profiboksz.hu https://www.profiboksz.hu//images/logo.png Mivel szerződésben rögzítették a visszavágót ma hajnalban megrendezték a második Chad 2009-05-10 10:54:16 https://www.profiboksz.hu/2009/05/10/dawson-ismet-legyozte-tarvert/

Dawson ismét legyőzte Tarvert

Mivel szerződésben rögzítették a visszavágót ma hajnalban megrendezték a második Chad Dawson vs Antonio Tarver mérkőzést. Az IBF/IBO félnehézsúlyú bajnok Dawson az elsőnél egy mindenképpen eseménydúsabb mérkőzésen 12 menetben ismét kibokszolta a 40 éves volt világbajnokot. Igaz Tarver indított több ütést (749-677), de míg ő 16, addig Dawson 31%-os hatékonysággal dolgozott. A mérkőzés hivatalos pontozása végül 116-112, 117-111 és 117-111 lett. "Nagyon kemény feladat elé állított, nem tudtam teljes mértékben végrehajtani amit elterveztem. Megemelem a kalapom Antonio Tarver előtt" - értékelt a világbajnok. "Egyáltalán nem érzem úgy magam mint egy vesztes. 12 kemény menetet bokszoltunk és minden felvonásban keményen odatettem magam" - mondta a vesztes.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!
Kommentek »

Hozzászólok:

» regisztráció

Holly: szerintem nem éri meg ennyiért elhozni Dawsont. Hol térülne meg? Mennyivel lenne jobb a nézettség? Zsoltinak ha kifizetjük ennek a 2/3-át, akkor már nagyon necces a promóció. Szerintem egy átlagos Unis gála büdzséje nem haladja meg a 1-1,2 mio USD-t tokkal-vonóval együtt. Ebbe szerintem nem fér bele egy kinti sztár. Ha van adatod (vagy bárkinek) egy Uni esemény budgetjáról, azt viszont külön megköszönöm!

» Boniek   válasz erre
    2009-05-11 21:00:25

Igen csak kicsit megkésve jött... Ha végig ezt csinálja, akkor lehet a hétvégén Erdei boxolt volna Dawsonnal. Ezért sem ítélem el az UNI-t. Lehet hogy öreg Jones, de amikor villan egyet mindenkinek megdobog a szíve. És a kora meg a lekopottsága ellenére sem lehet leírni. Kb. most vannak egy szinten Erdeivel. Dawson legutoljára Erdeivel bokszolna a bajnokok közül, mert őt ismerik legkevésbé.

» Shaham   válasz erre
    2009-05-11 14:56:37

Shaham még annyit sem. Azt látják csak, ami Dawson derekán van. A félnehéz összes többi világbajnoka statiszta a súlycsoportban. És azért Dawson az első, mert Hopkins nem bunyózott évek óta félnehézben, félnehéz ellenfelekkel. Õ egy köztes, vagy virtuális súlycsoport legjobbja :) Aki akár ide is benézhet, de nem akar (nincs értelme). Dawson viszont egy csúcsra tartó bunyós, csak ő is szarban van ellenfelek nélkül, úgyhogy lehet, hogy lépni fog.

A tök sima vereségek azért nem hiszem, hogy többet érnek, mint Erdeinek pl a legutolsó meccse. Ott azért volt minden, ami kell egy boxmeccsre, és elég meggyőzően csinálta, amit csinált. Ha mindenkinek az utolsó meccsét nézzük, akkor rá még a sótlan jelzőt sem lehet használni. Csak az a kár, hogy ezt nincs igazán ki ellen bemutassa.

    2009-05-11 14:17:56

BlaZe
Tudom nagyon jól hogy nem csak Erdei hibája hogy nem találkozott velük! De magyar ide vagy oda, Erdei az UNI és WBO különbejáratú világában védegeti az övét, és sem stílusával, sem ellenfelleivel nem tud közelebb kerülni az igazi kihívásokhoz (és még így is voltak necces meccsek). Egy kockázatos ismeretlennel senki nem akar bokszolni aprópénzért! Ha jól tudom Hopkins most az 1. és a másik nagy öreg Johnson egy eléggé kétséges kimenetelü meccsen ízzasztotta Dawsont.
"Hogy ők mit tettek le ezelőtt 5-10 évvel, az nem sokat befolyásol már."
Az a baj hogy az utolsó meccseik többet érnek mint Erdei egész pályafutása. Mégegyszer tudom hogy csak részben az ő hibája, de ez van. 4 nagy öv helyett csak 3-mat látnak a félnehézben!

» Shaham   válasz erre
    2009-05-11 13:48:12

Hogy a meccsről is írjon valaki, nekem tetszett. Nem voltak nagy szenvedélyek, de két nagyon technikás boxoló minden menetben mutatott néhány szép mozdulatot. Persze adrenalin tultengésem nem volt, de nem is aludtam el, dacára a kései órának ...

» belizar   válasz erre
    2009-05-11 01:15:07

Shaham a súlycsoportot jelenleg Dawsonhoz mérjük, nem Tarverhez, vagy Joneshoz. Hogy ők mit tettek le ezelőtt 5-10 évvel, az nem sokat befolyásol már. Ha nem tudod megérteni, hogy Madár (vagy más a félnehéz klikkjén kívül) miért nem bizonyíthat ellenük, az meg nem az én dolgom. Leírtuk már kismillióan rengetegszer.

Ottkéről meg az a véleményem, hogy egy elég jó bunyós volt, csak nem volt valami közönségcsalogató a stílusa.

    2009-05-10 20:41:29

Ez nem meglepő annyira... A Diaconu elleni mérkőzésért kapott volna a legtöbbet, ami állítólag több mint 1 millió dollár lett volna, bár szerintem ez egy nagy kamu, a román fizetéséből is kiindulva.
Hát nem tudom, hogy az Uni mennyit fizetne egy igazán jól csengő névnek maximum, de azért emlékszem arra, amikor Clinton Woods-t akarták Dariusz Michalczewski ellenfelének és valami 20 ezer eurót ajánlottak a sheffieldi bunyósnak, mire ő azt mondta egy angol bajnokival többet keres...
Én szerintem még akkor is képtelenség lett volna Németországba hozni Dawsont, amikor 100 ezer dolláros ára volt...

» N_Ricsi   válasz erre
    2009-05-10 18:37:53

forch meg címvédőként, ha jól emlékszem, 700-at a showtimetól.

» sugar greatest jr   válasz erre
    2009-05-10 18:33:59

Boniek
Most olvasom, hogy Dawson 800 ezer dollárt kapott ezért a meccsét, ami nagyon kevés szerintem. Ennyi erővel Erdeinek is el lehetett volna hozni két meccsel ezelőtt például ha mindenáron nagy meccset akarnak.

» Hollywood   válasz erre
    2009-05-10 18:23:59

na ne:) reagáltam csak:)

» fluffys26   válasz erre
    2009-05-10 18:23:32

Bírom azokat a hozzászólókat, akik 1 perccel a regisztrációjuk után, csak azért írnak, hogy bizonyos boxolókat ledegradáljanak, és megpróbálják bebizonyítani "igazukat".
Ha az adott öklöző, mellette netán még magyar is akkor külön csemege az ilyeneket olvasni :)
Rengeteg jó téma van az oldalon, érdekes cikkek, hírek, ehelyett csak egyetlen témához bírnak hozzászólni máshoz nem, de olyankor "nagyonmegmonnyák"....

» N_Ricsi   válasz erre
    2009-05-10 18:20:00

Nem lehet egy kalap alatt eméegetni, mig nem bokszolt olyanokkal akik a közelükbe érnek az öregembereknek.....

» fluffys26   válasz erre
    2009-05-10 17:57:24

"Mivel szerződésben rögzítették a visszavágót ma hajnalban megrendezték..." ez nagyon jó mondat :). Semmi értelme nem volt ennek a meccsnek, semmit nem tudtunk meg belőle, abszolut papírforma eredmény is született.
Zsoltnak kellett volna Tarverrel bokszolnia, szerintem stílusilag nagyon feküdt volna neki. Kár, egyszerűen kár az Uniért.
Ha más oldalról nézzük akkor viszont ne felejtsük el, hogy Zsolt baromi jól keresett a hurkák ellen is - és ez is az Uni műve. A profiboksz pedig a pénzről szól...

» Boniek   válasz erre
    2009-05-10 17:40:15

Dawson mérkőzéseit ezentúl az HBO adja majd, úgyhogy lehet hogy mégis csak marad ő félnehézben. Legalábbis ha a csatorna is úgy látja, hogy van értelme ebből a divízióból ellenfeleket keresni akkor az úgy is lesz! Lehet hogy Dawson szívesebben bunyózna mondjuk Kessler, Froch vagy Bute ellen, de ez nem rajta és Gary Show fog múlni, hanem az HBO-n! De mivel Show nem a Top Rank, hogy ilyen esetekben saját előfizetéses rendszerben tudna mérkőzést közvetíteni, ezért nem is tehet mást, mint elfogadja a csatorna által kijelölt ellenfeleket.
Én úgy gondolom az HBO stratégiája nagyban megváltozott a korábbi évekhez képest, valószínűleg a válság válság miatt is...
Úgyhogy nem tartom valószínűtlen feltételezésnek azt, hogy amolyan költségtakarékosság miatt, akár néhány címvédést is tervez Dawsonnak, mielőtt igazán befutna és megérné vele komolyabban rizikózni!
Mivel PPV-s rendszerben idén nagyon kevés mérkőzés lesz az HBO-nál, könnyen ki lehet találni hogy ezekbe pont nem Dawson, hanem inkább Pacquiao, Mayweather mérkőzései férnek majd bele.
Ha nem lesz súlycsoportváltás Dawson részéről, és nem jön létre egy Hopkins elleni álommérkőzés (amire vajmi kevés esély van), akkor szerintem a mostani HBO starégia lesz majd a célravezető, ami a fiatalabb és kevésbé költséges bunyósokat szánná majd Dawson ellenfelének, viszont garantált bevétellel...
Ezen a síkon tovább haladva pedig simán beleférne egy Tavoris Cloud, Shaun George elleni címvédés, vagy egy Madár elleni címegyesítés is szerintem, gondolom ezt csak azért is mert az elkövetkező egy-két hónapban is 2 UNI-s bunyós fog az HBO képernyőjén öklözni...

» N_Ricsi   válasz erre
    2009-05-10 17:24:12

"semmit nem mutatnak évek óta. Nehogy már hozzájuk mérjük a súlycsoportot :)" Hát kihez mérnénk?
"Zsolt vastagon ott van ennek a súlycsoportnak az elitjében" ...érdekes mert úgymond elit ellenfele még nem volt Gonzalesen kívül. Nem a WBO top 10-re gondoltam, meg nem a kötelezőkre akik érdéklödés hiányában kerültek oda! Erröl az egészröl nem Erdei tehet, de ez van. Egyszerüen nem tudta normális ellenfelek ellen megmutatni mit tud, de hurkák ellen voltak necces meccsek is, ami az UNI-t óvatosságra intették! És Garay-t hagyjuk is... Erdeit csakis azért érdemes megemliteni nemzetközi szinten mert jó régota van nála egy öv. Tudod ki az a Sven Ottke? Kiváncsi lennék a véleményedről róla...
"Ezek a fickók már rég kiégtek, és ha nem őket nyomnák tök indokolatlanul, már rég sehol nem lennének, mert a teljesítményük alapján nem élvonal már egyikük sem."
És Erdei teljesitménye? Kit vert meg? Hogyan? Sajnos az öregekben így 40 évesen is leélve több van. Fénykorukban meg össze sem lehet öket hasonlítani. Persze hogy rájuk kiváncsiak. Erdei semmivel nem tudta magára hívni a figyelmet!

» Shaham   válasz erre
    2009-05-10 17:22:37

Shaham áruld már el, hogy hol írtam olyat, hogy Madárhoz kell mérni a súlycsoportot :) Arra válaszolj légyszi', amit írtam, ne belemagyarázz dolgokat! Tarver mérlege az elmúlt 3 évben 3 győzelem, 3 vereség. A győzelmek pedig a Madártól KO-val érkező Santiago ellen, egy többségi döntéses (!) győzelem Muriqi ellen, és egy ritka szar meccs a "bárki bármikor meg tud ütni" Woods ellen. Jonesnak ugyan nem ilyen rossz a mérlege, de az egyetlen értékelhető ellenfele ellen teljesen sima vereséget szenvedett. Ezek a fickók már rég kiégtek, és ha nem őket nyomnák tök indokolatlanul, már rég sehol nem lennének, mert a teljesítményük alapján nem élvonal már egyikük sem.

Hopkins kétségtelenül jó még, de 3 éve nem bunyózott félnehézsúlyú bunyóssal. És az az 1 volt az összes félnehézsúlyú ellenfele.

Madárnak meg nem Gonzalez volt az egyetlen top10-es ellenfele, nézz utána nyugodtan :) Megjegyzem én nem 50% esélyt írtam, hanem minimum 50% esélyt :) Nálam Dawson az egyetlen, aki ellen nem őt tartanám esélyesebbnek.

    2009-05-10 16:28:38

Az HBO kozvetites elejen - meg a meccs elott - mutatta be a riporter a sulycsoport helyzetet (nem tudom rajta van-e az FTP-s videon, ezert irom le). A vilagbajnokok kozott egybol Erdeirol beszeltek Dawson utan. Azt mondtak szo szerint, hogy o a "box torteneteben valaha letezett legkevesbe tisztelt es legjobban hanyagolt 30-0 merleggel rendelkezo vilagbajnok". Garay-ra meg azt mondtak, hogy harom veresege mellett csak nagy joindulattal fer be a sulycsoport top 10-jebe. Diaconu-rol azt mondtak, hogy csak azert van ove, mert Dawson feladta azt az ovet korabban. Szoval nem voltak tul pozitivak, es tobbszor megemlitettek, hogy a felnehezsuly lett az egyik leggyengebb sulycsoport, most hogy JC visszavonult es Hopkins is lassacskan abbahagyja. De legalabb a masik harom vilagbajnok kozul meg Zsoltrol voltak a legpozitivabbak. Ilyenkor kellett volna Zsoltnak ott ulni az elso sorban Tyson mellett, es az HBO elo adasaban bekiabalnia, hogy ezt a ket fazont a tegnap esti teljesitmenyukkel siman megverte volna. Menjen el a K2-hoz az Uni-tol, hogy Sdunek edzhesse tovabb, es hivja mar ki ezeket. Jobb egy szoros vereseg kint, mint egy szoros gyozelem evente ketszer nemetorszagban.

» FunkyFish   válasz erre
    2009-05-10 16:09:23

Nanana Jonsit szádra ne vedd...:) Lehet hogy évek óta nem parádézik mint régen, de Erdeire sem mondhatod hogy mutat valamit! Tudod amennyit kell annyit mutat, tökmindegy milyen a hurka...:) Erdei vastagon az elit? Akinek Gonzales volt az 1.-tlen top 10-es ellenfele? Igen talán most lenne 50% esélye a kiégett öregek ellen. De 50% eséllyel (mint te is irod) Erdei a király és hozzá mérjük a súlycsoportot?:) Azt hittem még a vén Hopkins is ott van...

» Shaham   válasz erre
    2009-05-10 14:23:11

fluffys Tarver elpötyögött 12 menetet egy Woodsszal egy botrányosan szar meccsen. Jonesszal egyetemben semmit nem mutatnak évek óta. Nehogy már hozzájuk mérjük a súlycsoportot :) De komolyan. Nem 2003-at írunk már. Elfocizgatnak a saját öregfiúk ligájukban egymás közt, de messze vannak már a fiataloktól. A gond az, hogy még mindig odaférkőznek a nagy meccsekhez és elveszik a bizonyítási lehetőséget a feltörekvő bunyósoktól. Zsolt vastagon ott van ennek a súlycsoportnak az elitjében, minimum 50%-os győzelmi esélyekkel az öregekkel szemben. Más kérdés, hogy az amerikaiaknak nem éri meg bevállalni egy Erdei elleni meccset, így ez sosem fog kiderülni sajnos.

    2009-05-10 14:02:35

nem is mondtam, hogy egy kategória...de ha erdeinek hasonlóan bátor lenne az ellenfélválasztása akkor lehetne irkálni reálisan, mert eddig nem sokat mutatott, másodosztálybeli ellenfelek ellen bokszolt, ez nem az ő sara OK.....de nagy jani még igyis, hogy nem egy kategória a zsoltival odaállt igaz kikapott de megmérette magát, erdei eddig nem....és igy nem lehet találgatni, öosszehozni Roy Jonessal, Tarverral....mert még az öregedő Jones is okozhatna neki olyat mint Barrios a nagy janinak, és az lenne igazán égó egy világbajnok kap ki nem egy senki mint a jani.....

» fluffys26   válasz erre
    2009-05-10 12:45:28

fluffys26:
Mindketten tudjuk,hogy nem Erdei választja meg az ellenfeleit,ezek szerint Janinak(akit term.én is tisztelek azért mert bevállalta)jobb volt a menedzsmentje mert össze tudták hozni Barriossal.Azért mindezek ellenére úgy gondolom Erdei nem egy kategória Nagy Janival.

    2009-05-10 12:40:00

Zappa reális? valamiért, lehet mert félnek tőle nem is nagyon keresik Erdeit a nagyobb nevek:) Mint Kokó elől is menekült a Hamed van ilyen elhiszem:)

» fluffys26   válasz erre
    2009-05-10 12:34:44

Zappa reális? valamiért, lehet mert félnek tőle nem is nagyon keresik Erdeit a nagyobb nevek:) Mint Kokó elől is menekült a Hamed van ilyen elhiszem:)

» fluffys26   válasz erre
    2009-05-10 12:34:43

Frey nem i találkozott még olyan klasszissal mint a csonttörő, őtt lehuzták, pedig lehet ha nem vállalja be őt hanem senkikkel bunyozgat még mindig ott lenne valahol bátor volt és belebukott, őt tisztelem ezért

» fluffys26   válasz erre
    2009-05-10 12:33:25

Úgy tudom van egy világbajnoka ennek a súlycsoportnak mintha valami Erdeinek hívnák.Ne jelentsünk már ki ilyet,hogy egy menetet sem kapna.Azért Zsolt nem egy Csonttörő Jani Barrios ellen.

    2009-05-10 12:28:51

sztem Tarver soha nem volt olyan nagy durranás, tipikusan túlértékelt bunyós. Sztem Erdei reális eséllyel verné.

    2009-05-10 12:27:16

Azért őt fikázod Erdeit meg egekbe emeled, és hol van ő tarverhez? Szerintem egy menetet sem kapna

» fluffys26   válasz erre
    2009-05-10 12:13:15

Ez a Tarver akkora looser. Már a Rocky Hatodik részében is elég gyengus volt...

    2009-05-10 12:09:16

Remélem, nem lesz harmadik felvonás... Polírgyík meg nyugodtan visszavonulhatna már.

    2009-05-10 11:57:13

Sok ertelme nem volt ennek a meccsnek, de mivel a felnehez total ures, nem volt mas ellenfele Dawsonnak.

» fixpont   válasz erre
    2009-05-10 11:25:34

""Egyáltalán nem érzem úgy maga mint egy vesztes..." - mondta a vesztes."

lényegretörő megfogalmazás! :D

» sugar greatest jr   válasz erre
    2009-05-10 11:16:44

Szedhető a meccs HBO HDTV-s verzióban az ftp-ről.

    2009-05-10 11:05:14
Ugrás az oldal tetejére