Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Erdei Zsolt pontozásos győzelemmel kezdte új amerikai karrierjét

2010-11-21 04:43:33 /
Pontosan egy évvel az emlékezetes, tavaly novemberi Giacobbe Fragomeni elleni WBC cirkálósúlyú világbajnoki mérkőzés után helyi idő szerint szombaton este Atlantic Cityben szólította ismét ringbe a műsorközlő minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívóját, Erdei Zsoltot. Az Universum Box Promotionnel történt szakítás követően új promócióval és menedzsmenttel a háta mögött amerikai karrierbe belevágó Madár a kenyai Samson Onyango Onyango (20 győzelem, 6 vereség, 13 ko/tko siker) ellen igyekezett elvarázsolni - 2001. és 2002. után immár harmadízben - a tengeren-túli közönséget.

A helyszínen tartózkodó nagyszámú magyar szurkolónak köszönhetően fantasztikus hangulatban induló találkozót Zsolt felszabadultan, támadólag fellépve kezdte, és gyorsan tudatosította a nézőkkel illetve riválisával, hogy a hosszú kihagyás alatt nem felejtett el bokszolni és gyorsaságából sem veszített. A legendásan pontos és gyors balegyenesekkel indító Erdei pörgős, első sorban fejre irányuló kombinációkkal helyezte nyomás alá a nagyon magas és hosszú karú, veszélyesen ütő Onyangót, aki egészen furcsa, ide-oda hajolgató mozgásával meglehetősen nehéz célpontot adott az agilis magyar sztárnak. Zsolt fölénye egyértelmű volt, de a negyedik felvonásig nem tudta megrendíteni a kenyai öklözőt, az említett etapban azonban Madár többször is zavarba hozta Onyangot, aki érezve a bajt menekülőre fogta, és ezzel átvészelte a számára kritikus pillanatokat.

A folytatásban is maradt a masszív és megkérdőjelezhetetlen Erdei fölény, viszont a találkozó utolsó felében némileg "beállt" a meccs képe, és Zsolt nem tudta bevinni a kombinációk végén a kemény záró ütéseket (ezt az Erdeit felkészítő id. Balzsay Károly is többször szóvá tette a szünetekben), és így az epizódszerepre kényszerülő Onyango 8 menetet követően végül - gyakorlatilag felvonást sem nyerve - megúszta az amerikai kruccanást egy sima pontozásos (79-73, 80-72, 80-72) vereséggel. A 36 éves, korábbi WBO félnehéz- és WBC cirkálósúlyú világbajnok Erdei ezzel a sikerrel 32 mérkőzés után is makulátlan mérleggel rendelkezik, és a hírek szerint legközelebb jövő év elején húz kesztyűt az Egyesült Államokban egy később megnevezendő riválissal szemben.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Nézem a hozzászólásokat, és nem értek egy szót se. Hat évet éltem Amerikában. Gondoljátok, hogy csak a KO-kat értékelik ott? Lehet valakit pontozással lényegesen jobban megverni, mint Erdei győzött most? Hét menetet egyhangúan, egyet két pontozónál nyert. Szüksége volt a Klicsko testvéreknek, vagy Lennox Lewisnak az úgynevezett "látványos boxra" ahhoz, hogy szupersztárokká váljanak? Pedig egyikük se amerikai. (Na jó, Lewis kegyetlen is tudott lenni néha, de csakis akkor, ha meccs előtt felbőszitette valamivel az ellenfél és ezért megutálta. Különben soha. És ő sose akarta meccs előtt bősziteni az ellenfelet a "show" kedvéért.

Bezzeg mikor Garay kétszer egymás után szinte lesöpörte Erdeit Németországban, nem szorosan hanem simán, és Erdei csak a nyilván megvett pontozóknak hála "győzött" csak, mindenki éljenzett. Mintha majdnem mindenki mindent forditva látna.

Azt elismerem, hogy jelenlegi formájában (kondició, pontosság) néhány jelenlegi világsztár ellen kevés esélye volna. Most nem világsztárnak kell még következnie. Majd a mostantól második meccsen.

» purcell   válasz erre
    2010-11-29 18:52:25

@Erwin: ...és hacsak disszociatív személyiségzavara van? :)

» ogreface   válasz erre
    2010-11-25 10:19:02

bazzeg én nem értem amit WNB szokott írni...

» tollanik   válasz erre
    2010-11-25 08:45:08

Bert Sugar, vagy dealen, ahogy jobban tetszik kitiltva. Akinek a jövőben megfordul a fejében hasonló, hogy párhuzamosan több néven is beregisztrál (ez a komment/fórum szabályzatban már régen benne van), hogy kvázi saját maga mellett érveljen, az számítson az azonnali kizárásra.

    2010-11-24 22:35:56

@dealen: azért valjuk be, ez az öreapó, még így 46 évesen is az egyik legjobb a súlycsoportjában, ami egy kész csoda, s ezért se akárki. Nyílván ha Zsolt legyőzné, akkor nem dicsekedhetne vele úgy, mint ha a Trinidad utáni Hopkins ellen nyerne, de ettől még elismerés és nagyobb ismertség lenne az eredménye egy ilyen győzelemnek.

» Beast_Pete   válasz erre
    2010-11-24 13:07:48

@Beast_Pete: Először is köszönöm ezt a rövid kis sport történeti ismertetőt Hopkinsról! Amugy abban igazad van hogy egy ilyen nagy névvel bokszolni az nem sok embernek adatik meg pláne nem egy magyar srácnak és ezért lehet is gratulálni de attól idegbajt kapok hogy elég sokan nem veszik tudomásul hogy egy öregapóval fog mérkőzni Erdei ha eljut odáig!!! saját magamból indulok ki én nem dicsekednék azzal hogy a nagypapám korosztályából megvernék valakit!!!!

» dealen   válasz erre
    2010-11-24 13:04:47

@dealen: azért arról ne feledkezzünk meg, hogy Hopkins a boksztörténelem egyik élő legendája, az első és eddigi egyetlen, aki mind a négy nagy szervezet övét egyesíteni tudta, és nem akármilyen nevek ellen, az IBF évöt több, mint 20-szor védte meg, felment félnehézbe és az akkori egyik legnagyobbat verte meg, visszább ment egyel, Pavlikot is megtanította bokszolni. Ilyen szempontból nem egy súlycsoport Zsolttal, de ha már azon is gondolkozhatunk, hogy REÁLIS egy ilyen nagy ökölvívó elleni mérkőzés, az nem akármi. Volt valaha ilyen bokszolója kishazánknak? Mikor lesz legközelebb ilyen?

» Beast_Pete   válasz erre
    2010-11-24 12:40:06

@WNB: Ez nem a feleség, vagy a biztonsági őr, vagy a drogról, vagy a kurvákról szól, csak, de igen nagy részük van benne nekik is. Erdei egyszer kijelentette, hogy ő nem nekünk boxol akikből él, hanem akármiért! Ha ez így marad az egy gané dolog, ha változtat rajta az meg még aljasabb lenne.

Pontosan értem, hogy mire gondolsz. Viszont itt most madárról van szó nem másról. Én valami olyasmit szeretnék elmagyarázni, hogy tiszta ill tisztább legyen a képlet, hogy pl: itt van gangxta zolika, ő nem hiteles. Amerikában ott van 2pac ő még holtan is hitelesebb 77szer. Akikre azt mondod, hogy túljátszák a
szerepüket, azokról annyit kell még tudni, hogy nekik az a dolguk és ők ezt Tudják, és még amikor egyedül leülnek a wcre akkor sem felejtik el, hogy mi a Dolguk . Ezért kapják a pénzt.

» Bert Sugar   válasz erre
    2010-11-24 12:37:17

Jaj szegény biztonságiőröket hagyjuk inkább ne verje őket senki mert veri őket a sors eléggé meg a Madárnak is volt már szerintem régen egy pár olyan ellenfele aki azt a szintet ütötte meg!!!!

» dealen   válasz erre
    2010-11-24 12:11:04

@Bert Sugar: Azért vannak olyan elsőre elbaszottnak látszó egyenletek, amelyek valójában speciális eseteket írnak le - mondjuk úgy, hogy a mainstream vegasi sztársághoz képest kisebb niche-marketet megcélzó speciális eseteket, amelyek a kertitörpe-kategóriá n azért mégis jóval túlmutatnak. Persze egy ilyen kategóriában is igaz, hogy kiugró teljesítmény kell (tehát itt Madár egyelőre nem tud alkalmas példa lenni) - de ha van teljesítmény, akkor a vegasi sallang néha elhagyható, ha eleve nem is akar odáig nőni az ember, mert amúgy sincs kedve havonta-kéthavonta megverni a feleségét, vagy egy biztonsági őrt...és belátja, hogy ehhez tényleg nincs tehetsége, vagy az eddig kialakult karakterétől olyan mértékben idegen szerep, amit ő már nem akar eljátszani.

Tehát (Madár helyett - de a vegasi mainstreamnél valamivel kisebb kategóriájú speciális esetek mégis-létezését illusztrálandó) vegyük pl. azt az ember, akiről az alábbi dal szól:

http://www.lowellroc ...

Neki pl. ki volt a tanácsadója? (És megbecsülte-e a tanácsadója?)

http://www.eastsideb ...

Ha neki is "road warrior" lett volna a nickje (mint a tanácsadó egy másik csapattagjának), akkor nála ezt lehetett volna arra is alapozni akár, hogy pályafutása elején egész sokáig megtartotta az útépítés-bizniszben elfoglalt nem-annyira-irodai "menedzser-assziszt ensi" főállását...aztán mégis egész messzire jutott, nem tipikus vegasi értelemben persze. (Pár hét múlva kijön a film az életéről - nem tudom lesznek-e benne izgalmas feleség- és biztonságiőr-verő jelenetek?...vagy esetleg túljátszott, kicsit közhelyesen menőző képek, rappel, droggal és kurvákkal?)

    2010-11-24 11:40:22

Nézd meg erdeit!

» Bert Sugar   válasz erre
    2010-11-24 11:29:07

Kedves Bert Sugar véletlenül nem tudod hogy a bejglitől nagy lesz az ember feje??

» dealen   válasz erre
    2010-11-24 11:25:52

@dombradigy: Seagal nem egy Robert De Niro. Viszont erdei simán lehet egy seagal ebben igazad van! Az összehasonlításod tökéletes!!!!!!!

» Bert Sugar   válasz erre
    2010-11-24 10:53:08

Steven Seagal is sz@r színész, mégis egész jól ment neki, amikor még jól ment neki..:-P

» dombradigy   válasz erre
    2010-11-24 10:25:59

Én is!!!

» Bert Sugar   válasz erre
    2010-11-24 10:16:07

Én szeretem a diós beiglit meg a mákost is!

» dealen   válasz erre
    2010-11-24 10:13:33

Az europaiak amatőrök, és nem csak boxban. Főleg közép europa.

» Bert Sugar   válasz erre
    2010-11-24 10:02:22

@Rajhona János: Azért mert valakit Diós Beiglinek hívnak, azért még tévedhet. Az a baj, hogy vannak olyan emberek akiknek semmi képzelete nincsen! Erdei egyszerűen nem illik bele egy Vegasi képbe. Az úgy nézne ki mint egy elbaszott egyenlet. Erdei nem tud egy show műsort csinálni. Azért nem mert nincs hozzá tehetsége. Oda nagyon sokk mindennek össze kell adódnia, hogy valaki ott sztár legyen.Tudni kell boxolni, felöltözni, beszélni. Bele kell élni magad és bele kell raknod mindent amit csak tudsz. Olyannak kell lenni mint egy jó színésznek. Ha nem vagy olyan, akkor egyszerűen nem hiteles ez az egész. Ez a profizmus, hogy ha kell akkor belehalsz a szerepbe. Na ez erdeiben semmilyen szinten nincs meg. Ezért nem lesz belőle bajnok.

» Bert Sugar   válasz erre
    2010-11-24 10:00:03

Azon szoktam még nagyokat röhögni hogy egy Hopkins elleni meccset mindenki vagy legalábbis sokan nagy számnak tartanának! Igen az lenne ha mondjuk hopkins most lenne 30 vagy akár 40 de nem 50 mert már lassan annyi lesz! Istenem a 30 as Hopkins egy menet alatt átütné Magyarországik vagy lehet hogy a Fekete tengerig Erdeit!!!!

» dealen   válasz erre
    2010-11-24 09:32:05

@Bert Sugar: Szerintem meg DiBella hazai terepen sokkal jobban fel tudja mérni, hogy miként kell egyengetni egy ilyen bokszoló útját, mint te innen...
Ha megpróbálja jófiúként eladni Zsoltot az azért van, mert fantáziát lát ebben a lehetőségben. Jelenleg az első ötbe tartozó promóter, és tudja, hogy honnan indulva miként akar elérni, amit te nem. Puff Daddy-vel legfeljebb három ökölvívó haverkodik, mégis több sztár van a tengerentúlon.

» Rajhona János   válasz erre
    2010-11-24 08:43:20

@Bert Sugar: Hogy oda ne rohanjak....:-)

» dombradigy   válasz erre
    2010-11-24 08:10:48

@Rajhona János: Senki nem mondta, hogy Di Bella Donna hülye. Viszont, hogy Erdeivel alaposan melléfogott az tuti! Legalábbis én, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Erdei bevonul a Republic számára a Mirage egyik termébe, és ott ül Puff Daddy, és nézi Erdeit, Erdei rákacsint, Daddy feláll tapsolni és ....... Ez lehetetlen! Amerika az egy annyira másik film, hogy mi itt, azt fel sem tudjuk fogni. Ott annyira ki van találva minden, annyira profi, hogy csak Na!

» Bert Sugar   válasz erre
    2010-11-23 23:30:50

Nem biztos, hogy az amerikai néző a surmóságra bukik. Szeretik, ha valaki jó "műsort" ad, akinek jól áll - pl. Mayorga, de szerintem megvannak nélküle.
Pl. Pac sose emberkedett senkivel, ahogyan legtöbb mexikói sem, mégis népszerűek.

» belizar   válasz erre
    2010-11-23 23:02:23

szerintem Zsolti odaáll verekedni is, ha kell. ezért én nem aggódom az eladhatóság és látvány miatt, maximum azért, mert egy nagy ütésváltásból nem biztos, hogy nyertesen kerülne ki. ezen a meccsen egyszerűen nem erre volt szükség.

    2010-11-23 21:44:57

azert most fohet DiBella feje, hogy kit hozzon ellenfelnek, mert az elso meccs utan nemigen lett eladhatobb Erdei a tv-knek...

» jahaha   válasz erre
    2010-11-23 20:48:26

@dealen: Ritka nagy hülye ez a Lou DiBella, hogy nem úgy látja a dolgokat mint te, ugye?

» Rajhona János   válasz erre
    2010-11-23 20:44:20

Igaza van Bert Sugarnak! Csodák nincsenek! Aki azt várja az ne az Erdeitől várja mert ütőerő és lábmunka nélkül semmire nem megy Amerikába maximum Fóton lehet ezt a Boxot eladni!!!! Fótra meg valószínűleg nem jön Hoppkins

» dealen   válasz erre
    2010-11-23 19:58:04

Szépen dolgozott Zsolti, nekem tetszett. Az más kérdés, hogy ezzel produkcióval belopta-e az amerikai nézők szívébe magát. Gyanítom, hogy még nem...

» ogreface   válasz erre
    2010-11-23 14:47:08

Amit el lehetett mondani a meccsel kapcsolatban azt már az előző kommentelők elmondták és a legtöbbjével egyet is értek.

Én még annyit tennék hozzá, hogy a következő meccseken a koreográfiára annyiban is figyelni kell, hogy az olyan fair play mozdulatokról, mint pl. minden menet után odaütött egy barátságosat Zsolti az ellenfele kesztyűjére, illetve volt, hogy már sajnálatból valamennyire ölelgette is, le kell mondania! Sokkal keményebb, killer arcot kell mutatni! Tudjuk, hogy jó srác, mi ezt itthon külön díjazzuk is, de a U.S. "Circus Maximus" közönsége vérre, haragra és megsemmisítésre vágyik! Ezt nem lehet barátságos pacsival indítani és befejezni! Ez a showbusiness rész és a következő tétmeccsen a sokkal támadóbb hozzáállás mellett ezt sem szabad elhanyagolni!

» Szun-ce   válasz erre
    2010-11-23 13:32:02

Én lekéstem a meccset, persze nem véletlen. Viszont most megnéztem a mérkőzést és rájöttem, hogy nincsenek csodák. Erdei nem volt rozsdás, ő ilyen. Egyszerűen nincs ütőereje. Szerintem ez kevés lesz Mandalay Bay-be egy főmeccsre. Ő nem egy olyan ökölvívó, (s nem is lesz) akiért fel kell az ember hajnali 3-kor, hacsak nem az unokatestvéred.

» Bert Sugar   válasz erre
    2010-11-23 13:27:51

@Rajhona János: "Reálisan nézve a dolgokat..."

Ezért is írtam oda a végére, hogy "(Azt lehet, hogy érdemes hozzátenni, hogy D.R. a ringbeli események befejeződése után a DiBella-Martinez társasággal folytatta az estét.)" Gondolkodtam rajta, hogy vmi olyat is odaírjak, hogy úgy látszik a tengerentúli bokszberkekben is ismerik a "nem illik abba a kézbe harapni, amely enni ad" mondást vmilyen formában, de ezt túl direktnek gondoltam, és mégsem írtam oda. :)

Az, hogy a BoxingTalk G.Leon miatt visszafogott PR-cikkeket fog írni, az érthető tképp - de amúgy tisztességesen megjelent emlékeztetőként a meccs utáni (nem G.Leon által írt) beszámolóban, hogy G.Leon a tanácsadó...

Dan Rafael "pálfordulásában" az az érdekes, hogy ő eddig emlékeim szerint nem sok pozitív mondatot írt Zsoltiról - a "nem sok" talán még túl is becsli a valós számot. :)

Két példa:

# http://sports.espn.g ...

A Fragomeni-meccs a "pretty entertaining fight" minősítést kapta itt...ez a pozitívum.

# http://espn.go.com/s ...

A DiBella-szerződés utáni "Zsolti menni Amerika" hírt utólag kommentálva már visszatér a szokásosabb szkeptikus hanghoz:

"I must say I am mildly intrigued by the idea of Zsolt Erdei coming to the United States and looking for a significant fight. Just wish he would have done it about six years ago."

Most pedig (az after-party utáni állapotban) már ilyen mondatok születtek tőle (ez már szinte az a szint, hogy ha Zsolti "Winston Wolf"-szerű mentalitással bírna, akkor akár idézhetné is az idevágó mondatot: "let's not start sucking each other's dicks quite yet"), hogy:

"Erdei isn't quite as slick as he was in his earlier days and fights a bit more flat-footed now, but that makes him more entertaining than when he was strictly a classic boxer."

"But he [Onyango] was outclassed by a true pro [Erdei]."

A DiBelláékkal való jövőbeni még sok-sok együttdolgozás és együttbulizás nyomásgyakorló hatása mellett az is igaz lehet még egy kicsit (főleg az itt bandizulu által linkelt eredeti hangú videó alapján mérlegelve), hogy Dan Rafael a csarnokban ülve nem tudta letekerni a hangot a szurkolói háttérzajjal...és több helyen és idevágó kommentben-írásban is teljesen őszintének látszó módon [még a DiBelláékkal való after-party előtt is :)] szóvá tette a számára meglepően aktív, de a számára is "nagyon vonzó hangulatú" szurkolói jelenlétet. :)

    2010-11-23 13:09:32

ez hangulat valóban hatalmas
http://www.youtube.c ...

» bandizulu   válasz erre
    2010-11-23 12:02:01

@WNB: Reálisan nézve a dolgokat nem Erdei mostani meccse fordította maga felé a fél tengerentúli szaksajtót, eddig sem Raffael, sem a Boxingtalk gárdája nem tartozott magasztalói közé, és olyan elképesztően hatalmas tett nem volt Onyango kipontozása, hogy mindenki kiessen a karosszékből. Ez a hirtelen pálfordulás szerintem DiBella háttérmunkájának köszönhető, és ha jól gondolom, az rendkívül örvendetes, mert azt jelenti, hogy a promóter teljes mellszélességgel támogatja Zsoltot. Ha tippelnem kellene a következő ellenfélre, akkor azt mondanám, hogy Dawson lesz az egy WBC eliminátori/interim címmeccsen.

» Rajhona János   válasz erre
    2010-11-23 08:24:05

Madár maga mondta, hogy ettöl több kellett volna mind harcosságban mind ütésben..stb, sajnos egyetértek és még sokan mások is.Minden a következö mérközésen mulik, ha ott elö tud rukkolni Madár az amerikai igényeknek megfelelö produkcioval, megcsinálhatja a szerencséjét, ha nem, akkor Dibella megprobálja kivenni a pénzét a bulibol és egy centet sem költ Zsoltra, ezzel ugrik a +2 meccses opcio.

» gudmen   válasz erre
    2010-11-23 02:26:22

gepelesi hiba...sorry pl jobb volt

» MARION   válasz erre
    2010-11-22 19:38:09

osztalyokkal jobbvolt Erdei azt irja a csavo,es igazi profi,egyetertek vele...az amcsik hozzaertoek ,es vagjak hogy 1 evet kihagyott...

» MARION   válasz erre
    2010-11-22 19:37:28

@WNB: A G.K. post-fight cikk ellenpontjaként jöjjön Dan Rafael egy újabb, későbbi (after-party utáni) összefoglalója az eseményről:

http://sports.espn.g ...

Rafael's remark: At 36 and out of the ring for a year during a brief retirement, Erdei, a really good boxer and two-time Olympian (with a 2000 bronze medal), is looking to make a bit of splash and land a significant fight in the United States after a career spent fighting in his native Hungary (where he's a major star) and Germany. Erdei had fought twice in the U.S. early in his career, but returned after recently signing a promotional contract with Lou DiBella, who wants to help him get the big fight he'd like. Erdei never did get a truly major fight during his five-year, 11-defense reign with a light heavyweight title from 2004 to 2009. He eventually vacated that belt and beat Giacobbe Fragomeni last November to win a cruiserweight belt in a one-shot jump up in weight. Now he's back at light heavyweight and shook off the rust of his layoff by toying with Kenya's Onyango for eight rounds. Erdei isn't quite as slick as he was in his earlier days and fights a bit more flat-footed now, but that makes him more entertaining than when he was strictly a classic boxer. He also brought a surprisingly large crowd. One side of the upper deck at Boardwalk Hall was filled with Erdei fans, who chanted and sang for him while waving Hungarian flags. It was pretty cool to see, especially for an undercard against an unknown opponent. As for the fight itself, Erdei was simply better in every area than Onyango, who got hit a lot but stayed on his feet and tried to compete. But he was outclassed by a true pro.

(Azt lehet, hogy érdemes hozzátenni, hogy D.R. a ringbeli események befejeződése után a DiBella-Martinez társasággal folytatta az estét.)

    2010-11-22 16:10:27

A terv annyit ér, amennyit megcsinálnak belőle.
Karcsibá mondta menet közben is, hogy mit-hogyan, aztán nem pont az lett.
Bevállalta Zsolti felkészítését, nem kéne osztani az öreget, hogy mi nem jó, meg hogy kellett volna.

    2010-11-22 14:04:08

Elöljáróban, szép volt Zsolti!
de...
mind az edzésvideóból, mind a mérkőzésen is látszik, és a kérdésem az lenne:
miért az első ütések vannak "meghúzva"? Az ütéskombinációknál az eleje nagyobbat "koppan" mint a vége.
Miért nem fordítva?
Ez az universumnál eltöltött évek baromira rossz beidegződése.
És ha tetszik ha nem, tessék felszedni, bevenni egy tisztességes "vitamin, fehérje" (nevezzük bárhogy) kúrát!
Mert az igaz, hogy nem pacás, de lehetne erősebb.
Nem is kevéssel.
És igaz, hogy nyurgaláb nem akart győzni, és állandóan kiugrált az ütőtávból, de azért valljuk meg becsülettel, hogy le lehetett volna "csavarni".
Szerintem.
Mindezektől függetlenül, Madár a mezőny legképzettebb bunyósainak egyike.
Hatalmas szívvel, amihez megfelelő szem és ész is társul.

» Braweryone   válasz erre
    2010-11-22 13:48:39

@loki: beelőztél. :D

» Beast_Pete   válasz erre
    2010-11-22 13:05:23

nagyon jó képek a gáláról, köztük Zsoltiról is:
http://www.fightnews ...

    2010-11-22 12:32:22

Olyan megmosolyogtatósra sikerült sok beírás (más testrészével a csalánt...)...
Tény, erőteljes kezdés után, komoly visszaesés, majd utána a nyolcadik menetben végre azt mutatta, amit végig kellett volna...
Tény, hogy id. Balzsay Károly többször is számon kérte tőle a ringsarokban, hogy mi a francért nem üt többet, és fejezi be az akciókat, és látszott, hogy ennél többet várt Zsolttól, mert ennél talán többet és jobban gyakoroltak be.
De ennél Zsolt nem mutatott ill. talán nem mert többet mutatni. Ennek lehet az az oka, hogy első meccse volt kint, régen nem volt ringben, nagy az elvárás, a teher amit most hordoz, stb., ami benneteket (sem) érdekel... Ellenben ő is csak egy ember. Mondom úgy, hogy én is többet vártam, de vannak dolgok, amiket el kell fogadni...
Kíváncsi leszek a következő ellenfélre, és hogy ott mit fogunk látni. :)
“Let’s go, Firebird!”

» Santos   válasz erre
    2010-11-22 11:13:34

Túl elfogultak vagyunk. Pedig ha ebből kilépünk egyszerű a képlet: szar volt a bemutatkozás. Kíváncsi vagyok mit lép most a promóter. Nincs könnyű helyzetben, mert ezt kell valahogy eladnia.

    2010-11-22 09:28:03

Minden tiszteletem Karcsibácsié, de ő sajnos nem a megfelelő edző Zsolt számára.És ha azt nézem, hogy nem volt megfelelő edzőpartner illetve, terem ahol felkészüljön az egyéves kihagyással ez egész jó teljesítmény volt.A folytatás sokkal fontosabb lesz változások kellenek ha sikereket akarnak elérni Zsolt-al.Alapvetően a fent felsoroltakban!!!!!

    2010-11-22 09:06:23

mielott valaki felreerti itt sokunkat: szerintem mindenki kedveli zsoltot es elismeri kvalitasait.
az en problemam az, hogy ha ilyen teljesitmenyt nyujt, akkor nincs miert kiallni ellene egy komoly opponentnek sem.
ki a fene akar egy gyorskezu, de rettentoen unalmas bunyot - es egy semleges amerikai szemeben ez bizony az volt, ok vert es verejteket akarnak - mutato valaki ellen kiallni?

en biztos nem tennem. az is biztos, hogy ezutan a produkcio utan a kovetkezo meccs sem egy nagy meccs lesz, hasonlora szamitok, mint onyango ellen.

    2010-11-22 01:38:11

szerintem sem volt ez rossz, igaz, hogy óvatos volt és visszalépett nem maradt ott verekedni, de nagyon rutinosan oldotta meg ezt a min. fél fejjel magasabb, fejelő, csapkodó stilusú ellenfelet. az egy év kihagyás is látszott, fölösleges lett volna kockáztatni. megvan a lelkileg fontos első győyelem, hamarosan jöhet egy keményebb látványosabb meccs. én is gratulálok neki.

    2010-11-22 01:23:23

Az eddigi legkritikusabb szöveg (szókimondó, nem-szépítő irónia) pont attól a George Kimballtól jött eddig, aki amúgy a meccs előtt a legszemélyesebb hangú cikket írta [lehet, hogy úgy érezte, kicsit kompenzálnia kell :)]...

http://www.thesweets ...
###
Multiple choice: Fot is:

(a) What Zsolt Erdei and Samson Onyango ostensibly did in the ring for eight rounds in their off-TV co-feature.
(b) A verb used in certain parts of New England to describe the act of passing wind.
(c) Zsolt’s hometown in Hungary.
(d) All of the above.

With a substantial contingent of his countrymen happily chanting (or so our translators inform us, “Let’s go, Firebird!” and “We are Hungary” from the peanut gallery in the upper regions of Boardwalk Hall, Erdei, the 35 year-old former WBC light-heavyweight and WBO cruiserweight champion, cruised to a one-sided decision over Onyango, his overmatched opponent from Kenya.

Fighting for the first time in a year, the Pride of Fot was initiating what he hopes will be a sustained American campaign, and received mixed reviews on his first outing under DiBella’s promotional colors. Though quick for a light-heavyweight – particularly a Eastern European light-heavyweight -- Erdei seemed to disdain defense altogether, relying only on his rapid-fire jab to keep his opponent at bay. The logical extension of this is that when Zsolt stops jabbing, Zsolt gets hit. It happened more than a few times in Saturday’s tuneup against Onyango, and while the Kenyan simply doesn’t pack enough wallop to make Erdei pay a price for his periodic lapses, it is reasonable to suppose that a more accomplished foe probably will.

“I worked out the rust,” Zsolt assessed his own performance. “I controlled the fight with my jab, but I was a bit hesitant with the right.”

The win, in any case, was Erdei’s 32nd in as many pro fights. The Hungarian won every round (80-72) on the scorecards of Ron McNair and Joseph Pasquale, while John McKaie gave Erdei a round at 79-73. Onyango, who has lost all six of his fights contested outside Africa, is now 20-7 overall.
###
Csak a bevezető kvízkérdést lefordítva:

Többszörös választás: Fot jelentése...

(a) Amit Erdei Zsolt és Samson Onyango látszólag csinált a ringben nyolc meneten át off-tv co-feature meccsük során.
(b) Egy ige, amelyet New England bizonyos részein a szellentés (**) aktusának leírására használnak.
(c) Zsolt lakóhelye Magyarországon.
(d) A fentiek közül mindegyik.

(*) a hivatalos program szerint is kiemelt esemény, ami ugyanakkor nem megy tv-s adásba
(**) "passing wind" - az eredetiben nem szereplő illusztráció: http://www.youtube.c ...

És hát egy helyen az a "Pride of Fot" is olyan "The Canadian Wolverine" hangulatúnak van szánva érezhetően.

    2010-11-21 23:58:50

kicsit sok itt az okoskodás...
Zsolt fölényesen nyert, menetet sem vesztett, szép és gyors támadásokat vezetett, jól védekezett... tény, hogy jobb lett volna ha ki tudja ütni, erre talán egyszer volt is sansza de nem élt vele... viszont Ő volt a kötelek között és Ő látta, milyen kockázatot érdemes vállalni ezért... ha nagyon kinyílik és beleszalad egy kemény pofonba, akkor meg most itt károgna minden okoska, hogy milyen elővigyázatlan volt, nem lesz ebből már nagy mérkőzés! felesleges az okoskodás, itt kötelező volt nyerni, ha kikap elbúcsúzhatott volna bármiféle komoly lehetőségtől... én azt mondom, majd a "nagy név" ellen vállaljon kockázatot, tegyen fel mindent egy lapra, ahol nem lesz más lehetősége nyerni, és megmutatni Ő az egyik legjobb!

» leslie   válasz erre
    2010-11-21 21:09:10

Először is, nem igaz, hogy nem volt a stúdióban senki, aki jól fejbe somta volna Kokót egy vizespalackkal. Döry Miklós méltó utódja - kár, hogy a szakkommentátoroknak senki nem mondja meg, hogy nem ők a riporterek, nem kell ennyit szerepelni meccs közben. Ezt csak úgy mellékesen. Én nem fognám a ringrozsdára Zsolti produkcióját, 1 év kihagyás (pláne 35 felett, ilyen rutinnal) még nem a világ, vagy leginkább csak duma... Sokkal inkább kondiban fogyott el a végére, ami valószínűleg a hirtelen jött meccs, ill. az ezzel járó gyors fogyasztás eredménye lehet. Ez persze 8 menetnél egyáltalán nem biztató. Remélem a következő meccse előtt minden tekintetben profibb lesz már a felkészülése (akár egy helyi kondiedző bevonásával), mert hiába mondja Zsolti, hogy bárki ellen képes viszonylag rövid időn belül felkészülni, ez odaát kevés lesz - főképp, ha merészebbek azok az álmok.
Hajrá Madár! "...from Fót, Hungary" :)

» calcium kid   válasz erre
    2010-11-21 18:46:25

@BlaZe: Közben megtaláltam a hivatkozást, amire emlékeztem:

(A George Kimball cikkből)
http://www.thesweets ...

"[Although Saturday’s bout is nominally the co-feature, it is not scheduled to be part of the HBO telecast, but DiBella, who signed Erdei last month after Zsolt’s career-long indenture to German promoter Klaus-Peter Kohl had lapsed, is hopeful that the network might show clips of his fight Saturday night. To that end,] Zsolt was allowed to bring his own opponent."

    2010-11-21 18:40:21

"Pascal,Dawson, Hopkins ezzel a kenyaival nem jatszottak volna 8 menetig ebben biztos vagyok."

Azért Pascal nem is olyan régen egy Onyangohoz hasonló bunyós ellen (Omar Pittman) majdnem kiütéses vereséget szenvedett...
Úgyhogy nehogy már leírjuk Madárt mert minden menetet nyert :-)
Akkor kéne a fejünket vakarni, ha elverte volna Onyango.
Simán, de nem túl agresszív harcmodorban küzdve győzött. Ennyi.

» N_Ricsi   válasz erre
    2010-11-21 18:36:03

@WNB: Én erről nem olvastam. De akkor elég rosszul választották ki.

    2010-11-21 18:26:41

@BlaZe: "Mi nem értünk egyet az ellenfélválasztással , de valószínűleg DiBella nem véletlenül őt választotta."

Nekem úgy rémlik, hogy vmelyik anyagban olyasmi szerepelt, hogy Madár menedzsmentje választhatta ki az ellenfelet mostanra - nem DiBella választotta Onyangót (legfeljebb csak nem vétózta meg végül).

    2010-11-21 18:24:32

@Koller Jozsef: "Eleg megnezni a Martinez Williams merkozest ott mar az elso perctol kezdve csepeltel egymast es mindegy hogy ki gyozott volna es ki nem ezekrol a bokszolokrol beszelnek mert igy bokszolnak."

És milyen sikeres taktikának is bizonyult. Egyből a megfelelő mederbe került Williams pályafutása a tökös bevállalása miatt. Azt kell észrevenni, hogy a jó meccshez 2 ember kell, aki győzni akar. Onyango viszont nem akart győzni. Egyáltalán nem volt ez szar meccs. És csomó szép dolgot csinált Erdei. Állati gyors még mindig. Van még miben javulni, de hát ez a 4. meccse volt 3 év alatt, ezt azért ne felejtsük el. Remélem február-március környékén újra a ringben fogjuk látni valami előrefelé bunyózó ellenféllel szemben. Legközelebb már kint készül Jerseyben.

DiBella elégedett volt Madárral, ő meg csak tudja, hogy mit akar vele, meg mi fér bele a felépítésébe és mi nem. Mi nem értünk egyet az ellenfélválasztással , de valószínűleg DiBella nem véletlenül őt választotta. A következő meccse szerintem már sokkal jobb és látványosabb lesz Madárnak. Bár szerintem ez se volt rossz.

    2010-11-21 18:14:18

@Koller Jozsef: Hát szerintem Hopkins játszott volna vele tovább is. :D A másik kettő tényleg gyorsabb lett volna.

» Beast_Pete   válasz erre
    2010-11-21 18:11:56

Madár most csirke volt

» bandizulu   válasz erre
    2010-11-21 18:11:34

Ide nekem az oroszlant is mi?

""Onyangóval egyébként vigyázni kellett, veszélyes volt, inkább távol maradtam tőle"

No Comment ha nem fog tobbet bevalalani es verekedni akkor nem fog maradandot alkotni az USA-ban. Majd Hopkinstol is tavol marad mert nagyot fog utni? Vagy hogy gondolta ez? Igy kell nyilatkozni egy bokszolonak? Ha biztonsagi meccsekre keszult amerikaban akkor feleslegesen ment ki. Eleg megnezni a Martinez Williams merkozest ott mar az elso perctol kezdve csepeltel egymast es mindegy hogy ki gyozott volna es ki nem ezekrol a bokszolokrol beszelnek mert igy bokszolnak. Nem csodalkozom hogy a HBO nem kozolte le a merkozest. En nagyon tisztelem Erdei Zsoltot de ezert felesleges volt neki kimennie. Ezt a sracot ki kellett volna utnie hiszen 2-szeres VB bajnokd e ha meg nem is utotte volna ki legalabb jobban megverhette volna. Az ellenfel kellemetlen stilusu volt de egy bokszolo eppen attol klasszis hogy minden tipusu ellenfel ellen tud valamit mutatni. Ha semleges nezokent neznem a meccset es nem magyarkent akkor en is csodalkoznek hiszen ezt a sracot ki kellett volna utnie,es ha kiutni nem is de min. jol agyonvernie ami nem tortent meg. Pascal,Dawson, Hopkins ezzel a kenyaival nem jatszottak volna 8 menetig ebben biztos vagyok.

» Koller Jozsef   válasz erre
    2010-11-21 17:59:07

@belizar: Láttuk mire ment az "egy nagy roham" taktikával Mike Jones is a minap Soto-Karass ellen... A kiütéssel az a baj, hogy az tényleg vagy jön vagy nem. Nyilván akinek nagyobb az ütőereje annak többször, de Zsoltinak nem olyan eget rengető és nagy akarásnaknyögés a vége.

DiBella most szépen hozza össze egy top 10 félnehézsúlyúval és akkor kiderül, hányadán állunk. Mondjuk a Martinez-Mayweather undercardba egy Madár-Cloud meccset.

    2010-11-21 16:50:52

Nekem Madár első Bp-i meccse jutott eszembe.Akkor még erősen benne volt az amatőr múlt,de próbált profiként nagyot villantani a hazai nézőközönség előtt.Kokó véleményét osztom amúgy mindenben.
De az is igaz,h Zsoltot én is akkor láttam mindig a legjobbnak,mikor nagy volt a tét.
Sztem most többre ment volna itt egy sima kibalozgatással.A kevesebb néha több.Ha rátesz plussz még egy ütést a kombóra,nem hiszem h jobb lett volna.

    2010-11-21 15:52:59

Nem volt ez rossz meccs, nekünk magyaroknak meg pláne az érzelmi töltöttség miatt és amiatt, mert tisztában voltunk az egész Madár sztorival, de éppen ezért kevésbé tudunk objektívek lenni. Egy amerikai számára, aki most látta először ezt a "gyereket" mély nyomot nem hagyhatott benne. A szép, technikás boxát nem lehet elvitatni, de az erőt, a támadások befejezést, az agressziót sajnos igen. Azt mondta Madár, hogy Onyango jobbosa nagyon erős volt és ezért egy kicsit a biztonságra kellett mennie. Én meg úgy gondolom, hogy ha be akar törni, akkor kicsit több kockázatot kellett volna vállalnia. Persze ő tudja mit hogyan csinál, én a legjobbakat kívánom neki! Hajrá Madár!

» mrburns   válasz erre
    2010-11-21 15:04:44

ma újra megnéztem Madár meccsét és valahogy sokkal jobban tetszett mint előszőr...nem is volt ez olyan rossz...

» crisis   válasz erre
    2010-11-21 14:41:26

@Totis: Azt azért halkan megjegyezném, hogy a főmeccsen 2 ember volt a ringben, aki győzelemmel akart távozni. Madár meccsén csak 1 ilyen volt.

Engem ez a meccse nagyon emlékeztetett amúgy a Mendoza elleni meccsére. Hosszú, nyurga bunyós, aki állandóan igyekszik ütőtávon kívül lenni és néha elengedi a kezét, hátha sikerül. Csak ez a srác állandóan nyeklett-nyaklott.

    2010-11-21 14:35:00

Szerintem meg egy olyan országban, ahol a pankrációba dollármilli(árdinny) ók folynak be nincs helye egy görögös értelemben vett, kulturált, sportszerűzgető, (menet közben összepacsizgató)Erde inek! Sajnos!
Ezt a csávót simán ki kellett volna ütnie, de basszus, nem tudta! Láttátok utána a címmeccset? Na ott nem volt kegyelem! Azok tudták, hogy Amerikában meccselnek!
Nem tudom, drága madarunk föl tudja-e venni a fordulatszámot... Én egy kicsit féltem, de sokszor bizonyította már, hogy mindenre képes. Talán, ha seggbecsípné valaki, hogy igazán turul legyen... Hogy basszamegmegöllek!!! Vagy harapjon ki valamit valamijéből...
HAJRÁMADÁR!!! (jaj)

    2010-11-21 14:23:01

@tom55: igazad van a szálkásság tekintetében, de akkor a súlycsoport alján lenne, vagy azt sem érné el, mert azért van rajta fölösleg. De hát mindig ilyen volt. Persze 2-3 kg mínusz talán még a kondiján is javítana: nem kellene fölös súlyt cipelnie.

» drukker   válasz erre
    2010-11-21 13:36:13

Na végre van pár ember aki objektíven és kívülről tudja szemlélni a dolgokat.
Pihenj Zsolti, regenerálódj most az a fontos. Hát mondanám azt is, hogy esetleg tanulj angolul addig is. Ne németül nyilatkozz már Amerikában.
Legközelebb jobb lesz, keményebb, gyilkosabb.
Az esztétikát mondtam én is régebben, de le lettem hurrogva. Kis szálkásítás, kicsit barnább bőr, hogy az izmok látszódjanak, esetleg korszerűbb hajszerkezet.

    2010-11-21 13:17:59

Szerintem egy év és a sok gond után ez nem volt rossz teljesítmény.
De! Örülök, hogy a következő meccsre kint fog készülni, remélhetőleg valami profi edző irányítása mellett, mert sokat kell kondiban és agresszivitásban fejlődnie.
Ahogy Koko mondta, csak akkor lesz előrelépés, ha az HBO vagy a Showtime berakja egy tv-programba, ahhoz pedig az amerikaiakat szórakoztató produkcióra lesz szükség. Vagyis, amíg a tévéseket meg nem győzi, hogy jó lesz undercardnak valamelyik gálára. Utána már jöhet a nagy meccs. Nem kell, hogy címmeccs legyen, csak jó nevű bunyós. Az azért jó lenne, ha Jürgent lenyomná valamelyik meccsen, s ahhoz még cím is járna.

» drukker   válasz erre
    2010-11-21 13:10:06

Nem mi mondjuk meg hogy kire kíváncsi az amerikai közönség! Arra van ott pár hozzáértő. Ha ezt a meccset meg tudnánk nézni az ő szemükkel, akkor valszeg nem lennénk túlzottan lelkesek. Ez a teljesítmény egy nagy nulla az amerikai piacra igyekvő Erdeitől. És már bocs a rajongóktól, de szerintem nem is képes többre. Ez Erdei. A pozitívumait (jó védekezés, gyorsaság, hatalmas szív) bőven lerontja a nem túl látványos stílusa, közepes ütőereje, unalmas üresjáratai.

» zoltanlori   válasz erre
    2010-11-21 13:04:31

Tegnap a WBO-nál a 2., a WBC-nél pedig az 5. helyen rangsorolták Zsoltit.
Ez is sok mindent elárul.

    2010-11-21 12:43:48

Ja és még valami: Egy picivel kerekebb mellizom és kockásabb hasfal nagyot tudna dobni Zsolti testének esztétikáján, bár tudom hogy ez nem testépítés.

    2010-11-21 12:37:33

Szerintem meg jó volt. A finiselést kell gyakorolni és itt jön be amit Koko mondott ,hogy amerikában készülni az elejétől és kesztyűzni, kesztyűzni gyakorolni a köteleknél sorozást. Az út ahogyan a finisig eljut az jó de meg kell tanulni halított karral is operálni, horgokat-felütéseket kombinálni, testen megütni, egyszóval kivégezni az ellenfelet.

    2010-11-21 12:32:11

@greenmachine: Nincs olyan, hogy világranglista, a profi bokszban nem alakítottak ki pl. egy teniszben alkalmazott, elismert ranglistát. Ha a boxrec-re gondolsz, olyat bárki tud üzemeltetni.
Onyango becsületes iparos, aki nem akar feltétlen leülni egy-egy keményebb ütés után.
Ami érdekes, hogy a két párhuzamosan futó egyenes mikor találkozik, azaz a hosszú kihagyás után ringbe lépő Madár, aki azért nem fog kifordulni önmagából, mikor fog olyan teljesítményt nyújtani, amit az amerikai véleményformálók -pl. a riporterek, szakírók- és az egyszeri nézők elismeréssel honorálnak. Most még egymás mellett megy el a két világ, Madár világa és az amerikai piac, de remélem, találkoznak még. :)

    2010-11-21 12:28:02

@tom55: Meglátjuk:) Most megy a sport1 műsorán a meccs előtt készült riport. Amiből elég jól kivehető, hogy tudatosan gondolkozik. Tudja azt, hogy minden meccsen fennáll annak lehetősége, hogy beleszalad 1-1 nagyobb pofonba. Sokkal inkább megfontoltabb és körültekintő. Lehet, hogy nem olyan nagy az iram és nem győz kiütéssel, de nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy ésszerűen bokszol.
Erre sokan azt mondták neki, hogy önbizalomhiánya van. Ha ez valóban így lenne, akkor nem jutott volna el idáig, nem ment volna ki az USÁ-ba, nem folytatta volna és ma már nem küzdene. Sokan már esélytelennek hitték, de ő bebizonyította, hogy nincs lehetetlen. Kijutott auz USÁ-ba. Az első meccsét megnyerte, egyhangú pontozással nyert. 1 év kihagyás után ez tökéletes meccs volt, többet nem várhatunk el tőle. Remélem, hogy a következő meccsen még jobb formában lesz, és szerintem ez így lesz. Mindennek van egy menete. Csak így tovább Zsolti!

    2010-11-21 12:19:45

nem a hurkak koze tartozott a kenyai, csak a 300-adik a vilagranglistan...

» greenmachine   válasz erre
    2010-11-21 11:55:04

Nagyon örülök a győzelemnek,de sajnálom,hogy nem tudta kiütni ezt a srácot. Azt gondolom a következő meccsére már kint kéne készülnie egy komoly profi edzővel. Keveset ütött ZSolti testre pedig ott szépen lelassíthatta volna és talán a kiütés is jött volna. A kondin és a lábmunkán pedig javítani kellene mert most már komolyabb ellenfél jön. De jó lett volna látni egy szép kiütést.

    2010-11-21 11:51:25

Nagyon nehéz egy év kihagyás után ekkora drukkal és megfelelni akarással egy ilyen stílusú "hosszúpuska" ellen mindjárt KO-t produkálni!Ez a kenyai nem a hurkák közé tartozott.

    2010-11-21 11:41:33

Nekem feltűnően látványos változás volt,hogy nem csak kettős fedezékkel védekezett,hanem kör elhajlásokkal tenyérrel lehúzta az ütéseket stb,nekem tetszett!

    2010-11-21 11:37:59

Itt egy másik nyilatkozat Zsolttól.
http://sportgeza.hu/ ...

» belizar   válasz erre
    2010-11-21 11:34:18

@Dani: Szerintem is ez volt a helyzet Zsoltinál és véleményük egy húron pendül az ő most leadott teljesítményéről.Aho gy mondták is a riportban is: majd lépésről lépésre.
Step by step.

    2010-11-21 11:31:40

Szerintem túl sok kicsi rohamban aprózta el az erejét Zsolt. E helyett kevesebb nagy roham kellett volna. Így nem tartott volna eddig a meccs.

Amúgy technikailag szerintem nagyon rendben volt, Balzsay mester nem végzett rossz munkát, de a profik között más ritmusban kell egy meccset megvívni. Nincs mese, kell egy rendes amerikai edző, és különösen egy erőnléti edző.

Néha úgy érzem, Zsoltból akkor jön ki az igazi harcos, ha megsebzik. Amíg ez nincs, addig mint egy jó tanuló oldogatja meg a helyzeteket. Tudatosabban kellene ezt a dolgot csinálni.

» belizar   válasz erre
    2010-11-21 11:27:56

@tom55: ugyértetem ,hogy Lou dibella égisze alatt az új promotion-nál ez a telyesitmény rendben volt. És azt is beleértve ,hogy egy éve nem bokszolt én igy értetem.

» Right hook   válasz erre
    2010-11-21 11:22:56

Ringrozsda ide- vagy oda, egy amerikai elso meccsen kiutessel kellett volna kezdeni..nincs uj a nap alatt..egyelore

» greenmachine   válasz erre
    2010-11-21 11:16:51

@Bumbum: Én is így gondolom!

    2010-11-21 10:58:48

A videók között meg lehet nézni a meccset amerikai kommentárral is. A kommentátorok végig arról beszéltek, hogy Madár miután megcsinál egy-egy kombinációt, mindig megáll, és visszalép; és nem értették, miért. Az utolsó 1-2 menetben már azt mondták, hogy lehet, hogy neki ez a stílusa. Azt is mondogatták, hogy a meccs olyan, mint egy sparring-edzés. Magyarul nem voltak elragadtatva.
Kívánom, hogy Zsolti megkapja a megfelelő tanácsokat (akár Di Bella-tól, akár mástól), és a következő meccséből már sokkal többet tudjon kihozni.
Hajrá Madár!

    2010-11-21 10:54:44

Elég feszültnek tűnt a meccs előtt.

    2010-11-21 10:37:38

Nyilatkozik Zsolt:
http://www.youtube.c ...

    2010-11-21 10:30:42

Azokkal értek egyet - mint korábbi hozzászólásaimból is kitűnik -, akik szerint ez elfogadható teljesítmény volt. Pontozásos és pontozásos győzelem között is óriási különbség lehet. Így lehet, szabad, így kell pontozással nyerni, végig kezdeményezve, támadva, látványos találatokat is beütve, az ellenfélnek esélyt sem adva. Ennek a kenyainak a 6 veresége mellett 20 győzelme volt eddig, képzett bunyós, nem negatív mérlegű hurka, alkatilag pedig nagyon kellemetlen. Gondoljatok bele, egy év kihagyás után, stressz alatt (igenis stresszben, mert nem volt idegileg akármi letárgyalni ezt az egész amerikai ügyet, új közegben, senkit sem ismerve, még a ringsegéd is új volt, stb.) igenis elfogadható, közepesnél jobb volt ez a teljesítmény. Óriási teher esett le Zsolti válláról, látszik és jó kezekben látszik a jövője, ki tudja majd hozni magából a maximumot. Az edzőkérdés a legkényesebb, de ez olyan bizalmi állás, hogy méltatlan dolog a partvonalon kívülről bekiabálni.

» Bumbum   válasz erre
    2010-11-21 10:18:35

@Dani: rendben, majd a következő meccsen eldől kinek van igaza

    2010-11-21 10:09:01

@tom55: Ez kevés volt?:D Szerintem foglalkozz többet a boksszal és utána nyilatkozzál.
Az egy éves kihagyás után ez korrekt teljesítmény volt. Többet nem kell elvárni és nem is lehet. Mindennek meg van a maga ideje és menete. A következő meccs már jobban fog menni számára.
Olvass utána, hogy mit nyilatkoztak a szakemberek és különböző bokszolók, és akkor majd rájössz, hogy hülyeségeket nem kéne írni.

    2010-11-21 10:05:40

tobbet nyujtott a megszokottnal,es a 8. menetre is maradt ereje,elozo meccsein mar a 6. menet utan kezdett szetesni a mozgasa,most ez nem volt lathato.-kar,h nem rontott neki az ellenfelenek,mikor nehanyszor megfogta,megprobalva ezzel lezarni a merkozest-inkabb kevesebb utes kene,viszont akkora mint egy lorugas-amugy osszessegebe jo volt!

    2010-11-21 10:03:39

Gratulálok Zsolti!!

Hazudnék ha azt mondanám hogy tökéletes kifogástalan teljesítmény volt,de azért nem volt ez annyira rossz sem,mondjuk egy közepes!:)
További sok szerencsét kívánok neked!!!!!

» kilcsko   válasz erre
    2010-11-21 09:59:06

Remélem kopogtatás nélküli berontás lesz:)

» ironnoodle   válasz erre
    2010-11-21 09:34:37

Jó volt ez annyiban, hogy Zsolt kezdeményezőbb, támadóbb volt, mint szokott. Az történt, amit ígért, de a stílusa nem változott meg alapjaiban, ami nem is baj. Ez még csak a szerény kopogtatás volt az USA bokszpiacán, a küszöb nincs átlépve, de arra is lehetőség adódik majd. Kopogtatás után jön a benyitás, aztán a belépés. Sora van ennek is, mint a rétesevésnek.

» Bumbum   válasz erre
    2010-11-21 09:18:41

A kritikat megkapta a riporterektol, jogosan. En a labmunkajat talalom meg elegge nehezkesnek, foleg a kezgyorsasagahoz kepest. Derekbol hajolgat sokat, de labon alig mozog, tobbet vartam.... Sikeres tovabbi merkozeseket, jobb, nevesebb ellenfelekkel!!!

» Trinidad   válasz erre
    2010-11-21 09:15:26

Többet vártam Zsoltitól. Első néhány menet után felejtős volt a meccs. A közönség is ennek megfelelően halkult el. Egy bemutatkozó meccsnek jobban kellett volna sikerülnie. Az amcsi közönségnek ez kevés lesz. Persze lehet, hogy tényleg csak az ellenfél miatt nem volt olyan jó.
Remélem ez nem fogja befolyásolni a későbbi ellenfél választást.

» ironnoodle   válasz erre
    2010-11-21 08:51:53

http://www.youtube.c ...

» Terence Hill   válasz erre
    2010-11-21 08:29:45

http://www.youtube.c ...

» Terence Hill   válasz erre
    2010-11-21 08:29:44

Ringrozsda ide vagy oda ez bizony kevés lesz egy jobb ellenfél ellen. Rossz lenne Zsoltit kiütve látni... :S De persze azért ne legyen igazam...

» Zoli74   válasz erre
    2010-11-21 08:17:32

Persze gyors net kell hozza, de van nehany klasszis utkozet, erdemes megnezni...

» Trinidad   válasz erre
    2010-11-21 07:54:44

UFC 123: Rampage vs Machida

» Trinidad   válasz erre
    2010-11-21 07:53:18

Bemutatkozásnak ez a teljesítmény megfelelő volt????
Basszus egy 2 súlycsoportban világbajnok, veretlen bokszolóról beszélünk. Nem most kezdte a szakmát.
Sajnos ez kevés.

    2010-11-21 07:51:51

Érdekelne, de melyik menüpontot kell választani?

» mátyás   válasz erre
    2010-11-21 07:47:46

Valakit erdekel most megy a UFC 123 itt : http://atdhe.net/...

» Trinidad   válasz erre
    2010-11-21 07:41:38

"Kicsit rozsdás voltam az elején, voltak holtpontok is a meccsen, izgultam is egy kicsit a nagy elvárások miatt" - mondta a meccs utáni telefonbeszélgetés során a stúdióba bekapcsolt Erdei. "Az ember sosem lehet elégedett, én sem vagyok most teljesen az, voltak momentumok, amikor ráhúzhattam volna egy-két ütést, de az ellenfél elég veszélyes volt, ezért próbáltam távol tartani magam. A hosszú kihagyás meglátszott rajtam, de úgy érzem, azért ez egy jó belépő volt."

    2010-11-21 06:44:31

Szerintem túlságosan fel volt spanolva, nehezebben kontrollálta magát. Sok volt a kihagyás, éhes volt a sikerre és ez valószínűleg kicsit kihatott a teljesítményre is. Le is nyilatkozta folyamatosan hogy már alig várja hogy bunyózzon, nagy volt benne a bizonyítási vágy. Remélem most visszanyugodott a megfelelő szintre és kihozza magából amit kell.

    2010-11-21 06:41:43

Ez a szerencsetlen HBO cseszett kozvetiteni, beraktak helyette a mult heti Pacquiao merkozest. Igy nem lett madar ismertebb az USA-ban...

» Trinidad   válasz erre
    2010-11-21 06:41:32

@petya: nem is ilyen felkészüléssel, edzővel, ringrozsdával fog ringbe lépni. kb 50% pörgött Zsolt

    2010-11-21 06:16:05

ez a teljesítmény egy komolyabb ellenféllel szemben kevés lesz!

    2010-11-21 06:13:50

Szép volt Zsolti!

Egy év kihagyás után, KSI teremben készülve, új környezetben bokszolva... stb. stb. szerintem abszolút korrekt teljesítményt nyújtott. Én is szerettem volna, ha kiüti a kenyai srácot, de kellemetlen stílusú ellenfél volt. Különben is szerintem a győzelmet nem kell megmagyarázni. :)

» Layman   válasz erre
    2010-11-21 06:07:01

egy rövidebb séró szerintem előnyösebb lenne madárnak a meccsekre, mert ahogy leizzad ez úgy szétesik.

amúgy szerintem blazenek tulajdonképpen igaza volt a másik topikban, hogy ez a magas hosszúlábú ellépegető srác nem volt egy szerencsés ellenfél, mert miután madár elkapta nagyon könnyen kilépett az ütőtávból. más kérdés, hogy ha több energia van madárban szerintem azért utána lehetett volna menni. mindenesetre szép egyértelmű győzelem volt. remélem a következő fellépés is egy ilyen szintű gálán lesz.

» vizslahal   válasz erre
    2010-11-21 05:56:14

Látszott Madáron a rozsda ,de szépen végig bokszolta a mérkőzést és talán nem is baj. Igy bemutatkozásnak ez a telyesitmény nagyon megfelelő volt, a következő mérkőzésen már biztos jobb formában lesz. Szép volt madár igy tovább!

» Right hook   válasz erre
    2010-11-21 05:45:23

Sajnos az első négy menetet lekéstem, mert csak 3:50-kor keltem fel, azt hittem, hogy a gálát kezdi 3:45-kor közvetíteni a Sport 2. Na mindegy, a saját hibájából tanul az ember. :D

» Beast_Pete   válasz erre
    2010-11-21 05:39:16

Erdekes dolog ez az eronlet, mert az ugrott be nekem errol van 2 baratom az usaban tanulnak sportosztondijjal, egyik uszo a masik atleta, es kerdeztem toluk mennyire masok a kinti edzesek, modszerek stb, es kb mindketto azt mondta, hogy szakmailag, technikailag nem tudnak kint ujat mondani nekik, csak 3x annyi az fizikai/eronleti edzes mint itthon, mind a futas mind a konditerem.

» fixpont   válasz erre
    2010-11-21 05:09:05

Nem bánom hogy végigment, látszott azért hogy egy kicsit rozsdás volt még Madár. Reméljük a következő mérkőzésre jobb kesztyűpartnerek és edző melett az USA-ban készül majd. Jó lesz az csak így tovább!

» N_Ricsi   válasz erre
    2010-11-21 04:50:56

Lekommenteltük már a magunkét a korbbi cikknél.

» Bumbum   válasz erre
    2010-11-21 04:46:52
fel