Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Roy Jones Jr. 2021-ig bokszolna

2017-02-17 10:00:53 /
Amerikai idõ szerint ma este mérkõzik meg egymással a legendás Roy Jones Jr. és a leginkább pusztakezes harcairól híres Bobby Gunn, természetesen egy cirkálósúlyú ökölvívó mérkõzésen. Jones és Gunn tegnap letudta a mérlegelést és mindketten a súlyhatár alatt maradtak (elõbbi ökölvívó 199, utóbbi 197,4 fontot nyomott). Az egykori pound for pound világelsõ, már 48 esztendõs legenda a legtöbb rajongója szerint már régen vissza kellett volna, hogy vonuljon, õ azonban töretlenül kitart a sportág és a versenyzés mellett, amit elmondása szerint egyszerûen nagyon szeret: "Remekül érzem magam cirkálósúlyban és egyáltalán nem vagyok zsíros. Valamikor félnehézsúlyban bokszoltam, de tényleg nincs zsír rajtam. Nagyon sokat elértem már a karrierem során, de itt megidézném Muhammad Alit, a példaképemet, aki képes volt sokkolni a világot, és szerintem ennél nagyobb kihívás nem lehet egy sportolónak, hogy az egész világot megrázza. Nézzük meg Hopkinst, õ is megrázta a világot, hogy kiállt Sergey Kovalevvel 50 évesen. Nem gyõzött ugyan, de mindenkit sokkolt, hogy 12 menetet kibírt a Romboló ellen. Egyszerûen benne van a vérünkben, hogy meglepjük a vliágot. Bobby Gunn pusztakezes harcos, keményen tud ütni. Sokan nem hisznek már abban, hogy bírom az ütést, vagy, hogy 12 menetet tudok bunyózni. Megértem, hogy sokan féltenek engem, nagyon köszönöm nekik, de nem lesz gond velem. Annyi a titok, hogy elég idõt kell hagyni pihenni magamnak a meccsek között. Ahogy öregszünk, bölcsebbek leszünk. Egyszerûen versenyfüggõ vagyok. Fiatalon sokkal több dolgot tehetsz meg, ahogy idõsödsz, egyre elfogadóbb leszel. Régen simán bokszoltam úgy, hogy lógtak a karjaim. Most már nyilván ezt nem tehetem meg. Teljesen más dolgok motiválnak most már. Lehet, hogy 2021-ig nem is fogok visszavonulni, még meglátjuk. Az emberek még mindig megnézik Roy Jones meccseit, mert olyanokat látnak tõlem, amiket mástól soha. A legendámat már bebetonoztam, sokan azt mondják, hogy lerombolom, de amit egyszer elértem, azt nem lehet tõlem elvenni. Az én örökségem sziklaszilárd."
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!
Felix promotion

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@picker: Befektette. Csak szarul.

» kovban   válasz erre
    2017-02-18 16:46:54

@kovban: Ha elég okos akkor nem lenne sara sem,sőt befektette volna a lóvét vagy mittomén,nem itt bohóckodna.
Ez a lényeg szerintem.

» picker   válasz erre
    2017-02-18 14:57:07

@picker: Sztem Roy elég okos ahhoz, hogy ha tehette volna, akkor már nem bokszolna. Ez nem szenvedély, hanem pénz kérdése az ő esetében. Sajnos :(

» kovban   válasz erre
    2017-02-18 14:52:04

@northpaw: Csak anyagi haszonszerzésből nem lehet bokszolni,nem tudod sanyargatni magad ha nem szereted,más lehetőségek után nézel,aki nem bokszolt annak fingja sem lehet az érzésről,sima kommentelői oldalról persze megértem,amit mondasz.
Leírtam az okokat,azt hogy valaki érti e vagy sem,másodlagos,Roy Jones ma is aktív,ez tény,a többi nem szémít.

» picker   válasz erre
    2017-02-18 14:34:15

@picker: "elég lenne ha a nevét vagy az arcát adná a médiában valamihez,már abból is bevétele lehetne"

Ja, hát ehhez képest a rap albumai csúnyán bebuktak, mint ahogy azoknak a PPV meccseinek az eladásai is, amikor nem volt neves ellenfele, mint például az Eric Harding elleni, amire mindössze 125 ezren fizettek elő, pedig a pályafutása csúcsán volt ekkor. De csak próbáld bemagyarázni, hogy Roy Jones akkora sztár, hogy a levágott lábkörméből is pénzt tud csinálni, és csak sportszeretetből bokszol, amikor minden tény ennek az ellenkezőjét támasztja alá.

» northpaw   válasz erre
    2017-02-18 12:37:04

@Chico: Kevertem valakivel!

» AnnyiraPesti   válasz erre
    2017-02-18 08:49:34

Maccarelli adott kenyeret a Bobby Gunnak.Sajnos a R JJ-nek is

» torontoisrac   válasz erre
    2017-02-18 03:07:47

R.Jones Jr. (1,17-1,29) - B.Gunn (3,50-4,50)

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-02-18 00:56:36

Volt olyan is, ha jól emlékszem, hogy valamelyik orosz gálán Roy vezényelte a szimfonikus zenekart. Ennyi volt a szerepe. Nincs itt semmiféle motiváció, csak a pénz törlesztése. Tudta ő, hogy mikor kell abbahagyni, csak nem hagyhatta abba...
Egerszegi sem akart már úszni a lant letétele után egy métert sem...

» csikimacko   válasz erre
    2017-02-17 22:11:42

@picker: Roynak súlyos anyagi gondjai vannak ezért bokszol. A mai fiatalok jó eséllyel már csak a saját maga karikatúrájaként ismerik. sosem volt egy akkora PPV sztár mint amit én is gondoltam róla. A pénzét meg elbaszta. Rossz befektetések kisemmizték a vagyonából. Nem kötelező elhinni, hogy ezért ütteti merevre magát de ez a helyzet vele.

    2017-02-17 21:41:16

@bpjotruska: Ők építették a jövőjüket időben,de a legtöbben szerintem azt hiszik ez az állapot örökké tart,őszintén szólva mindenféle bántás nélkül szerintem tervezni mi lesz a boksz után bizonyos intelligenciát igényel.
Pl Klicskóékról nem feltételezném hogy 0-ról indulnának ha vége,a bátyról tudjuk ugye hogy nem.

» picker   válasz erre
    2017-02-17 19:42:15

@picker: ",csak valami orvosi dolog,vagy az érdeklődés hiánya vethet ténylegesen véget a karrierjüknek."
Vagy a jozan esz, lasd pl Lewis, Calzaghe es meg paran. Sajnos kevesen vannak, akik jokor hagyjak abba, s rengetegen, akik tul keson.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-02-17 19:21:31

A boksz életforma,ezt csak az tudja aki csinálta,hiányzik az edzés mint a kábszer a narkósnak,mivel a bunyósok máshoz nem értenek,csak valami orvosi dolog,vagy az érdeklődés hiánya vethet ténylegesen véget a karrierjüknek.
Ő edz,és van érdeklődés,még lóvét is kap érte,hát csinálja,az csak hab a tortán hogy így törlesztheti is a sarát,de hogy azért bokszol mert sara van,az egy kapitális baromság.
Még egyszer mondom akinek nem volt életformája a bunyó,az nem élheti ezt meg.
Roy nagyszerű bunyós volt,az egyik legjobb akit valaha látta,elég lenne ha a nevét vagy az arcát adná a médiában valamihez,már abból is bevétele lehetne,nem kén bokszolnia,de ő megteszi mert szereti,anélkül nem is lehetne.

» picker   válasz erre
    2017-02-17 19:02:27

@AnnyiraPesti: "Szerintem nem akar profi bunyós lenni."

Gunnra gondolsz? Mert Ő már az. Van már vagy 25 profi meccse. WBO világbajnoki meccse is volt Maccanirelli ellen. Mondjuk tartott vagy két percig.

    2017-02-17 19:02:26

MIért pont addig? Akkor jár le a devizahitele? :-)

» fowler   válasz erre
    2017-02-17 18:38:03

Eggyáltalán verte már meg valaki pusztakezes bunyóban Bobby Gunnt? Pár éve olvastam róla akkor még veretlen volt.

» AnnyiraPesti   válasz erre
    2017-02-17 18:31:02

@Kane: Szerintem nem akar profi bunyós lenni. Amiket írtál abban igazad van. Azonban ne felejtsük el, hogy pontos ütéseket kíván a pusztakezes bunyó. Nagyon nem mindegy hogyan tartod a kézfejed mivel könnyen rommá törhet egy rossz ütéssel. Illetve valószínűleg nem lesz acélos a védekezése sem de azért nefelejtsük el, hogy az ő szabályrendszerében nem ajánlott bekapni egy potyaütést! Remélem Jones nyer!

» AnnyiraPesti   válasz erre
    2017-02-17 18:29:44

@Kane: Errol mindig ez jut eszembe:
https://www.youtube. ...
Es a kover, kepzetlen favagoval szemben, mi atlagemberek - tisztelet a kuzdosportokat komolyabb szinten uzoknek - asszem jobban jarnank, ha a "szegyen a futas, de hasznos" elvet kovetnenk, mert jo esellyel fel perc alatt merevre utne.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-02-17 18:20:04

@Kane: Tokhulyek amugy, minimalber 330 euro, ruha, etel annyi mint otthon. Ebbol 250 liter benzint tudsz venni, hogy erezd mit jelent. Hetente.

» Istvan   válasz erre
    2017-02-17 17:49:43

@AnnyiraPesti: A pusztakezes utcai bunyókban fele olyan képzett emberek sem találhatóak mint egy harmadvonalas profi bunyós, sőt az itt szerzett tapasztalat akár a hátrányára is válhat, révén hogyha nincs rajtad kesztyű, van pár dolog amit máshogy kell csinálnod, nem blokkolhatsz a kézfejeddel egy horgot például mert szarrá törik, ahogy ezt az ellenfél sem teheti meg hogyha te ütsz felé. Meg nem érdemes az ellenfél homlokát ütni mert abban is te fogsz jobban megreccsenni. Semmi jót nem jelent szerintem egy ilyen múlt ha az ember profi bunyós akar lenni...

    2017-02-17 17:30:53

Bobby Gunn brutál! Nyílván Jobes oldalán van a rutin a teknikai tudás. Azonban aki ilyen eredményeket ér el pusztakezes bunyóban azzal én nem mennék be 48 évesen egy éles kesztyűs bunyóra! Remélem Jones nem kap KO-t!

» AnnyiraPesti   válasz erre
    2017-02-17 17:19:44

@Chico: Igazából az a sajnálatos, hogy ez az egész pont a sportág egyik ha nem a legtehetségesebb bunyósával történik. A szívem megszakad amikor olyanok merevre csapkodják akik fénykorában megérinteni is maximum a zavarodott tekintetükkel tudták volna... Remélem nem lesz McClellan féle katasztrófa a vége, ő pont nem érdemelne maradandó károsodást, nem beszélve arról hogy szerintem remek kommentátor, elemző.

    2017-02-17 16:53:04

@Istvan: Nem lehet egy okos népség. Mondjuk sose voltam oda az írekért, piálnak mintha kötelező lenne, kötekednek, hamarabb rántanak kést minthogy az ember pislogna kettőt. Magyarországon is nagy sztár volt Erdei, mégsem hinném hogy bárki is azt gondolná hogy simán agyonverné Kovalevet, pedig még ez is valószínűbb mint hogy McGregor menetet nyer Mayweather ellen.

    2017-02-17 16:39:25

Én sajnálom szerencsétlent. Állítólag minden amibe befektette a pénzét az nagy bukta lett és ezért ez a "sport szeretetből" való bokszolás még mindig.

Egyik nap pakolásztam a hátsó szobában és megtaláltam videokazettán a Ruiz elleni meccsét még a sport TVről lett felvéve. Jó volt kicsit elkalandozni, hogy én még láthattam fénykorában bunyózni a királyt. Ott volt az utolsó értékelhető teljesítménye amikor még egy Jones meccstől azt kapta az ember amit várt. Tarever ellen a harmadik meccsen egy menetig idézte még önmagát, aztán a kiégett Lacy és Sheika ellen még egész reménytkeltő teljesítményt nyújtott, de már ott is több volt a bohóckodás mint ami jól állt neki. Aztán megint hullámvölgy kezdve a Green meccsel. Viszont Lebedev ellen szerintem elég szépen helyt állt persze amíg merevre nem lett ütve. Tényleg ketté lehet vágni a pályafutását a Tarver meccs előtti és utánira. 15 év szárnyalás aztán 13 év mélyrepülés. Eddig... :/

    2017-02-17 16:11:00

@Dave28: Itt irorszagban egeszen hihetetlen nagy sztar McGregor, nagyon sokan teljesen termeszetesnek veszik hogy May fel, nem mer kiallni, de ha letrejon a meccs, nagy verest kap. Mondtam az egyik rajongonak hogy de azert May nem akarki, es biztos hogy box szabalyrendszer lesz, erre az volt a valasz hogy McGregor kemenyebb az tuti, May fekudni fog. Ebbol azt szurtem le en is hogy eladhato a meccs :).

» Istvan   válasz erre
    2017-02-17 14:47:10

@superman: En May-rol azt gondolom, hogy a messzemenokig sportember, es mint uzletember a lehetosegeibol pedig kihozza a maximumot. Az hogy ezt ezzel a imidzsel eri el, amivel csinalja, ez szamomra azert nem oromteli, mert ez kell az embereknek, ezt akarjak megvenni. Ezt tudja eladni nekik. Amennyiben megtortenik ez a nevetseges parositas McGregor), sajnos akkor at kell ertekelnem ezt a velemenyem.
Alinak a par utolso meccset Roynak ezzel a hosszu evek ota tarto kinos vesszofutasaval osszehasonlitani szerintem badarag.

» Istvan   válasz erre
    2017-02-17 14:39:52

@picker: Aha...
http://www.profiboks ...

» csikimacko   válasz erre
    2017-02-17 14:37:17

Ha Mayweather visszavonulása végérvényes döntés lett volna, akkor nincs sokadik menetben alkudozás arról, hogy mennyiért - nem - áll ki erre a meccsre.
Nyilván nem teljes fegyverzetben, kész megállapodással jönnek majd elő, hanem kell a hype, a tét felsrófolása.

» Winwin   válasz erre
    2017-02-17 14:23:54

@Istvan: Ez egyfajta féligazság, hogy egy pályafutást teljes egészében kell értékelni, mivel az értékelés csak akkor helytálló, ha figyelembe vesszük, hogy valaki a pályafutása mely szakaszában, milyen formában érte el az eredményeit. Ez még a te példáidat szemlélve is nyilvánvaló, Ali is a pályafutása utolsó éveiben már egyértelműen önmaga árnyéka volt, jöttek is neki a vereségek, de senki nem keveri bele utólag ezeket az éveket az ő valódi életművébe, ami miatt a legnagyobbnak nevezik. Roy Jones-szal is ugyanez a helyzet, hiába aktív még és mindenki mással is.
Mayweather-nek pedig nem önuralom kellett hozzá, hogy abbahagyja, az ő pályafutása elsősorban az üzletről szólt és üzleti okok állnak a "visszavonulása" mögött, tehát amint lehetősége lesz ismét nagyot akasztani, vissza is fog térni, ahogy a korábbi visszavonulása után is. Ha nem fog visszatérni, számomra az sem az önuralom jele lesz, hanem annak, hogy a sport még annyira sem fontos számára, hogy az utolsó lépcsőfokot megtegye ezért a sporttörténelmi rekordért, hanem kizárólag csak a pénz érdekli.

» superman   válasz erre
    2017-02-17 14:09:27

Alighogy elkuldtem a hsz-t, olvasom hogy mar fogadni lehet a meccsre :). Kivancsi vagyok, remelem h nem fog megtortenni. Ha igen akkor nalam May is leirta magat mint sportember.

» Istvan   válasz erre
    2017-02-17 14:08:40

@Istvan: Hát azért az a sok hír meg nyilatkozat szerintem nem lehet véletlen. McGregornak simán beleférne egy zakó az egyik legjobb boxolótól, mellé meg keresne annyit mint 10 UFC meccsel összesen. Mayről meg jól tudjuk, hogy a pénz a mindene. Ha kereshetne egy jó 100 millát egy gyakorlatilag sima kipötyögéssel akkor ő sem fog nemet mondani. Először én is hülyeségnek tartottam de egyre inkább úgy érzem, hogy lesz ilyen meccs sajnos. De lehet, hogy tévedek és akkor neked lesz igazad. Majd meglátjuk :)

» Dave28   válasz erre
    2017-02-17 14:07:47

@Dave28: Szerintem nem lesz ilyen meccs. Nagyon meg lennek lepve, nem tudom hogy azon kivul hogy mindket fel mindent megtesz annak erdekeben hogy lehetoleg benne legyenek a hirekben, milyen mas informacio tanasztja ala a "jo esellyel"-t.

» Istvan   válasz erre
    2017-02-17 13:57:43

@Istvan: Tök jó példa volt May, mert jó eséllyel lesz egy Conor elleni meccs, még jobb eséllyel le is győzi az írt, és szintén jó eséllyel be fogják számítani a mérlegébe mint 50. győzelem... "Önuralom" :D

» Dave28   válasz erre
    2017-02-17 13:40:59

@picker: Akkor mit csinálna? Végignézné, hogy a végrehajtó elviszi a házát meg az autóját?

» northpaw   válasz erre
    2017-02-17 12:44:26

@picker: nem PPV lenne ez sem,ha nem a penzert menne.

» miskacarus   válasz erre
    2017-02-17 12:41:35

Szerintem teves az a felfogas hogy az oroksege sziklaszilard. Egy palyafutast teljes egeszeben kell ertekelni, nem ugy hogy Roy Jones a Tarver elleni masodik meccsig, es utana. Ki tartana Alit a legnagyobbnak ha a palyafutasa utolso 10 eve arrol szolna hogy kik utottek ki, meg hogy mennyi penzt tud osszekalapozni ilyen-olyan ellenfelek ellen. Nekem is nagy kedvencem volt, de tudnia kellett volna abbahagyni. Mindenki szidja May-t, de szerintem nagy onuralom kell ahhoz, hogy a csucson abbahagyja, egy merkozesre a rekordtol, es itt mutatkozik meg az igazi sportemberi nagysag, aki nem hagyja hogy a rajongoi meltatlan helyzetben lassak a ringben. (A ringen kivul lattak eleget, bar a rsjongoknak tokmindegy, ezert rajongok :) )

» Istvan   válasz erre
    2017-02-17 12:17:12

Ez tulajdonképpen olyan mint a drog! Megszállottja az ökölvívásnak!
Nem tudom mennyire van szüksége a pénzre amit a mérkőzéseiből tud összeszedni, de ez biztosan nem csak erről szól nála!
Na igen, amit elért, azt nem veheti el már tőle senki ez tény!

» Valero   válasz erre
    2017-02-17 12:12:26

@csikimacko: Ha csak az adóssága miatt kéne bokszolnia akkor nem csinálná.

» picker   válasz erre
    2017-02-17 11:28:10

"Sokan nem hisznek már abban, hogy bírom az ütést"

Én sem! Tartok tőle, hogy tragédia lesz a végén... :(

» ogreface   válasz erre
    2017-02-17 10:49:32

Az adósságspirál miatt félek, hogy Roynak még a halála után is kell majd meccset vállalnia.

» csikimacko   válasz erre
    2017-02-17 10:44:49

Az utóbbi 10 évben tényleg mindent megtett azért, hogy a kritizálók céltáblája legyen. Tényleg nagyon rossz látni ahogy "leépül", de ami az utolsó 2 sorban van az szóról szóra igaz!

» Dave28   válasz erre
    2017-02-17 10:10:26

:( :@ :'(

    2017-02-17 10:03:21
fel