Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Salidoéknak elege van Lomachenkoból és akarják a revansot

2017-04-18 08:53:23 /
Május 27-én, Mexikóban, Amphon Suriyo ellen tér vissza a szorítóba a korábbi világbajnok Orlando Salido. A kőkemény mexikói legutóbbi, Francisco Vargas elleni meccse után így közel egy évet hagy ki, ami az ütközet kaliberének ismeretében teljesen érthető. Salido az a bunyós, aki egyetlen vereségét mérte a jelenleg már pound for pound listákon is elég jó helyen álló Vasyl Lomachenkora, az ukrán bunyós profi pályájának második meccsén. A két csapat azóta is próbálkozik összehozni egy visszavágót, ami eleddig kútba fulladt. Salido menedzsere szerint azonban ők nagyon szeretnék ezt a mérkőzést és a Suriyo elleni találkozó után készen is fognak rá állni: "Az a terv, hogy Suriyo ellen lerázzuk a rozsdát, aztán ha ez jól sikerül, akkor mehetünk Lomachenkoval, hogy egyszer és mindenkorra tisztázzuk a dolgokat. De azelőtt mindenképpen kell egy meccs Orlandonak, viszont úgy érezzük, hogy az időzítés így tökéletes lehet Lomachenko ellen. Orlando nagyon akarja azt az ütközetet, az pénz és a büszkesége miatt is. Elege van abból, hogy egyfolytában mélyütésekről, a ringsúlyról, a bíróról szajkózik mindenki. Ne legyen hát több magyarázkodás. Mindenki azt mondja, hogy Lomachenko azóta sokat fejlődött, Orlando viszont úgy érzi, pontosan tudja, hogyan győzze őt le ismét."
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Egyetértek a Lomachenko-t méltatókkal, tényleg nem lehet mit tenni egy ilyen bunyós ellen, akinél a legmagasabb szintű képességek (gyorsaság, reflexek, kondi) mindenki másét meghaladó technikai tudással és mozgáskoordinációval ötvöződnek.
Szerintem is élmény nézni a bunyóját, de ha azokat próbálom megérteni, akiknek unalmas, akkor azt kell feltételeznem, hogy ez a fajta ökölvívás a számukra túl komplex, ők valószínűleg egy egyszerűbb, jobban követhető és nyilvánvalóbb, drasztikusabb módon eredményes bunyót értékelnek inkább, ahogy a komolyabb ütőerő hiányának emlegetéséből is kitűnik.

» superman   válasz erre
    2017-04-19 12:23:41

@tomba: :)

» Peacock   válasz erre
    2017-04-19 11:54:51

@imi81: Biztos kevered valami masik Lomaval. Beirod a jutub keresobe hogy "lomachenko tricks", aztan lehet szemezgetni. Azt megertem hogy valakinek nem tetszik ez a pitbull stilus, de olyan leirni hogy potyoges... Sosaek nagyon jol felkeszultek, latni lehetett hogy pl a lefordulasos trukkot mennyire jol kezeli. Szerintem erre a repertoarra es sebessegre nemigen lehet felkeszulni meg fejben sem. Walters is pontosan ezert adta fel.

» Istvan   válasz erre
    2017-04-19 08:45:18

@Peacock: nekem tetszik!!!

jó jó, láttam, hogy az a része batkának ment. :)

    2017-04-19 08:10:31

Magyarul: "Lassan egy éve próbálunk pénzes meccset szerezni Orlandonak, de az ukránokon kívül senki se hajlandó szóba állni velünk, így jobb híján bevállaljuk a szinte biztos vereséggel kecsegtető visszavágót."

    2017-04-18 22:47:18

@tomba: Pontosan. Lomát lehet a pályafutása végéig páran megverik, vagy akár ki is ütik, nem tudhatjuk. De amit MOST csinál a ringben, az csoda, és bőven kimeríti az egyediség és a zsenialitás fogalmát. Ilyen szinten kb. egy Ali, egy Leonard, egy Jones, vagy korábban egy top Mayweather bokszolt. Szerintem. (Meg még mondjuk sokak szerint, de ez nem érv).
Elfogadom (bár furcsállom) hogy neked nem tetszik annyira, de hogy unalmas lenne, vagy sablonos, szokványos, hát, ez a vélemény nekem hihetetlen.
Amit tomba leírt, az a fajta leforgás tényleg eléggé egyedi így kivitelezve. De ahogy felépíti a támadásokat, könnyed vállmozgással ilyeszt és aztán csap le, az is az. De a leforgáson túl a kedvencem akkor is a felütés-horog kombója, amivel előbb ügyesen lehúzza a fedezéket (merthogy nem ijesztő felütést üt hanem úgy megcsavarja törzsből hogy a becsapódást nézni is fáj), majd kegyetlenül lecsap. Merthogy iszonyat gyors.
Azt hiszem technikailag nemigen lesz nála mostanság jobb (szerintem Rigo sem az), esetleg egy jóval erősebb ellenfélnek lenne ellene esélye aki néha felpörög és talán betalál. Mert ez azért benne van Loma boxában - hihetetlenül védekezik, de művészből szép lassan átment közönségszórakoztató művészbe, aki direkt vállal rizikókat.

» Peacock   válasz erre
    2017-04-18 21:11:52

@tomba: van egy másik is amikor sorozza a kettősfedezékét az ellennek aztán egyik kézzel lehuzza a fedezékét másikkal meg fejbever.

» dondannyboy   válasz erre
    2017-04-18 20:52:31

@batka1: "valami védjegyszerű , egyedi ütéskombináció, mozdulatsor... "

na az pont van neki, amikor szemből megüt kétszer, aztán lefordul (bármerre, jegyzem meg) és amikor utánafordulnál, pont belefordulsz az ütésébe. ez spec szerintem elég egyedi, legalábbis ilyen tökéletesen, gyakorlatilag bárki ellen bármikor végrehajtva.

    2017-04-18 20:39:06

@Valero: hát, szerintem meg már egyáltalán nem. loma könnyedén felvette a profi ritmust, sokkal több és erősebb húzott ötése van, mint salido ellen volt, a kondija tökéletes (akkor is az volt, csak sokáig tartalékolt, meret valszeg még nem érezte, hogy mennyit adhat ki magából. salido akkor is elkészült a végére az erejével, a mostani loma ellen esélye sincs szerintem.

    2017-04-18 20:37:13

Az első meccsen bírói részrehajlás nélkül nyert szűken Salido, amiért meg is dolgozott keményen! A saját stílusát ráerőltette Lomachenkora, és behúzta a győzelmet.
A visszavágó is nagyiramú küzdős meccs lesz, ami szerintem Salido pontozásos vereségével fog végződni. De az biztos hogy a lehető legkellemetlenebb ellenfele lesz Lomának a mexikói!

» Valero   válasz erre
    2017-04-18 19:53:38

@batka1: Én pontosan ugyan ezt érzem !Elismerem remek bunyós de nekem unalmas . Nem is igazán tudom megmagyarázni miért unalmas de mindig unom a meccseit .Vannak szép ütései de valahogy sok ez a kis pötyögés és csak várom várom a nagyobb ütést és nagyon sokszor nem jön csak menetek múlva 1 és utána megint a pötyögés .Mondjuk utóbbi meccsei már jobbak voltak azért. De ez van ,nem mindenkinek jön be ez a stílus .

    2017-04-18 19:26:58

@batka1: Akkor neked más jelent élményt a bunyóban mint amit ő csinál, van ilyen. Én imádom a mozgását, a megoldásait, mindent amit csinál, annyira aprólékos, precíz és kordinált hogy élmény nézni. Lehet neked unalmas egy ilyen egyoldalú iskolázás, nekem speciel nem ha valaki úgy csinálja mint ő. Szerintem Loma jelenleg maga a nagybetűs ökölvívás, senkiről nem tudom elképzelni hogy így megverje Walterst, hogy az rémülten feladja a mérkőzést.

    2017-04-18 16:22:28

@Kane: Az utsó mondatoddal teljesen egyetértek. Te is írod, hogy Russel, Walters, Salido.... nem rossz bunyósok, de azért a jelenleg fórumokon uralkodó elájuláshoz nekem még több kell. Pláne, hogy utóbbit le sem győzte. Ez szubjektív vélemény, azt elismerem. Az amatőr múlt nagyszerű, de most profi bunyóról beszélünk és tudja mindenki, aki itt fórumtag, hogy sok égig magasztalt amatőr kiválóság égett már el ebben a viágban. Még mindig azt mondom, hogy több kell az ilyen sztároláshoz. Az viszont igaz, hogy nagyon jó úton halad és nem akar kerülni senkit. Ez a hozzáállás a mai viszonylatokban megsüvegelendő, úgyhogy kíváncsian várom a további meccseit, attól függetlenül, hogy igazából nem okoz nekem nagy élményt a stílusa. Valami nekem hiányzik belőle. Talán az ütőerő? Vagy valami védjegyszerű , egyedi ütéskombináció, mozdulatsor... Nem tudom, de mindig hiányérzetem van a meccsei során. A legutóbbin is, majdhogynem elaludtam. Hát lehet, hogy bennem van a hiba, nem tudom más érez-e hasonlót.

» batka1   válasz erre
    2017-04-18 15:49:35

@Peacock: Köv. hozzászólásomban helyesbítettem.

» batka1   válasz erre
    2017-04-18 15:37:00

@csiga: Ha ez igaz lenne nem győzőtt volna Salido.Jogosan.

» Boxerone   válasz erre
    2017-04-18 15:25:27

@batka1: Felőrölte a mexikói... most vagy más meccset néztünk, vagy teljesen mást jelent nekünk ez a fogalom.

» Peacock   válasz erre
    2017-04-18 13:03:19

@batka1: Túlsztárolt semmiképp nem lehet minden idők legjobb amatőr bunyósa aki kilenc meccs alatt két súlycsoport világbajnoka lett, az ellenfeléllistája pedig jobb mint pár 30+ meccsel regnálo világbajnoknak, Russelt sokan a jövő P4P vezetőjének tartották amíg nem iskolázta le Loma, Walters sem éppen ürge bunyós de nálam a Salido elleni szűk veresége is nagy pluszpont. Az hogy ki lenne sok neki majd szerencsére kiderül mert az ukrán nem az a kerülgetős fajta.

    2017-04-18 12:39:10

Annak ellenére hogy Loma a kedvenc bunyósom, minden tiszteletem Salidoé, az akaraterejével, mentalitásával és a keménységével küzdötte fel magát idáig a mexikói nyomorból, ezt nem lehet nem tisztelni, ahogy azt sem hogy tavaly micsoda ringháborút adott a sportnak. Biztos vagyok benne hogy mindent megtesz majd a győzelemért, de abban is hogy számolatlanul fog nyelni óriási pofonokat az összes létező szögből és hogy nem lesz már nyolcadik menet sem.

    2017-04-18 12:34:18

@tomba: Azt hiszem, 40 körüli mélyütést számoltak Salidónál.

    2017-04-18 11:52:59

@batka1: 9 meccs, két világbajnoki cím. nem arról beszélek, hogy mennyire nagy nevekkel bokszolt, hanem arról, hogy hogyan bokszol.

    2017-04-18 11:44:37

Azért érdekes hogy a nyertes követeli a visszavágót:) Lomának inkább előre kéne tekintenie ahogy azt elmondta korábban, ha nincs jobb akkor vállalják csak be.

» gigaboly   válasz erre
    2017-04-18 11:05:15

@tomba: Melyik volt a legnagyobb meccse? Mert szerintem az még csak most jön, ezért mondom, hogy kicsit mintha előre innának sokan a medve bőrére. Nem az eredményeit firtattam, azok magukért beszélnek. Majd az igazán nagy győztes meccsek után sztároljunk szvsz.

» batka1   válasz erre
    2017-04-18 10:47:00

Na jó, lehet, hogy a felőrlés túlzás, de a folyamatos presszióval hatástalanította Lomát. Mondjuk sokat szabálytalankodott is Salido.

» batka1   válasz erre
    2017-04-18 10:43:45

@batka1: lepattogtak, csak közben salido annyira elfáradt, hogy kis híjján kondi ko lett. és azok az ütések nagyon nem a mostani ütései, a munkatempója sem a mostani (amit salido akkor sem tudott követni).
egyébként mitől lenne túlsztárolva egy bunyós, aki két olimpiai bajnoki cím és 9 profi meccs után két súlycsoportban világbajnok.

    2017-04-18 10:42:59

@GaiusM: Egyetértek, szerintem nem kellene Lomával kapcsolatban olyen elbizakodottnak lenni. Kissé túlsztároltnak érzem mostanság és az soha nem szokott jól elsülni. Garciáról beszélget, de biztos vagyok benne, hogy pl. ő sok lenne neki. Egyébként Salidoról lepattogtak anno az ütései. egyszerűen felőrölte a mexikói. Ez most már valószínűleg nem menne, de egyértelműen kijelenteni nem lehet előre.

» batka1   válasz erre
    2017-04-18 10:33:16

@tomba: Így van. A mai Loma ellen nem sokan állnának meg a ringben. De azért az is tény, hogy még a nagy királyoknak is meglehet a mumusa. Lásd Mosley. Kikapott amatőrben is Forresttől, és profiként is mindenkin végigment, majd Forrest kétszer is megverte. Azért ez benne lehet a pakliban, én ugye vannak olyan bunyósok, akik szeretnek a sportszerűség határán meccseket lehozni.

» GaiusM   válasz erre
    2017-04-18 09:23:38

hát ja. jól jönne az a is pénz a nyugdíjhoz. már eleve is éppenhogycsak győzött, úgy, hogy mindfen profi szemétséget bevetett lomának meg amatőr tapasztalata volt, látszott is. a mai loma nagyobb, erősebb, és egész már tempóban bokszol. salidónak esélye sincs. mondjuk ezt valszeg ők is pontosan tudják.

    2017-04-18 09:18:25

sosem lesz ilyen meccs mar

» fixpont   válasz erre
    2017-04-18 09:06:19
fel