Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Hearn: Spence 5-ször keményebb, mint Khan

2017-02-15 10:10:19 /
A tervek szerint május 27-én kerülhet sor az IBF váltósúlyú bajnok Kell Brook kötelezõ címvédésére, méghozzá a nagyon veszélyes és veretlen Errol Spence Jr.-ral szemben. A brit ökölvívónak kinézett egy meccs honfitársa, a népszerû Amir Khan ellen, a korábbi kisváltósúlyú bajnok azonban irreális követelésekkel lépett fel, ami miatt kútba esett a találkozó. Eddie Hearn, Brook promótere úgy véli, Spence sokkal nagyobb kihívást jelent majd, mint az angol vetélytárs: "Ott volt az asztalon az Amir elleni mérkõzés is. Én viszont úgy gondolom, a Spence elleni meccs 5-ször keményebb lesz Brooknak, mint a Khan elleni lett volna. És ez most nem a pénzrõl szól Kell számára. Sokan azt mondták rá, hogy biztos el fogja inkább kerülni Spence-t, például Khan is, de Kell erre úgy reagált: 'Nem, az nem én lennék, kiállok a kötelezõ kihívóm ellen és megverem a saját közönségem elõtt.' Khan nagyon jó ökölvívó, de pontosan tudja, hogy Brooktól kikapna és ez a kiütés egyben a véget is jelentené a karriere szempontjából. Hosszú ideje várunk arra, hogy megmérkõzzünk Amirral, ugyanakkor nem engedhetjük meg magunknak, hogy pusztán rá alapozzuk Brook karrierét."
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!
Felix banner

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

"Ettől függetlenül ha nem is ez volt az elsődleges szándékuk, a tisztelet nem odázható el tőlük, hogy így döntöttek."

Így van. De valami hasonlót írtam én is. Én örülök Brook döntésének. Nem szerettem volna, ha Spence egy vacant övért ment volna. Ha legyőzi Brookot, az nagyon nagy előrelépés lenne, ha pedig kikapna, akkor kiderül, hogy Spence mennyit is ér.

» sziporka   válasz erre
    2017-02-17 13:12:50

@sziporka: Teljesen egyértelmű amit írsz, hisz ők is ezt mondták, ha nem is pont ezekkel a szavakkal.

Ettől függetlenül ha nem is ez volt az elsődleges szándékuk, a tisztelet nem odázható el tőlük, hogy így döntöttek. Ezt alapozza az is, hogy Golovkin ellen is ringbe lépett, még ha látszólag nem is sok veszíteni valója volt. De azért volt: egy sérülés ami akár rosszabb is lehetett volna.

Brooknak sokkal méltóbb ellenfél Spence. Amir Khan nincs velük egy szinten fizikailag, a boksztudása pedig ha netán jobb is az övékénél - ami egyáltalán nem biztos - nem hiszem hogy ezt ellensúlyozná. És ott van még az ütőerő és ütésállóság kérdése is... De ki tudja, lehet én értékelem rosszul.

» csakegybarom   válasz erre
    2017-02-16 21:54:39

@Totti: Valamit félre értettél. Én sohasem védtem Canelot, hogy Khant választotta. Azt mondtam pénzben megérte neki. Ez nem védelem, ez tény.

De te követted, hogy mi történt mostanában? Khan 70-30-as elosztást kért. Ha 50-50-et mondd, Brookék repültek volna Haymonhoz aláírni.

Nem az volt most, hogy választott Khan és pence között, és bátrabb döntést hozott, hanem Khan az igényeivel szóba sem jött, mert irreálisat várt el Brookéktól. Ezt írtam én is.

» sziporka   válasz erre
    2017-02-16 17:23:24

@sziporka: Ha Khan ellen állt volna ki senki nem mondta volna rá, hogy gyáva szerintem. Spence sokkal ismeretlenebb, mint Khan (ne pláne angliában), és sokkal de sokkal kevesebb pénzt is hoz a konyhára. Ezt a döntést, amit Brook hozott ha valaki nem ismeri el, akkor nem tudom mi kell hozzá. Téged meg végképp nem értelek. Canelot úgy védted, mintha bármi érdeked is származott volna belőle, Brook-ra meg legyintesz, hogy jó-jó, de nem volt más választása?? Hát furcsa meglátások. Szerintem 10-ből 9 ember Khan-t választotta volna a helyében, mert az a logikus döntés. És nem gyávaság lett volna. Canelo esetében nem Khan volt a logikus döntés, az egy gyáva döntés volt.

    2017-02-16 14:21:27

@superman: Amiket írsz, azok természetesen igazak, de azért érzem üzletileg is logikus döntésnek, mert Brooknak nem sok lehetősége van, mivel kinőtte a váltósúlyt, és Spence a kötelező kihívója. Mit tehet?

1. Leadja az övet, és megy nagyváltóba. A kockázat még sokkal nagyobb, mellette rásütik, hogy nem mert Spence-szel kiállni. A nagyváltósúlyú bunyósok nagyobbak és erősebbek nála, a technikai tudása és tehetsége egy ideig vinné, de a nagyváltó top bunyósai, azaz Andrade, Charlo tesók, Lara ellen már nem sok esélyt látok a győzelmére.

2. Leadja az övet és tölt hurkát váltóban. Ez az összes közül a legrosszabb,mert a gyáva jelzőt is megkapja, és váltóban nem tud már sokáig maradni.

3. Leadja az övet, és kiáll valamelyik váltósúlyú világbajnok ellen. Jelenleg egyik sem elérhető számára, és szerintem a jövőben sem lesznek azok. Pac nem fog egy vereségbe belerohanni a nagyobb, erősebb és nagyon tehetséges Brook ellen, Haymon meg biztosan eldugja előle egy időre a Garcia-Thurman győztesét. Brooknak meg pont az időből nincs sok, mert 1 év múlva biztosan nem fog már bemérni váltóba, tehát ha ebbe fogna, biztosan két szék között a földön találná magát.

4. Elfogadja Khan ajánlatát. Ehhez is le kell adnia az övet, tehát mindenki szidná, hogy Spence helyett Khant választotta, és még pénzt is bukna rajta.

5. Kiáll Spence-szel. Valóban nagy a kockázat, de Spence még nagyon fiatal és tapasztalatlan, Brook - bár a legyőzött ellenfeleinek listája neki sem túl impozáns - azért tapasztaltabb. Így nem süti rá senki, hogy gyáva, győzelem esetén nagyot emelkedik az ázsiója, a címét is megtarthatja (akár még egy laza cínvédő meccsre váltóba is bemér még, és az jó pénz).

Szerintem egyértelműen az ötödik verzió a legjobb neki, ha leadja az övet, örökre mosakodhat, a nagyváltósúlyú top bunyósok Spence-nél nagyobb kockázatot jelentenek, Haymon meg Arum pedig nem akar szerintem rövid időn belül címmeccset adni neki (értsd. tudják, hogy szenved a fogyasztással, ergo még ha bele is mennek egy címmeccsbe, azt jó sokáig elhúzzák, akár egy évig is).

» sziporka   válasz erre
    2017-02-16 13:31:47

@sziporka: "A döntés logikus üzletileg"
Ezt kétlem. Az üzleti logika szempontjából a várható bevételt, a kockázatot és a hosszú távon várható nyereséget vagy veszteséget kell figyelembe venniük. Spence korántsem valami sztár, Angliában Brook hozza a bevételt. A kockázat igen magas. A várható nyereség annyi, hogy Brook megtartja az övét (Spence legyőzését szűkebb szakmai körökben többre értékelnék, mint ha egy gyengébb kihívót verne, de valószínűleg azt is kiemelnék, hogy Spence még kipróbálatlan bunyós és ezáltal derült ki, hogy nem is annyira jó). A vereséggel viszont elég nagyot veszítene Brook, a címe mellett hatalmas presztizsveszteség volna és a korát tekintve akár a teljes karrierjére is végzetes hatással lehetne, előfordulhatna, hogy nagy meccsen nem kap többé lehetőséget.

» superman   válasz erre
    2017-02-16 09:48:28

@menyus: "Mondjuk úgy lett volna az igazi ha ezt a Golovkin meccs előtt hozzák össze, mert ha Brook kikap akkor tuti jönnek majd a magyarázatok hogy csúnya vereségből jött vagy hogy nem bírt visszafogyasztani stb.. "

Szerintem a kifogásokról majd akkor beszéljünk, HA kikap és HA ilyen okokra fogja. Eddig semmi nem indokolja Brook esetében, hogy ilyen viselkedésre számítsunk tőle. Nekem Brook nagyon szimpatikus lett, független attól, hogy muszájból vagy kihívás-keresés miatt vállalta be ezt a meccset. Nem egy beszari alak, nem primadonna, jó bunyós, sajna egyre kevesebb az ilyen párosítás manapság.

» bandi78   válasz erre
    2017-02-16 09:42:46

@sziporka: Mondjuk úgy lett volna az igazi ha ezt a Golovkin meccs előtt hozzák össze, mert ha Brook kikap akkor tuti jönnek majd a magyarázatok hogy csúnya vereségből jött vagy hogy nem bírt visszafogyasztani stb.. A GGG meccs előtt nem lehetett volna semmilyen kifogás...

» menyus   válasz erre
    2017-02-15 20:14:24

Én továbbra is kritikus maradok Brookkal szemben, nem önszántából vállalja Spence-t, hanem mert nem maradt más választása. A nagyváltós bunyósok ellen nincs esélye, jelenleg egyik váltós bajnok sem elérhető, Spence a tehetsége mellett viszont még zöld. A döntés logikus üzletileg, pláne úgy, hogy hazai pályán lesznek.

DE! Brook akkor is bevállalta, és ez a legfontosabb. Most lesz egy olyan meccs, amit érdemes lesz élőben nézni két fiatal, nagyon tehetséges éhes bunyós között. Dőljön el ki a jobb. Én Spence-nek szurkolok, de ha Brook tisztán megveri, akkor egy rossz szavam sem lesz rá többé.

» sziporka   válasz erre
    2017-02-15 19:06:30

Sztem meg az van hogy Khant nézték ki eredetileg csak ő tulárazta magát igy Spence volt az egyetlen nívós opció.. Ettől függetlenül Brook megint bizonyítja hogy nagyobb a töke mint a legtöbb bajnoknak a mai mezőnyben

» menyus   válasz erre
    2017-02-15 16:01:33

Amennyire kritikus voltam Brook személyével kapcsolatban, meglepő hogy pont ő talán az utolsó mohikánok egyike aki tényleg a kihívást keresi a bunyóban, nem a minél könnyebb pénzt. Váltóban eddig számomra semmi maradandót nem alkotott, egy szar meccsen kipontozta Portert, de az hogy felugrik két súlyt hogy odaálljon a terminátornak aki eltördeli az ellenfele csontjait is, bátran harcolva végig a meccset amíg nem repült a törcsi, most pedig a sokak által legveszélyesebbnek tartott lehetőséget választja önszántából, több mint szimpi nekem. Nem beszélve arról hogy rendkívül jó ökölvívó:)

Amúgy szerintem vannak az amcsinál nagyobb ígéretek, tehetségesebb feltörekvők is, például nekem Tevin Farmer hozzáállása, bunyója nagyon tetszik, szerintem tehetségesebb mint Spence, csak az öklei vannak papírból. A srác kb semennyi amatőr meccsel vágott neki a profi világnak, először nem vette komolyan, jött is pár csúnya vereség, de amióta komolyan veszi és profi módjára gondolkodik, bámulatos dolgokat művel a ringben.

    2017-02-15 15:34:09

Én úgy tudom hogy május 20.-án lesz a mérkőzés hivatalosan Sheffieldben,bár még teljes bejelentés nem volt lehet hogy még változik a dátum.

» schneider999   válasz erre
    2017-02-15 14:38:03

"..Eddie Hearn, Brook promótere úgy véli, Spence sokkal nagyobb kihívást jelent majd, mint az angol vetélytárs.."

Egyetertek, nagyobb kihivas, nagyobb kockazat, kisebb penz. Hearn-ek biztos jobban orulnenek ha sikerult volna megegyezni a primadonnaval de a mi szempontunkbol jobb ez igy.

» Slajos   válasz erre
    2017-02-15 10:59:11
fel