Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Golovkin: Jacobs a kedvencem

2017-03-20 08:10:23 /
A múlt hétvégén egy nagyon hosszú, 2008 óta tartó sorozat szakadt meg, hiszen a középsúlyú WBC/IBF/WBA bajnok Gennady Golovkin esetén utoljára ebben az évben volt szükség a pontozók munkájára. Nos, Daniel Jacobs, a WBA "rendes" bajnoka nemcsak, hogy végigállta a meccset a rettegett kazah ellen, de igen szorossá is tette a találkozót. Ahogy a meccs után megtudtuk, a kihívó természetesen magát látja győztesnek: "Örömmel kiállok ismét ellene, ha megoldható. Biztos vagyok benne, hogy két alkalommal is komolyan megfogtam. Láttam, mikor bevágtam neki a testütéseimet, hogy visszahőkölt. Ő is csak egy ember, aki ugyanúgy sérülékeny, mint más. Majd a csapatom eldönti, hogy mi legyen. Biztos vagyok benne, hogy még lehetek én a középsúly első számú alakja. És biztos vagyok abban is, hogy ezt a ma esti mérkőzést én nyertem. Az ütőereje sem olyan rettenetes, mint amit sokan gondolnak. Nem egy Hulk, egy KO király a srác, mint ahogy mondják. Azt mondják, egy kicsit rá is lökött, mikor padlóztam. Majd megnézem. De nem volt gond beleállnom az ütésváltásokba, hiszen annyira nem volt kemény. Nem éreztem azt, amire előzetesen számítottam, hogy ha egyszer keményen betalál, akkor végem."

Golovkin nagy tisztelettel beszélt ellenfeléről és egyáltalán nem zárkózott el attól, hogy visszavágózzon vele a jövőben: "Készen állok rá, ökölvívó vagyok, az a hivatásom, hogy bokszoljak. Tisztelem Danielt, leütöttem, de ő felállt és visszajött. Nekem is szükségem van 12 menetes meccsekre. Nagyon jó kis meccset csináltunk, remek tapasztalatszerzés volt nekem is. Nagyon jól éreztem magam, az erőm és a sebességem is rendben volt. Több ilyen mérkőzést szeretnék, mint ez volt. Igazi dráma kerekedett belőle, Daniel kiváló ellenfél volt, okos, ügyes bunyós. Tisztelem őt és innentől ő a kedvenc bokszolóm. Megszakította a rekordomat, de mint mondtam, nekem is kellenek a hosszú meccsek. Nagyon okos srác, remekül mozog, és mindig megőrzi a higgadtságát." - mondta Golovkin riválisáról.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@patton: Érteni magyar?

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-03-22 12:47:52

@gulogulo: Betegség miatt nullázta le őt Pirog? Értem....

» patton   válasz erre
    2017-03-22 00:20:53

@gulogulo: A nyilatkozatok alapján is van különbség. Jacobs nem csak a meccset, a sajtónyilatkozatot is elbukta.

» patton   válasz erre
    2017-03-22 00:16:07

@ogreface: :-D

» bandi1115   válasz erre
    2017-03-21 07:32:49

@udvari: Miért ne mondana?

    2017-03-20 22:13:23

@Kane: Ali, mond valamit ?

» udvari   válasz erre
    2017-03-20 20:18:28

@Kane: Hát May pl. kaparhatna GGG elleni meccsért is :)
Bár Money a neve ezért pitizik Connornak :(
Ergo példaképnek a legszörnyűbb lenne !

» udvari   válasz erre
    2017-03-20 20:15:31

Megneztem HD-ben, s pontoztam: 114-113 Golovkin. Elso nezeskor nem is pontoztam, es szar volt a minoseg is. Valoszinuleg sok utest nem lattam, Jacobsnak meg sok fedezekre meno uteserol, kombojarol azt hittem h talalt. Mivel egeszen maskepp vedekeztek, sokkal latvanyosabb volt, amikor Golo utott luftokat Jacobs elmozgasa, elhajlasai miatt, viszont Golo foleg kettos fedezekkel vedett, ott meg megcsalt hogy mi ment be es mi nem. Vagyis gyakran tunt ugy, hogy Golo erolkodik es nem talal, Jacobs meg szepen elmozog es kombokat ver be neki. Ujranezve mar nem igy lattam.
Szoval tovabbra is fenntartom, hogy szoros meccs volt nagyon, de inkabb Golovkin nyerte.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-03-20 20:12:11

@udvari: Nem is mindenkiről kell hogy az legyen.:) Ezért ilyen színes és érdekes ez a sport, egy bunyós nem csak bunyós, hanem egyéniség is. Az emberek arra is kíváncsiak, melyik mentalitás, kultúra, nevelés győz, nem csak arra hogy melyik bunyós.

    2017-03-20 20:07:36

GGG igazi sportoló ,effektíve példakép !
Biztosan nem igaz sok más bokszolóról akiktől egyesek össze..............p isilik magukat :(

» udvari   válasz erre
    2017-03-20 20:04:53

Hát sima Golovkin győzelem volt ! Megzavarta viszont a sok fordított alapállás GGG :(

» udvari   válasz erre
    2017-03-20 20:02:46

@cenzura: Egyetértek, és ez a rükvercezés érdekes volt, főleg úgy, hogy minimum 5-6 kilóvak nehezebb volt mint Golo, de erről senki nem beszél. Nem véletlen nem mérlegelt Jacobs, a ringsúlyáról meg már nem is beszélve. Mikor volt Erdei vs Fragomeni, akkor mindenki el volt ájulva, hogy Erdei 8 kilóval kisebb mint Fragomeni, itt arányaiban sokkal nagyobb volt a különbség. Tudom sok itt a Goló gyülőlő, de itt akkor is ő nyert. Jacobs rengeteg jabet benyelt, meg is volt fogva, meg le is volt ütve. Jacobs az egyik legjobb középsúlyú, kikapott, ha tetszik ha nem. Goló meg az egyik, ha nem a legjobb középsúlyú. Én is azt mondom, legyen visszavágó, de Goló fikázását jó lenne már abbahagyni. Én is írok má'n egy hülyeséget, mert itt elég sok ilyet olvastam:Jacobs itt jó be lett árazva, jött egy igazi középsúlyú, aki nem "B" kategóriás, és mindjárt megállt a tudomány. Golótól egyébként a sok "bajnok" tanulhatna a meccs utáni nyilatkozatból, nem a kifogást kell keresni, hanem tisztelettel, normálisan nyilatkozni. A súlyhatárokról meg már beszéltem az elején.........

» Frantisek Latka   válasz erre
    2017-03-20 19:59:30

amit még nagyon bírok Goloban, hogy egy nagyon egyszerű, szerény ember, tiszteli az ellenfeleit ! nem a sajtótájékoztatón csináléja a showt, hanem a ringben bizonyít, odateszi magát maximálisan, kiszolgálja a közönséget! ;-) lehet, hogy itt középsúlyban nem fogják őt legyőzni! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-03-20 18:41:54

@PeteTheGreek: Az ellenszer adott volt, csak az nem, hogy letezik e jelenleg olyan bunyós, aki kepes kihordani lábon Golo uteseit, es emelett koncentralt + higgadt tud maradni, tovabba van annyira fegyelmezett hogy végrehajtsa a kialakitott taktikat. Golo ellen nem lehet győzni ha nem bírod extrém modon a fájdalmat, es nem tartod magad a kialakitott taktikahoz. A tegnapi Golot Ward elverte volna, ezt bekell latnom akkor is ha ez nekem keseru felismerés, Mayweather pedig egy jol kialkudott szerződéssel ami a meccs napjára eloirt maximális sulyhatart tartalmaz szinten nyerő lehet, de kisebbre taksalom az eselyet mint Wardet. 155 fontos Mayweathernek siman atgyalogolna az utesein. Viszont May egy zseni, nem csak technikailag, hanem taktikaban is. Szóval eltudom kepzelni ezt is bar nehezebben.
Mindemellett Golo győzött szombaton, szűken, de egyértelműen. Továbbá annyit láttunk, hogy megszorongattak a meccs masodik felében. Remélem lesz egy visszavágó, ahol egyértelműen dominalja a meccs képét végig.

» Dirhanka   válasz erre
    2017-03-20 17:29:41

"egyszerűen arról van szó meglatasom szerint, hogy van ellenszere a bunyojana"

Mondjuk szerintem ez eddig is egyértelmű volt - amíg létezhet olyan ember, aki nálad 1 kicsit is jobb az áltlad említett stílusban "(szurkalj testre fejre majd mozogj el, dupla jab fejre és mozogj tovabb, ne allj meg előtte, bokszolj es ne harcolj, maradj nyugodt.. Stb" addig mindig lesz ellened ellenszer :)

Golot nem emiatt szeretjük, pl. egy képzeletbeli (értsd: ha Painttel egy súlycsoportra tudnánk resize-olni őket) May-GGG vagy Ward-GGG meccseken szerintem simán kikapna. Neked mi erről a véleményed?

» PeteTheGreek   válasz erre
    2017-03-20 15:22:57

Legyen visszavágó és akkor Golovkin ki is üti, nem "csak " leüti !

» udvari   válasz erre
    2017-03-20 15:18:30

@Chico: Értem. Köszi.

    2017-03-20 14:24:06

@gulogulo: Nem szabályos utofelulet egyiksem, így pontot nem érdemel. Volt sok tiszta talalata Jacobsnak, de ez még nem volt elég a gyozelemhez szerintem sem mindenesetre szűk volt. Az előzetes varakozasokhoz képest mindenképpen az volt.

» Dirhanka   válasz erre
    2017-03-20 14:15:15

@Dirhanka: Ez a Jacobs már egy teljesen más ember mint a Pirog előtti. Ahogy a felvezetésben írták, a vereség és a betegség teljesen előnyére teljesen megváltoztatta. Ennek ellenére nem tudta legyűrni Golovkint pedig nagyon jól bokszolt és csak szorosan kapott ki, de szvsz egyértelműen. Én sosem számolom a kesztyűre és alkarra érkező talalatokat.

» gulogulo   válasz erre
    2017-03-20 13:48:48

@Slajos: Igen szépen visszajott,és ebből lehet építkezni a visszavagora. Nehezen fogta magát vissza, az volt az érzésem sokszor hogy legszivesebben ott maradni az ütés valtasokban, amig el nem dől valamelyikük. Végül sikerült ezen felül kerekednie, amit nagyreszben az edzőjének köszönhet, akit a meccs alapján remek szakinak tartok. Bár nem ismertem előtte, Jacobsot nem követtem csak a Pirog elleni meccset láttam, azt sem mostansag. Így engem meglepett a meccs képe. Jacobsek pozitív csalódást, Sanchezek negativ meglepetes hoztak. Lehet abban valami hogy Abel utazik az eredmenyeken amiket a bunyosai hoztak eddig. Elvartam volna menet kozben egy taktikai valtast Goloektol, amivel a meccs masodik felében is kezben tartja a merkozest. Egy ilyen váltás az edzotol kell hogy jöjjön. Golo lényegében azt csinálta amit addig is. Igy elment legalább 6 menet Jacobsek javára

» Dirhanka   válasz erre
    2017-03-20 12:32:34

@Dirhanka: Nagyon szep volt ahogy Jacobs feljjott a meccs masodik felere es nem dirty boksszal, konyoklessel meg fejelessel mint Ward.
En is nagyon kivancsi vagyok hogy mi lesz egy visszavagon.

» Slajos   válasz erre
    2017-03-20 12:14:38

@Totti: Nemsokára feldobnak két ellenfelet aki harcba szállhat a WBA világbajnoki övért ami eddig Jacobsnál volt. Golovkin pedig továbbra is maradt a Szuperbajnok.

    2017-03-20 12:13:21

"Nem egy Hulk,egy KO király ahogy mondják"

Haha azért boxoltál 12 menetből 8-at rükvercben Jákob:)))))

» cenzura   válasz erre
    2017-03-20 12:09:30

Nem szívesen írok le kritikus véleményt GGG rajongokent, de a mecss kapcsán kénytelen vagyok. Amint Jacobs felfogta az edzői utasitasokat azon nyomban kezdte gyűjteni a meneteket.Ha Az első 5 menetben is hallgat a sarkára, akkor most ő lenne bajnok. Szerencsére nem ez történt. Nagyon pontos es hatásos utasitasok voltak (szurkalj testre fejre majd mozogj el, dupla jab fejre és mozogj tovabb, ne allj meg előtte, bokszolj es ne harcolj, maradj nyugodt.. Stb). Végig hasonló tanacsokat kapott es a dolog elkezdett működni. A testre vert utesek a végére lelasitottak Golot is, es valóban volt egy pillanat amikor Golon is atszaladt egy kemeny horog, fogott is egyből. Igaz Jacobs vesztett, ezt a meccset nem nyerhette meg pontok alapján, de ez egy szűk vereség volt. Nem igazán gondolom, hogy Triple G rosszabbul bunyozott volna mint máskor, egyszerűen arról van szó meglatasom szerint, hogy van ellenszere a bunyojanak.Nyilvan ehhez kell egy piszok kemény bunyós, aki higgadt es eléggé koncentrált a megvalositashoz. Nem volt Jacobs messze ettől. Ha lesz visszavágó, bizony en fogok izgulni Genaert. Osszessegeben egyébként meg nagyon jó meccs volt. Uff

» Dirhanka   válasz erre
    2017-03-20 11:53:24

Korrekt nyilatkozat ez Golotol. Szerintem Jacobs nyilatkozataval sincs kulonosebb problema.

Golovkin:"..Nagyon jól éreztem magam, az erőm és a sebességem is rendben volt.."

En is ezt gondolom. Szerintem ugyanugy bokszolt mint Lemieux ellen, en legalabbis nem lattam, hogy lassabb vagy kopottabb lett volna.

» Slajos   válasz erre
    2017-03-20 11:35:04

Lenne egy hülye kérdésem. Most ezzel a vereséggel Jacobs elvesztette a WBA övét? És Golo lett a "super" és a "rendes" WBA bajnok is? Vagy hogy van ez?

    2017-03-20 11:30:48

Mi a tököm baj van ezzel a nyilatkozattal?:D

    2017-03-20 11:26:40

@bandi1115: ...és nincs benne hivatkozás több súlyos sérülésre, beteg rokonokra és háziállatokra, titokzatos, a felkészülést hátráltató körülményekre stb. sőt...

» ogreface   válasz erre
    2017-03-20 11:26:14

Megint csak nem erősítette meg bennem Jacobs nyilatkozata az "intelligens amerikai színesbőrű bokszoló" imázsát.

» gulogulo   válasz erre
    2017-03-20 11:14:25

A nyilatkozatok alapján klasszis különbség van a két ember között. :-)

» gulogulo   válasz erre
    2017-03-20 11:04:45

Na ezért kedvelem a kazahot. Így is lehet nyilatkozni egy szorosan megnyert mérkőzés után.

» bandi1115   válasz erre
    2017-03-20 10:54:09
fel