Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Kötelező kihívója ellen mérkőzhet Chocolatito Gonzalez

2017-01-06 15:56:57 /
Jelenlegi tudásunk szerint a Carlos Cuadras elleni visszavágó egyelőre nem fog összejönni a WBC nagylégsúlyú bajnok Roman Gonzaleznek, a már korábban említett pénzügyi problémák miatt. Chocolatito csapata éppen ezért a hírek szerint azzal a Srisaket Sor Rungvisaival kezdett egyezkedni, akit a WBC kötelező kihívóként meghatározott és elő is írta a nicagaruai klasszis számára ezt a találkozót, amennyiben a Cuadras elleni revansra nem kerül sor. A Gonzalez vs. Rungvisai összecsapásra a március 18-án megrendezésre kerülő Gennady Golovkin vs. Daniel Jacobs gála keretében kerülhet sor. A Wisaksil Wangek név alatt is futó thai ökölvívó egyébként maga is birtokolta ezt a címet, még 3 évvel ezelőtt, míg a már említett Cuadras meg nem fosztotta tőle. Gonzalez következő meccsének bejelentésére egyébként január 15-ig kell várni, a pound for pound éllovas azonban a hírek szerint már elkezdett olyan ellenfeleket szerződtetni magának, akik Rungvisai stílusában bokszolnak.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!
Felix promotion

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@Roy Jones Jr.: Oké, értem, az egymillió tényleg irreális volt. Szerintem is lehetne hálás az HBO-nak, bár nekem ezzel együtt is egy szerény, normális ember benyomását kelti. Lehet pont ezért nem annyira eladható, nem pankrátorkodik.

» Peacock   válasz erre
    2017-01-07 19:37:59

@picker: Floyd soha nem volt nemzeti hos

» miskacarus   válasz erre
    2017-01-07 16:55:31

@picker: akkor is itt most arrol van szo, hogy az ilyen alacsony sulycsoportok nem kompetitivek elegge, nem forognak benne nevek evekig, nincs hype amit fel lehet epiteni ergo a sima szombat esti boxnezo nem fog odakapcsolni vagy nem fizet ra elo es ennyi

» fixpont   válasz erre
    2017-01-07 12:39:15

@IMiKeT: Az igaz, de a meccs óta volt egy valamire való ellenfele, Jose Salgado, azon kívül egyikőjük se volt nagy durranás, sok negativ mérlegű ember, debutálok, igazából szerintem csak az ereje miatt lehet esélyes.

    2017-01-07 00:11:01

@kuncsorszky: Nem mondtam hogy milliókat,de a jenkiknek Floyd után szükségük lenne egy nemzeti hősre,Ward és Wilder alkalmatlan erre.
Ott a nemzeti érzelem a tetőfokán volt mindig is,csak idő kérdése hogy kitermeljen egyet majd a társadalomnak a boksz.

» picker   válasz erre
    2017-01-06 23:29:23

@picker: azért elég sok nem amerikai P4P bunyós keresett komoly milliókat, de az egész kis súlyokban egyszerűen nincs sok pénz.

» kuncsorszky   válasz erre
    2017-01-06 23:12:20

@Roy Jones Jr.: Szerintem meg azért nem keres p4p éllovasként többet mert nem amerikai,semmi másért.

» picker   válasz erre
    2017-01-06 21:35:03

@Roy Jones Jr.: "Egy Nonito Donaire-nek nemtudomhány év boksz komoly ellenfelekkel az USA-ban kellett ahhoz, hogy le tudjon magának kötni egy olyan szerződést, ami az ellenfél személyétől függetlenül 750 ezer dollárt garantál neki, és ezt is kispehely- pehelysúlyúként, ami azért még valamennyire követve van."

Amikor az említett szerződést megkötötték, Donaire már akkor is egy kategóriával a mai Gonzalez felett volt (harmatsúly), és nem sokkal később tovább lépegetett. Ami még nagyon fontos előnye volt Nonitónak, hogy kiválóan beszél angolul, ráadásul filippínó származása is könnyebben eladhatóvá tette. A harmadik dolog pedig, hogy ő már a legelső világbajnoki meccsétől kezdve amerikai TV-s gálákon bokszolt (SHO), vagyis mire a Roy által említett szerződést megkapta, már túl volt hét címmeccsen (abból kettő interim), és le kellett győznie Fernando Montielt is egy szupermeccs keretében (azért kevesebbet kapott ($350K), mint Gonzalez Cuadras ellen ($400K)).
Szóval egyértelműen látható, hogy mekkora különbség volt a felek között felépítettség szempontjából.

Nem lehet mindent úgy megközelíteni, hogy azért jár neki a nagy pénz, mert ő a P4P első, mert alapvetően nem ettől keresnek sokat a bunyósok. A szakmai érték és az eladhatóság nem mindig jár kéz a kézben.

» IMiKeT   válasz erre
    2017-01-06 21:34:52

Ha összejön a Gonzalez vs Srisaket Sor Rungvisai, az az év mérkőzése is lesz jóformán borítékolhatóan. A thai akkorát üt, mint amekkorát egy lipicai ló rúg, ráadásul brutális fizikai ereje is van. Amikor Cuadrasszal bunyózott, Carlos nem egyszer csapódott szabályosan a kötelekre, még ha nem is talált tisztán Srisaket. Ha a mexikói kevésbé mozgékony és kemény, nagyon csúnyán végezte volna azon a meccsen.
Másszóval Gonzalez, akinek voltak gondjai az átlagos nagylégsúlyú Cuadras méreteivel és természetes fizikai erejével, most egy olyan ellenfelet igyekszik bevállalni, akivel szemben Cuadras egész súlytalannak tetszett.
Srisaket nem sokat szórakozik, elég letisztult bunyója van, megy előre, és pusztítja, ami előtte van. Gonzalez valami egészen hasonló stílusú, sokkal cizelláltabb, jobb képességű kiadásban, ám minimum két számmal kisebb méretben.
Garantált háború, amelyben az erősebb kutya fogja csinálni, amit csinálnia kell. És nem biztos, hogy Gonzalez lesz az erősebb kutya. :-)

» IMiKeT   válasz erre
    2017-01-06 21:17:00

@Peacock: De az nem vezet sehova, ha elkezdjük a gázsiját hasonlítgatni teljesen más súlycsoportban szereplőkkel, mert ez van, mindig is így volt, ez nem valami Gonzalez-ellenes összeesküvés eredménye. A Cuadras ellen keresett 400 ezer dollár, az korrekt pénz, ezt fel lehet tornászgatni 5-600 ezerre is akár, de 1 milliókat követelni irreális, mert nagy gondban lenne Gonzalez, ha ezt egyedül magának kellene kitermelnie az USA-ban, még mielőtt valaki azt hinné, hogy szegény azért nem kereshet többet, mert a promótere vagy a tv lehúzza, mert erről szó sincs...

Egy Nonito Donaire-nek nemtudomhány év boksz komoly ellenfelekkel az USA-ban kellett ahhoz, hogy le tudjon magának kötni egy olyan szerződést, ami az ellenfél személyétől függetlenül 750 ezer dollárt garantál neki, és ezt is kispehely- pehelysúlyúként, ami azért még valamennyire követve van.

Ehhez képest Gonzalez kevesebb mint 2 éve bokszol az USA-ban az HBO képernyőjén alacsonyabb súlyban és ilyesmi pénzeket akarna bizonyos ellenfelek ellen... Érzed a különbséget?

Szóval lehetne akár hálás is azért, ahogy manapság megy a sora, mert nem volt ez a fordulat egyáltalán magától értetődő, hiába volt ő már eddig is nagy bunyós (mert nem 2015 óta lett az, aki már látta őt korábban), hiszen ha Haymon nem vándoroltatja el az embereit a Showtime-ra meg más tv-kre, akkor az HBO valszeg nem kezdett volna el közönségbarát stílusú, eddig fel nem fedezett emberek után kutatni és annak is örülne, ha 50 ezreket keresne egy jó név ellen, nemhogy 400-at...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-01-06 21:16:21

@Roy Jones Jr.: Megértem hogy pénzt akar keresni, csak vagy nincs tisztába hogy nem tehetségre fizetnek, vagy túlárazza magát simán. Amúgy piszok jó bunyós én is évek óta figyelem, egyik barátom mondta milyen jó, én nem hittem, megnéztem és tényleg. Igazán az a szerencsétlensége hogy ilyen pici ember, mig mások nagyobb súlyba negyed ennyi tehetséggel sokszor ennyit keresnek.

    2017-01-06 21:09:57

@Roy Jones Jr.: Köszönöm, így érthetőbb!
Remélem ha az Estrada-Cuadras összejön (szó van róla), akkor annak a győztesével majd kiáll.
http://www.boxingsce ...
Inoue szerintem még most verné. Ha 2-3 meccsen belül nem jön össze az Inoue vagy az Esteada (/Cuadras) meccs, akkor mindenképp jogos a kritika.
Pénzben viszont kicsit tolerálható szetintem hogy nem annyit akar keresni egy kockázatos vb meccsen mint pld. Povetkin edzőpartnerei az oroszhoni sparringért (százezret). Persze kis súlycsoport kis pénz, de ha amerikai lenne meg úgy hypolnák hogy csak na. Ez azért nem az ő hibája és nem ugyanaz a helyzet/irreális pénzelvárás, mint sok más esetben amiről Jones is beszélt a May-éra elemzése kapcsán. Az HBO nagyon jó hogy felkapta, az Estrada meccset meg pont azért nem értem mert egy mexikói ellen azt gondolná az ember csak fel lehetne jól építeni egy meccset hogy nézettsége is legyen. (Cuadras-Estrada mint nagy mexikói összecsapás a p4p éllovas kihívói jogáért, nem lehet hogy az HBO propagandája is súgott ebben?)

» Peacock   válasz erre
    2017-01-06 20:36:06

@Peacock: De, kedvelem én, csak a nagy arcát nem, amilyen lett neki, amióta az HBO felkarolta és befuttatta. Engem korábban is érdekeltek a kis súlycsoportok vb-meccsei is és emiatt jó pár éve követem már a pályafutását, mielőtt itt a nagy többség megismerte volna és régen mindig tette a dolgát, szerényen, kifogástalanul. De úgy érzem, tavaly óta már elhiszi magáról a hype-ot, amit főleg az HBO gerjesztett, hogy ő a P4P 1. és már mintha a dicsőség másodlagos lenne a számára és egyre többet beszél a pénzről, meg áll elő irreális anyai igényekkel bizonyos párosítások kapcsán (amit nem lehet kitermelni), amire a közönség amúgy nagyon vevő lenne...

Pusztán a neveket nézve, nagyon komoly ellenféllistája van Gonzaleznek és a Cuadras elleni meccsig, Estrada volt az, aki legjobban meg tudta szorítani. 8:4 Gonzalez és 6:6 között bármit lehetett pontozni azon az amúgy nagyon nehezen pontozható meccsen. Aztán Estrada feljebb lépett, megverte Viloriát, Segurát, H.Marquezt és egyesített bajnok volt légsúlyban, meg sokkal jobb bokszoló is lett. Gonzalez is legyőzte Yaegashit később a WBC légsúlyú címéért és adta magát a nagy visszavágó 3 vb-övért az eddigi legkeményebb ellenfele ellen. De egyik bunyós sem igazán hajlott rá csak beszéltek róla, Gonzalez 1 millió (!) dollárért (később még többet mondott) akart csak kiállni a visszavágóra, így persze nem lett belőle semmi.

Amikor szó volt róla, hogy feljebb lép 115-re, mert nem tudja már a 112-t hozni, két választás volt: Cuadras és Inoue. Én korábban is és most is úgy gondolom, hogy Inoue a stílusa, az alkata és a technikai képzettsége folytán lehet Gonzalez "kriptonitja", Cuadras miatt nem aggódtam különösebben, miután neki is láttam már korábban meccseit, be is húzta őt, de egy jó meccs, ami megérdemel egy visszavágót. Erre megint közbe szólni látszik a pénz! Pedig az a 400 ezer dollár, amit keresett, nagyon nem kevés egy kis súlyú bunyósnak, még akkor is, ha P4P listás, mivel 2 éve bokszol nagy tv-n, illetve az USA-ban. Miután Cuadrast legyőzte megint felmerült az Inoue elleni meccs, de Gonzalez megint csak azt mondta, hogy nincs benne elég pénz...

De akkor mit akar ezek után? A Haymon-féle hurkatöltést nagy pénzekért, mert ő már megérdemli? Csak erre nem lesz vevő az HBO, főleg amikor évről évre nyírják a bokszbüdzsét...

Amiket Rako17 felsorolt, ezek a meccsek vannak neki, ezekkel tud pénzt keresni, feljebb lépni már nem szabad neki, mert már így is a maxon nyomja...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-01-06 17:51:21

sztem érezte Coccolito az előző meccsén, hogy még sok neki ez a súly-lesz egy-két gyengébb ellenfél és ha kész lesz jöhetnek a nagyobb kihívások!

    2017-01-06 17:50:56

@Roy Jones Jr.: Jól tippelek, hogy nem kedveled? (Írtad korábban hogy kinek nem adott visszavágót is ha jól rémlik.)
Ha jól érzem, leírod az okát?

» Peacock   válasz erre
    2017-01-06 16:29:35

Hát igen, de legalább aktív marad. Jó kis meccsek jöhetnének neki még ebben a kategóriában, bízom benne, hogy ezek nem a pénz miatt fognak elmaradni. (Cuadras, Estrada 2, Inoue vagy Yafai)

» Rako17   válasz erre
    2017-01-06 16:16:29

Ha Csoki ezt bevállalja fillérekért, akkor többet nem kell a "nagy lóvéról" beszélni...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-01-06 16:04:59
fel