én személy szerint egy kisebb szervezet bajnoki övét, vagy egy európai címet azért belelátok Benjibe. A képességei, és Félix menedzselési képességei alapján szerintem lehetősége meglesz, kérdéses, mennyi eséllyel.

» bandi1115   válasz erre
    2017-06-14 12:29:00

Egyelőre nem látom mivel lehetne Bacskai világbajnok. Persze még korai, hisz nem állt át a profi világ stílusára, de azért a tehetségeknél az első meccseken is lehet látni miben kimagasló a profi mezőnyből. Ilyet nem tapasztaltam. Ti láttatok benne ilyet?

» batka1   válasz erre
    2017-06-14 11:50:55

@Peacock: De mért korai? Bacskai egyértelműen - nem szerencsével - hozta a meccset, ezzel emlékezetesen indította a profi karrierjét és beállította a saját piaci értékét. Ezek szerint jól mérték fel, hogy képes meglépni ezt a szintet és mivel nem annyira fiatal már, szerintem jó, ha ki tudnak hagyni felesleges lépcsőfokokat. Természetesen a profi üzemmódra való áttérés ezzel még korántsem valósult meg teljes egészében, azon sokat kell dolgozni a következő szintlépési kísérletig.

» superman   válasz erre
    2017-06-14 11:34:39

@Joe Calzaghe5: Szerintem Benji vonatkozásában már a rövidtávú célok kapcsán is kicsit magasabb célkitűzések merülnek fel, mint Pintye Szabi. Szabinak is Harcsa felé vezet az út egyelőre. Nem is kellene nagyon Benji idejét, három grúz után jöhetne Blandamura!

» HunFighter   válasz erre
    2017-06-14 11:25:04

Harcsának kellett ez a pofon, talán konolyabban veszi ezután és egy esetleges visszavágón bizonyíthat.

» mobyltel   válasz erre
    2017-06-14 10:56:29

Bevállalós választás volt mindjárt egy magyar bajnoki meccsel kezdeni. A grúz-magyar barátság fejében szerintem is lesz néhány rekordjavító győzelem, ami nem baj. Legalább Benji gyakorolhatja a hangsúlyosabb ütéseket, ami a profi ökölvíváshoz elengedhetetlen.

» bandi1115   válasz erre
    2017-06-14 08:18:44

Jó volt Benji de még szoknia kell a profi légkört, kicsap pár könnyebb ellenfelet és jöhet a Pintye Szabi elleni meccs.

» Joe Calzaghe5   válasz erre
    2017-06-13 23:01:51

Gratulálok mindkét öklözőnek, jó meccs volt :)
(Bár továbbra is tartom: korai.)

» Peacock   válasz erre
    2017-06-13 21:56:06
fel