Black Friday 2017 sportbolt

profiboksz.hu

Mansour legyőzte Kauffmant, döntetlent bokszolt Cintron, Cunningham ismét győzött

2017-03-18 11:24:47 /
Pénteken a pennsylvaniai Readingben, a betöltetlen USBA és a WBC regionális nehézsúlyú címeiért csapott össze a mindössze egy vereséget jegyző helyi Travis Kauffman, valamint a veterán Amir Mansour. A küzdelmes találkozó első felében még Kauffman tűnt jobbnak, a mérkőzés második szakaszára viszont magára talált Mansour, aki végül többségi döntéssel (117-111, 115-113, 114-114) be is húzta a győzelmi strigulát.

A rendezvény programjában szorítóba lépett a korábbi világbajnok Kermit Cintron, aki egy 10 menetesre kiírt váltósúlyú mérkőzésen találkozott David Graytonnal. Cintron a találkozó 5. felvonásában padlóra került, majd a számolást követően - egy vétlen összefejelés miatt - megsérült, a ringorvos tanácsára pedig a bíró véget vetett az összecsapásnak, így jöhetett a pontozás. A leállítás pillanatában az egyik pontozónál Cintron vezetett, míg a másik két döntnöknél 37-37 volt az állás, így döntetlennel zárult a találkozó.

Szintén Readingben került sor az ex-cirkálósúlyú világelső Steve Cunningham, illetve Felipe Romero nehézsúlyú ütközetére, a mérkőzés pedig előbbi öklöző 6 menetes, egyhangú pontozásos (60-54, 60-54, 60-54) sikerével fejeződött be.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@bpjotruska: Még jó hogy küzdött, csak kevés volt a 13 évvel idősebb veterán, nálánál jóval kisebb Mansourhoz képest - is. Breszeale bokszolóként ugyanis eléggé antitálentum, lássuk be. (Izu is hülyét csinált belőle míg bírta szusszal.) Küzdeni viszont tud, az ütést is bírja, erős is, de kb. ennyi. Ha nincs a sérülés (már a 3. menet előtt ringorvost hívott a bíró), akkor valószínű nagyon kikap.

» Peacock   válasz erre
    2017-03-19 14:37:10

@Peacock: Egyetertek nagyreszt, annyi kivetellel, hogy a Brizli elleni meccs az nem csak a serulesen mulott. Az orias kezdett visszajonni a meccsbe, komoly tallaltokat vitt be. es talaln egy olyan felutestol harapta szet Mansour a nyelvet. Szoval ott nem csak pechje volt Mansournak, hanem az ellenfel is nagyot kuzdott.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-03-19 09:40:48

@bpjotruska: Hatalmas fazon amúgy. USS meccsen simán kiszámolhatta volna a bíró Cunninghamet a második leütését követően a menet végén, ha betartja a szabályokat, és akkor győz Mansour. A 10-edik menetben pedig 40 másodperccel a vége előtt a már alig látó Mansourra számolt a bíró, pedig azt lehetett volna simán csúszásnak (féltelépés) is adni (pillanatra ért le a kesztyű), és akkor ha Mansour nyeri az amúgy igen szoros tizedik menetet, döntetlen lett volna.
Ehhez képest mikor közvetlen eredményhirdetés után mikrofonvégre kapták, egy szót nem szólt a bíróra ahogy azt a többség várta, hanem Cunningham beteg kislányának szívtranszplantációj ához kért segítséget az emberektől. Ritka manapság az ilyen ember, aki mélyről jött, börtönviselt, mégis valahol szerethető harcos alkat.
(Amúgy Cunningham a másik akit nagyon kedvelek, vele meg máskor nem voltak épp kegyesek a bírók.)
Breazeale-t meg az összes menetben (!) verte az összes pontozónál, sőt le is ütötte őt is, de a 6. menet dlőtti szünetben azért kellett feladnia mert a szabálytalanul viselt (nem is szabadott volna engedélyezni neki) fogvédőjével szétvágta már a 2. menetben a saját nyelvét, és mivel meg is volt fázva, idővel nem kapott sehol levegőt (orron sem). Állítólag az egyik legbizarabb sérülés ami valaha történt bokszban. A nyelvét 5 órás műtéten, 36 öltéssel varrták újra össze.
Washington ellen pedig Washington örülhetett inkább annak a döntetlennek.

» Peacock   válasz erre
    2017-03-18 21:36:28

@bpjotruska: Wilder következő ellenfele meg is van személyében.

» antonio   válasz erre
    2017-03-18 21:20:41

A meccsrol lemaradtam, de orvendek, hogy vegre sikerult egy fontos meccsen gyoznie az oregnek. Eddig az igazan nagy meccsein - USS, Brizli - alulmaradt, pedig hatalmasat kuzdott, es a legyozoit is sikerult padlora kuldenie ; Washington ellen pedig egy velemeyes dontetlennel kellett megelegednie. Remelem eljut meg egy nagy, penzes meccshez, aki joval 40 felett ilyen kokemenyen kepes edzeni es megdolgozni a lehetosegert, az megerdemelne. Raadasul az idosebb korban sikeres nehezsulyuakat tobbnyire segitette a kiemelkedo fizikum - Foreman, Klicskoek - Mansour viszont szinte torpenek szamit a mai mezonyben, sokszor 10-15 centi es ugyanannyi kilo hatranybol bokszol.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-03-18 20:42:02

Mansour előtt le a kalappal, lassan (újra) megérdemelne egy eliminátorit, sokkal inkább mint Briggs a regulár címmeccset.
Itt egy érdekes interjú többek közt a börtönéveiről:
http://fighthype.com ...

» Peacock   válasz erre
    2017-03-18 12:52:47
fel