Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Joshua kiütötte Klitschkot

2017-04-29 23:51:32 /
Szombat este 90.000 néző előtt, a londoni Wembley arénában csapott össze a nehézsúly sokáig egyeduralkodó bajnoka, Wladimir Klitschko és a jövő meghatározó bajnokának kikiáltott IBF világbajnok Anthony Joshua. Fergeteges hangulat uralkodott a Wembley aréna sorai között és Michael Buffer felvezetője után kezdetét vette a találkozó. A nyitó gongszót követően Klitschko foglalta el a ring közepét és megkezdődött a jabháború. Mindkét fél óvatosan próbálta belőni az ütőtávot, Klitschko folyamatosan mozogva, Joshua zártabb fedezékből próbálta feltartani a ellenfelét. A második menet elején Klitschko egy hatalmas jobbost helyezett el Joshua fején, de nem tett kárt az angolban. Joshua összeszedettebb és pontosabb volt a menet többi részében, így elvitte az etapot. A harmadik menetben Klitschko ismét a jobbossal kezdett és egyre jobban elkezdte űzni Joshuat és tőle szokatlan módon közelharcban is kivette a részét. A 4. menetre is megmaradt a harcos Klitschko nyomás , majd az 5. menet elején a sarokból kilőve Joshua keményen megsorozta az ukránt, amitől Klitschko a padlón találta magát. Joshua nem tudta lehajrázni veterán ellenfelét, sőt a menet végére elfogyni látszott és esetenként komoly bajba is került. Klitschko bal szemöldöke felszakadt a dulakodásban, de egyelőre nem zavarta a sérülés. A 6. menet lassan indult, majd a menet közepén Klitschko egy hatalmas jobbossal leütötte az angolt. Joshua ugyan felállt, de nagyon sokat kivett belőle az utolsó kétszer 3 perc, így inkább a túlélésre koncentrált a menet utolsó harmadában. A 7-8. menet pihenéssel telt, komolyabb akció nem történt, így pillanatnyi levegővételhez jutottak a felek. A 9. menetben leginkább a dulakodásé volt a főszerep, Klitschko többször sikeresen fogta le a látszólag egy számmal nagyobb Joshuát. Joshua úgy tűnt regenerálódni tudott a korábbi elfogyást követően és a 10. menetben néhányszor keményen eltalálta Klitschkot, de Wova sem maradt adósa a pofonokkal. A 11. menet elején Joshua ismét bekezdett, hátramenetbe kényszerítette Klitschkot, majd a menet felénél egy hatalmas jobbfelütéssel megfogta az ukránt és pillanatokkal később ismét padlón találta magát a korábbi bajnok. A számolást követően Klitschko nem tudott kellőképpen kitisztulni és ismét padlózott, majd 40 másodperccel a menet vége előtt David Fields leléptette a kötelekhez szorult Klitschkot. Joshua megőrizte makulátlan mérlegét és az IBF címe mellé begyűjtötte a WBA szuper bajnoki övét is.

Videó: a mérkőzés felvétele
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Hihetetlenül élvezem többedjére visszanézve a meneteket. Nekem élőben annyira nem tűnt fel, de brutál az is, amit Joshua álla kihordott az 5. menettől.

» PeteTheGreek   válasz erre
    2017-05-03 00:47:06

Én nem vagyok biztos benne, hogy Joshua "besavasodott". Nagyon furcsa volt nekem, visszanéztem most, és 5. menetben amikor 1:46 van hátra beszedett egy brutál balhorgot és utána kezdett el "elszállni". 1:27nél az angol kommentátor kérdezi is, hogy "Is Joshua hurt here?" aztán 1:16nál mégegy kemény balhorgot kap, 1:09 jobbegyenest, 1:05 balhorog aztán jött az a rész, amikor majdnem kiütötte Klicskó és rendesen állni sem tudott.
Köv menetben meg ugye padlózott is.

Tehát simán lehet, hogy nem besavasodott, hanem szimplán meg volt ütve.
A mozgásán is inkább az látszik, hogy nem tiszta, nem pedig az, hogy hulla fáradt de "tiszta" fejben.

» PeteTheGreek   válasz erre
    2017-05-03 00:44:52

Jó meccs volt, az őrségváltás megtörtént, kíváncsi vagyok, hogy meddig tudja majd tartani a posztját az új őrparancsnok, kihívásban nem lesz hiány, abban biztos vagyok, még ha a legtöbb csak szövegelésig fog jutni.

» ogreface   válasz erre
    2017-05-02 14:58:45

elég kiábrándító lett volna, ha Klitschko olyan nagy fölénnyel nyeri a 11. és 12. menetet, hogy kénytelenek neki adni, mert képtelenség elcsalni őket és azzal menti döntetlenre a meccset. :D

    2017-05-01 12:19:34

@spomb: Ja mert el lett volna csalva... Brook is vezetett Golo ellen...

» deontay   válasz erre
    2017-05-01 09:53:29

@bees: A pontozólapokon sem Wlad vezetett.

    2017-05-01 08:57:11

@zsoltyngy: Klicsko kondiban jobb volt...
Ezt honnan veszed egyébként?

Ezt csak akkor lehetne ilyen biztosan kijelenteni, hogy Klicskó is vezetett volna olyan támadásokat amiben keményem megy előre, 1 percen keresztül folyamatosan ütött volna és nagy erejű bombákat enged el. Csak mert AJ így ütötte ki magát. Ellenben Klicskó ilyet még csak mutatóban sem csinált... jóval takarékosabban bokszolt, végig egy nagy ütésre játszott. Így persze nem is fáradt el, de nem is ugyanazt a munkát végezte el mint AJ.

» leslie   válasz erre
    2017-05-01 07:23:32

@iceman: Nem kerdes, hogy kondi problemaja vlt AJ- nak, azert nem tudta lefiniselni elsore Klicskot. Wova viszont le tudta volna, mert kondiban jobb vlt de tul komplikalta. anthony akkor nem tudott vlna kontrazni. Elcseszte Klcsek mert mint az orult ra kellett volna torjon es megszorja de megint tartott attol h kozbeverik es keszitette a kov. nagy utest - nem kellett vona, hanem megszorni Joshuat, mert az alig allt a laban s ha beakad 1-2 nagyobb talalat akkor annyi ltt volna s ot leptetik le. Ezt Wova ngyn elcseszte, ezt o veszitette el.Klicsek az elso leutesbol szpen visszajott es o is bemazolt nehanyat s akkor mar AJ megint a seggen vette a levegot, alig allt a laban. Ja, h savasodott s a tamadasba bele faradt? jo vicc! Ezt nevezik szimplan gyenge kondinak. Klicsko kondiban jobb vlt de akkor megint nm vlt eleg tokos, h akkor es ott mindent elsoproen teljes erejebol usse vagja, kaszabolja ahol csak eri, ugy teljes testtel beledolni az utesekbe. Elcseszte ott es akkor ennyi!

» zsoltyngy   válasz erre
    2017-04-30 22:55:25

Szerintem nagyon is kéne a visszavágó. Pénzben óriásit szakítanának és Wlad bőven megoldhatná Joshuát. Pontozással egyértelmű, hogy ő vezetett és ott az 5.-6. menetben nem sokon múlott, hogy nem ütötte ki. Talán a régi rossz beidegződés miatt, hogy még egy reklámszünet lemenjen.

Fury, ha jó formába kerülne megint, akkor egyértelműen rá fogadnék Joshua ellen. Na persze nem most 150 kilósan.

    2017-04-30 22:42:02

@Galamb: lucky punch a nagy ló...szt!

tudatosan megtervezett, tökéletesen kivitelezett, gyors, pontos és nem utolsó sorban elemi erejű ütés volt! Klitschko a legkisebb mértékben sem számított rá.

ez az ütés döntötte el a mérkőzést és egyben lezárt egy közel 20 éves korszakot!
emlékezetes marad sokáig...

» leslie   válasz erre
    2017-04-30 19:22:10

@fixpont: Így van :)

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 18:01:29

@Ultrasberry1990: ehhez az kell, hogy az AJ fele bunyosokat magasabb polcra tegyuk a nagy gyozelmek utan mint a Wildereket, rakenyszeritve oket arra, hogyha szintet akarnak lepni, kialljanak komoly ellenfelekkel

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 17:29:50

@dondannyboy: Én remélem egyszer vége lesz annak a gyászos és szégyenteljes korszaknak amikor is mindenféle hülyeségekkel el lehet kerülni a másikat .
Nagyon jót tenne a sportágnak ha lennének hasonló meccsek és ha nem mennének füstbe legendás párosítások .
De jogos a kérdés :)
Kerestem már rengeteg helyen de kíváncsi lennék a történelemben hány óriási legendás párosítás nem jöhetett létre ilyen-olyan indok miatt :)

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 17:22:02

Hatalmas meccs volt, nagyot küzdöttek. El kell ismernem, nem gondoltam hogy akár ennyit is bír Wladimir álla.
Korrekt nyilatkozatok, harc a ringben, látvány. Ezek mindenképpen pozitívumok.

Közben annyit azért megjegyeznék, hogy Wladimir, ahogy sejthető is volt, baromira nem tudja kezelni az agresszív letámadást, ha az ellenfél nem kisebb mint ő.
Joshua rutintalanságának tudom, be, hogy nem tett pontot a végére hamarabb. De nyilván sokat tanult ebből a meccsből. Pont ezért sztem egy visszavágón ha Joshua valóban agresszíven lép fel, hamarabb szétkapná Wladimirt.

Wladimir álla továbbra sem tűnik acélosnak, bár jobb mint gondoltam.

Egyértelműen nőtt a szememben Klicsko, meccs közben volt hogy nagyon drukkoltam is neki, hogy vissza tudjon jönni. Ezzel együtt sokszor téma volt egy pl. Lennox Lewis Wladimir. Hát ez a meccs abban megerősített, hogy Lewis nagyon tudta volna azt hogy hogyan kell lebontani Klicskot. Agresszió felütések...

    2017-04-30 17:06:11

@Ultrasberry1990: "Ebből kifolyólag jutott eszembe , hogy de jó lenne ebbe a súlycsoportba egy Corrie Sanders :)
"

Minek hogy őt is kerüljék?

» dondannyboy   válasz erre
    2017-04-30 16:49:15

@Flex: Szerintem az a helyzet , hogy Klicskot a Jennings és a Fury meccs óta máshogy látják ( köztük én is ) ahhoz képest tényleg hatalmasat javult a formája ezért is beszélünk ennyit a tegnapi meccsről . Ha elterült volna az elején Wlad és vége akkor le lett tudva 100-150 kommentben a dolog és csókolom .
Igen Byrd ellen sem tudott finishelni sőt kb mindig ez volt a helyzet , hogy finishelésnél nem tudott higgadt lenni és erőlködve próbálta befejezni a meccset ez átcsapott kalimpálásba . Hatalmasat küzdött tegnap az ukrán ez kétségtelen és szerintem az üvegáll nevű kijelentés is netto hülyeség jelző.
Ebből kifolyólag jutott eszembe , hogy de jó lenne ebbe a súlycsoportba egy Corrie Sanders :)

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 16:21:52

@Ultrasberry1990: dehát mindenki arról beszél Klicskó tegnap mekkora formában boxolt:)Énsem láttam még így küzdeni.
De attól még pontatlan volt,úgy ahogy régen is.Nézd meg a Byrd elleni meccset pl.Félholt már az ember,de őt sem találja el tisztán az első leütés után.

    2017-04-30 16:11:16

Nagyon érdekes volt Klicskó megjelenése. Az új ruházat is fura volt, meg baromi karcsúnak tűnt. A gerincfeszítő izmainál viszont lógott a bőr és ez nem tetszett nekem, lehet a kora miatt. A lába is mintha vékonyabb lett volna.

» La Cucaracha   válasz erre
    2017-04-30 16:06:42

@Totti: Byrd sosem verte Vitalit valami 8 pontos hatranya volt amikor megserult az ukran.

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 15:50:12

@Flex: Szerintem meg " karcsú" volt az az izomzat . Még a meccsen is elmondták hogy Klicsko nagyon régen mért be ekkora súllyal és látszott is rajta . Ezen a szinten ? Úgy beszélsz mint ha Klicsko valami B osztályú bunyós lenne ne viccelj már kérlek :D
A mérlegen meg ha brutál is volt . Ajánlom nézd vissza onnantól a meccset , hogy elfogy Joshua és hogy mennyi ütést lőtt el a semmibe Klicsko plusz azt is ajánlom nézz meg egy 4-5 évvel ezelőtti meccset vagy mérlegelést és a mostanit és ha nem látsz nagy kontrasztot akkor max nem akarod látni . Tegnap direkt kerestem Haye mérlegeléskor készült képet valamint a mostaniról hát nem gyenge azért a különbség . És a meccset megnézve simán merem állítani akkor élesebb volt , gyorsabb .. Senki sem vitatja el AJ győzelmét egy KO után érdekes is lenne de ne azzal húzzuk már fel az amúgyis szép győzelmét , hogy azt állítod a legjobb és legbrutálabb Klicskot intézte el mert ez netto hülyeség . Ha meg kifekteti őt Joshua az elején akkor nem ezt mondanád holott ez a meccs attól lett ilyen " heroikus " mert Joshuának hirtelen elfogyott a kondi és benézte ezt a bombát . Vegyük úgy elfogadom a véleményedet de egyet nem értek szerintem maradjunk is ebben :)

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 15:29:40

@Totti: Vitali Byrd ellen a válla miatt nem tudta folytatni.Őt laposra sosem verték.Ha kapott is,igyekezett visszaadni azt.

Szóba jött a tegnapi meccs kapcsán a finishelés.Hogy Wlad képes lett volna rá ha fiatalabb.Byrd mikor ájultra volt ütve,felkelt és tántorgott,Wlad őt sem tudta lefinishelni mert kalimpált össze-vissza.Többek között az ilyen jelenetek miatt is vesztettem el a hitem benne anno.És még hány ilyen meccse volt te jó ég.Nálam a tegnapival nem váltotta meg a HOF tagságot.Önmagához képest kurva jó volt,de ha azt nézzük honnan indultuk...

    2017-04-30 15:28:28

@cenzura: Igen maradjon Klicskó, minthogy ilyen Parker, Briggs - féle vb-meccseket lássunk, mégha mindkét bokszolót is bírom a maguk módján - személyiségként.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 15:13:38

@Istvan: AJ finoman szólva szerencsés volt h abban a szituációba került. Klitschko gondosan mozgott jabelt a 2.félidőben, indított 1 ütést ezért kerültek egyáltalán közel, aztán ott a kb 3. kalimpálása halál pontosan beakadt. Részben meg amit írtam, Wladimirt utolérte a kor ütőerőben is.
De ez van, jó meccs volt. Utáltam Wladimirt a tehénkedős biztonsági box miatt, most drukkoltam neki valamiért.

    2017-04-30 14:42:03

@Winwin: A nagyobb teljesitmeny az lett volna, ha az azt megelozo meccsein igy kuzd. En a hatodikban tortenteket is pontosan ugy latom, hogy ez az amiert igy velekednek rola. Lehet azt mondani hogy meg veszelyes volt AJ, de ilyenkor ra kell menni, es ki kell utni. Na ez az ami hianyzik Vladbol. Ami nem lenne baj ha technikai virtuoz lenne, es konnyeden tancolna, folenyesen nyerne a meneteket, de ez igy szamomra elfogadhatatlan, bar az hogy kenyszerbol tokosnek kellet lennie, es ez valamennyire sikerult is, sokat javit a helyzeten. Az meg hogy Fury meccsen mit csinalt, az el lett felejtve teljesen, minden idok legnevetsegesebb vilagbajnoki cimeccse volt.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 14:27:33

@Ultrasberry1990: Klicskó izomzatán a kor?Ennyire élesnek nem láttam még,pedig mindig jó formában áll oda.Már a mérlegen is brutál volt.
A középső menetek elején simán eladta Joshuának a jobbosokat,amitől le is ment egyszer.Több kellett volna.Egy jó ütés nem elég ezena szinten.

    2017-04-30 14:26:59

Nem fogom fel hogy lehet ezt a felütést lákipáncsnak nevezni. Teljesen tudatos volt, pont megfelelő helyzetben, amikor Wlad a horgot elől úgy tért ki, hogy közelebb ment és lehajtotta a fejét. Nincs olyan helyzet amikor egy felütés jobban ül mint ebben a pozícióban, tökéletes megoldás ilyenkor, rövid, erős ütés, pont amikor belenéz az ellenfél. Engedjük el lassan a lákipáncs fogalmát, még az sem volt az amikor Jackson az utolsóban félholtra ütötte Grahamet, az is egy jól kialakított ráfuttatás volt. Ez meg főleg az.

    2017-04-30 14:25:29

@Winwin: ha így nézzük először Joshua ütötte le,így hajszálon múlt a negyedik menetes megsemmisítő k.o is.A végeredmény pedig az,h a 11.ben 3x ütötte le,szóvl a hajszál így mégsem az.

    2017-04-30 14:24:35

@Istvan: Senki egy rossz szót nem szólhatna Klicskóra, ha az 5. menetes padlózás után a 6-ban kicsapja Joshuát. Nem tudom, mi lehetett volna nagyobb teljesítmény annál, hogy 41 évesen, vereség és 1,5 év kihagyás után egy nagy, erős, tehetséges bajnokkal szemben hajszálon múlott a győzelme.

» Winwin   válasz erre
    2017-04-30 14:11:32

@Romsy: En 2-3 bunyosra emlekszem, nem Douglas elott kozvetlenul. Az elotte valo 5-6 meccset kiutessel hozta.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 14:06:07

@Blackpanther: én ezt tudom, de már Douglas előtt volt 4-5 magas bunyós, akit nem tudott kiütni.

    2017-04-30 14:00:14

@Istvan: Igen a maga nemében ez tényleg 100% . De bár én akkor is úgy látom , hogy Klicsko a korához képest tökéletes volt viszont egy 4-5 évvel ezelőtti énjéhez képest max 70-80%-os . De ezen lehetne vitázni , sajna a 4-5 évvel ezelőtti Klicskot nem állíthatjuk össze a tegnapi AJ-val :D

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 13:58:23

@Slajos: Azért Ali a fárasztáson kívül szinte bármikor közbe vert Foremannak. Meg hát az ugye nem is a legjobb Ali volt, ezeket látni kell mindenkinek.

» infamous   válasz erre
    2017-04-30 13:58:02

Valami Elkepesztoen nagy meccs volt, a hatasa alatt vagyok meg mindig:)) . Nagyon jó a szavazás a főoldalon, ebből kell egy visszavágó szvsz. Minden pillanata pattanasig feszült volt a meccsnek, es mind a 2en a pokolbol jöttek vissza többször. Szavakat nem talaltunk tegnap es meg az asszonykam is azt mondta hogy ez valami felelmetes volt :)) . Köszönet a ket harcosnak, ez örök elmeny marad!

Parádés volt Wladimir, maximális tiszteletet érdemel. Bajnokhoz méltó hozzá állással küzdött. Ahogy szamolgattam a meneteket nalam ő vezetett a leallitasig. Nagy Aj rajongonak tartom magam, de en igy kedvencemert meg nem izgultam mint tegnap :D. Lekell adni ebből az izomkotegbol, legalább 3 kilóval kell könnyebbnek lennie. Javul a reakció idő, lesz mozgékonyság es gyorsulnak az utesek, plusz marad kondi es tempó a meccs masodik felere is. Olvastam lentebb az LP utesrol a 11 ben... Hat ezt elkellene engedni gyorsan akinek kipattant a homlokabol. Vegletekig begyakorolt kombináció volt, AJ alapvető fegyvere ez az ütés. Nem egyszer próbálta a meccs alatt sem eladni

» Dirhanka   válasz erre
    2017-04-30 13:50:52

@Ultrasberry1990: Egyszer beszelgettem valakivel a munkamrol. Mondtam hogy szerintem tokeletesen csinalom, nem ertett egyet, probalt ramutatni a hianyossagaimra, amik ketseg kivul leteznek. De elmondtam neki, hogy az en koromban (42 vagyok), fizikailag 20 evesek nem tudjak velem tartani a lepest, tehat 100%-ot tudok nyujtani, es ez eleg ahhoz hogy jobb legyek mint ok. Mi ez ha nem 100%?
En azt hiszem, hogy tegnap Klicsko onmagahoz kepest tokeletes volt, de olyan alacsonyra tette a mercet azt megelozoen, hogy nem volt eleg.
Amit te mondasz, hogy mindenkinek megven az embere, termeszetesen igaz, kiveve ha Marcianorol es May-rol beszelunk. Aki veretlenul vonul vissza ennyi komoly merkozes utan, az tokeletes munkat vegzett.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 13:45:45

@Istvan: Azt hiszem kb közös nevezőre is jutottunk :)
Az hogy nálam nem létezik tökéletes , az annak köszönhető mert azt vallom mindenkinek megvan a kriptonitja max soha nem találkozik vele élete során .
De ezzel a véleményemmel is lehetne vitatkozni :D

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 13:39:30

@Blackpanther: Inkabb a borton, es Don King volt a kriptonitja. Meg a borton utani formaban is megszerezne az osszes ovet egy ejszaka alatt manapsag szerintem. ("Regenmindenjobbvo lt")

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 13:37:50

@Ultrasberry1990: Igen, csak az a nagy kulonbseg, hogy Douglas es Puritty nem marad a tronon. Mig Lennox es Tyson ott maradt sokaig. Persze a tokeletesseg csak egy szo, ami kifejezi azt hogy milyennek kene lennie egy boxolonak. Akiket irtam, azok szamomra azok, meg akkor is ha becsuszik egy-egy vereseg, mert nem a merlege tokeletes, hanem a boxolo maga.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 13:35:43

@Fidel: Miert lett volna lucky punch? Tokeletes felutes volt, majdnem levitte Klicsko fejet, szerintem keszultek is ilyesmire, tudtak hogy Vlad nem jo belharcban.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 13:32:11

@Istvan: Nincsenek Lennoxok és Tysonok de már láttuk sokszor a nehézsúlyban hogy jöhet egy Buster Douglas vagy egy Puritty és felborít mindent .
Márpedig ezek az arcok most is ott vannak a mezőnyben az egy másik kérdés , hogy a sors összehozza e az aktuális bajnokkal e vagy sem .
A másik kommentedre válaszolva azért is szép sport ez a box mert lehetsz a ringben nagymester azért ez a " tökéletesség " ennél sokkal komplexebb dolog.

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 13:31:56

@Romsy: Tyson-nak, Douglas volt a "kriptonitja", utána már soha nem közelítette meg a régi önmagát...

Joshuatól még a 10 címvédés is sok lenne...

» Blackpanther   válasz erre
    2017-04-30 13:30:52

Klitschko nagy formában többet mutatott mint Joshua, kis híján lehozta a meccset. Hogy a Joshua felütés mennyire lucky punch, arról lehet vitadélutánt tartani. Mindenesetre Wladimir nem tudta kivégezni a 6-7. menetben, a jabeket is kihordta AJ (a kiöregedés itt jött ki igazán), így megérdemelte a győzelmet.

    2017-04-30 13:29:38

@Flex: Szerinted valaki csak attól kophat meg hogy voltak e ringháborúi e vagy sem?
Ilyen elven May még 60évesen is apríthatná az ellenfeleket mert nem használódott el nem ütötték rommá stb ..
Az embernek van egy biológiája és ringháború ide vagy oda a kor meglátszik .
Látszott Klicsko izomzatán már az elején ( meg is írtam az első kommentek között a meccs közben ) hogy már igenis látszik rajta a kor .
Jobb forma ? Pulev ellen sokkal jobb formában volt , Haye ellen is az más kérdés h Haye végig menekülte a meccset ..
Azzal meg kérlek ne gyere , hogy jajj mert Pulev az nem Joshua mert ez igaz de ilyen elven nem lehet példát felhozni . Ott jobb volt az ütemérzék , élesebb volt stb ..
Tegnap ez a story vége lehetett volna reálisan az első Klicsko padlózás után az AJ sara hogy annyira elfáradt , hogy majdnem visszafelé sült el a puska .
Az meg hogy Wlad nem volt a toppon ezek tények nem elfogultság .
Joshua 18 meccsel nyert kipróbálatlanul ezek is tények .
Valamint az is tény , hogy az elfogultság az nálad áll fenn mert egyet hajtasz egyfolytában de te is tudod a történelem kerekét te sem forgathatod át . Ha így ha úgy Wlad uralkodott azzal a nézhetetlen stílussal is , mint ahogy azon sem lehet változtatni hogy eljött a váltás ideje és ideje is volt.
Én így látom ha ezek után is elfogult vagyok szerinted akkor az , meghagylak ebben a hitben :)

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 13:26:34

@Slajos: Ne haragudj de ez nekem teljesen nonszensz, hogy te a mult evszazad egyik, ha nem a legnagyobb merkozeset ehhez hasonlitod. Vladeknek lehet hogy volt taktikajuk, en azt birom elkepzelni, hogy mivel fogni ugye nem tudott, vivni probalt, mar amennyire ez sikerult. Lehet azt is gondoltak hogy elfogy AJ, vagy ilyesmi, de... most megporbaltam felhozni a kulonbsegeket a ket meccs es a resztvevok kozott, inkabb hagyom. Lehet hogy ez is egy iszonyu nagy taktikai csata volt, en nem vagyok szakember, nem vettem eszre.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 13:25:51

@Flex: Nem kellett neki olyan teljesítményt előhoznia magából, mert anélkül is megoldotta őket. De ne mond már, hogy valaki 41 évesen van csúcsformában. Esetleg sakkban. Hát az egy picit más "sport".

    2017-04-30 13:24:49

@Istvan: Wladeknal is az volt az elkepzeles, hogy kifarasztjak Joshuat, ugyanugy mint Alieknak Foreman ellen. Alinak sem volt mas ezen kivul es Wladnak sem. Alinak bejott, Wladnak nem, de ettol fuggetlenul Klicsko sem csinalta rosszul. En abban semmi zsenialist nem latok, hogy szetvereti a fejet tobb meneten keresztul. Nagy meccs volt es Ali minden idok egyik legjobbja, de az hogy utteti magat tobb meneten keresztul az nem zsenialis megoldas, hanem kenyszer megoldas volt a reszerol.

» Slajos   válasz erre
    2017-04-30 13:20:39

@Flex: Chris Byrd-öt meg Wlad oldott meg a bátyja helyett ennyi erővel. Ez akkor baromság.

    2017-04-30 13:20:08

@Slajos: Igen, ez volt a taktikaja. A vilag legerosebb okolvivoja ellen utette magat, es a vegen kiutotte, minden idok legzsenialisabb alakitasa. Hihetetlen fegyelmezetten csinalta Ali, nem is ertem a felvetesed.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 13:12:37

@Ultrasberry1990: En tudok ilyen emberrol. Elsore itt vagyok pl en :). Masodikra: May, Whitaker, Golo, Loma, Leonard, Sugar Ray Robinson, Roy, Marciano, Tysont sem a ringben gyoztek le szerintem, Ali stb. Rengeteg boxolo van aki nagyon kozel jart a tokeleteshez, es lehetra azt mondani hogy nemigen volt hianyossaga, csak volt amikor rossz formaban volt, benezett valamit vagy ilyesmi.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 13:11:04

@Ultrasberry1990: Írd meg kérlek mikor láttad ennél jobb formában:)
Hol mutatott többet?
Egy nehézsúlyúnál amúgy is más az időszámítás,és ahogy 1000x le lett írva,neki nem voltak ringháborúi,veszélye s ellenfelei amiben megkopott volna.

Azzal kisebbíteni Joshua győzelmét,hogy Wlad már nem volt topoon,az pedig már tényleg komoly elfoglultságra vall.
Joshua nyert,méghozzá a padlóról,18 meccsel a háta mögött,kipróbálatlan ul.Úgy,hogy 8 menetnél többet még nem boxolt soha élesben.

Örülök h Klicskó mert végre ütni,nem fogott,és h a leütésből felállt.De könyörgöm.2x vb-nek vallja magát.Dejó h az utolsó meccsére mert boxolóhoz mentalitást muatni a ringben.

    2017-04-30 13:09:28

@Istvan: "..e milyen taktikat lattal ebben a merkozesben? Azonkivul hogy klicsko azt hitte elfogy AJ? Lattal akarmilyen felepitett tervet? Mert en nem.."

Miert, Alinak vajon volt mas terve Foreman ellen azon kivul, hogy megprobalja kifarasztani? Abban a meccsben mi volt a nagy taktika? Ha nem lett volna olyan jo az utesallosaga Alinak akkor mi mast tudott volna elohuzni a kalapbol?

» Slajos   válasz erre
    2017-04-30 13:08:01

@Flex: En is igy gondolom, es szerencseje volt Lennoxnak hogy az nem ment tovabb. Vitalij hihetetlen volt.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 13:06:53

@northpaw: Wladimir pályafutását felevelenítve,több "magalázó" vereség is megjelenik, Vitali még igazán vert helyzetben sem volt, (inkább sérülések hátráltatták) vele kapcsolatban jobban megmaradt a verhetetlenség mítosza!
Bennem legalábbis igy maradnak meg...
A harcosságról, ütésállóságról most ne is beszéljünk....

» greenman   válasz erre
    2017-04-30 13:05:26

@northpaw: Vitali bármikor szétkapta volna Wladimirt,ez vitán felüli.
Az ellenféllistáról annyit,hogy akik Wladot laposra verték,azt Vitali oldotta meg helyette.A Lennox elleni meccsel pedig mindent vitt.Ott Wladot a második menetben a kötél alatt húzták volna ki.

    2017-04-30 13:04:28

egyébként a leosztás egy kicsit olyan volt, mint a klicskó-furyn, és most mintha vova próbálta volna meg eljátszani fury, sokat mozgott, próbált játszani a távolsággal, egyet-egyet betalálni. ügyes volt és harcos, joshua viszont megmutatta, hogy mit kellett volna csinálni klicskónak azon a meccsen

    2017-04-30 13:04:17

@Ultrasberry1990: Persze hogy nem az O hibaja. Ha logikusan gondolkozik az ember, meg igaza is van, minek uttetne magat. Nem vitas hogy nagyon felszivta magat, en azt tippeltem hogy Klicsko kiuti AJ-t, mert egy igazi sportember. De nem harcos mint a batyja, ahogy te is irod ezt az AJ-t Vitalij bedaralta volna par menet alatt. Nekem nincs bajom azzal ha valaki azt mondja hogy jo merkozes volt, vagy akarmi, de azert nem egy "klasszikus", messze nem az. Lehet amugy sarkosan fogalmazok, de en nem latom AJ-ban meg Wilderben sem a potencialt. Lehet hogy bajnokok lesznek sokaig, de csak azert mert nincsenek Lennoxok, Tysonok, stb.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 13:03:37

@Flex: Igen ez kiderült és ?? Előbb utóbb úgyis mindenkinek meglesz az ellenszere . Tysonnak is megvolt a maga gyengesége , hogy ha elhúzódott a meccs akkor a vérszomjas oroszlánból fogatlan oroszlán lett mégsem cincáljuk szét .
Rég tudjuk , hogy Klicskonak mi a gyengéje ez már látszott régebben is az más kérdés , hogy nem tudták kihasználni mostanság .
Már 400 komment óta lehúzod , nem tudom mit tettél volna ha tegnap nyer .
Vagy helyette sorolj már fel olyan embert akinek nincs egyértelmű hiányossága ?

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 12:58:16

@kovban: Az sem volt az evszazad merkozese. Komolyan, tiszteljuk mar meg egymast azzal hogy ha valaszolsz, ervelsz, mert ezeket a puffogasokat nem szivesen veszem, megvitatok veled barmit, csak nem ebben a stilusban. Mint mar irtam, nezheto volt, dramai volt, de az hogy Vova nem tud belharcolni, ugrabugralva probalja kerulni a harcot, AJ meg annyira kiuti magat hogy egy menetig pihennie kell utana, hat az nem szinvonal. Te milyen taktikat lattal ebben a merkozesben? Azonkivul hogy klicsko azt hitte elfogy AJ? Lattal akarmilyen felepitett tervet? Mert en nem. A felutes egeszen pazar volt, vita nelkul, en meg is lepodtem hogy ilyen megoldast latok, azt hittem ebbol megint tehenkedes lesz a faradtsag miatt. Amikor egy jol kivitelezett felutes orommel tolti el az embert, egy vilagbajnoki cimmeccs 11. meneteben.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 12:57:12

@Flex: Tysont azért egy fokkal könnyebb lenne lefogni, meg távol tartani, mint a 2 méteres Joshuát, volt azért egy pár Klitschko méretű bunyós, akivel Tysonnak meggyűlt a baja. de ha nem lesznek beszarva az ellenfelek akkor Joshuának is könnyen eljöhet a saját Buster Douglase, mert azt már láttuk, hogy leütni és megfogni is lehet, ha valaki visszaüt.

    2017-04-30 12:56:25

@Galamb: ebből meccsből épp az derült ki,hogy ahogy Tyson anno bekezdett,azzal Wlad semmit nem tudott volna csinálni még a tegnapi formájával sem.Ha letámadják nincs ellenszere,és belharcolni sem tud.Azért mert tegnap jó meccset csináltak,ne emeljük már piedesztálra.

    2017-04-30 12:51:41

@Istvan: Jó lehet túlreagáltam a rád vonatkozó részt azért bocsi . De az nem csupán Klicsko "hibája " hogy eddig uralkodhatott . A nehézsúly szegénységi bizonyítványa ha egy szerinted szegényes tudású nagy gólem ennyi ideig a trónon ült . Szerintem is nagyon sok meccse volt nézhetetlen de mégis voltak tulajdonságai amivel látod a tegnapi nap során is meg tudta mutatni a fiatal trónkövetelőnek . Volt szíve amit már hányszor leírtak kb , volt tartása mert ha annyira fosos lenne akkor az első leütés után szétesett volna . Ja hogy Joshuán múlott hogy az akkor nem lett vége ? Igen . De arról nem Vlad tehet hogy AJ kifulladt a roham után . Klicsko egy limitált képességű bunyós volt mindig , egysíkú , csúnyán kihasználta termetét de az a pár ütés amit tudott azt nagyon tudta és ha azzal tudott rombolni akkor rombolt is mint ahogy láttuk évekig ezt pedig nem lehet tőle elvitatni sehogy sem .
Eljött az őrségváltás ideje akkor is ezt mondanám ha tegnap AJ kikapott volna de még utoljára azért csak tanúbizonyságot tett az ukrán arról hogy nem beszari . Tartom magam ahhoz ha Vitalij ellen került volna AJ ilyen szituba akkor most a mérlege 18-1 lenne nem 19-0 de ez is csak amolyan játék a gondolatokkal . Megtörtént a meccs , nagyon jó volt és szerintem bekerül a históriás könyvekbe viszont rámutatott arra hogy Joshua is üthető és a 2 legnehezebb meccsén ahol az ellenfél ütni is mert nem csak túlélni akart az első gongszótól bajba is került ami intő jel lehet . Whyte nem tudta leütni amikor hirtelen megzuhant , Klicsko már leütötte de kivégezni nem tudta viszont ez elég veszélyes játék mert én úgy gondolom hasonló helyzetben egy Ortiz , Povetkin , Wilder már akár be is tudná fejezni a meccset persze ha lenne ilyen szitu . Joshua nagy csillag már most de nem tudjuk mi lesz 2-3 meccs múlva és ha esetleg becsúszik egy fiaskó az merre mozdítja . Ha okos fiú akkor ebből a tegnapiból okulni fog és csak a javára válik .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 12:51:26

@Istvan: Szted ez egy színvonaltalan meccs volt :D:D:D? Akkor hova sorolod a Klicsko-Furyt?

Komolyan néha egy vicc amiket irkálsz... pff..

» kovban   válasz erre
    2017-04-30 12:50:11

@northpaw: Erre ertettem pontosan, hogy Vladnak nincs szive a boxhoz. Szerintem tovabbra is Vitalij a jobb, nem tudom hanyan gondoljak meg igy, nem az ellenfellistaja alapjan gondolom ezt, hanem a ringben nyujtott teljesitmenye alapjan.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 12:49:52

@Romsy: En az elobb neztem vissza a 6.-at es egyetertek veled. Joshua nagy bombat kapott be de azert nem volt meg annyira megfogva, hogy csak ugy le lehetett volna finiselni. Wlad probalkozott es talalt is de AJ a korulmenyekhez kepest eleg koncentralt maradt ahhoz, hogy ne kapjon be meg egy akkorat, valamint egypar utes elol eleg jol el is hajolgatott. Ugyhogy nem volt az azert annyira egyertelmu.

» Slajos   válasz erre
    2017-04-30 12:49:28

@Istvan: Wladimir legnagyobb győzelmei: David Haye, Chris Byrd 2x, Povetkin, Peter, Pulev
Vitali legnagyobb győzelmei: Herbie Hide, Corrie Sanders, Chris Arreola, Peter, Chisora

Ebből tényleg úgy érzed, hogy Vitali karrierjét magasabbra értékelik?

Szerintem Wladimir tehetségesebb (atletikusság, ütőerő) és képzettebb bokszoló, mint Vitali, de Vitya nagyobb harcos, és ütésállóbb. Én nem merném egyértelműen kijelenteni, hogy bármelyik is jobb a másiknál, de Wladimir verte meg a jobb ellenfeleket, így az ő karrierje volt a jobb. Vitali persze balszerencsés volt a sérülésével, és a négy éves kihagyásával.

» northpaw   válasz erre
    2017-04-30 12:45:25

Még valami, sokan írjátok, hogy Wlad most volt élete legjobb formájában, és még így is kevés volt. Aki egy 41 éves emberre azt mondja, hogy csúcsformában van, az minimum nincs tisztában bizonyos biológiai dolgokkal.
Egy ember kb. 35 éves korától kezdve hanyatlik (természetesen nagyon lassú ütemben), sőt, bizonyos képességek már korábban is csökkennek (pl. sebesség), de 35 évesen még a tapasztalat meg a technika kompenzálni tudja ezeket, és nem feltétlenül kimutatható a romlás. Viszont 40 éves kor körül kicsit gyorsul a folyamat, és már nem csak a fizikai paraméterek csökkennek, hanem már pl. a koncentrációs képesség is gyengül, tehát már a technikai tudással egyre nehezebb kompenzálni a kopást, főleg, hogy ugye minden képesség tovább romlik.

Sokan írják példának Foreman-t, hogy 45 évesen milyen jó volt. Ez igaz, és minden tiszteletem az övé, de a 45 éves Foreman szerintetek letudta volna győzni a 14 évvel fiatalabb énjét? Hát nem.

» La Cucaracha   válasz erre
    2017-04-30 12:45:13

@Romsy: Persze. Igazad van. Klicskó az 5.ben még a padlón volt, nyilván ő sem volt már 100%-os a 6-ra. Én csak azt mondom, hogy ha akkor valahonnan szerez egy kis adrenalint, na meg oxigént, akkor AJ a 6-ban kikapott volna KO-val vagy TKO-val.

Persze ez a "HA" meg "VOLNA" fölösleges tudom. Csak gondoltam írok valami okosat. :D

    2017-04-30 12:41:41

10. végén meg Joshua volt inkább olyan állapotban, hogy mindjárt kicsapják, kapott ott 2-3 nagyon komolyat, nagy pechje volt Klitschkonak, hogy a 11. elejére úgy jött ki, hogy már rögtön az elején elnézett egy ütést.

    2017-04-30 12:40:30

@Totti: Persze, hogy belátom.
Sőt, lentebb írtam is.

Az ő nem túl gazdag rutinjával, ezt a rendkívül felkészült állapotú Klitschko-t kiütéssel megoldani hatalmas teljesítmény volt. Hidd el!
Most bizonyította be,hogy rendkívüli ember és sportoló.
...és tudod már mikor tudta, hogy így lesz vége? :)
Amikor kitisztult, s kezdett magabiztos fellépéssel élcelődni Wlad-al. :) (bizonyára észrevetted)
Szerintem, már akkor biztos volt a dolgában, tudta hogy eljön a pillanat.
Na, ilyenekben válik el a rendkívüliség a középszerűségtől! :)

» Galamb   válasz erre
    2017-04-30 12:40:17

@Galamb: Az vitathatatlan tény, hogy Lennox csúcsidejében messze jobb volt technikailag, taktikailag Joshuánál. Pont.

» HunFighter   válasz erre
    2017-04-30 12:39:53

@Istvan: *szerinted

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 12:39:26

@emgabor: Ez is igaz.

    2017-04-30 12:39:01

@northpaw: Szerintem igen. En is sokkal jobb boxolonak tartom az occsenel. Szerintem Vlad jobb mint Vitalij?

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 12:38:42

@Totti: vissza lehet nézni a 6. menetet, próbálkozott ő kiütni, de hát nem tudom miért várják el a sportolóktól az egyszerű nézők, hogy gépek legyenek, 3-4 perccel korábban még nagyon rondán meg volt fogva, meg a KO vereség határán mozgott, nem lehet szemrehányást tenni, hogy nem volt száz százalékos a finishelése. ütött ő viszonylag sokat és keményet, de nem csak Joshuából, hanem belőle is nagyon sokat kivehetett az ötödik menet. Joshua meg elsősorban nem elfáradt, hanem szintén sok ütés átfutott rajta az 5. végén.

    2017-04-30 12:38:27

@Totti: Azért azt tegyük hozzá, hogy nem sokan tudnák hozni azt a teljesítményt ellene,mint amivel Klitchko most előállt. Talán senki.Sok ennél nehezebb meccse biztosan nem lesz a közeljövőben.

» emgabor   válasz erre
    2017-04-30 12:36:37

Mindenki írja, hogy Wlad megint elcseszte, mert a hatodik menetben nem darálta be Joshuát.
Szerintem nem elcseszte, hanem egyszerűen neki is elfogyott a kondija, nem tudott volna igazán kemény ütéseket bevinni, annak meg nem sok értelme lett volna, ha gyenge ütések csapkodásával lefárasztja magát, mert akkor saját magát is bajba sodorhatta volna, cserébe Joshuában sem nagyon tett volna kárt.

Talán a 7-8-9. mentekben tényleg üthetett volna többet Wlad, de láthattuk, hogy sok luftot ütött, 41 évesen nem is csoda, hogy a sebessége megkopik.

A "mi lett volna, ha..." kérdésekkel nem érdemes foglalkozni, de azért most láthattuk, tud ez az ukrán csávó valamit, hajszálon múlt a győzelme szerintem.

Lehet itt jönni azzal, hogy bezzeg Holyfield meg Tyson meg Ali, de könyörgöm gyerekek, 110 kiló fölötti emberekről beszélünk, szerintetek egy 10 centivel magasabb és 10 kilóval nehezebb Tyson-Holyfield vajon ugyan úgy kihordták volna lábom egymás ütéseit, mint Joshua meg Klicskó?

» La Cucaracha   válasz erre
    2017-04-30 12:36:11

@Istvan: Szerinted Vitali pályafutását magasabbra értékelik, mint Wladimirét? Nézd rá az ellenféllistáikra, hogy kiket vert meg Vitya és kiket Wlad.

» northpaw   válasz erre
    2017-04-30 12:34:47

@Totti: Hat szerintem nagy hulyeseg lucky punchnak nevezni azt a felutest. Joshua dominalta az egesz 11. menetet. Mar mindjart az elso megmozdulasanal bevitt egy nagyon kemeny jobbegyenest Wladnak, es egeszen az ominozus felutesig, tobb kemeny utest is beszedett az ukran. A felutes is egy jobbhorog-balhorog-j obbfelutes kombinacio eredmenye volt.

» Slajos   válasz erre
    2017-04-30 12:34:27

@Galamb: A lucky punch valóban nem jó megnevezés. De még az elvakult Joshua drukkerek is beláthatják, hogy ha a 11-12. menet ugyanabban a mederben folyik, mint a 7-10. menetek, akkor a végén Klicskó győzelem esetén egy szavuk nem lehetett volna. Ha Klicskóban egy minimális agresszió szorult volna, akkor AJ a 6. menetben kapitulál. Nem ez az a teljesítmény nyilván, amit Joshua mutatni akar a jövőben. Ne mond már, hogy neked nem volt hiányérzeted Joshua-t látva? Szép kiütés volt, és ahogy felállt, abból a bombából az szerintem egyedülálló, de ettől függetlenül ez nagyon messze volt egy profi előadástól tőle. Hogy úgy mondjam Klicskó elvitte a show-t előle. Nem volt meg az az érzetem, hogy itt trónfosztás történt. Persze sokat javulhat még AJ, rendkívül jó alapanyag, de van még mit fejlődni, azt gondolom ezt te is belátod.

    2017-04-30 12:25:15

@leslie: Tetszett?
Nekem is.

De valószínüleg párhúzamosak vagyunk az egésszel, mert a "hozzáértők" szerint "lucky punch" volt. :))))

» Galamb   válasz erre
    2017-04-30 12:17:24

@Ultrasberry1990: Csak hogy erdemben is reagaljak a valaszodra, en azt tartom a legnagyobb hibanak Klicsko reszerol a palyafutasaban, hogy nincs szive a boxhoz. Nem gyava, csak nincs hozza szive. Vitalij sem jobb okolvivo, es ahogy emlekszem Vladot sokkal tehetsegesebbnek tartottak az elejen, de neki van szive hozza, ami meglatszik a palyafutasanak az ertekeleseben is. En is azoknak a velemenyet osztom, hogy Vlad azert lehetett ennyi ideig egyeduralkodo, mert nem volt ellenfele. Ezt a nezhetetlen stilusat pedig tokelyre fejlesztette, meg sem fordult a fejeben hogy ez egy show, a kozonseget kene kiszolgalni, mint pl tegnap, meg akkor is ha ezt eleg esetlenul tette, ugyanis nem lehet megtanulni egy masik stilust par honap alatt. Szerintem tenyleg baj az ha egy olyan ember vilagbajnok tizenakarhany evig, akinek ennyire szegenyes a technikai tudasa, taktikai repertoarja. Persze nem muszaj egyeterteni velem, ellentetben veled engem nem zavar mas velemenye.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 12:15:47

A 11. menetben a 1:50-nél az a felütés!
Szent ég, de szép volt!
Rég láttam ilyet nehézsúlyú mérkőzésen!

» leslie   válasz erre
    2017-04-30 12:08:00

@Ultrasberry1990: Azt tudom neked javasolni, hogy a tovabbiakban, csak hogy elkeruljuk a merhetetlen karokat, egyszeruen ne vedd figyelembe amit irok. Latod en irtam, ugrassz, mindenki boldog.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 12:07:46

@Winwin: Apám! Elég jól összefoglaltad a dolgot. Én is így látom, és így is éreztem magam.

    2017-04-30 12:06:56

@Istvan: Te meg a fórum életében okozol mérhetetlen károkat . Kb olyanokat írsz amiken a fórum 70%-a fogja a fejét ,30%-a pedig röhög kínjában .
Az a baj ha tehénkedik (tényleg baj volt ) az is ha " ugrálgat "szerintem meg az a bajod Klicskoval hogy nem Joshua vagy nem tudom ki . Mutass fel valamit az életben amiben 10évig a csúcson tudsz lenni mindegy hogy milyen eszközökkel.
Volt jó pár minősíthetetlen ellenfele Klicskonak (csak kapásból Pianeta ,Wach és Mormeck jut eszembe ) de akkor is a királya volt sokáig ennek a súlycsoportnak . És igen a pontozások alapján eléggé magadra maradtál a véleményeddel . És ahogy lentebb a fórumtárs írta , kár hogy nem lehet itt egyesek véleményét kilőni . ja és nem vagyok Vlad fan ;)

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 12:04:31

@tomi: "Vladimir saját maga miatt bukta, egyszerűen hatalmas hibának érzem, hogy abban a két menetben ahol Joshua túlélésre játszott - indított ütés nélkül- nem ment rá jobban, simán nyerhetett volna."Ezt így kivülállóként, a tv. elől könnyű kijelenteni.
A ringben,élesben teljesen más. AJ valóban túlélésre rendezkedett be amíg kitisztult, de résen volt, s rögtön ketesztbe verte volna a felelőtlenül túlkockáztató Wlad-ot.
...s ezt Wlad bizonyára testközelből érezte; tisztában volt vele. Ezért maradt óvatos.

» Galamb   válasz erre
    2017-04-30 12:03:45

@Galamb: Ebben van igazsag, ez a "regenmindejobbvolt " tenyleg megfigyelheto, sajat magamon is eszreveszem. De Tyson idejeben, bar en csak a borton utanit kovettem valamennyire, nem volt ez az erzese az embernek hogy ezek a boxolok meltatlanokb a regiekhez. Lehet nagyon sarkosan fogalmazok. A kozepsuly kornyeke peldaul ma is ragyogo okovivokkal van tele, meggyozodesem hogy Kova, Ward, Golovkin es tarsai meg a legnagyobbaknak is komoly nehezsegeket okoznanak. May-rol nem is beszelve.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 12:02:05

@Flex: Ha szerinted Vlad élete formájában volt akkor nincs itt miről beszélni szerintem :) Közel sem volt élete formájában , itt arról van szó hogy vizsgázott szívből és akaratból végre valahára . ( bár Peter ellen is bajban volt régen de az is más volt )
De a legfontosabb pillanatokban rengetegszer püfölte a levegőt amit a régi Klicsko nem hiszem , hogy megtett volna vagy legalábbis nem ilyen arányban.

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 11:59:19

@Flex: " Már a sajtóedzésen látszott,h Klicskó nagyon jó állapotban van."

De most komolyan. Szerinted abból le lehet szűrni bármit is? Fury különösen szarul szokott kinézni a nyilvános edzéseken, ennek ellenére veretlen, Klicskó ellen alig vesztett menetet. Ortiz sem szokott éppenséggel brillírozni a nyilvános edzéseken, mégis adnék neki esélyt bárki ellen jelenleg. Az hogy egy bunyós milyen formában van igazából, élesben válik el, márpedig az időzítése Klicskónak nem volt top tegnap. Persze az ellenfele is jó volt, ezt nem vitatom el, de Klicskó akkor volt csúcsformában, amikor még Steward edzette, a mester pedig sajnos 5 évvel ezelőtt elhunyt.

Láttad te amúgy bokszolni a fiatal Klicskót? Azt amikor Mercer ellen bokszolt például? Amikor fiatal volt, sokkal bevállalósabb volt, kb. olyan harci szellemben bokszolt akkor, mint most Joshua ellen, egészen a Sanders elleni meccséig.

» northpaw   válasz erre
    2017-04-30 11:55:33

@HunFighter: Egyértelműen elismerem Lennox-t, de megsúgom,hogy neki is volt olyan meccse, hogy viszonylag középszerű ellenféllel, ölelkezve, tangó-, és keringőlépésekben lődörögték végig a meneteket.
Csakhát az idő mindent megszépít...

Mindig is érvényes volt a "bezzeg az én időmben.." effektus.
A maiak, tegyenek bármit is, egyesek szemében soha nem lesznek úgy elismerve, mint "a bezzeg öregek" :)

» Galamb   válasz erre
    2017-04-30 11:54:28

Nem olvastam a kommenteket, de nálam ezt a meccset Vladimir saját maga miatt bukta, egyszerűen hatalmas hibának érzem, hogy abban a két menetben ahol Joshua túlélésre játszott - indított ütés nélkül- nem ment rá jobban, simán nyerhetett volna. Amúgy az est legszebb ütése az a jobb felütés volt, ami végül mindent el is döntött.

    2017-04-30 11:54:11

Wlad erre a meccsre tököket növesztett. Nem tudom, hogy honnan és hogyan, de végre olyannak láttam, amilyenre mindig szükség lett volna. Ha minden meccsén ezt mutatja, akkor egy szóval nem illettem volna soha.
Ez tegnap egy igazi show volt, harc és izgalom. Wladimir pedig bebizonyította, hogy hatalmas szíve van. Kár, hogy csak most.

» GaiusM   válasz erre
    2017-04-30 11:53:36

@Binyu: En ugy tudom hogy izlesrol lehet vitatkozni, csak teljesen felesleges. En azt a fajta boxot kedvelem, megertem ha valaki a Gatti-Ward fele zsakolast szereti, nincs ezzel gond.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 11:51:19

@Istvan: Biztos jó nézni May védekezését,csak az a baj hogy menetenként üt hármat,fura izlésed van

    2017-04-30 11:45:48

Hu óriási mérkőzés volt,sajnálom hogy végül nem tudtam ki jutni a Wembleybe,de így is jó hangulatú közegben tudtam követni a meccset.Wladot sajnáltam egy kicsit a végén,de ahogy többen írták ezzel a meccsel több rajongót szerezhetett magának mint bármikor és ha itt hagyná abba és tenne pontot a karrierje végére az lenne talán a legjobb hiszen kikapott,de csinált egy klasszikust Joshuával 90.000 néző előtt azt gondolom egy ilyen mérkőzés hiányzott igazán a karrierjéből a végeredménytől függetlenül. Joshua remek volt,van még miben fejlődnie de nagyon szép dolgokat láthattunk tőle,a nagy roham után viszont meglepett hogy ennyire kifulladt persze aztán szépen vissza tudott töltődni.Az angol még évekig a nehézsúly meghatározó alakja lesz az biztos kérdés hogy milyen magasságig juthat,fiatal van ideje építkezni és amit tegnap csináltak Klitschkoval arról még sokáig szívesen beszélünk majd.

» schneider999   válasz erre
    2017-04-30 11:37:18

Fury vs Joshuara baromi kiváncsi leszek.
Minden bizonnyal létre is fog jönni a meccs. Sok pénz van benne, mindkettő brit, egyik a Lineal másik az "egyesített" bajnok.
A világ legnagyobb közhelye, hogy Styles make the fight, de szerintem ez pont egy olyan meccs lenne, ahol könnyen meglehet, hogy az antisportoló befűt az izomkolosszusnak.
Fury jól bírja az ütést (Magát se ütötte ki) és határtalan az önbizalma. Sok elugrálással meg azzal a "tályog mozgással" lehet bele tudná kényszeríteni Anthony-t egy Kondi KO-ba. Érdekes meccs lehetne!

» Miskolci   válasz erre
    2017-04-30 11:30:09

@Galamb: Utálom a hasonlítgatásokat a régmúlt nagy bajnokaival, mert úgy általában nincsen semmi értele, de az általad felsorolt példák szerintem a lehető legrosszabbak....

» greenman   válasz erre
    2017-04-30 11:28:57

*bocs, nem demagógia, az más, de ha a csúcsforméban lévő Lennoxot hoztad fel, akkor ne beszéljünk már a Vitalij elleni Lewisről...

» HunFighter   válasz erre
    2017-04-30 11:28:08

Nem emlékszem pontosan, de mintha az 1. leütés előtt történt volna többször is, hogy Klicskó fogni próbált, Joshua viszont valami daráló mozdulatokkal túl- és kiverekedte magát. Ez az, ami se Haye-nek, se Povetkinnek nem sikerült.
Igaz, a meccs második felében már Joshua se nagyon alkalmazta ezt, nyilván baromi kondiigényes módszer lehet egy ilyen gólemmel szemben.

» Winwin   válasz erre
    2017-04-30 11:27:21

@Galamb: Jaj, ezt a demagógiát... A csúcsformában lévő Lennoxról beszéltünk, nem? Vitali ellen hol volt már a csúcson lévő Lennox?

» HunFighter   válasz erre
    2017-04-30 11:26:39

@Winwin: Ott a pont.

» Galamb   válasz erre
    2017-04-30 11:24:44

@HunFighter: "Lennoxszal nem tudott volna mit kezdeni, mert technikailag, taktikailag mérhetetlenül magasabb szintet képviselt csúcskorában..."


Tán nem mondod komolyan, hogy Vitali aki a sérüléséig majdnem egyenlő partnere volt Lennox-nak minden téren, klasszisokkal jobb bokszoló volt, mint a tegnapi Wlad???
Na,ne már!
Lehet túlozni, de ennyire...?!

» Galamb   válasz erre
    2017-04-30 11:22:25

hihetetlen volt a "suspense-faktora" a meccsnek.
nem tudom, ki hogy volt vele, de nekem az első másodperctől kezdve a torkomban vert a szívem, és a feszültség még jóval a meccs vége után is bennmaradt.

Ez azért különös igazán, mert valójában egyiküknek se, illetve bitonyos értelemben mindkettőjüknek drukkoltam.

A feszültséget nyilván tolta felfelé az elképesztő hangulat a helyszínen, és a mindkét fél számára szinte fokozhatatlan tét.

Szerintem ez a feszültség Klicskó és Joshua egész teljesítményében ott volt, egyszerre doppinghatásként és egyszerre a koncentrálóképessége t kellemetlenül befolyásoló erőként.

Hihetetlen, hogy ebben a végig pattanásig feszült légkörben mekkora erőfeszítés lehetett megpróbálni kontroll alatt tartani magukat, és a mélypontokból megtalálni újra az egyensúlyt.

Szédületesen nagy élmény volt!

» Winwin   válasz erre
    2017-04-30 11:21:20

@Galamb: "Amit Wlad most bemutatott, azzal a csúcs Tyson-nak, Lennox-nak vagy Ali-nak is nagyon meggyűjtötte volna a baját." - ezzel most nagyon nem értek egyet! A csúcsformában lévő Tyson gyorsan végzett volna a mostani Klitschkoval így is, Lennoxszal nem tudott volna mit kezdeni, mert technikailag, taktikailag mérhetetlenül magasabb szintet képviselt csúcskorában, Alival meg már tényleg ne említsük egy lapon, könyörgöm! Wlad önmagához képest nagyon jó volt, egyébként meg nagyon erős, kellemetlen stílusú, de koncepció nélküli bunyót mutatott tegnap.

» HunFighter   válasz erre
    2017-04-30 11:14:51

@Galamb: Tysonnak, Alinak, Lennoxnak meggyult volna a baja Klicskoval? Aki nem tud belharcolni, es ha nem kisebb az ellenfele es nem tud tehenkedni, akkor gyakorlatilag nem tud mit kezdeni vele? Aki keptelen barmilyen taktikai elem megvalositasara, a merkozes kozbeni valtasrol nem is beszelve, mar ha a jabjabgrab-ot nem tartjuk taktikai elemnek? Aki panikol ma meg van utve? Erdekes gondolat.
41 evesen, sok-sok nezhetetlen meccs utan vegre nem teljesen volt berezelve attol hogy meg lesz utve, hat le a kalappal elotte. En nem vagyok elajulva a tegnapi meccstol, nezheto volt, talan nevezhetjuk dramainak, de szinvonaltalan volt.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 11:14:46

@Flex: Nem kerülte, nem engedte AJ és a bíró !

» udvari   válasz erre
    2017-04-30 11:09:47

@Istvan: Bocs a fogalmazásért,nem akartalak megbántani.

» Galamb   válasz erre
    2017-04-30 11:06:31

@northpaw: Joshua ellen ütött Luftokat.Mert az angol is felkészült,nem szart be,és fizikailag is egálban volt vele.Ezt ne felejtsd el.Mormeckek,Wachok, és sorolhatnám a többit,ott nem nehéz gyorsnak mutatkozni.
Már a sajtóedzésen látszott,h Klicskó nagyon jó állapotban van.
A fiatal Klicskót is megoldotta volna a tegnapi AJ,még az is lehet korábban.Mert ha nincs a Fury ellen csúfos vereség,akkor nem tesz fel mindent egy lapra,és nem mutat ennyire jól a ringben.

    2017-04-30 11:06:10

@Flex: Nincs tökéletes bokszoló. A legjobbnak is megvannak a gyengéi.
Nem jó, hanem szenzációs meccs volt!
Amit Wlad most bemutatott, azzal a csúcs Tyson-nak, Lennox-nak vagy Ali-nak is nagyon meggyűjtötte volna a baját.
E meccsen nyújtott búnyójáért is megszolni Wlad-ot ( mint ahogy @István teszi), az minősíthetetlen.

» Galamb   válasz erre
    2017-04-30 11:03:57

@Galamb: Nezd en nyitott vagyok a kulturalt vitara, de az ilyen "agymenes", "trollkodas" stb nalam nem szamit annak, nemigen hatsz meg vele. Ha valamiben cafolni szeretned az altalam leirtakat, elolvasom szivesen, de ezektol kimelj meg, koszonom elore is.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 11:01:23

@Flex: Lószart volt élete formájában Klicskó, csomó luftot ütött, offon volt az időzítése pl. a balhorgoknál. Úgy volt top formában, hogy maximálisan felkészült, koncentrált volt, jó fizikai állapotban volt, de az időzítése és a reflexei egyértelműen megkoptak, de ezt már majd 3 éve, a Pulev elleni meccsen is lehetett látni, pedig azt még megnyerte.

» northpaw   válasz erre
    2017-04-30 10:59:02

@HunFighter: En azt gondolom, hogy Klicsko, mivel nem tudott tehenkedni a nala erosebb, nagyobb Joshuara, ezt a taktikat valasztotta. De a celja ugyanaz mint a tehenkedesnek, a harc kerulese, es mivel vivni egyaltalan nem tud, sok fegyvere nem maradt. En sokkal jobban szeretem nezni pl Whitakert, May-t es azokat akiket vedekezozseninek nevezunk, mint a daralos bunyosokat, de hat ez amit tegnap eloadott Klicsko... persze en is halas vagyok hogy nem tehenkedett 10 masodpercenkent, es igy lathattunk nemi akciot is.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 10:58:51

@Istvan: Tudod mi a megdöbbentő?
Az, hogy nem troll-kodsz, hanem ezeket a hajmeresztő agymenéseket komolyan is gondolod.
Istenem...

» Galamb   válasz erre
    2017-04-30 10:53:39

@Istvan: Én részben egyetértek, amit írsz, azzal nem, h most Klitschko félt volna az ütésektől. Abban osztom a többiek véleményét, hogy nagyon látványos, élvezhető meccs volt, mindketten beleadtak apait-anyait, mindketten tiszta lelkiismerettel jöhettek ki a ringből. Abban egyetértek veled, hogy intellektualitás nem nagyon volt ezen a meccsen, kicsit úgy koncepció nélkül bokszolt mindkettő.

» HunFighter   válasz erre
    2017-04-30 10:50:41

@Istvan: "Egy evtizede regnalo bajnok egyaltalan nem tud a belharcrol semmit? Fel attol hogy megutik, hogy harcolni kell? Ilyen dolgokat kell szamitasba venni az eselylatolgatasnal? "

sajnos igazad van,de ezt mondta a stúdióban Félix is:Önmagához képest boxolt nagyon jól Klicskó.
A rutinra játszott,de ez sem jött be,mert AJ jól jött vissza a meccsbe(én azt hittem nem sikerül neki).
Mindezektől függetlenül egy jó meccs volt.

    2017-04-30 10:49:46

@boksz: Taktika, stratégia magas színvonala... Nekem ez hiányzott az egészből. Az ütésekkel nem volt gond, most Klitschko is iskolázottabb volt a tőle elvárhatónál :))) A felütést tényleg szépen hajtotta végre AJ.

» HunFighter   válasz erre
    2017-04-30 10:46:55

@greg: sztem Wlad élete formájában boxolt.Én még nem láttam ilyen összeszedettnek.Még a fogást is kerülte.

    2017-04-30 10:40:15

Újranéztem a legvégén Wlad kinézett a bíróra (utolsó lassítás), hogy ennyi elég utána odaugrott mármint a bíró !

» udvari   válasz erre
    2017-04-30 10:39:42

@cenzura: Ne haragudj de ezt en nem tudom boxmeccsnek tekinteni teljes mertekben, pl a Ward-Kova utan, mar Loma szintu bunyosokrol ne is beszeljunk, de a Tyson idoszak is aranykor volt ehhez kepest. Semmilyen taktikai elkepzeles nem volt, legalabbis nem latszott, az egyetlen talan az hogy Klicsko azt hitte AJ elfogy a vegere, de benezte azt is. Egy evtizede regnalo bajnok egyaltalan nem tud a belharcrol semmit? Fel attol hogy megutik, hogy harcolni kell? Ilyen dolgokat kell szamitasba venni az eselylatolgatasnal?
De orulok ha elegedettek vagytok ezzel a szinvonallal, vegulis nektek adjak elo, elvezzetek :).

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 10:38:57

@HunFighter: igen, technikailag jobb meccsek voltak a 90es évekgen, de azért AJ felütése, amivel elindította a kivégzést, az mutatja, hogy van ott technika :)

    2017-04-30 10:38:45

11. menetben miért nem próbált meg fogni Klitschko?

Igaz, hogy a meccs vége felé már nagyon visszajött AJ kondija, úgyhogy így is úgyis bajban lett volna Klitschko.

Az ötödik menet elejét és végét ha megnézi valaki, el sem hiszi, hogy ugyanaz a menet :) Úgy belassultak a srácok.

Amennyire nem szerettem Klitschko-t, most annyira szurkoltam a végén a nagy öregnek! Minden elismerés neki!

A végeredményt tudtam sajnos, de így is nagyon élvezhető meccset bokszoltak.

Visszavágó kizárt? Nagyon megérdemelné a bokszvilág. Semmi bohóckodás, csak klasszikus és legendás nehézsúlyú mérkőzés!

    2017-04-30 10:36:04

Jó mérkőzés volt, Klitschko még életében nem bokszolt ilyen jól! Most nyújtotta a legjobb teljesítményét. Iramban jó volt a mérkőzés, a drámai elemek is megvoltak, mindketten szívvel-lélekkel harcoltak, odatették magukat teljes mértékben, le a kalappal mindkettejük előtt. Az viszont tény, hogy technikailag nem volt olyan magas színvonalú, ahogyan azt sokan itt leírják, de sajnos manapság ez a mérkőzés ebben a súlycsoportban csúcsszínvonal volt. Ennél jobb mérkőzést ebben a súlycsoportban jelenleg nem lehet elképzelni. Még mindig nem közelítik meg a '90-es évekbeli nehézsúlyú színvonalt :/ Ortiz szerintem simán túl tudna járni AJ eszén, még lehet, hogy ki is tudná ütni, de AJ szerintem nem nagyon tudna hozzászagolni a mérkőzéshez, max egy lucky punch-csal tudna nyerni.

» HunFighter   válasz erre
    2017-04-30 10:32:06

@greg: "A Wach elleni formàjàban még simàn lefinishelte volna Joshuàt."

Jó, de hát egy zsák ellen mindenki jónak néz ki, a probléma mindig akkor kezdődik, amikor vissza is ütnek :)

» leibigabi   válasz erre
    2017-04-30 10:29:46

@Istvan: Minden sorod hülyeség!
Respect,ehhez tehetség kell:))))))))

» cenzura   válasz erre
    2017-04-30 10:21:06

@Istvan: az index fórumán van lehetőség, hogy kiikszelj egy egy usert, akkor nem látod a kommentjeit. na ha itt is lenne, akkor meglenne az első iksz.

    2017-04-30 10:05:13

Ja, és Ortiz simán megoldaná A.J.-t a mostani meccs tükrében, jobban bírja az ütéseket mint Klicsko, és technikásabb, mozgékonyabb is, elvileg kötelező kihívó a WBA-nál, hát úgy legyen, hogy összejön ez a mérközés is!
Jó kis meccs volt tegnap, érdemes volt fenntmaradni :)

» Sayajin   válasz erre
    2017-04-30 09:45:33

Ugy latom nagyon egyedul fogok maradni azzal a velemenyemmel, hogy ez egesz egyszeruen nevetseges volt. Klicsko olyan karokat okozott a nezhetetlen, tehenkedos stilusaval, hogy mar annak is orulni kell ha nehany, boxra emlekezteto momentum akad egy merkozesen. Meghogy klasszikus meccs, ez valami rossz vicc. Klicsko nem tehenkedett tegnap, hanem nevetsegesen ugralgatott, tavolsagot probalt tartani ezzel a cicastilussal, de majdnem ugyanugy kerulte az uteseket, a harcot mint a tehenkedessel, es egy olyan boxolotol kapott ki aki a sajat rohamat kellett hogy kipihenje egy meneten keresztul. Alig varom mar a AJ-Wilder szuperrangadot, ahol a ket technikai zseni egy 12 meneten keresztul egy magas iramu merkozesen fogja szorakoztatni a kozonseget virtuoz megoldasokkal.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-30 09:42:28

Az utóbbi idő legizgalmasabb összecsapását láthattuk tegnap, azonban bennem két kérdés fogalmazódott meg.
Az egyik: Miként uralhatta valaki ennyi ideig a nehézsúlyt, hogy egy letámadással szemben ennyire nem tud mit kezdeni, ilyen mértékben kiszolgáltatottá válik?
A másik: Ha Joshua két-három megindulás után ilyen szinten elfárad (akár savasodás, akár más okból), akkor egy szívós, jól felkészült ellenféllel szemben mire fog menni?
Talán egy Wilder típusú ellenfél ezt gyilkosul ki tudná használni, bár az amerikai a nulla ellenfél választásával még semmit sem bizonyított. Ott van még Ortiz, Ő nagyon jó, de a kór és a kondi ott is kérdéses.
Lehet, hogy per pillanat nincs is olyan ökölvívó, aki képes lenne ezt kihasználni, de ez attól még a gyenge pont az gyenge pont marad...
Ha Joshua teljesítménye végig egyenletes tudna maradni, akkor boxtudásával, mentalitásával sokáig uralhatná a nehézsúlyt.

» greenman   válasz erre
    2017-04-30 09:24:28

Csak annyit tennék hozzá, hogy meccs végén a szakkomentátornak igaza volt/van,továbbra is is hagyott bennem kétségeket A.J. hiába nyert valami hiányzik belőle, azt hittem ezután a mérközés után megleszek győzve de nem. W.Klicsko pedig ha folytatja hanem a karrierjét megtette amit 41 éves fejjel megtehetett, szerintem szépen helyt állt a többség ennyi menetig sem gondolta, hogy elmegy meccs és hogy őszinte legyek, ha sérülés miatt áll meg a meccs és a pontozókra bízzák akkor Klicsko nyert volna ha nem is sokkal. Ja, és ez Wilder téma ami felmerült, az egy vicc, soha nem fog kiállni A.J ellen, százszor hamarabb áll ki Parker ellen, ha egyáltalán arra is sor kerül...

» Sayajin   válasz erre
    2017-04-30 09:23:33

Én most nagyon megneznem a Joshua vs Wildert, szerintem nagyon nem lenne lefutott meccs. Joshua is bizonyitotta hogy nincs acel alla es egy erosebb roham utan eltud faradni nagyon, szerintem izgalmas meccs lenne. De megneznem meg Fury es Ortiz ellen is, jelenleg mast nem ereznek veszelyesnek ra, esetleg Povetkin ha meg valaha cimmegy kozelebe kerul es nem kopott vagy veszett ki belolle ez ido alatt valami.

    2017-04-30 09:19:08

A nagy besavasodo teoriahoz szerintem erdemes hozzateni, hogy Vlad a oadlorol felallva sebzett vadkent az eleteert kuzdott, s igen kemenyen utott vissza. nem csekkiltam, de 1:45 korul igen kemeny kozbeveresbe futott bele AJ.

» vadifukk   válasz erre
    2017-04-30 09:14:41

Nagyot küzdöttek, gratulálok mindkettőnek. Ahogy Edge is írta lentebb, szerintem is, Klitschko tegnap több elismerést és rajongót szerzett, mint eddig a 10 éves bajnoki uralma alatt. Erről szól a boksz. Joshua pedig bizonyította, hogy nem csak a szegény ember Frank Brunoja, hanem fel is emelkedett mellé :)

» leibigabi   válasz erre
    2017-04-30 08:51:33

@pleiades78: Én nem csapja ki Wildert :)

» udvari   válasz erre
    2017-04-30 08:45:44

Kezdetektől követem Klitschkot, a bokszot még régebben, itt is itt vagyok a kazetta cserélgetős korszak óta. Nagyon ritkán szólok hozzá. Régen, a Koko időben kapott hype idején szerettem Wladot, aztán kiábrándultam belőle, de ezért, amit most tett, minden elismerés és tisztelet.

Érdemes megnézni a Twitter kommenteket:

Lewis: How much heart did @Klitschko show in this fight? Gotta respect it. Hold ur head high brother!

Sugar Ray Leonard: Such an amazing fight with 2 great fighters. Lot of heart by both fighters. A lot of questions answered by @anthonyfjoshua #JoshuaKlitchsko

Tyson Fury: Wellldone @anthonyfjoshua good fight, you had life & death with @klitschko & I played with the guy, let's dance 💃

Anthony Joshua: Styles make fights. Respect @Klitschko

Frank Bruno: Massive respect to Klitschko tonight, this was a true test and they both fought like warriors

Arnold Swarzenegger: One of the most exciting fights I've ever seen. Congrats @anthonyfjoshua on the win & @Klitschko on amazing battle. Hope there's a rematch.

Stb...

Arnolddal nem értek egyet, remélem nem lesz visszavágó. Ez így volt dicsőséges, ám minden hónap már távolabb viszi Wladot, Joshua pedig még javulni is fog. Látom, sokan nem így gondoljátok, én tartom: örülnék, ha itt lenne vége.

» pleiades78   válasz erre
    2017-04-30 08:37:52

@edge: Pontosan Így van. A helyébe beválalnám Wildert és kiütném a ringből :)

» udvari   válasz erre
    2017-04-30 08:35:41

Savasodásra ugye nem lehet gyúrni,ezzel nem tud mit kezdeni az angol,ez hiba nála,mégis úgy gondolom hogy sokáig uralkodhat,ugyanis a felhozatal most sem acélosabb mint a Klicskó érában.
Az egyetlen érdemben veszélyes ellenfele Wilder lehetne,de ő nem fog kaparni ezért a meccsért,legalábbis jó ideig nem ereszti őket össze Haymon,ebben biztosak lehetünk.
Ortiz öreg,semmi pénz benne,az utolsó két meccse finoman szólva is szar volt,benne nem igen tudom a mai napig mit látnak egyesek.
Povetkin már nem fog labdába rúgni az elitben.
Fury nem lesz soha olyan mint Wlad ellen,mentálisan gyenge gyógykezelésre szorul,ezt a testi-lelki hullámvasutat nem lehet károsodás nélkül csinálni amit ő tesz.
Haye-nek lőttek.
Más nem jut eszembe akit jó eséllyel el lehetne adni és érdekes meccs is lehetne,úgyhogy hosszú pauza következik most a súlyban.
Ilyen kaliberű meccs nem lesz évekig még mint a mostani sajnos.

    2017-04-30 08:34:32

Gratula Joshuanak!
A 6. menetben amikor elterült üvöltve ugrottam fel a székből,hogy GyőzelemHihetetlen,h ogy kibírta!
És bírja is a pofont,olyan közbeveréseket kihordott amitől mindenki lement az elmúlt 20 évben.
Wlad pedig ne vonuljon vissza! Bárkit megver és egy visszavágó sem lefutott. A 6.menetben elcseszte,az övé volt a meccs.De a leléptetés korai volt.5 ütésből 1 fért csak be.Ezzel az erővel Joshuát is leléptethették volna a 6-ban amikor csak annyi ereje volt a kötélen lógva,hogy fenntartsa a kettős fedezéket. Mindegy nem ezen múlt.
Aki Klicskó fullos leütéséből feláll és győz azt egyszerűen nem illik kritizálni. Ez egy legendás meccs mindkettejük karrierében. Wlad is legyőzte magát,kis híján Ő nyert padlóról ne vonuljon még vissza. Verje meg Parkert és csak utána.

» cenzura   válasz erre
    2017-04-30 08:34:26

Hatalmas mérkőzés volt!
Klitschko nagyot küzdött, megmutatta hogy van szíve, ütőereje, jobban bírja az ütéseket mint azt sokan gondolják! Viszont közelharcban sebezhető, a testütéseket,felütés eket továbbra sem ismeri sajnos.
Így ahogy számítottam rá, nagyon megizzasztotta Joshuat, és kiütköztek azok a dolgok amiken neki is javítania kell a jövőben!
Örülök,hogy láthattam ennek a két igazi klasszisnak a csatáját!

» Valero   válasz erre
    2017-04-30 08:30:40

Az első 6 menet szenzációs volt, igazi pokszparádé. A szakma esélylatolgatását követően úgy ültem le megnézni a meccset, hogy Klicskónak fogok szurkolni, aki szerintnem óriási hibát követett el, amikor a 6. után nem tett mindent egy lapra és hagyta Joshuát kitisztulni. Kő keményen rá kellett volna mennie a kiütésre, az angol a seggén vette a levegőt az 5. után és a leütést követően számomra a tv-n keresztül eléggé szétesettnek tűnt.

Wowa végét jelentő felütést egyáltalán nem tekintem lucky punchnak, gyönyörűen csinálta Anthony.
Nem gondolom, hogy innen még lenne visszaút, ezt a hosszú és eredményes pályafutást be kell fejezni. Valahol jogos a sorstól, hogy soha nem lett vitathatatlan.
Ezzel a vereséggel több tiszteletet váltott ki sokakból, mint számos "antiboksszal" elért győzelmével én legalábbis örülök, hogy ezzel a meccsel fogunk rá emlékezni.

    2017-04-30 08:16:30

Nagyot küzdött Wlad, de utolérte a kora, a dinamika és a sebesség hiànyzott nála. A Wach elleni formàjàban még simàn lefinishelte volna Joshuàt. A felütés a 11.menetben pont az a kategória volt, amit anno Vitya kapott Lennoxtól. És felkelt belőle..
Ami még döbbenetes volt, hogy a brit mennyivel nagyobb volt Klitschkonàl, mintha kb. két súlycsoport lett volna közöttük, pedig Wlad sem kicsi...

    2017-04-30 08:14:19

@Galamb: nagyon jól megfogalmaztad, de ott van meg egy Ortiz, aki nagyon veszélyes lesz AJ-re.

» butters01   válasz erre
    2017-04-30 08:09:08

Másfajta megközelítésben :

Gondoljátok, hogy ha hosszú pályafutása talán legösszeszedettebb, legagresszívabb, legkoncentráltabb, legelszántabb állapotában lévő Klitschko ellen kijöttek a szinte zöldfülűnek számító AJ (még létező) hiányosságai, az fanysalgásra ad okot???
Szerintem pont ellenkezőleg.
Épp ez bizonyítja Joshua nagyságát, hisz -mondhatni- vesztes helyzetből felállva volt képes (nem is akárhogy, hanem IDŐ ELŐTT!!!) győzni.

Gondoljatok bele:
A hamvaiból újjászületett, végig koncentráló, hatalmas rutinját hirtelen tudatosan egybesűrítő, valóban megszállottként küzdő, végig éles Wlad se volt elég, hogy megállítsa AJ-t!!!

Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem ebből a meccsből az jött le, hogy AJ valóban már most klasszis, és ez még csak a kezdet, hisz biztos vagyok benne, hogy kedvencem ebből a meccsből többet tanult, mint az előző 18 profi meccséből összesen.

Wladnak pedig hatalmas tisztelet!

"Kedves Wlad!
Ha pályafutásod nagyrészébben ilyen küzdőszellemmel léptél volna ringbe, most a világ egyik legnagyobb bokszlegendájaként tisztelne a világ!
Na, de ne bánkodj; fel a fejjel!
Tegnap este sok mindent helyrehoztál, rengeteg ember őszinte tiszteletét kivívtad!
Hatalmas gratuláció!"

Végszóként pedig:

Meghalt a király, Éljen a király! :)

» Galamb   válasz erre
    2017-04-30 07:40:24

@iceman: Nem adok neki glóriát, sosem szerettem, de azzal, hogy megadta Joshuának a lehetőséget meg azzal, amit tegnap a ringben produkált igenis kivívta a maximális elismerésemet.
Karrierje végén találkozott a legkeményebb ellenfelével, pech.
Lennox is kifogta az egyik legnehezebb ellenfelét a végére, de ő meg tudta oldani pedig ő is messze volt már a csúcstól. Ezért is van Lennox simán benne az all time top 10 nehézsúlyúmban, Wlad meg nem.

» bandi78   válasz erre
    2017-04-30 07:11:07

@iceman: Ahhoz addig túl kellene élnie azt a 4-5 menetet, amit nem hiszem, hogy túlélne. Egyáltalán azt sem hiszem, hogy beengednék a ringbe Joshuával. De ha be lesz ilyen meccs, akkor Wildertől kihúzok pár rosszpontot.
Tyson Fury a Wlad elleni teljesítményével lehet kiüttette volna a tegnapi Joshuát saját magával és kondi ko-ba hajszolja.
Egyébként Mike Tyson a meccs előtt nyilatkozt, hogy Joshua a fiatal Foremanra emlékezteti, ő is egy fenevad, mint ahogy a fiatal Foreman is az volt. -Bár egy másik interjúban meg Wladot magasztalta, szóval hasonló lett, mint Foreman, mindenkire van pár jó szava :D
Ha már Foreman és Joshua. Rumble in the jungle. Kondi. Foremant is a kondija gyúzte le anno. Erre kellene3 Joshuánál is figyelni, visszaüthet

» bandi78   válasz erre
    2017-04-30 07:06:41

@Hari: Szerintem itt nem egyszerűen arról van szó, hogy elfáradt Joshua, hiszen 3 menet "pihenő" után ismét fel tudott pörögni. Egyszerűen besavasodott az 5. menetbeli finiselési kísérlettől. Sajnos ez alapvetően fizikai adottság kérdése, nyilván a nagy testű embereket sokkal jobban érinti. Big George azonban nem besavasodott Ali ellen, hanem halálosan elfáradt, szerintem órák alatt sem tudta volna visszanyeri pihenéssel a meccs eleji dinamikáját.

» iceman   válasz erre
    2017-04-30 07:03:29

@bandi78: Azért azt tegyük hozzá, mielőtt Klicskonak glóriát adunk, hogy karrierje során két olyan ellenféllel találkozott, aki fizikai fölényben volt vele szemben (Wach-ot nem sorolom ide), ezektől ki is kapott.

» iceman   válasz erre
    2017-04-30 06:57:27

@bandi78: Szerintem Wilder kiütné Joshuát, ha ennyire besavasodik. Wilder pedig képes pörgetnie a tempót és jó a kondija.

» iceman   válasz erre
    2017-04-30 06:53:50

@zsoltyngy: Ugyanez igaz Joshuára is, hogy az 5. menetben nem finiselte le Klicskót.Bár ő nem óvatosságból, hanem a besavasodásból fakadóan.Klicsko meg óvatos volt, érhetően, hiszen előtte meg ő volt padlón. Szerintem Joshua inkább kondigondokkal küzdött, mintsem a leütés maradt benne, ezért ha Klicsko finiselni kezd, keresztbeveri simán.

» iceman   válasz erre
    2017-04-30 06:50:32

Ez egy igazi klasszikus lett.
Mindkettő jött vissza leütésből. Most egy őrségváltásnak így kell kinéznie. Az más kérdés, ha Steward mester van a sarokban, lehet ráküldi Wladimirt Joshuára a leütés után és más a leányzó fekvése. Viszont Joshuának nagy mázlija, hogy Vitali már kiöregedett, mert egy olyan elnyűhetetlen, kb kiüthetetlen és folyamatosan rengeteget ütő géppel szemben elfogyna pár meneten belül. Ott nem tudott volna pihenni. Szerintem Wlad egyik legnagyobb hiányossága, hogy nem tanult meg rendesen finiselni. Talán mert sosem volt rá szüksége, akiket leküldött, azoknak annyi volt, mág ha fel is álltak utána. Lennox Lewis pl brutál módba kapcsolt leütásek után. Ezt hiányoltam Wladból össz-vissz. A tegnapi teljesítményével nemcsak egy nézhető -és visszanézhető- meccset adott nekünk, hanem a megítélésén is rengeteget javított.Plusz megadta a lehetőséget Joshuának, hogy átvegye a stafétabotot és ne mondják neki azt később, hogy az a mázlija, hogy elkerülte Wladot.
Joshua személyében van most egy olyan bajnok, aki már nagyon ráfért erre a sportágra. Remélem, hogy a WBC öv is hozzá kerül hamarosan -bár ő szerintem nem mehetne egy ringbe Wilderrel, látatlanban nagy esélyt adok arra, hogy ha lenne lekötött meccsük, akkor hasonlóan járna, mint Povetkin. Bár lehet, hogy vele ezt nem lehetne eljátszani olyan könnyen.
Szóval minden respect a volt bajnoknak és éljen az új bajnok!

» bandi78   válasz erre
    2017-04-30 06:50:31

Ugy emlékszem, Joshuára rászóltak az 5. menet elõtti szūnetben, hogy támadja már le Klicskót.
Tehát valamit sejthettek Joshua akksijairól.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 06:23:47

Klicsko jol bunyozott. Az a durva, hogy ezzel a vereséggel sztem többet tett az elismertségért, mint bármelyik győzelmével. Jo meccs volt.

    2017-04-30 06:07:47

Ez a meccs, megmutatta mik a gyengéi és hogyan lehet megverni AJ-t.
Nekem egyből az Ali-Foreman jutott az eszembe-egy kemény állú, jól védekező, tökös gyerek ki tudná üttetni és el tudná fárasztani Aj-t...

    2017-04-30 05:24:34

A leallitas elotti menetben a pontozolapok:

96-93 AJ
95-93 AJ
95-93 Klics

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 03:39:09

Ezt Klicsko vesztette el! A merkozes a kezeben volt de oriasit hibazott, amikor nem ment ra AJ-ra. Sokkal jobb volt a kondija Wovanak es kivegezhette volna de nem tette! Ezt el*urta, banhatja egy eleten keresztul, mert megint tulkomplikalta azon a ponton. Ott osztonbol be kellett volna daralnia, banhatja csessze meg!

» zsoltyngy   válasz erre
    2017-04-30 03:27:41

Nagyon nagy tisztelet Klitschkonak. Mindent megtett, és óriási dolog, hogy 40 fölött ilyen nagy meccsen, ennyire drámaian kapott ki, úgy, hogy esélye volt a győzelemre.

Joshuanak viszont tanulság: nem elég ez a kondi. Minden ütése gyönyörű, technikás, erős. De a láb és a tüdő gyengepont. Az 5. végén már a fülén vette a levegőt. Ezen javítani kell.

» sziporka   válasz erre
    2017-04-30 03:02:33

@Jersey Joe: "Igazán topformában voltam.."

Sorry...:)

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 02:32:29

@Jersey Joe: "Kevéssel voltam a győzelemtől...)

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 02:31:59

Klitschko:

"Kevéssel volt a győzelemtől, de elszalasztottam. Időt adtam magamnak arra, hogy a megfelelő ütést kivitelezzem, ő azonban kipihente magát. Igazán topformában volt, ezért is volt ez nagyon kiábrándító. Az embernek azonban tisztelnie kell, ahogy alakult. Egy remek meccs volt, mindkettőnknek örömet okozott."

"Nem fogok most válaszolni (a karrierem folytatására vonatkozó kérdésre), hagyjanak időt, néhány napot, vagy hetet arra, hogy átgondoljam. Most ki kell pihennem magam először."

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 02:31:38

@CHUBAKKA: en nem irtam hasonlot sem

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 02:23:12

@fixpont: miért ne lehetnének még jó meccsek nehézsúlyban, főként , ha AJ bunyózik hmmm!? ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-04-30 02:09:27

@iceman: Van igazság abban, amit írsz, az átlagmagasság folyamatosan növekszik a világbajnok nehézsúlyúak között - pont ezért is egyedülálló az, amit annó Tyson elért a 178 centijével.


De Klitschko jóval gyorsabb volt néhány éve még, szerintem Joshuát megoldotta volna. A mai meccsen is kissé peche volt, hogy belenézett abba a felütésbe, addig egy kicsit jobbnak tűnt összességében Joshuánál.
Legalábbis nekem.
A régebbi gyorsaságával az egyik balhorga beakadt volna szerintem.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 02:05:12

@CHUBAKKA: irj a Mikulasnak hatha hoz neked egy AJ-Ortizt a csizmacskadba

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 02:01:02

@noonecanbeatme: Szerintem nem lenne értelme, Joshua szerintem rövidebb idő alatt befejezné, vagy egy unalmas meccsen kipontozná Klicskót. A kondiproblémáit vélhetően jobban kezelné. Azért azt ne felejtsük el, hogy a kondiproblémák mögött lehetett egy pszichés összetevő is, ami a nagy nyomásból is fakadt egy viszonylag rutintalan bunyósnál. Egy következő meccsen Joshua szerintem jóval összeszedettebb és felszabadultabb lenne mentálisan.

» iceman   válasz erre
    2017-04-30 02:00:22

még sok ilyen meccset kívánok!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-04-30 01:59:51

@iceman: en se latom, hogy lenne eselye a visszavagon, simabb AJ meccs lenne

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 01:55:23

Azért azt be kell látni, ha Joshua nem savasodik be az első finiselési kísérlete után, akkor az 5. menetben vége a meccsnek. Joshuának ekkora izomtömeggel komoly kondi gondjai lehetnek a jövőben is, szerintem könnyen savasodik, ez részben adottság kérdése, részben a túltolt tömegépítésé. Furcsa volt Klicskót másodjára is olyan ellenféllel szemben látni, akivel szemben fizikai hátránya volt. Ezzel együtt harcolt keményen, de 10-ből 9 meccse így végződne, ha fizikai hátrányban van. Szerintem ez egy fiatalabb Klicsko esetében is így lett volna, egyszerűen felnőtt egy nála is nagyobb toronydaru generáció a bokszban. Wilder-t sokan leszólják, alighanem joggal, de a mai meccs alapján, egy ilyen könnyen besavasodó Joshua-t szerintem megoldana. Ha Joshua ellene így elfogyna, akkor addig kalimpálná, amíg lemenne. Klicskónak talán ez az egy taktikai hiba volt felróható a meccs kapcsán, hogy amikor Joshua elfogyott fizikailag, akkor nem ment rá keményebben, hanem hagyta 3-4 menetet pihengetni. Pedig látszott, hogy Joshua menetről menetre egyre jobban rendezi a mozgását, légzését és megint meg fog indulni.

» iceman   válasz erre
    2017-04-30 01:54:05

@Jersey Joe: a foci a vilag legnepszerubb sportja, nem szamit hol allunk benne, a box nem ilyen a box retegsport, csak akkor lehetne valami minimalis felfutasa, ha lennenek magyar eredmenyek, de nincsenek

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 01:53:52

@fixpont: Fociban sem, mégis tömegeket érdekelnek a külföldi meccsek.

Ha az elmúlt napokban lett volna néhány felvezető cikk, egy-két kép Joshua és Klicskó óriási izmairól, hidd el, sokan foglalkoztak volna vele az olvasók is.

De ehelyett maradnak a szokásos napi politikai hírek, a CEU, meg a tököm tudja... Ezzel tömik az emberek fejét.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 01:52:15

@Jersey Joe: a box nem nepszeru sport Magyarorszagon, ennyi, kulonosen keveseket erdekel, mert nem vagyunk benne sehol

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 01:46:43

@Jersey Joe: (sajnos ez arról is szól, hogy mennyi embert érdekel. és nem hiszem, hogy nőtt a profi boksz népszerűségei itthon mostanában. hazai nagyjaink visszavonultak. és nemzetközi szinten sem jöttek akkora új sztárok, mint az előző generáció. talán majd most.)

» vizsahal   válasz erre
    2017-04-30 01:46:23

Nem igazán értem a magyar médiát.


Az még hagyján, hogy a legnagyobb hazai sport napilap netoldala, az nso.hu lényegében alig foglalkozott a meccsel, éppen kitettek nagyjából egy cikket, felvezetés gyakorlatilag semmi. Aztán egy nyúlfarknyi, érdemtelen cikk a főoldalon.

Azonban az index.hu, amely annó - úgy emlékszem - livetickert adott a Klicskó vs Pulev mérkőzésről, míg erről, ami sokkal fontosabb és eladhatóbb lett volna nekik is, csak egy kis rövid cikk, az origo.hu-n meg semmi...

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 01:43:35

@noonecanbeatme: Nem, mivel 45 éves és már réges rég visszavonult. Ilyenkor már nincs az a felkészülés amivel esélye lehetne bárki ellen is, nem mindenki Foreman vagy Hopkins.

    2017-04-30 01:42:29

@noonecanbeatme: áhh nem lenne értelme ennek már, jöjjenek a fiatalok AJ, Wilder, Parker, Hughie Fury stb. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-04-30 01:39:16

Egyébként egy visszavágónak szerintem lehetne értelme, csak nem lesz.

» noonecanbeatme   válasz erre
    2017-04-30 01:38:24

@noonecanbeatme: semennyire

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 01:37:18

Szerintetek mennyire érezhet késztetést Vitali, hogy revansot vegyen az öccséért? (Mint eddig párszor)
Több esélye lehetne, mint a mostani Wladnak, egy jó felkészülés után?

» noonecanbeatme   válasz erre
    2017-04-30 01:35:34

AJ-nek mindig jók a meccsei ! engem érdekelne az Ortiz elleni címvédés is! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-04-30 01:35:22

@fixpont: Nem tudom, a youtube-on már fent vannak a nyilatkozatok, nézd meg:

https://www.youtube. ...

A végén nyilatkozik Hearn, és fütyülik

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 01:27:06

@Jersey Joe: mi volt az oka?

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 01:19:27

@Jersey Joe: "Mondjuk, annak lenne értelme, ha Klicskó kapna egy címmeccset Joshua egyik elhagyott övéért, mert vagy az IBF, vagy a WBA által kiírt kihívóval kell megmérkőznie (Pulev vagy Ortiz)"
Igen félő, hogy a WBA vonalat adják majd fel, de ne legyen igazam.
Klitschkot a mai teljesítménye után azt mondanám, hogy megnézném egy búcsú meccsen, hogy győzelemmel búcsuzzon, de ez is nagyon kétoldalúan sülhet el.
A mai forma alapján azt mondanám, hogy egy betöltetlen címért lévő meccsen vagy Parker ellen szerezhetne ő még címet, de az ész érv a visszavonulást mondja.
(Remélem nem az lesz, hogy Joshua megválik a WBA övtől és Ortíznak a Briggs meccs győztesével kell mennie...)

» foreman99   válasz erre
    2017-04-30 01:19:19

@fixpont: az azért nem bokszmeccs volt meg azóta igencsak összekapta magát. Kellett neki az a pofon, van ilyen.

» bandi78   válasz erre
    2017-04-30 01:16:16

@Jersey Joe: Vagy Eddie Hearn-t, sorry.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 01:15:23

@fixpont: Aj. lenne az eselyes viszont az ukran is lenyomassal es birkozassal tartotta tavol magatol mert belharcolni nem tud itt most latszott is.Aj. jobban engedne Pov.ot bunyozni.

» Bruneor   válasz erre
    2017-04-30 01:15:17

Jól hallottam, hogy Thomas Hearn-t kifújjolták a mérkőzés végi nyilatkozatoknál a szurkolók?? :D :D

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 01:14:58

@bandi78: Klicsko ellen a gyakorlatban is vesztett 4 padloval ha jol emlekszem.

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 01:14:04

@fixpont: " nem hiszek benne, hogy egy AJ-t egy Povi felepitesu kicsi bunyos meg tud verni, de nem zavarna ha osszejonne az a meccs, de szinte kizartnak tartom"
Povetkin szegény mindig papíron meg elméletben veszít. A ringben lehet minimális esélye lenne azért

» bandi78   válasz erre
    2017-04-30 01:11:51

@Bruneor: nem hiszek benne, hogy egy AJ-t egy Povi felepitesu kicsi bunyos meg tud verni, de nem zavarna ha osszejonne az a meccs, de szinte kizartnak tartom

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 01:08:52

ez egy nagy meccs volt! szép volt fiúk!! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-04-30 01:07:01

@foreman99: Igen, tartok ettől én is, de Pulevvel akkor is ki kell állnia.

Mondjuk, annak lenne értelme, ha Klicskó kapna egy címmeccset Joshua egyik elhagyott övéért, mert vagy az IBF, vagy a WBA által kiírt kihívóval kell megmérkőznie (Pulev vagy Ortiz).

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 01:06:05

@fixpont: Azert ott az ukrant le kellett volna leptetni sztem.

» Bruneor   válasz erre
    2017-04-30 01:04:53

@Bruneor: Ortiz!!

Ortíz is öregszik, minél hamarabb állítsák oda, igaz, egy felkészülési mérkőzés egy magasabb ellenfél ellen kellene neki.

Remélem, Pulev mehet majd a másik övért.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 01:04:38

@Jersey Joe: Azt is szívesen megnézném és valószínüleg ez is fog következni, de mint igazi nehézsúlyú döntő nekem (jelenleg) a mai mérkőzés után a Joshua vs. Wilder lenne, hisz (WBA-IBF-WBC-IBO) címmeggyesítés, a másik meg a Joshua vs. Fury HA Fury összeszedné magát, de erre nem látok sajnos esélyt. Ha velük is megmérkőzné és legyőzné őket AJ akkor korszakalkotó bajnok lenne végérvényesen.
De miatta nem aggodok. Jól bokszol és értelmesen nyilatkozik, nekem szimpatikus bunyós eléggé.
De elég sanszos, hogy Ortíz lesz a következő ellenfele. Kérdés, hogy a kubait mikor kezdi ki a kora illetve az is, hogy AJ-ék hogy gondolkoznak... mert sajnos benne lehet a pakliba az is, hogy megválnak a WBA övtől. Ne így legyen.

» foreman99   válasz erre
    2017-04-30 01:04:31

"Wilder ellen viszont jó lenne egy súlycsoport döntő Joshuától, ami szerintem izgalmas lehetne. Csak félek, hogy Haymon miatt ez nem jön össze."
ugyan, kiderülne, hogy joshua kokszosan született már :)

» bandi78   válasz erre
    2017-04-30 01:03:40

"Wilder ellen viszont jó lenne egy súlycsoport döntő Joshuától, ami szerintem izgalmas lehetne. Csak félek, hogy Haymon miatt ez nem jön össze."
ugyan, kiderülne, hogy joshua kokszosan született már :)

» bandi78   válasz erre
    2017-04-30 01:03:39

@Bruneor: csakhogy o sokkal kisebb, ezert eselye se lenne megrenditeni, akiket Klicsko meretfolenybol gyozott le azokat Joshua is siman lenyomja ugyanugy, Wilder vagy Fury kell akik nagyok esetleg Ortiz

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 01:01:59

En egyedul most Povetkin ellen neznem Joshua-t meg, Pov. ha megrenditi le is finiselne.:)

» Bruneor   válasz erre
    2017-04-30 01:00:49

@Jersey Joe: ez csak Hearnon mulik, es fogadjunk meg Haye is menne ellene :)

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 01:00:35

@foreman99: Ácsi-ácsi!


Előbb jöjjön Ortíz!!

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 00:59:25

így kell búcsúzni. Nem tudom,hogy a Lennox Lewis - Vitali Klitschko bármely résztvevője ellen a mai Joshua talpon maradt volna-e (sztem nem), de hatalmas meccs volt. Respect. Ezt újra fogom nézni, ez manapság ritkán fordult elő, Wlad esetében meg eddig egyszer.

» bandi78   válasz erre
    2017-04-30 00:58:24

Jo volt ez igy ahogy volt. A 41 eves Wlad utoljara osszekapta magat, odaallt es rendesen letesztelte a jovo bajnokat! Emelt fovel visszavonulhat, bajnokhoz meltoan! Joshua ahogy maga is mondta, nem tokeletes, de fiatal, eros es a 19. profi meccse volt! Szimpatikus srac, bajnokhoz melto hozzaallassal! Varom a kov meccset es remelem lesz meg 1-2 ilyen jo csataja! :)

» Shaham   válasz erre
    2017-04-30 00:56:26

"TYSON2FASTFURYR 07;Verified account @Tyson_Fury 1h1 hour ago

Wellldone @anthonyfjoshua good fight, you had life & death with @klitschko & I played with the guy, let's dance 💃"

:-))))

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 00:54:43

Klitschko élete legjobb, legizgalmasabb mérkőzését vívta, annak ellenére, hogy veszített. Olyan akaraterőről, állról és küzdeni akarásról tett tanúbizonyságot, amik korábban nem mutatkoztak meg. Egy kicsit sajnálom, hogy a 6. menetben és azt követő 1-2 menetben nem volt elég tökös, hogy lezárja mérkőzést. Joshua gyakorlatilag bénult állapotban lézengett a ringben elég hosszú időn keresztül.

Mindezzel együtt egy remek mérkőzés volt.

    2017-04-30 00:51:03

@foreman99: Furynak meg ott van elotte ket meccs Mr. Booze es Mr. Weed ellen, majd ha azokat megnyerte szobajohet, Wilder meglepne, ha valaha is...

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 00:50:24

@LightsOutPrince: nem süt,sajnáltam h ez lett a vége.
De ha leírod h szerinted mi lett a veszzte Klicskónak ezen a meccsen elfogadom.Én arra jutottam,h az egysíkúsága amit AJ kihasznált a végére,és a hal vére,hogy mikor igenis le kellett volna finishelnie Joshuát,nem tette meg.(igen,100x többet csinált mint korábban bármikor,de nem volt meg az a plussz).

    2017-04-30 00:47:30

@Bosco: azt senki sem vitatja, hogy bátrabban bokszolt, de az még nem feltétlenül jobb.

    2017-04-30 00:47:04

Fantasztikus mérkőzés volt. Fordulatos, izgalmas. Mindketten bizonyítottak. Joshua szép győzelmet aratott, de én mégis (annak ellenére, hogy sosem szerettem Klitschkot) szeretném megemelni a kalapomat Wladimir elött, hisz 41 évesen igenis kicsit megújjult. Nekem lábon mozgékonyabbnak tűnt, kondiban kiváló volt és a harciasságát jelzi az is, hogy milyen ütések után maradt talpon! Nem mellesleg az összes (elég kemény) leütésből felállt! Ma igazi bajnok szíve volt.
Nekem Vitali nagy kedvencem volt, Wladimirt meg nem szerettem, de ma kivívta nálam is azt, hogy felnézzek rá és elsimerően beszéljek róla!
Vitali és Wladimir Klitschkonak is köszönjük ezt a közel 20 évet!

Joshuának meg remélem ezek után összehozzák a Fury és Wilder meccseket. Fury ellen azért lenne jó, mert sokak szemében még ő a bajnok, hisz a kötelek között nem vesztette el az öveket. Kicsit ez olyan, hogy Frazier is elismert bajnok volt már amikor megküzdött Alival, de mégis utána tekintete csak mindenki igazi világbajnoknak! Más kérdés, hogy Fury szerintem (sajnos) nem tud ennyit leadni büntetlenül, teljesítmény romlás nélkül...
Wilder ellen viszont jó lenne egy súlycsoport döntő Joshuától, ami szerintem izgalmas lehetne. Csak félek, hogy Haymon miatt ez nem jön össze.

» foreman99   válasz erre
    2017-04-30 00:45:08

@CHUBAKKA: Azért nem így bokszolt, mert okos csávó és a kisebb ellenfeleket nulla kockázatvállalással intézte el. Nem vállalta a kinyílást addig, amíg a másik már pép nem volt. Max akkor leütötte.

Amúgy az, hogy Joshua volt most leütve könnyen lehet, hogy szintén egy kicsit ilyen irányba tolja majd el. Mert most tudja, hogy ez egy megtörténhet, hogy a földön találja magát és ha lent van nem biztos, hogy föl is kell és lehet nem fog kockázatokat vállalni pl azzal, hogy nagyon kiüsse magát. Épphogy annyit csak ami kell és használja a méret előnyt, hogy a másik távol legyen tartva. Remélem nem így lesz.

» vizsahal   válasz erre
    2017-04-30 00:42:47

nagyon jó kis meccs volt. joshua azz ötödikben fejezhette volna be, klicskó meg a hatodikban. joshua kondi problémájáról, engem arra emlékeztetett, mint amikor erdei zsoltinál annak idején a hatodik menettől kezdve jöttek ezek a támolygások, őt se gondolom, hogy nem lett volna kellően felkészült anno, meg most joshuát se, más van emögött talán. vova szerintem is nagyot küzdött, nincs üvegálla, és nem fél, viszont ösztönből úgy viselkedik sokszor, mintha tényleg félne, nem tudom miért. most is sokszor előjött, hogy úgy "védekezik" meg "támad", hogy mindkét keze előrenyújtva. igazából mindketten behúzhatták volna megérdemelten, azt hiszem itt most a kor nyert elsősorban. tisztelet mindkettőjüknek, különösen klicskónak, aki szerintem itt egy régi démonnal harcolt meg, és remélem sikerült is legyőznie, kívülről talán úgy látszott, hogy igen, korábban kellett volna jöjjön neki ez vagy egy ilyen meccs.

    2017-04-30 00:42:43

@Romsy: Sokkal bátrabban bunyózott, mint korábban, nem csak a jab-fogás-tehénkedés technikára alapozott. Lábon jól mozgott, jól védekezett és támadott is.
Szerintem többet nyújtott, mint amit a 35 éves Klitschko produkált volna.

    2017-04-30 00:39:25

na végre, láthattam Wlad-ot igazán harcolni, küzdeni, ez igen minden elismerésem gratulálok! 6-7 menet környékén, meg egész a kiütésig azt gondoltam, hogy Wlad meg fogja nyerni a meccset, és szerintem, ha végigmegy akkor meg is nyerte volna pontozással! most tetszett Wladimir bunyója, de miért nem így bunyózott korábban is!? :-( de azért persze gratulálok AJ-nek is nagy szíve van, szép volt a befejezés nagyon, bár szerintem már a 2. padló után be kellett volna szüntetni a meccset a bírónak, nagyon nagy, és súlyos ütéseket kapott Wlad, aki viszont most kivívta az elismerésemet, nagyot küzdött ő is. viszont Wlad-nak most már tényleg vissza kéne vonulnia!!! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-04-30 00:37:01

Mindenesetre a visszavágót nem kéne erőltetnie Klicskonak. Ő ennél jobb nem lehet, ellenben AJ-vel.

    2017-04-30 00:37:00

Amúgy én nem bánom, hogy elfogyott a kondija, klicskó meg a leütéstől volt még gyenge kicsit. Nagyon látványos, amikor így a határon vannak nehézben és enyhén kóvályogva tolják. Rocky feeling :D

» vizsahal   válasz erre
    2017-04-30 00:36:41

Eszméletlen nagy meccs volt, és csak azért bánom, hogy nem az ukrán győzött mert így kevesebbek leszünk egy visszavágóval. Egyébként felvetődött itt, hogy miért nem így bokszolt Klitschko korábban... szerintem ez csak költői kérdés, de Joshua messze a legjobb ellenfele volt Klitschkonak és nem csak azért mert őt ne tudta volna lenyomogatni, itt aztán tényleg harcolnia kellett és hát vereség ide-oda, abszolút nem vallott szégyent.
Szerintem Wladimir még mindig halomra hányná a mai mezőny 99%-át, (Joshua már biztos, hogy kivétel) úgyhogy én még nem is temetném a pályafutását, ha motiváltan és ugyanilyen jó formában tudna még ringbe lépni akkor hajrá, bár igazából nem nagyon hiszem, hogy találna még bármi kihívást.
Kicsit AJ-ről is; egyértelműen első számú alakja lett a nehézsúlynak, és remélem ezután is láthatjuk majd nagy meccseken. Leginkább Wilder és Fury ellen nézném meg de nem is tudom melyik utópisztikusabb elképzelés, sajnos mindkettőnek megvannak a saját maga buktatói, amit nem kezdenék el ecsetelgetni.

Flex fórumtárs hozzászólására csak annyit reagálnék, hogy a főhajtás ellenére süt az elfogultság a hozzászólásból, nincs olyan, hogy szerencsés korszak 11 évig, de nem akarok meggyőzni senkit.

» LightsOutPrince   válasz erre
    2017-04-30 00:36:38

Aki ismer, tudja, hogy sohasem voltam Wladimir fan, talán soha életemben nem is drukkoltam neki. Most előszőr igen. Óriási meccs volt, és Wladimir óriásit nőtt a szememben. Igazi harcos módjára vezetett nálam a meccsen, felállt, majd visszajött, és jól bunyózott. Mindig igy kellett volna.

Ez a teljesitmény volt méltó az ő megitéléséhez, még akkor is, ha kikapott. Igy nyugodtan ki lehet kapni. Óriási meccs volt, klasszikus lesz belőle!

Szép volt bajnok, itt kell abbahagyni!

#obsession

» Streky   válasz erre
    2017-04-30 00:35:25

@infamous: szerintem is hiba volt ennyit magara pakolnia, lathatoan vesztett a mozgekonysagbol, Klicsko meg ebben javult a legtobbet

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 00:33:31

Végre egy látványos fordulatos nehézsúlyú mérkőzés!
Full respect Mindkettőjüknek !

» All_in   válasz erre
    2017-04-30 00:33:29

@fixpont: Ez igaz, kétségtelen.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 00:33:08

@fixpont: Povetkin ellen kire tennél?

    2017-04-30 00:33:01

@Snake: Én most már egy Joshua vs Ortiz-t szívesebben megnéznék.


Sajnálom Klicskót, peches volt ezzel a meccsel, de megy ki a korból. Ha csak 35 lenne, maradnia kellene, de így adja magát a visszavonulás...

Ezután a meccs után nincs mit szégyenkeznie, ugyanúgy végezte a köteleken, mint például Joe Louis.
Ez a legendához tartozik.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 00:32:18

@Jersey Joe: Igazad van, sőt úgy tűnik inkább hátránya. Kicsit kevesebb izomzattal is meglenne az ő ütőereje bőven

» infamous   válasz erre
    2017-04-30 00:31:51

@Jersey Joe: mentalisan sokat szamit, hogy ma is elfogyott de visszajott belole, az is sokat szamit, hogy volt padlon, szerintem ez ot alazatosabba fogja tenni, jo az, ha nem tartod magad erinthetetlennek, hogy nem jonnek a gyozelmek tul konnyen, ebbol a meccsbol AJ rengeteget tanulhat es fog is, tobbek kozott ez az elfogyas kerdes lesz lenyeges

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 00:31:35

honnan veszitek, hogy Klitschko olyan nagyon jó volt? lehet a Fury meccshez képest brillírozott, de tudni kéne egy 35 éves Klitschko mit kezdene a mai rutintalan Joshuával, hogy ilyet meg lehessen mondani. simán lehet, hogy az meg kiütötte volna a hatodikban, mert az ő jobbegyenese is sokat romlott utóbbi pár évben.

    2017-04-30 00:31:03

@pressurefighter0088 : Szerintem is

» traveler   válasz erre
    2017-04-30 00:30:16

@infamous: Emlékezhetünk, Whyte ellen ugyanez volt, egy sorozás után hirtelen lesavasodott.

Ez neki az előnye és hátránya is egyben, ezzel az izomzattal óriásiakat tud ütni, belharcban nehezen verhető, de hirtelen elfogyhat.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 00:29:05

Ezt Vova nagyon elcseszte. Megvolt az esélye, hogy befejezze a meccset, de inkább hagyta, hogy AJ regenerálódjon.

    2017-04-30 00:29:03

Ez minden volt csak nem lucky punch.

    2017-04-30 00:25:14

@Snake: 2 meccsre irtak szerzodest.ami persze nem biztos,hogy meg is fog tortenni.
Ott mar hamarabb vegezne Joshua.

» miskacarus   válasz erre
    2017-04-30 00:24:00

azért belharcban Joshua mégis többet mutatott be, mint Klicskó. Egyszerűen elfogyott a kondija, méghozzá hihetetlenül hamar, mikor először leütötte Klicskót.

» infamous   válasz erre
    2017-04-30 00:23:51

@fixpont: Tökéletesen leírtál mindent!!

    2017-04-30 00:23:30

Nagy észre vall beírni azt hogy Klicskó 40 felett van sportpályafutása csúcsán :D

» Elephant   válasz erre
    2017-04-30 00:22:50

Klicskó nagyon nem tűnt öregnek a ringben, teljesen éles volt és koncentrált. Élesebb és koncentráltabb is mint Joshua, én pontozással őt éreztem hajszállal győztesnek a KO előtt. Ez bizony sporttörténelem volt, köszönettel tartozik minden bokszrajongó mindkettejüknek. Klicskó regenerálódó képessége fantasztikus, nem semmi ütésből állt fel... Remélem ez volt az utolsó meccse, mert mindenképp méltó búcsú lenne ez, valamilyen szinten kárpótolt is a hosszú éveken át csinált unalmas szarért. Nagy tisztelet mindkettőnek!

    2017-04-30 00:22:12

@Jersey Joe: nagyon maskepp boxolt mint eddig, sokkal tobb volt a labmunkaja Klicseknek, szernitem egyaltalan nem volt rossz, a Fury elleni Klicskonal jobb is volt

de en arra hegyezem ki, hogy Joshuanak a mai mezonyben nincs kitol tartani ezek utan, barki ellen tennek ra, nem azert mert tokeltes, hanem mert a mostani mezony sem a legjobb, Ortiz, Wilder, Parker, mindegyik ellen inkabb AJre tennek

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 00:22:01

@traveler: Ő ki is ütötte volna szerintem.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-04-30 00:21:05

@Jersey Joe: Ez igaz, sokszor elhajolt AJ a balhorgok elől, pedig nem egy Whitaker ő sem.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-04-30 00:20:47

Elépesztő mérkőzés volt. Igazi unicum. Az "öreg" nagyon ott van még. Újat tudott mutatni. Nem értem, hogy a felénél miért nem ment rá a lezárásra, mikor Joshua-t már csak a kötél tartotta.
Joshua remekül alkamazkodott a meccs végéhez és villantott.
Röviden: ez nagyon minőségi balhé volt! (Nem hiszem, hogy lesz visszavágó, de remélem a szerződésben van valami apróbetű.)

    2017-04-30 00:20:27

@fixpont: Azért álljon meg a menet, Klicskón egyértelműen látszódott a kor.

Lassabbak voltak az ütései, és éppen a legnagyobb fegyvere, a balhorog is lassabb volt.
Az izomzatán és a mozgásán is látszódott, hogy igenis veszített.

Akkor vagyunk korrektek, ha elismerjük, hogy Joshua nyert, nagy lehetőség előtt áll, de nem a legjobb Klicskót verte meg, ráadásul bokszban sokszor eléggé alulmaradt.

Nem túl korrekt, hogy Klicskót kritizálják, mondván egysíkú a boksza, miközben Joshuától még kevesebbet láttunk...

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 00:19:06

Vitya tudta volna igazan tesztelni Joshuat ...

» traveler   válasz erre
    2017-04-30 00:17:50

@fixpont: aki azt mondja h ez lucky punc volt,az nézzen más sport után.
Egyébként most Félix mondja jól a stúdióban:Klicsko magához képest boxolt jól.De nincs olyan technikai képzettsége,h egy lerohanást kezeljen,vagy belharcban küzdjön.
Mikor Joshua hullára kész volt,és azt hittem kondi ko lesz,Wlad ott is rengeteg luftot ütött.
18 meccsel megoldani azt,h ilyen kríziseket átélj..Joshuának is kijár a tisztelet.

    2017-04-30 00:14:18

Én is inkább Wladra hegyezném ki... Egy nagy harcos így búcsúzik. Remekül felkészült, és jól meg is csinálta. Kalapom megemelem.

Korábban miért nem ezt láttuk????

» GaiusM   válasz erre
    2017-04-30 00:09:31

Nagyon jó mecs volt,nem tudtam ülve nézni.Szerintem Klitschko a 6.menetben lezárhata volna a mecset,ha rámegy Joshuara.

    2017-04-30 00:09:26

Nem tudom, sokan elegge leirjak AJ-t most, hogy lucky punch meg hasonlo es nem meggyozo, de hat egy tip-top Klicseket vert meg, nem tudok olyat a mezonyben, aki ehhez hasonloan jo lenne, volt hullamvolgyben is abbol is felallt, tapasztalat is szerzett, ennel jobb a karrierjevel nem is tortenhetett volna, hogy egy nehez meccsen a kesoi menetben nyer. Szerintem ezek utan abszolut nincs oka senkitol tartani.

» fixpont   válasz erre
    2017-04-30 00:09:11

Itt neztem UK bol a meccset egy szottyos pubban mert epp beestem melo utan a 3. menetre, de MIRE!?? En nem ertem miert ne tudott volna igy bunyozni Klicsek regebben. Igy most keserubb lesz a szajiz hogy viszavonul. De sztem az mar biztos hogy az uvegall vitat le lehet zarni. Azert ezutan a felutes utan sztem a mai nehezsulyu mezony 99%- a padlon maradt volna. Ami Joshuat illeti ez volt a legnagyobb meccse es teljesen megerdemelten nyert, sztem o sem uvegallu, az viszont igaz hogy valamit csinalni kell a kondijaval mert az ilyen 1-2 menet pihit kiveszek egy Ortiz vagy egy Povetkin ellen sem eletbiztositas. Amugy Parkert mar most sztem siman verne, Wilder meg mindig kerdojel, Fury viszont mar ez ellen a Klitschko ellen is fekudt volna sztem. Kar a vissazavagoert, de legalabb lattunk egy jo nehezsulyu vilagbajnoki meccset vegre valahara.

» Phenomenal   válasz erre
    2017-04-30 00:09:05

Csak ismételni tudom:


TÖRTÉNELMET láttunk, SPORTTÖRTÉNELMET.

Minden másodperc felejthetetlen volt.

Boksztudásban Klicskó felülmúlta Joshuát, aki olykor nagyon merevnek tűnt, viszont az ereje végül mégis döntött.

A király ma méltó módon vett búcsút a sportágtól, még egy ilyen lehetősége már nem lesz.

Köszönünk mindent, Klicskó-testvérek!!

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-04-30 00:08:56

Soha eletemben nem drukkoltam Klicskonak, de ez az a nap volt, elnezve a hozzaallasat a meccshez. A szokasos korlatolt kepessegevel de nagy szivvel bunyozott ma.A biro kicsit koran leptette le, nem volt ott akkora halalos problema.
30 evesen sem volt jobb az ukran.... Max respect.

    2017-04-30 00:08:31

Megérdemelte AJ de még rengeteg a tanulnivalója és talán igaz az , hogy az a nagy izomköteg visszaüthet . Az első nagy roham után elfogyott a kondi , üthető lett Klicsko pedig odavert egy olyat amire azt hittem nem áll fel belőle . Ha meglett volna Vladban a gyilkos ösztön lezárhatta volna a meccset akkor de nem tette és végül ez lett a végzete is . Nem szeretem Wildert de ő képes iramot diktálni egy mérkőzésen és belehajszolni AJ-t még egy ilyen kondi problémába , pl ellene ez tuti végzetes lett volna . Ezzel együtt remélem AJ nagy bajnok lesz és meghatározó része ennek a korszaknak.
Klicskora mondtak a meccsek előtt sok csúnyát és a Povetkin meg a többi tehénkedős meccs nem törlődik ki de megmutatta , hogy tud harcolni és látszott rajta az elszántság és az öröm a meccs végén hogy ekkora csörtét vittek véghez egyben talán annak örült a legjobban hogy leküzdötte a démonjait :)

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-04-30 00:06:59

Klicsko nemhiába merte választani a rutintalan Joshuát.Ha Megindul előbb úgy mint a negyedikben,akkor korábban vége Klicskónak.
Ezer éve vita tárgya,h Klicskót meg kell támadni,mert pánikba esik,nem tudja a közelharcot.Ez ki is ütközött,és ez lett a veszte.Bár majdnem kijött a taktikája.
Az is hülyeség volt h öreg,és el van használva.Egyáltalán nem.Élete formájában boxolt,de ennyire volt elég.
Örülök a végeredménynek,de Klicskó szépen helytállt,max riszpekt.De az ökölvivó hiányosságai kiütköztek,és bebizonyosodott h egy jó balegyenes édes kevés,max egy szerencsés korszakban.De ez ma véget ért.

    2017-04-30 00:06:56

Le a kalappal a srácok előtt - fantasztikus meccs volt. A Fury elleni meccsével ellentétben Klitchkonak most nincs szégyenkeznivalója. Szerintem ezzel a formával és hozzáálással Wildert pl.simán elintézte volna.

» emgabor   válasz erre
    2017-04-30 00:06:11

Óriási meccs volt, megkövetem Klitschkot, mert nem sok esélyt adtam neki, de ma nagyot bokszolt, még ha veszített is. Csak azt tudnám, hogy mit csinált az elmúlt x évben, ha ilyet is tud.. :) Mindegy, a tiszteletemet kivívta ma este!
Még sok hasonló meccset a nehézsúlyba! :)

    2017-04-30 00:05:05

Nagyon jó meccs volt, tuti az év meccse!

» infamous   válasz erre
    2017-04-30 00:04:13

Joshua-nak nagyon komoly kondi problémái voltak. Klicskó ha ott rámegy, akkor más eredmény született volna szerintem. Óriási meccset csináltak, nagyon nagy respect mindkettőnek. Klicskó méltó búcsúja ez. AJ-nek viszont rengeteget kell még fejlődjön, mert azért komoly hiányosságai vannak. Nagyon rég élveztem ennyire bokszmérkőzést. Nagyon kellett már ez. Köszönöm nekik!

    2017-04-30 00:02:17

egy korszak véget ért

» lunatic3   válasz erre
    2017-04-29 23:56:01
fel